Šta je novo?

Android vs Windows Mobile

mozda Android ima bolji potencijal, ali dok na njemu ne prorade GPS aplikacije, bluetooth (za WiFi ne znam) poredjenje sa WMobile nije umesno, niti potrebno......

GPS Aplikacije rade... iGo, Ndrive... ne znam kakve su u odnosu na druge, nisam ih koristio, ali je ovo meni ok. BT radi odavno, WiFi takođe.

iGo radi već odavno, a bluetooth radi normalno na 2.1, tako da prvo se informiši.

Poslednja izmena:
GPS Aplikacije rade... iGo, Ndrive... ne znam kakve su u odnosu na druge, nisam ih koristio, ali je ovo meni ok. BT radi odavno, WiFi takođe.
Ndrive puca i nije nesto ali zato iGo izuva koliko dobro radi.
I jos nesto...imam paket od 900MB i ne postoji sansa da ga potrosim a veoma volim sto sam non stop na netu.Bio bi mi dovoljan i onaj od 350MB.I ne postoji sansa da je skinuo 15MB za aktiviranje Gmail naloga,Telekom je tu nesto uprskao.

Ma kod Microsofta uvek "nešto treba da bude". Uvek "očekujemo da se sve ispegla". Kod MS ništa nema u sadašnjosti, samo u budućnosti. Ne padam na te priče više - istorija učiteljica života :).

Te MS priče me podsećaju na natpise u kafanama "sutra besplatno piće", pa ti dođeš sutra ono opet piše "sutra besplatno piće"... nikad nema "danas besplatno piće" :D:D:D

:D :D - moram da kazem da me tvoji postovi nekada stvarno oduseve i iznenade ;)

Ima li onda sada nekih ogranicenja u poredjenju sa WinMo - a touch screen?
Ja bas nisam odusevljen sa windowsom ali zbog prethodno navedenih stvari nisam hteo ni da razmisljam o Androidu, ali ako je sada takva situacija...........da li se isplati stavljati ga na HTC Tytn2 (Kaiser)?

Poslednja izmena:
Ništa mi se ne sviđaju ovi video klipovi sa poređenjem. U odnosu na iPhone deluje jadno, kao kineska kopija. Retko se dešavalo da nešto nije morao da klikne dva ili više puta da bi telefon to registrovso, a WM kad zagrebeš ispod površine naletiš na 6.1 stylus interfejs koji očajno izgleda.

Sve u svemu Android ima potencijal, ali za sada ni jedan ni drugi ne mogu da orismrde Ajfon, ako ništa drugo a ono bar po dizajnu i odzivnosti korisničkog interfejsa, o "marketplace"-ovima da ne govorimo.

Zaključak - ne bih dao moj iPhone za oba ova telefona zajedno.

samo nam je jos jedan iFreak falio u temi gde ne treba da se spominje ajfon :-devil-:

Ništa mi se ne sviđaju ovi video klipovi sa poređenjem. U odnosu na iPhone deluje jadno, kao kineska kopija. Retko se dešavalo da nešto nije morao da klikne dva ili više puta da bi telefon to registrovso, a WM kad zagrebeš ispod površine naletiš na 6.1 stylus interfejs koji očajno izgleda.

Sve u svemu Android ima potencijal, ali za sada ni jedan ni drugi ne mogu da orismrde Ajfon, ako ništa drugo a ono bar po dizajnu i odzivnosti korisničkog interfejsa, o "marketplace"-ovima da ne govorimo.

Zaključak - ne bih dao moj iPhone za oba ova telefona zajedno.
Ne bi ti niko ni dao...ne zanima nas Apple u ovoj temi.

kriket smaraš, idi tamo u temu za iPhone pa tamo dosađuj drugima. Šta ikoga briga šta bi ti menjao a šta ne bi, niko te nije ni pitao.

Slazem se sa ovim - WM je zastareo
Istina HTC se potrudio da mu podari malo sminke ali ipak nije to to

Hmmm pitam li se samo jesi koristio uopste koji Android telefon, vrlo verovatno da nisi kada pricas ovako kojesta
Ja na Magicu nisam primetio nikakva usporavanja a sto se tice marketa - weeelll na Android Marketu trenutno ima oko 20k i kusur aplikacija (sa tendencijom svakodnevnog uvecavanja) od kojih je velika vecina besplatna dok kod Iphone dok ne jailbreakujes telefon ne mozes ni da prdnes a da ne platis ;)

Mislim da, cim ekipa sa XDA portuje Android na HTC HD2, ima da naprave boom!!!
Ako Bog da, pa mu padnu cijene tokom godine, uskoro bi se moglo preci na Android sa novim telefonom (HD2).

I ako koristim WM, ima Android da ih u 2010 ostavi u prasini samo tako.

Samo da mi neko potvrdi.
IGO radi normalno na Androidu kao na WinMo, bez potrebne internet konekcije?

sa urednim mapama za Srbiju bez nekih ogranicenja ili komplikacija?
Vidim da se tamo na drugoj temi pominje neko rutovanje, ne znam ni sta to znaci. Interesuje me za HTC Hero ili Legend

Da radi instaliras i vozis.:)

Ja imam instaliran iGo i na Herou i na Legendu i ne zahteva nikakvo rutovanje, a da bi radio ne zahteva internet konekciju.

