Šta je novo?

Anime

Stvarno? Ja ga nisam gledao godinama ali mi je bio vrh kada sam ga odgledao prvi put, možda mi radi nostalgija. Šta ti se nije dopalo kad si ga reprizirao?

Može preporuka za nekoga ko pocinje da gleda serije ovog tipa, zanima me dobra priča, da ima smisla za stariju populaciju. Recimo nekih top 3 serijala.

filters_quality(95)format(webp) (1).jpeg
filters_quality(95)format(webp).jpeg

Zbog ovoga sam poceo da gledam i SLF upravo, za sada ima pregrst slicnosti a videcemo kako ce da se odvija dalje :)

Ja nisam nesto bio odusevljen idejom jer sam skapirao da je u pitanju samo igra .. Lik nije isekai-ovan, nego igra igru ? Ili sam pogresno skapirao

Odgledao sam samo jednu epizodu u deluje da igra igru samo, ali ono, ne bi me cudilo da tu ima vise nesto od toga

Nije isekai, ali je meni zanimljivije od vecine. Jer nije overpowered kao u vecini posle jedne epizode, vec je bas kao pravi RPG fazon da ima da se pomuci da napreduje da moze da pobedi bosove.
Animacija borbi je isto dosta dobra.

Amerike propale

Solo Leveling u USA pod kritikom za poslednju epizodu, jer je Jinwoo plakao (od srece) jer je vratio majku

Ne razumem kritiku, ni najmanje. Niti je lose sto je zaplakao, niti je lose izvedena epizoda, njegov pristup svemu i kako je izrezirano. Dal je drustveno programiranje toliko uspelo u US da je koncept Majke nesto drugacije kod njih nego od istoka sveta .. ?

Al ne lezi vraze, to nije ni najveci problem kada Amer kritikuje Anime -

Buzz na X-u, oko toga sto Frieren mrzi demone, i oce da ih tepa. Jer to, pazi sad - nije "inkluzivno" i "poziva na mrznju"

sramota me da okacim link, google: medium.com Frieren and Fascism

Nemojte da kazete Amerikancima za Mushoku Tensei

Ko još Amere uzima za ozbiljno. Njima je film Idiocracy prozor u budućnost.

Pazi, bitno je iz odredjene perspektive

Post kovid period za Anime je istorijski veliki.

U jednom kvartalu prosle godine, samo Demon Slayer manga je imala vise prodatih fizickih kopija nego sabrano DC i Marvel edicije zajedno na US tlu (ne, nije sala i stvarno se desilo)

Ovo je pocelo da gruva ogromnu lovu u Manga svet i Animacione studije

Ljudi koji nisu upuceni misle da je "Japan neko malo mesto" ni ne kapirajuci da je prodaja tamo (160 miliona ljudi) podjednako bitna kao i zapadno trziste

Koreja koja ima trecinu japanske populacije, zato i cilja na Japansko trziste sa Manhwa izdanjima

E, i pored cinjenice da je trziste u Japanu preveliko, ogroman bonus je US trziste. Pre svega zbog vece marze po jedinici.

Pre Covid-a, FUNimation je gurao ogromnu lovu u Shuesha-u i TOEI jer je DBZ marketabilan previse, Goku je egal sa Supermenom otprilike kao ikonijski lik. Niko drugi nije mogao da sanja tu lovu

Od skoro, MAPPA je na mapi (pun intended). I drugi Studio-i

Konosuba Merch je postao veliki i u USA, Aqua i Megumin se prodaju skoro kao "3 Big" i DBZ

Poslednje sto nam treba je da Ameri krenu da se mesaju u Mangu i Anime sa svojim uticajem. Dovoljno su osakatili sopstveni Entertainment do stanja nepovratno

Sva sreća pa japance boli patka šta ameri misle o njihovim mangama i anime serijama.

Baš tako. I nadam se da se to neće nikada promenti. Ja sam se i okrenuo više na Anime kad su Ameri izgubili kompas.
Pokušavam da nagovorim i ljude oko sebe ali čim vide crtani neće ni da počinju. Njihov gubitak.

Posle minut gledanja Texhnolyze može samo da prestane da gleda anime zauvek.
To ni ja ne mogu svariti, bad vibes i depresija na max.

