Šta je novo?

Anime

Akagi je isto odličan ali nema kraj. Priča jednostavno staje u najgorem trenutku i nastavlja se u mangi.
Jaoooo. To kao Berserk? Nema veze. Kad sam mogao Berserk da progutam, mocicu i ovo. Nego da pitam ovo, jel potrebno neko predznanje o mahjongu da bi se lepo ispratio Akagi ili nije?

Videh sad par klipova i trejler za „Gantz: 0“ na YT... Naaajsss! :d

Sent from HUAWEI P9 lite via tapatalk

Videh sad par klipova i trejler za „Gantz: 0“ na YT... Naaajsss! :d

Sent from HUAWEI P9 lite via tapatalk

Nadam se da ce jedina veza sa mangom biti koncept. Druga polovina je krs tezak.

Krenuo sam na dugo putovanje zvano HunterxHunter. Jel namerno napravljen anime kao da je snimljen 80-tih godina proslog veka? Vidim da ga je pravio Madhouse pre pet godina pa mi je cudno. Pogledao prvih par epizoda, za sada meh utisak. Verovatno ce se popraviti kasnije. Bas ima taj deciji vibe crtanog. Sa Mushishi i Re:Zero na full blown shounen anime, bas sam napravio prelaz nema sta. Bar ima neku radnju, nije dbz.

I menije hxh bio tezak za pocetak, ali nisam zazalio. Crtano je tako jeer je takva manga.
Samo obrati paznju, postoje 2 hxh crtana i ima malih razlika.

Sezona sa igricom mi je bila bas dobra, dok su insekti bili prilicno dosadni vecinom, ali se zavrsava maestralno.

Bas sam stigao do 130 ep HxH-a.
Stvarno su zasr*li napad na Kinga, u potpunosti su unistili dinamiku ubacivanjem naratora i razvlacenjem borbi. Trebalo im je 5+ epizoda za 3 min desavanja.
Ako se zavrsava maestralno onda ima nade jos :D

Koliko je meni poznato manga nije zavrsena tako da ne moze ni anime da bude zavrsen.

Bas sam stigao do 130 ep HxH-a.
Stvarno su zasr*li napad na Kinga, u potpunosti su unistili dinamiku ubacivanjem naratora i razvlacenjem borbi. Trebalo im je 5+ epizoda za 3 min desavanja.
Ako se zavrsava maestralno onda ima nade jos :D

Nije za svakoga. Meni je maestralno jer kraj nije klasican.
Manga je ponovo nastavljena.
Anima je stala na pravom mestu i dobili smo neku vrstu kraja. Mozda za koju godinu dobijemo i nastavak ako manga ponovo bude na nivou.

Zavrsila se Bleach manga, konacno. Nece mi nedostajati iskren da budem. Borbe su se odvijale kao da se klinci od 7 godina igraju RPGa:
"Ha, upucao sam te! Mrtav si!";
"Nuh-uh, imao sam pancir!"
"Ali moji meci probijaju pancir!"
"Imao sam spell koji me stiti od toga" itd.
Previse hax moci koje je moguce nadjacati samo na najgluplji moguci nacin, tako se zavrsila finalna bitka. Bilo je dobrih momenata, ali kraj je zbrzan sa mnogo neresenih pitanja.
Mada ko zna:
27.jpg

Anime cu sigurno da gledam. Samo se nadam da ce ispeglati pricu i uneti originalne elemente u odnosu na mangu.

Ma strasno bre. trebalo je da se zavrsi sa aizenom.

Sta bice Belach anime ? Zar nisu rekli da im prodaja slabo ide (valjda to one figurice i solje i kape i sta god ) i da nece u skorije vreme anime ili nece biti uopste ? Ja vise nemam pojma sta da gledam dajte neku preporuku nisam probirljiv ! XD

Ja gledam HunterxHunter trenutno. Ima oko 140 epizoda. Pozadinska prica je dobra, likovi su jako interesantni i razradjeni ali je od 30+ epizode u fazonu decje anime, faceoff likova da se vidi ko je jaci. Kao Dragon Ball, samo sto ima pricu i likovi nisu sprdnja. Ako volis te fajtove (ja ne volim) uzmi da gledas. Bolje od DB/Naruto a opet nekako na taj fazon.

