Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi)

Najjeftinije 85e da ga imaju na stanju
 
Chromecast 4G, mi box S ili amazon fire stick 4k?

Moze li neko da uporedi?
 
Mi Box S ne podržava Dolby Vision, Chromecast podržava. Verovatno to može i Fire Stick, ali nisam ispratio za njega,.
 
Sad je tu i Xiaomi TV stick 4K, koji podržava sve što i ta dva stika. Vidim na KP cenu od 9000 dinara, to je već realnije od 100 evra koliko su prvo tražili.
I u Mi šopu je 9000 dinara, sad sam proverio.
 
Da li je neko kupio mi stick 4k. Kakva si iskustva?
 
Meni stize do kraja nedelje pa javljam.
 
To su ti dva uređaja namenjena za totalno različite načine korišćenja. Znaš li kako bi koristio uređaj? Onda prema tome odrediš kakav uređaj ti treba.
 
Ako ne koristiš plaćene striming servise, onda je jači uređaj Zidoo i neće ti smetati to što on nema sertifikate. Za plaćene striming servise je bolji Firecube, jer ima sve sertifikate.

Mada, pogledaj i neku recenziju za Zidoo. On kao podržava Dolby vision, ali ima tu nekih ograničenja, video sam na nekim recenzijama da to nije radilo sa nekim ripovima.
 
Ako ne koristiš plaćene striming servise, onda je jači uređaj Zidoo i neće ti smetati to što on nema sertifikate. Za plaćene striming servise je bolji Firecube, jer ima sve sertifikate.

Mada, pogledaj i neku recenziju za Zidoo. On kao podržava Dolby vision, ali ima tu nekih ograničenja, video sam na nekim recenzijama da to nije radilo sa nekim ripovima.
Ripovi kao takvi su problematični. Ni meni ne radi većina ripovanih HDR sadržaja na fire stick. DV su zeleni ili ljubičasti, a HDR je zatamnjen. U streaming aplikacijama radi savršeno.
Nije samo FS kodi kombinacije. Probao sam i sa fleske na internom playeru TV i opet neće da prikaže kako treba.
Kada torentujem, onda gledam isključivo SDR, a HDR samo legalno
 
Pa onda nema nikakve koristi od podrške za Dolby vision na tom Zidoo, kad nema sertifikate za striming servise.
 


Ovi na KP izgleda nisu obavešteni pa drže veće cene od zvanične :)
 
Pa onda nema nikakve koristi od podrške za Dolby vision na tom Zidoo, kad nema sertifikate za striming servise.
Зашто да не? Ето, @RomperStomper има TCL и на њему подршку за стриминг сервисе и битан му је DV садржај којег не може да репродукује са Шилда. Иста прича као и код мене.
 
Pa vidiš da kolega kaže da Dolby vision ne radi sa ripovima, samo sa striming servisima.
 
Pa isto sam video i ja na recenziji za zidoo na youtube, nije radio Dolbi vision sa većinom ripova.
 
Evo ti šta kaže za Dolby vision na Zidoo Z9x

For those unaware there are different Dolby Vision profiles and the Z9X can support many of them with profiles 4, 5, 8 and 9 which are the most important ones but with one exception, profile 7 which is used for UHD Blu rays. For profile 7 there are actually two different types, the profile 7 MEL (minimal enhancement layer) and profile 7 FEL (full enhancement layer). The player officially does not support profile 7 but we can confirm that for profile 7 FEL the Z9X will use only the HDR10 layer and thus only display HDR10 on screen while for profile 7 MEL it will display Dolby Vision but it’s unknown if the data translate on screen correctly.
 
Ја наручио из ћомијеве продавнице, па шта ми Бог да 😁
 
Poslednja izmena:
Pre će biti da su dovlačili iz EU za 50-60 € i preprodavali na KP za 100€ ;)
Nebitno, stvar trgovine i oglasa. Kome treba i neće naručivati iz kine i čekati već će uzeti odmah. Uz to i iz kine za Srbiju a kp je Srbija plaća se i obavezan pdv a i carina preko 50€> Tako da nije to neka ugradnja. Stvar ponude i potražnje.
 
Evo uzeo Xiaomi TV Stick 4K pa brzinski isprobano, čisti Android TV 11. Instaliro sam Kodi, Netflix i HBO. Sve radi, pokazuje Dolby Atmos, HDR i Dolby Vision. Zvuk ima opcije auto, passtroguht i ništa (sučelje mi je na hrvatskom pa tako piše).

Kad je bio na auto nije puštao Dolby Atmos odnosno nije uopće bilo zvuka, kad sam stavio na passtroguht sve je proradilo. Inače koristim Yamahin soundbar koji ne podržava Atmos, ali ga TV valjda nekako prije prebaci prema soundbaru.

4k filmove uredno vuče preko Kodia sa šeranih diskova, za sad niš ne zapinje. Spojen je na Wi-Fi 5 GHz i brzina je 180/90 Mbps (router je odmah do sticka optika 500/100). Preko Plexa je reproducirao sve formate koje imam i on sam radi transkodiranje jer mi je na Plex serveru naštelano da komp ne radi ništa već je sve na klijentu. To je jako dobro jer je to radio jedino Fire Stick 4k, a svi ostali uređaji (PS4 i Philips Android TV) nisu bili u mogućnosti jer je javljalo da je preslabi hardwer. Slika mi je općenito malo tamnija u odnosu na FS 4k, ali to još moram poštelat u TV-u.

Jedini problem koji sam do sada pronašao je kad se daljinski od Xiaomi sticka posloži da upravlja zvukom od TV-a odnosno soundbara, automatski se smanji zvuk od samog sticka na 50% i onda moram pojačavat duplo više nego inače. Nije baš fora kad prebacim na DVB-t pa zagrmi cijela soba. Fire stick nema taj problem.

Cjelokupno sam zadovoljan, puno jednostavnije nego FS 4k, pogotovo u svezi instaliranja aplikacija. Možda ovaj ipak ne uvaljam familiji kao prijašne boxove.
mrgreen1.gif


I da, prikopčan je na USB od TV-a tak da ne koristim originalni strujni adapter.
 
Da li reprodukuje IPTV kanale na 50fps u TiVi Mate ili OTT Nav, na HW decoding?
 
Nazad
Vrh Dno