Šta je novo?

Anime

Manhwu mozes da smlatis do kraja za 5 i manje sati lagano. Ovo je maltene na pola sada. Ova epizoda je pokrila chaptere oko 95og (ne znam sad tacno koje) a ima ukupno oko 190.

Odgovor na tvoje pitanje ne moze da se da u formatu Da/Ne. Msm, moze ali Ne bi bilo tehnicki netacno a Da bi te sigurno navelo na pogresne zakljucke :D

Koje bi ste komedije preporucili ?

Ja generalno volim Shonen, i ozbiljnije naslove ali sa vremena na vreme odgledam neke Slice of Life ili Komedije Anime, i retko se razocaram

Neke moje preporuke, pa ko zna nesto slicno neka preporuci natrag:

Konosuba - sveopste popularni Isekai, koji je na prvu i losa animacija, i genericna prica a u stvari je viseslojni Anime sa porukama o prijateljstvu, ljubavi, zivotu, uz to ide i pre-fantastican VA, gde je svaka scena otprilike umiranje od smeha

Asobi Asobase - 3 srednjoskolke pojma nemaju sta ce od zivota. Osnivaju "skolski klub" tako sto jedva prijave dovoljan broj clanova, cija je tema "Past-timers" odnosno ubijanje vremena. Pomislio bi - "kako smor ideja" a u stvari jedan od najludjih anime-a svih vremena. Hina Kino koja daje glas liku Hanako Honda, bukvalno i bez diskusije najbolji Voice Acting u istoriji.

Koje bi ste komedije preporucili ?

Ja generalno volim Shonen, i ozbiljnije naslove ali sa vremena na vreme odgledam neke Slice of Life ili Komedije Anime, i retko se razocaram
Ako imaš Netflix:
Ranma 1/2 remastered.
Gto sam pomenuo da mi nije lepo ostati ali vredi probati.
Frieren: Beyond Journey's je velika preporuka, a moze se reći da je delom i komedija.

Nisi Anime fan ako nisi gledao Frieren

Salu na stranu, ljude koji su prezirali ideju Anime-a, i mislili da je svako ko gleda "Otaku" da ne upotrebim losiju rec, na kvarno sam pustio Frieren

Majki koja gleda samo korejske serije

Sestri, koja gleda samo Netflix

Caletu od drugara koji je muzicar i inace otvorenog uma

Svi su bili odusevljeni, i smoreni sto nema "kraj". Sto ce da se ceka sledeca sezona

Frieren je prelep na 101 nacin. World building, medjuljudski odnosi, Frieren' pogled na zivot i prolaznost i vreme, muzika, animacija, teme, sve komplet leglo savrseno.

Inace, Asobi Asobase Legendarna Butt slap scena :D

Goldenboy. 😂
*biste

Nichijou ima dobrih momenata, nije mi overall legla, ali ova scena je...

Ja sam imao suprotno iskustvo što se Frieren tiče. Preporučio sam nekim ljudim koji ne gledaju Anime i svi su se smorili.
Mislim da Fireren nije dobar početnički Anime za nekoga ko je naštelovan na zapadne serije i filmove.
Attack on Titan sa druge strane se svima svideo. Kao i Solo Leveling.

Frieren ce da legne onima koji vole LOTR

Recimo znam ljude koji uopste nisu za nikakvu akciju - ako im ne lezi Marvel (MCU) nece im leci ni Akcioni / Shonen anime

Recimo, Slime je fantastican po pitanju World Build-a, a eto medju Anime fanovima imas one koji su prezirali 3 sezonu jer je manje vise cela sezona jedan veliki sastanak, a imas one kojima je to bila najbolja sezona, jer pokazuje Rimuru-ov skill kao diplomate pa jos imas i bonus Veldoru koji je najjaci Anime lik na svetu (kad nisam umro od smeha kad je odradio kombo - hadouken, shoryuken i tatsumaki senpuukykaku i onda zavrsi kombo sa Kamehameha :D ) i jos brdo fan-service-a cele sezone

Ma za pocetnike klasika Death Note. :D

Solo Leveling spoileri

Au koliko je jak Mrav. Nisam ocekivao da je razlika izmedju njega i svih S klasa toliko velika. Okej, sugerise epizoda da Goto nece da bude topovsko meso kao svi ostali, ali mu ne dajem vise od 10% da uopste povredi Mrava. Nije mi jasno zasto je Jinwoo toliko cekao, valjda se i on mentalno pripremao kad je skapirao kolko je Mrav jak.

Normalno je sto ti nije jasno, jer nisu prikazali u anime uopste razlog. U stripu je u dilemi jer je taman zivnuo kevu, nece da reskira taman kada ponovo posle brdo vremena moze da joj vidi zenicu. U isto vreme hoce da pomogne klokanima (pogotovo plavojki), ali jedna je majka.