Re:Zero cekam da se zavrsi, stao na 19toj epizodi. Ne mogu da gledam nedelju za nedeljom.

Sta bice Belach anime ? Zar nisu rekli da im prodaja slabo ide (valjda to one figurice i solje i kape i sta god ) i da nece u skorije vreme anime ili nece biti uopste ? Ja vise nemam pojma sta da gledam dajte neku preporuku nisam probirljiv ! XD

Armored Trooper VOTOMS
ili
Mobile Suit Zeta Gundam

oho i ovde ima anime fanova *o*///

jel gledao neko novu stvar Terraformars? kakav je anime na prvi utisak?

stigli su u elfland... OMG

Nisam znao da druga sezona Arlsan Senki-a ima samo 8 epizoda.. Bas bzv kraj.. A ne zna se dal ce biti trece sezone niti kad bi bila...

DBS najnovija epizoda sa druge strane - isto bzv. Mislim, kapiram ja to, mora protivnik da bude jak i sve ali ne valja kad se prave takvi plothole-ovi da se negira skoro sve sto je dosad radjeno...

HunterXHunter - Greed Island
HunterXHunter - Chimera Arc

Dva razlicita anime-a koji potpadaju pod istu fransizu. Prvi je naivno neodoljivi shounen anime sa odlicnim razvojem likova i malo decjom pricom koji pred kraj malo posustaje ali je svejedno cakan anime za klince i bolji od konkurencije. Drugi je full blown seinen anime koji zadrzava likove iz prvo ali ima skroz drugu, ozbiljnu pricu kao i svaki drugi seinen anime. Tu je i dalje fenomanlni razvoj likova ali ne znam kako su smeli ovo da urade. Zamisli preporucis klincu da gleda HxH, on sav srecan i zadovoljan prati Greed Island. Cakano, nevino, divno uz par kvazi zloca ali realno nikom 'dobrom' ne fali dlaka sa glave. Onda dodju Chimera Ants i vec u prvoj epizodi sledi SOK! Neodgovorno od strane autora. Ja preferiram Chimera Arc doduse, ali ja sam vec mator konj.

Dragon Ball Super najnovija epizoda - bulshit. Koliko rupa u prici i gluposti to je neverovatno - lepe borbe ali vredja inteligenciju zestoko.

Zavrsio HxH, moglo je da se strpa u 40tak epizoda ali bi mozda kvalitet trpio. Chimera Arc je malo razvucen na pocetku ali je u sustini zbog jakog kraja najbolji deo ovog serijala. Steta sto nije zaseban anime.

Jos desetak dana do kraja Re: Zero pa da se bacimo na preostalih 4-5 epizoda :)

HxH: The Last Mission i HxH: Phantom Rouge filmovi su smece neopevano. Ovaj prvi je gori doduse, drugi je dosadniji. Nidje veze sa kvalitetom Madhouse serije. Cini mi se da su render oba filma, ovaj prvi je sigurno.

Ovaj Evangelion 1.11, 2.22 i 3.33 je tezak trip :party: gledao sam i original seriju, ali znam da sam se i tamo pogubio..jel imaju neke recenzije na netu gde su detaljno razlozili i objasnili pricu? (ono kao one recenzije za lektiru u gimnaziji :D)

Ja konacno pogledao Paranoia Agent, nesto sto sam hteo odavno ali nisam stigao. Elem, postavio sam seriji visoke standarde... big mistake!

Definitivno najgora anime sto sam gledao do sada, kapiram ja poruku i sve to na kraju ima nekog smisla ali generalno radnja samog anime bas nema nikakvog smisla. Negde sam procitao da je anime nastao tako sto je autoru, pokojnom Satoshi Kun-u (Paprika), preostalo ideja nakon snimanja anime pa odlucio da napravi novi od tih ideja. E bas takav je Paranoia Agent, kupus svega i svacega koji prati jednu ideju ali cesto se i zaboravi iz epizode u epizodu o cemu se tu zapravo radi. Lil Slugger (Shounen Bat) je dozlaboga glup negativac.

