Evo uzeo
Xiaomi TV Stick 4K pa brzinski isprobano, čisti Android TV 11. Instaliro sam Kodi, Netflix i HBO. Sve radi, pokazuje Dolby Atmos, HDR i Dolby Vision. Zvuk ima opcije auto, passtroguht i ništa (sučelje mi je na hrvatskom pa tako piše).
Kad je bio na auto nije puštao Dolby Atmos odnosno nije uopće bilo zvuka, kad sam stavio na passtroguht sve je proradilo. Inače koristim Yamahin soundbar koji ne podržava Atmos, ali ga TV valjda nekako prije prebaci prema soundbaru.
4k filmove uredno vuče preko Kodia sa šeranih diskova, za sad niš ne zapinje. Spojen je na Wi-Fi 5 GHz i brzina je 180/90 Mbps (router je odmah do sticka optika 500/100). Preko Plexa je reproducirao sve formate koje imam i on sam radi transkodiranje jer mi je na Plex serveru naštelano da komp ne radi ništa već je sve na klijentu. To je jako dobro jer je to radio jedino Fire Stick 4k, a svi ostali uređaji (PS4 i Philips Android TV) nisu bili u mogućnosti jer je javljalo da je preslabi hardwer. Slika mi je općenito malo tamnija u odnosu na FS 4k, ali to još moram poštelat u TV-u.
Jedini problem koji sam do sada pronašao je kad se daljinski od Xiaomi sticka posloži da upravlja zvukom od TV-a odnosno soundbara, automatski se smanji zvuk od samog sticka na 50% i onda moram pojačavat duplo više nego inače. Nije baš fora kad prebacim na DVB-t pa zagrmi cijela soba. Fire stick nema taj problem.
Cjelokupno sam zadovoljan, puno jednostavnije nego FS 4k, pogotovo u svezi instaliranja aplikacija. Možda ovaj ipak ne uvaljam familiji kao prijašne boxove.
I da, prikopčan je na USB od TV-a tak da ne koristim originalni strujni adapter.