Ja se samo nadam da sl epizoda nece biti animirana u stilu borbe sa Baranom, jer bih da za promenu nesto vidim a da nije samo lightshow.

I da, ono sto nisam ocekivao je da ce da budu jos dve epizode a ne jedna

Mnogo mi se svidja rezija i setting, ton serije. Tako je dobro uradjeno da se smrznes.

Cudna mi je animacija - uvek primecujem te specificne probleme sa animacijom, ovde konkretno uska lica i uska tela, i spicaste brade. Frieren mi je savrsen ali me mozak zaboli kad vidim letece obrve koje su ispred kose, ne znam zasto to rade.

Ali i pored toga, SL je brutalno dobro uradjen, valjda su hteli da ispostuju stil originalnog animatora / mangake

Inace, Solo Leveling Universe jedan od gadnijih. Da te neko pita u koji bi univerzum hteo da ides, bukvalno prva dva za izbegavanje su One Punch Man i SL.

Dzabe ti da si S klasa otprilike, zamisli onda da si neki pesadinac :)

Zato Dragonball svet najbolji. Svet u kojem obican human moze da dostigne Planet buster nivo, samo ako dovoljno trenira

Nešto mi govori da bi se tebi od anime komedija dopala Prison School. Meni jeste.

E super si mi preporucio, pustam cim zavrsim Evangelion. (Nikad nisam gledao Evangelion nemo' da me kritikujete, znam znam)

Apropo SL ako ne možeš da izdržiš serviranje na kašičicu da čekaš po 20 minuta nedeljno imaš na manga1st.online svih 200 chaptera .Trenutno je zadnja emitovana epizoda na tačno 100tom chapteru.

E super si mi preporucio, pustam cim zavrsim Evangelion. (Nikad nisam gledao Evangelion nemo' da me kritikujete, znam znam)
Ima i nas koji bi te pre kritikovali sto uopste gledas Evangelion :D

Jel ima neko da gleda nesto sto je aktuelno. Evo ja juce pogeldao prve dve epizode Wind Breaker-a i mogu da kazem da mi se na prvi pogled dopada.

Evo trailera kog zaima tako nesto, ja ga nisam pogledao.

Ja sam probao taj wind breaker pre par meseci dok je izlazila epizoda po epizoda i ono, pogledao sam mozda 3,4 i nije mi bilo nesto..

@Solesoslav a brate stavja se u legendarna ostvarenja a ne znam nista o tome.

Mislim znam - neka sacuvaj boze misteriozna bica napadaju zemlju, i jedini nacin da se odbranis su Mecha (Pacific rim fazon) uz malo religijskog twist-a, i malo umobolne rezije jer su me pripremili ljudi da ima nekoliko veoma bolesnih / wtf scena

Uzevsi u obzir vreme izlaska, kapiram da je takav vid price izazvao kontroverzne reakcije publike, kao i otvorio vrata za neka druga dela da izlaze iz zone komfora.

Uz to - volim te neke "uncanny valley" tipove price. Nesto "van ovog sveta" sto izaziva jezu, uvek su me intrigirale te teme, i ako je dobro napisana prica, onda mi je top za gledanje.

Dok pisem ovo setih se tv serije The Outsider zasnovane na Stephen King-ovoj prici .. e taj osecaj. Mozda jos neki anime koji ima tako nesto neko neka slobodno preporuci

Da.. evangelion bi uvek mogao da gledam.

btw predlog za komediju?

Kojim redom i sta gledati od evangeliona? Vidim da ima film, tj. 3 dela? I meni je nekako promakao.

Stil izgleda odlicno

Evangelion je vrlo despresivan, da znaš. Sušta suprotnost komediji. Ja nisam fan, kapiram zašto je istorijski bitno ali iz moderne perspektive je bezveze. Made in Abyss donekle taj fazon, samo puno bolje. Ni ja nisam gledao na vreme i zato nisam oduševljen sa NGE.

Mislim da sam jos u srednjoj izgledao Evangelion. Mislim da mi je bio utisak bio - prehajpovano.
Ali treba sednem da ponovo odgledam.

Sta smo gledali kao klinci a da se ja secam da su pustali ovi nasi 90ih, jer NGE nisu

- Saber Rider and the Star Serifs
- Robotech
- Grandzort
- Triton of the Sea
- Voltron (znam da je US crtani)
- ThunderCats
- Dragonball (OG)

Iz tog perioda, nista nisam pogledao kasnije osim DB, ali mi je ortak rekao da je sve gledljivo, pogotovo Robotech, ali da Sablja nije, da je uzasan za kasniji rewatch. A mislim da smo se na to najvise lozili ko ce da bude Kolt a ko ce da bude Sablja a ko Fireball

Naravno, u skolu se kasnilo na prvi cas kad je ujutru isao Tenkaichi Budokai, moro si da vidis ko ce da pobedi od Goku, Tien, Chaotzu, Krillin, Jackie Chan (Roshi) i ekipa :)

Grandzort, jel to ono kada klinac vozi skejt pa udje u robota i dalje se sklapa sa drugima? To mu možda dodje prvi pravi japanski anime da su nam puštali na RTB mada ja te takve ne računam.

