Šta je novo?

ANNO 1404: Dawn of Discovery

Mogu reci samo jednu stvar da mi se ovako davno nije svidela neka igra!Nego da je predjem na stvar,jel' neko moze da mi objasni razliku izmedju kampanje i scenarija,posto vidim da u glavnom meniju postoji i scenario??!

mozda gresim..samo sam ukljucio da vidim da li igra radi..ali u anno 1701 scenario je bio maltene skirmish..nemas nekih ciljeva osim da se sto vise razvijes i na kraju pokoris ostale, kampanja znamo svi sta je.ako gresim, molim za ispravku i pravilno upucivanje u igru :D

mozda gresim..samo sam ukljucio da vidim da li igra radi..ali u anno 1701 scenario je bio maltene skirmish..nemas nekih ciljeva osim da se sto vise razvijes i na kraju pokoris ostale, kampanja znamo svi sta je.ako gresim, molim za ispravku i pravilno upucivanje u igru :D

Mislim da ne gresis posto sam i ja tako mislio,ali bolje da pitam nekoga ko zna nesto vise o tome!Preporuka svima koji vole ovakav tip igre!Hvala na pomoci!!:wave:

Evo jedne male definicije Scenarija preuzete i prevedene iz oficijalnog Game Guide-a

Scenariji su masovni nivoi sa veoma ambicioznim ciljevima koje se mogu igrati u tri nivoa težine: easy, medium, hard.

- Easy scenariji su zabavno i opuštajuće putovanje i ispituju samo koliko veliko naselje ste u stanju da napravite.
- Medium scenariji su teške partije sa izazovnim protivnicima koji nemaju ratne ciljeve ali su ratnički nastrojeni.
- Hard scenariji su najbrutalniji izazov koji se moze sresti u Dawn of Discovery.

Pored razlike u tezini svi scenariji imaju dosta toga zajednickog. I dalje gradite naselje i napredujete civilizacijski ali imate mnogo veću slobodu nego u kampanji i za razliku od moda Continous game uvek imate krajnji cilj na umu.

Eto nadam se da je ovaj tekst bar malo razjasnio o čemu se tu zapravo radi.

Dajte neki screenove! :cigar:
Stari Anno sam obozavao. Kakav je ovaj? Jel dostojan naslednik?

Igrao sam medium scenario i mogu reci da je igra poprilicno kompleksnija od svojih prethodnika! Poprilicno! retki su bili trenuci u kojima sam mogao da stanem i da na miru gledam svoju imperijicu kako se razvija! u ovom delu prohtevi ljudi i obaveze koje imate prema njima su rasirene do krajnjih granica! ima toliko novih gradjevina, ruda i ostalih materijala sto je ovoj igri dalo vecu dozu ozbiljnosti od prethodnika kao sto rekoh. ali to ne menja na cinjenici da je stari shmek zadrzan i da je igra extra!

Znaci igra je extra ali sto kazu predhodni postovi jako zahtevna u pogledu pracenja stanovnika i njihovih prohteva, za trenutak sam ih ostavio same a oni mi spalise selo! he he

Ali u svakom slucaju je vredna paznje i igranja!

Poslednja izmena:
El bumpo! Konačno imam vremena da isprobam ovu igru.

Jel' samo meni ova igra resetuje Windows? :mad:

Gde da postavim kamenolom....? gde god da ga stavim uvek kaze da nema kamena da bi ga koristio... :S

Gde da postavim kamenolom....? gde god da ga stavim uvek kaze da nema kamena da bi ga koristio... :S
Potrazi po planinama mali rudarski vagon,koji se vrti,sa kamenom u njemu.Tu je stone deposite.Mislim da je sive boje.Nisam siguran,nisam igrao par dana pa sam vec zaboravio.:p

Poslednja izmena:
e na mom ostrvu toga nema :S mogu na drugom ostrvu da ga "kolektujem"?

e na mom ostrvu toga nema :S mogu na drugom ostrvu da ga "kolektujem"?

Naravno.Na ostrvu gde si nasao rudu,napravio onaj dok(warehouse ili kako se zove vec) i kolektuj.Najbolje,ako imas brodova napravi rutu da ti automatski prevoze kamen na maticno ostrvo,gde ti je grad.

Ljudi jel' uspio neko da pokrene ovu igru na W7?

meni ne polazi za rukom da je poteram pod W7 x64

Neznam koju verziju imas igre ali ni meni nije radila pod win 7 doduse na x86 ali kada sam skinuo Razor1911 verziju sve je proradilo i mnogo je jednostavnije pokrenuti igru sa njegovim lekicem nego sa proslim verzijama lekica koje su se posebno pojavile!?

Win7 64bit, posle visecasovne sesije mogu reci da radi fino i stabilno. Nisam cak ni primetio nikakva usporenja u odnosu na xp.
Poz

Hm, meni izgleda malo secka sa UIijem. Doduše jesam stavio sve na high, ali opet...

elem, igra je odlična. Zapravo, više nego odlična i mislim da sam se navukao na nju.

Nego, da li je neko primetio razliku na farmama kada sami posadite polja i kad stavite da AI to uradi? Recimo da na farmi na koju ja mogu da stavim 9 polja, AI stavi 4. KAd stavim 9, sa strane tamo gde stoji koliko polja donosi resurse stoji 9/4, a inače tu stoji 4/4. Da li je ovo samo kozmetika, ili utiče na produktivnost. Ja sam uvek stavljam polja, ali ako je svejedno da li stavim 9 ili 4 onda bi mu stavljao 4, zbog prostora.

To i mene interesuje. Mada po logici stvari ako pise da je productivity 100% ne bi trebalo da se nista dobija dodavanjem novih polja. Mada ne mora da znaci:d

To i mene interesuje. Mada po logici stvari ako pise da je productivity 100% ne bi trebalo da se nista dobija dodavanjem novih polja. Mada ne mora da znaci:d

Zbog toga i pitam. Jer ako je tako, ako je productivitz 100% nevezano da li ima 9, 6 ili 4 polja, onda nema smisla stavljati više od potrebnog. ako je tako, onda dve farme mogu da stavim jednu do druge (što AI radi, a ja mislim da je to manje efikasno) napravim polja oko njih i spojim ih jednim putem sa w.housem.

odlichna je igra :) bash prija, i simpatichno izgleda ... bash lezi na ovoj vrucini

Vrh Dno