Šta je novo?

ANNO 1404: Dawn of Discovery

Što bi rekao Eurogamer :)

If a gentle and rewarding management sim with a hint of tropical sunshine is what you're after, then you won't go far wrong with this. Just keep a bowl of cool water handy to rest your feet in.

Zao mi je sto Ubi nije ulozio vise u marketing ove igre, jer ona to debelo zasluzuje. Cim dodje u rafove bolje opremljenih IT prodavnica kupujem original.

Mene je smorila, pa je pao uninstall. Grafika je fenomenalna, mehanika igre je odlična,
ali nedostaje mi nešto što me je godinama držalo uz Total War serijal, Cossacks, Pharaoh, Caesar, drevni Ports of Call itd.

ovo je totalni drugachiji tip strategije, tako da je normalno sto te nije drzalo

Odlična igra. Podseća me pomalo na Settlers-e :)

Obzirom da je igru uradio isti developer, slicnost sa Settlers-ima nije slucajan.

Poslednja izmena:
Godine?

:-devil-::-devil-::-devil-:

Odlična igra. Podseća me pomalo na Settlers-e :)
podseća na stari dobri patrician 3, ko ga nije probao mora obavezno, igra je veoma zarazna.

252.jpg

patrician3.JPG

Nisam mislio na pod-žanr, nego na neki "hook", neku vrstu zaraznosti koja mi ovde nedostaje.

pa to sam i napisao :) nije ti zarazna igra koja ne spada u podzanrove koji ti jesu zarazni ;)

anyway meni retko kada legnu igre ovog tipa, ali ovo mi je skroz swatko :d

Jel ima neka zakrpa ili sta li vec ?
FPS mi pada na ispod 3 kada se solidno razvijem i imam 2-3 kompjuterska igraca (igram na Q9550, Ati sas Gliga rama i 4GB). Inace FPS pada samo pored sela/gradova, na praznim ostrvima i vodi je preko 300.
Nivo detalja i rezolucija ne uticaju uopste, affinity takodje.

Znaci totalno neigrivo postane posle 5-6 sati u mapi.

Dali je mozda neko kupio original ovu igru?Pitam zato sto sam ja kupio original razmisljajuci da ce biti "mnogo" bolja nego "narodna" verzija,kad ono mrka kapa!Sve je isto kao vec pomenuta verzija,mislim sto se tice FPS-a!Konfiguracija mi je takva da GTA 4 igram bez problema!Sta ovde toliko moze biti zahtevno da mi toliko lose radi?!!Hteo sam samo da uporedim sa nekim ko ima original!

Ne vidim kako si uopšte mogao da pomisliš da original radi nešto specijalno bolje...
Napiši barem koju konfiguraciju imaš, pa da vidimo šta je usko grlo.

Win Xp service pack 3,amd phenom 2 x810 2,6 ghz,Ati Sapphire 4870 512 mb!Dali je to neki bug u igri koji ce se resiti nekim buducim patchom onda OK,ali ako ovako ostane dzabe sam bacio pare!

U kojoj rezoluciji igraš, koliko imaš rama, da li imaš uključen AA ili ne?
Ova igra generalno važi za jednu od zahtevnijih u poslednje vreme. Smanji malo detalje.
Ako slučajno igraš u rezoluciji 1920x1200 sa uključenim AA, tu već imaš malo memorije na grafičkoj, a koliko vidim postoji i razlika u performansama u korist DX10 codepath-a, tako da te taj XP i DX9 isto malo kolje.

Ova igra generalno važi za jednu od zahtevnijih u poslednje vreme. Smanji malo detalje.
Ako slučajno igraš u rezoluciji 1920x1200 sa uključenim AA, tu već imaš malo memorije na grafičkoj, a koliko vidim postoji i razlika u performansama u korist DX10 codepath-a, tako da te taj XP i DX9 isto malo kolje.

Nema veze sa podesavanjima, klasican memory leak, sto se duze igras vise se davi :d

Jedan restart na par sati resava problem (doduse bas mu ga i nije neko resenje al kad nema bolje).

Ja nisam imao tih problema, a igrao sam sigurno više od 5 sati u jednom cugu.

hm, kod mene je bolje radila na XPu nego na win7. na xpu ssam sve stavio na max, a na 7ici sam morao da sečem senke, and shit. Na kraju sam zbog baga sa dx10 morao da ga downgradeujem na dx9, da bih uopšte mogao da igram :(

Imam 4 GB rama,podesavanja u igri sledeca:teksture su na medium,senke na low,rezolucija mi je 1280x1024,AA je iskljucen,v sync je takodje iskljucen,drajveri za grafu su poslednji!Dali bi mozda bilo resenje da instaliram drugi operativni sistem i koji bi ste mi predlozili!Pre ove sam igrao mali milion drugih igara i nisam imao ovakvih problema!

Ne znam šta da ti kažem. Trebalo bi bolje da ti radi na toj konfiguraciji.
Ja ga igram u 1680x1050 na maksimalnim detaljima bez AA u x64 Visti i radi odlično.

Poslednja izmena:
Nesto cu vec pokusati,ali hvala svima na pomoci!

igra je odlicna, kod mene sve radi kako treba na 4850 sa 512 mb i 4 gb rama, ali jedino smaraju dugacka vremena ucitavanja, ali tome nema leka koliko ja znam :mad:

Ja sam takodje igrao u sesijama od po 5-6 sati:d i sve je radilo kako treba u DX10 modu. Nisam primetio nikakve bug-ove.

Imam 4 GB rama,podesavanja u igri sledeca:teksture su na medium,senke na low,rezolucija mi je 1280x1024,AA je iskljucen,v sync je takodje iskljucen,drajveri za grafu su poslednji!Dali bi mozda bilo resenje da instaliram drugi operativni sistem i koji bi ste mi predlozili!Pre ove sam igrao mali milion drugih igara i nisam imao ovakvih problema!

ko zna što je tako. Valjda će izbaciti neki patch uskoro. Neki koji bi sredio dx10 crash bi trebalo da im bude prioritet.

Izasao prvi patch 1.1

Nazad
Vrh Dno