Zato anime kao NGE i jesu značajne jer su raskrstile sa tim zanrom iz kasnih 80tih i ranih 90tih i uveli ozbiljnost. Mislim pogledaj Gurenn Lagann, isto klinac glavna uloga ali nidje veze sa tim žanrom za decu.

Meni iskreno ništa sa tvog spiska nije gledljivo iz današnje perspektive da budem iskren. Mogu gledali Solo Leveling iako je mozak na ispašu jer je super moderno sve, ali da mi serviraš Solo Leveling iz 1987 u 4:3 480p ma nema šanse da bi gledao to danas. Tako može proći Legend of Galactic Heroes ali to se ne gleda zbog eye candy.

@Solesoslav a brate stavja se u legendarna ostvarenja a ne znam nista o tome.

Mislim znam - neka sacuvaj boze misteriozna bica napadaju zemlju, i jedini nacin da se odbranis su Mecha (Pacific rim fazon) uz malo religijskog twist-a, i malo umobolne rezije jer su me pripremili ljudi da ima nekoliko veoma bolesnih / wtf scena

Uzevsi u obzir vreme izlaska, kapiram da je takav vid price izazvao kontroverzne reakcije publike, kao i otvorio vrata za neka druga dela da izlaze iz zone komfora.

Uz to - volim te neke "uncanny valley" tipove price. Nesto "van ovog sveta" sto izaziva jezu, uvek su me intrigirale te teme, i ako je dobro napisana prica, onda mi je top za gledanje.

Dok pisem ovo setih se tv serije The Outsider zasnovane na Stephen King-ovoj prici .. e taj osecaj. Mozda jos neki anime koji ima tako nesto neko neka slobodno preporuci
Ovako mozes da opises i Tengen Toppa Gurren Lagann :D. Da napomenem samo da ta 2 ostvarenja ne mogu biti vise razlicita i Gurren Lagann ne mogu dovoljno da nahvalim, ali moras da si bar malo shounen anime fan kako bi mogao da ga svaris
.
Meni je Evangelion zajedno sa Code Geass-om jedno od onih ostvarenja gde stvarno ne kapiram ljude koji uzivaju u onome, s' tim sto bih dodao da je za razliku od Code Geass-a, Evangelion bar donekle kompetentno izveo to sto je pokusao. E sad, druga je prica to sto ja ne vidim razlog da bi iko hteo da gleda tako nesto. Slicno tako me je drug ubedjivao da je Madoca Magica neverovatno dobra i nakon par epizoda sam mu priznao da anime verovatno jeste dobar prikaz kako bi se male devojcice ponasale u izuzetno depra situacijama, ali da ja prosto nemam zelju da gledam male devojcice u depra situacijama.

Malo sam nepovezan, ali kad me je vec krenulo, da dodam jos jedan anime koji ima cult following a za koji smatram da je prosto scam. Haruhi Suzumiya sa onim endless eight sranjem. Reziseri su se bukvalno "pos**li" po publici i njihovi fanovi ih jos hvale zbog toga.

Ima jos jedan koji je donekle popularan, ali ja nikako ne vidim zasto, a to je Angel Beats. To je blago dosadno ostvarenje kojem ne pomaze cinjenica da prica ima logicke rupe koje je apsolutno buse(sto je kritika koju mogu 1:1 da prenesem i na Code Geass, mada za njega imam i dodatne kritike, dok je Angel Beats prosto bland i za njega nemam sta drugo da kazem).

Ja sam probao taj wind breaker pre par meseci dok je izlazila epizoda po epizoda i ono, pogledao sam mozda 3,4 i nije mi bilo nesto..
Odgledao do 8. epizode za vikend. I nije nesto, ali dovoljno drzi mi paznju da zavrsim bar prvu sezonu.

Code Geass je Death Note fazon, seting zanemari. Meni je zanimljiv do pred kraj kada krene opasno da smara, mada isto je i sa Death Note.

Žanr: U ***e al sam pametan, *****ah ih sve kolko sam pametan...
Ili ti leži ili ne.

Te "kultne" anime... od Monogatari gore nema.

Solo Leveling ko ceka - 17:30 popodne po nasem vremenu izlazi epizoda (pusta se u Japanu u 17:00)

Ne mogu da se nacekam da vidim, pretpostavljam da ce pola epizode da bude Goto protiv Atomskog Mrava, i pola epizode uvod u Jinwoo protiv Mrava

Odes na subsplease.org i tu pratis u 17:30 kad izadje 😂

Najavljivali su cak i da ce biti dupla epizoda kao finale sezone, videcemo kako ce biti na kraju.

Bice zanimljivo kako ce da interpretiraju Goto vs Beru duel :)

Nazad
Vrh Dno