^

+1 na Magicu.

sa urednim mapama za Srbiju bez nekih ogranicenja ili komplikacija?
Vidim da se tamo na drugoj temi pominje neko rutovanje, ne znam ni sta to znaci. Interesuje me za HTC Hero ili Legend

Da bi IGO radio na Tattoo (odnosno da bi se prilagodila rezolucija) potrebno je iskopirati data.gro fajl u folder gde je instaliran. Da bi se to uradilo potrebno je imati rutovan telefon. Verovatno je tom kontekstu bilo pominjanje rutovanja za IGO.

Vidim da se ovde ubacuju neki iPhone fan-ovi :D Ovaj svi mislim da dobro znaju da je ovih dana Android zauzeo mesto br. 2 po prodaji u segmentu Pametnih telefona u USA (prvi je i dalje BB i iznenadjen sam kako se dobro drzi). Android ce u buducnosti sigurno postati br.1 medju pametnim telefonima i za to postoje nekoliko razloga: Google je ucinio Android besplatnim i slobodnim (pa svaka firma moze da ga instalira na svojim modelima-bez nekih posebnih dozvola,sve vise i vise modela na Android platformi), Android se bazira na Linux-u (znaci iza njega stoji brdooo ljudi i potencijala za razvoj ), programiranje za Android se zasniva na Javi (trenutno najpopularniji prog jezik, plus C# programeri se lako snalaze, znaci brdo developera-svakim danom sve vise i vise app) sa dodatkom Google GUI API-a i VM masine-takodje napravljen veoma dobar razvojni alat... ovo su samo neke od cinjenica koje garantuju cvrstu i sigurnu buducnost Android sistema :wave:

vidi, ne bih da se nastavljam. procitaj prvo celu temu http://forum.benchmark.rs//showthread.php?t=231038

koja i pocinje sa linkom ka mikrovestima koji si i meni sad poslao :D

i naravno da slika uzima period od decembra 2008 do maja 2010 - mozes i sam da odes na sajt pa vidis trenutne statistike mada, kao sto sam i tamo rekao to bas i nije merodavno.

donja slika govori koliko je tacno telefona ko isporucio i prvom kvartalu 2010 a isto tako u drugoj temi mozes da procitas i sta sve fali onom NPD istrazivanju (ne realnim brojakama ;))!

ako planiras da odgovris na ovaj post, odgovori u onoj drugoj temi.

Da da dugujem izvinjenje sto nisam primetio temu koja je uveliko razglabala o tome :D elem, ne znam zasto smo se uopste uhvatili ovih istrazivanja kad sva manje-vise vucu na neku stranu :)
Inace jos jedna informacija sto se tice Androida (mozda je vec bilo u nekom postu i temi :) ) jeste da Intel privodi kraju i izbacuje na trziste novu Atom procesor-zasnovanu Z6xxx arhitekturu za High-End pametne telefone (1.5 GHz :smoke: ) i tablete (1.9 GHz) i sl, koji ce moci da "vozi" Android, MeGoo i Moblin OS (veoma moguce i ostale, ali se ne pominju izricito kao ova 3 u zvanicnom saopstenju). Znaci Android definitivno postaje, ne znam kako da kazem, "standard" medju pametnim telefonima-za veoma kratko vreme je uspeo da se odomaci u svim segmentima, od "entry" modela pa do ovih najboljih koje ce pokretati ovo malo-cudo od procesora.
Linkovi: http://mobilenewsnow.net/mobilenews...-put-android-on-atom-powered-smartphones.html
http://www.intel.com/pressroom/archive/releases/20100504comp.htm

Poslednja izmena:
Najiskrenije se nadam da Intel x86 neće proći u tom segmentu :).

Štaviše, daleko bih rađe da ARM|Android ozbiljnije uđe i na netbook tržište. HP je već pripremio ozbiljan model (AirLife 100), a i Lenovo sprema nešto slično.

Tegra2 je pak prava multimedia/gaming ARM|Android platforma.

Poslednja izmena:
Mislim da je najveca prednost androida sto ce on napredovati neverovatnom brzinom, dok ce WM da grca saovom 6.5 verzijom. Ako ne izbace uskoro WM7 i to dobro ispeglan, bojim se da bi MS mogao izgubiti podrsku HTCa a onda im se ne pise dobro nikako...

hahahaha kad sam video ovo "grca" .... bravo pravi termin za taj OS. :D
imao sam nekad onaj HP 4700hx.... i znam da je tek tada "grcao"

glas za Android.

:wave:

Koristio sam dve godine WinMo i sada presao na Android.

Zakljucak: ne bi se ni u ludilu vracao na stari OS, pomak je slican onom kada se u eri DOSa pojavio Windows

Kakva je stvar sa editovanjem office fajlova?
Radi li uopšte, može samo Office 97 ili i 2003(doc-docX)?
Pretpostavljam da WM može, a Android?

Za WM postoji Office Mobile 2010. I mene zanima kako je na Androidu.

Imate Doc To Go, koji u free verziji otvara Office, dok se u paid verziji "otključavaju" mogućnosti za editovanje.

Ako mene pitate ovaj Windows Phone 7 izgleda mnogo bolje od "choppy" androida. Tj ovo jos nije finalna verzija novog Win Mobile-a ali lepo radi i sto je najvaznije smooth ne secka kao android. Moram priznati da me majkrosoft prijatno iznenadio (koliko god je to moguce kad je MS u pitanju :D ). :)

[YOUTUBE]zgvphQx9MY8[/YOUTUBE]

Nazad
Vrh Dno