Проблем је што се појављују аниме које личе на јапанске, и циљају на weeb публику,
А пропагирају woke / wicca светоназор. Кастлеванија ворен елиса је школски пример...

To su animirali Korejci čini mi se. Meni je ta Castlevania sasvim okej, iako ne računam u anime, ali jesam gledao sa japanskim audiom. Američki iako original me podseća na anime dub a to ne podnosim. Kasnije serijale nisam gledao.

Edgerunners je pravi japanski anime specifičnog stila.
Seven Deadly Sins je isto anime, ali mi se ne dopada.
Dragons Dogma je meni pristojna.

Ono što je meni lično uvek išlo na živce je Avatar, to je popularno samo jer je išlo na Nickelodeonu, prosečna američka deca, poput naše su tupava i gledaju ono što im je dostupno a to je u tom momentu bio Avatar. Sigurno im nije bila dostupna Akira, Cowboy Bebop ili Ghost in the Shell. Ekvivalent toga kod nas (a i šire) je Dragon Ball Z. Ja sam u to vreme gledao Vampire Hunter D, Elfen Lied, Serial Experiments Lain, Cowboy Bebop, Ninja Scrolls... bilo mi smešno gledati vršnjake koji balave na dub Dragon Ball Z (Zamejva Kugla hahaha) koji je išao na Pinku ili gde već...

I danas dan kada neko krene da hajpuje Naruto ili DBZ samo okrenem glavu i ne slušam dalje. MacDonalds ili KFC anime sveta, eto šta je to, zajedno sa Avatarima, Korama i tako tim čudima.

Edit: Recimo kada je bio popularan Avatar među mladeži ja sam se više družio sa online ekipom koja je gledala Gundame, Code Geass ili Gurren Lagann. A to je mnogo više kul ekipa za druženje nego uživaoci The Last Airbendera.

Ne mogu da se otmem utisku a da sam siguran da nisi procitao / odgledao Dragonball kao sto bi svaku drugu Mangu / Anime

Vidis kao sto ti ne mozes da smislis odredjene naslove, tako i meni licno deluje elitisticki i prepotentno ekipa koja se sece na Akiru, Death note, i slicne stvari misleci da je Anime dobar samo ako je maksimalno ozbiljan

Dragonball koliko god bio transparentan, ima pregrst kvaliteta koji su bukvalno promenili i pozitivno uticali na ceo svet stripa i animacije do te mere da vecina "ozbilnjih" autora smatra Torijamu inspiracijom i idolom, sto u Aziji sto na zapadu

OG Dragonball je podigao Shonen na neki visi nivo. Namek saga je jedna od najboljih Manga Sagi u istoriji, kada se uzme napetost, razvoj, story-telling, u obzir. Torijama je otprilike 91 godine ispricao jednu od najboljih time-travel prica a da ta prica nema 140 plot-hole gresaka, pre nego sto je izaslo ko zna koliko filmova sa tom temom. Super Saiyan je stvar legende, Bulma jedna od najboljih zenskih likova ikada. Torijama je prakticno izmislio "Rage face" stil crtanja koji ce kasnije kopirati skoro svaki mangaka ikada.

Ne druze, DBZ nije Mcdonalds Anime sveta, DBZ je Majkl Dzordan Anime sveta.

Posle 6 godina Saitama se vraća u oktobru

Халелујах ! И било је време.

Od druge.

Frieren na Netflixu nije loš 👍👍👍👍

Moraju se potruditi bar za glavnu. Tu će da im ode ceo budžet.

Studio koji je radio sezonu 2, je sasvim dobro odradio Bang / Bomb / Genos VS Garou sto je bila najbitnija stvar u Mangi u tom trenutku (Murata ludak nacrto chapter od 133 stranice) tako da i nije toliko do imena studija, vec koliki je konkretno budzet i ko je direktor epizode za konkretno taj i taj Anime

Kad smo kod OPM, Murata je opasno razocarao fanove, jer je opet usao u Redraw mode, i to u rikverc od skoro godinu dana. Necemo videti
Empty Void epilog
otprilike negde do Jeseni ..

Pa brate jel su oni realni, vidim ja nesto mi ne stima. Ranije je jednu, 168 mislim da je bila, potpuno prepravio, skroz drugaciji kraj je imala. Ima da batalim citanje pa za jedno dve godine da uzmem da krenem ispocetka sve.