Najslicniji ovom tripu je Serial Experiments Lain ali je to kao da poredimo Blade Runner (Lain) sa, recimo, http://www.imdb.com/title/tt0181038/. Tolika je razlika u kvalitetu, bez zezanja. Lain prati pricu, ne zvera levo desno i generalno to sto porucuje donosi bolje nego bilo sta slicno (Matrix, Donnie Darko, GitS). Zato i jeste izuzetan anime. Paranoia Agent je sa druge strane, nesto nestvarno glupo, do mozda poslednje epizode a i to je upitno. Poslednji put sam se ovako osecao kada sam gledao Fear and Loathing in Las Vegas. Jelte trezan...

Imam Durarara!! (DRRR!!) na cekanju, ali posto mi je Paranoia Agent ostavio jako los ukus u ustima odlucio sam malo da fast forwardujem Durarara da vidim jel vredi utrosenog vremena. Ono sto sam video mi se bas nije svidelo, crtez je truba a likovi su sve neki twisted mracni ali nisam video nekog smisla u svemu tome. Jel vredi gledati Durarara?

Trazim nesto da ubijem vreme do 20-tog kada cu da pogledam ostatak Re: Zero, jedan od boljih anime sto sam video do sada. Samo da nije total crap kao Paranoia Agent... Ne bih da pocinjem Ginga Eiyuu Densetsu jer ima puno epizoda, to cu posle.

Original mi se svideo, ta atmosfera/ambijent - ali nastavak nisam bas gledao, nesto me nije drzao..

Mozda gledaj Darker Than Black ako nisi? Nzm sta gledas, ako volis opustene gledaj Mushishi, za ozbiljne mozda Gankutsuou? Retko ko zna za njega a meni je bas dobar. Obrada Diminog Monte Krista.

Odgledao sam Mushishi sve sto ima. Steta sto nema vise. Isto vazi i za HunterXHunter, snimili 150 epizoda a tek tada postaje da bude zanimljivo. Ovih 150 epizoda bukvalno sluze kao prolog. Doduse ne mogu ni da snimaju dalje jer nesrecnik jos nije nacrtao taj zanimljivi deo...

Grofa Monte Krista mozda pogledam, tu pricu o cetiri drugara i zemskoj znam napamet pa me malko mrzi.

Jel se zna koji je sledeci veliki Madhouse projekat? Mogli bi da rade nesto pametno, ima toliko dobrih mangi koje nemaju anime. I am a Hero na primer, da vide ljudi koliko je The Walking Dead zapravo shit.

Poslednja izmena:
Taj mushishi cesto iskace.

Koja je prvobitna serija a koja nastavak? Posto sam nasao na netu Mushi-shi i Mushi-shi Zoku Shou (cenim da je ova novija) Prva ima 26 a ova iz 2014 22 epizode?

Imas sve lepo napisano na myanimelist.com. Ovim redom gledas:
Mushishi (26 epizoda)
Mushishi Special: Hihamukage (produzena specijal epizoda)
Mushishi Zoku Shou (10 epizoda, sezona 1)
Mushishi Zoku Shou: Odoro no Michi (jos jedan specijal)
Mushishi Zoku Shou 2nd Season (10 epizoda, sezona 2)
Mushishi Zoku Shou: Suzu no Shizuku (poslednji specijal i kraj price)

Znaci ukupno ima 46 epizoda od po 24-25 minuta (klasicni anime format) i tri epizode od po 45-47 minuta (specijal). Prva adaptacija je od pre 2000. godine, Zoku Shou je od pre par godina. Crtez je isti iako je velika razlika u godinama. Jedan od najboljih anime ali jako specifican. Spor, opusten, pozitivan, sa najboljim glavnim likom u svetu anime imho.

G@W
+1

Hvala na hirurski preciznoj listi i objasnjenju! :) Definitivno cu baciti pogled. Sledeca je na watchlisti (bice ili Mushishi ili Steins Gate).

I da dodam- juce sam zavrsio Jormungand posle dve nedelje razvlacenja i svaka preporuka. Ko je gledao Black Lagoon i Gansta i svidja mu se tematika apsolutno ce mu leci i Jormungand.

Nazad
Vrh Dno