Ne znam kako publisher daje toliki luft ONE-u i Murati, i koji su im rokovi. Murata jeste nemormalno brz mangaka koji je u stanju da dnevno proizvede 2 stranice visoko kvalitetne mange, ali brate ubise ga sa redraw

Najverovatnije mislis na Child Emperor VS Phoenix man

Sto je najgore, skoro ceo fanbase se slaze da je originalna verzija bila bolja, nego krajnji proizvod (gde se slucajno pojavi Saitama)

Sto je i trenutni problem OPM-a. Po svemu sudeci ONE blage nema sta radi i gde ide prica, jer u webcomic-u siri pricu do beskonacnosti (Neo-Heroes i Organizacija), dok u Mangi sugerise Murati da crta nesto sasvim drugo

Prica je bila kul u pocetku, sada je otisla u Televisa Presenta, isti razlog zasto ja licno nisam uopste fan AOT-a, da me manes sa "ko je kome cale i keva" u Mangi / Anime-u

To bi onda znacilo da ce poslednje tri epizode da budu skroz neki fileri a to mi se bas ne uklapa u sve ovo do sad.

Moje neko vidjenje situacije :)

Po originalnom materijalu posle ovog treninga odmah krece ostrvo, tako da nema prostora izmedju osim ako ne izmisljaju sadrzaj.

Sledeca epizoda ce biti verovatno pola trening a pola ostrvo, u najgorem slucaju cela da bude trening a da na kraju samo kao krecu i ostaju jos cele dve epizode da se tu razradi sukob.

Nekako bi mi bilo bas badass da se sezona zavrsi tako sto Beru kleci ispred Jinwoo-a ali nema sansi da ce da ostave informaciju da li ce Cha Hae-In da prezivi ili ne - a za to je potrebno da Beru donese Min Byung-Gyu-a da je izleci obzirom da je jedini S rank healer..

Bio sam u pravu donekle sto se tice desavanja u naredne dve epizode :)

Vidim da je po internetu gomili ljudi zao sto ova scena nije prikazana nakon sto su se ljudi umesali da prekinu sparing mec..
Screenshot_20250309_122455_Viber.jpg

Valjda i dalje zele da odrze iluziju koliko je on zapravo jak u odnosu na Jinwoo-a.

Kraj je bio brutalan. Kapa dole za reziju. Nula tona par sekundi, dovoljno da se gledaoc sokira

Bice masakr. Ovaj Evolvirani Ant ce da pocne da ih kolje ko kokoske. Jinwoo ce da cuje o cemu se radi, ali sa zakasnjenjem od 10 minuta (radio prenos). Kasno Jinwoo na Ostrvo stize, ili zmajem ili sa onim skilom zamena lokacije (jer je svakome stavio po ratnika u senku), ali onda krece njegov full Might i okrsaj sa Master Mravom. Ne znam samo gde se uklapa Americki S-class koji je najavljen ko jedan-covek vojska

Hoces da te uputim u kom smeru ce da ide epizoda ili ne? 😂

Ps. Evo mali hint ako hoces da citas:
Jinwoo sa svojim vojnicima moze da komunicira non stop, u smislu da mu oni govore ko je u nevolji (jer je zakacio po jednog za sve njemu bitne ljude). Nacin na koji ce doci tu ce biti presudan u poslednjoj epizodi i morace da povuce neke radikalne poteze.

Tomas Andre tu ne ucestvuje jer ne u fazonu da neko mora da plati milijarde za njegovo ucesce, i vise je tu da "upozori" Go Gunhee-a da ce se umesati ako se Hwang Dongsoo i Jinwoo pokace jer je ovaj presao u njegov guild u USA pa ga ovaj sad stiti.

On je trenutno nebitan lik, ali ce u nastavku biti jedan od kljucnih i verovatno ce se sezona 3 vrteti oko njega, odnosno barem veci deo nje.

Necu da citam! :D pre-zanimljiv mi je anime, a iz iskustva mi nekad legne manga a nekad ne, necu da pokvarim dozivljaj

Ocu samo jedan spoiler - Dal smo u Anime vec videli nekog drugog ko koristi Sistem a da to ne znamo ? Zamoljen si da odgovoris sa DA ili NE :)

Nazad
Vrh Dno