Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

"Koji box" početak njegovog posta.Koliko se razumem pod box je mislio android box, a zatim je pomenuo i mi box koji je android box, i nigde ne potencira uguravanje tih vaših firetv ubadanje u TV USB, nego, malo bolje čitaj šta ko piše i šta ko pita.

Taj Rus preporučuje svaki kineski box je preporučio, što znači da je samo reklamer za prodaju kineskih box
Ко каже да препоручује сваки кинески бокс? Изгледа да си ти погледао пар његових клипова.
Радила је мацола, сачмарица... 😁 За смеће је увек рекао да је смеће, за одличан да је одличан. За онај који има неискоришћен потенцијал - шта треба да би радио боље. ДАЛЕКО је бољи од оних пит-стоп бокс и сличних, а да не помињемо босанску браћу Бајић, који се у боксове разумеју к`о Марица у...

Pravda za kineske kung fu bokseve!
Moji kineski boksevi se osećaju uvređeno. Ne znaju kung fu (jeste da su puštali "Cobra Kai", Shang - Chi... " ali džaba) i nemaju "taraba" operativni sistem 😭, već samo Android 9 i Android 11.
Šalim se malo, ali sa dosta omolovažavanja se piše o kineskim boksevima (osim o Šaomiju), a pojedini uz pažljiv odabir mogu da zadovolje potrebe prosečnog korisnika.
Evo mog iskustva. Pa šta ako nemaju odgovarajuće licence za: Netflix, Hbo max.. . Ne znam šta nisam mogao da pustim od filmova i serija sa kombinacijom Kodi (uz odgovarajući addon) i Real Debrid.
Uređaji su:
1. Magicsee N5 Max ( Amlogic S905X2 Android 9.0 TV Box 4G/64G Rom, Gigabit LAN) , imam ga tri godine. Nijednom nije štucnuo. Imam tonu aplikacija instaliranu npr. EON i Supernova mobilnu aplikaciju (koristim air mouse daljinski), Tivimate, Kodi, You Tube (pušta 4k), razne plejere, fajl menadžere, ...Nikakav problem nisam imao do sada. Jeste da nije imao update do sada🤣, ali može da se flešuje na ATV (još nisam imao potrebu). Platio sam ga oko 40 evra.
2. Ugoos X4 plus, malo ozbiljniji i skuplji uređaj (platio sam u januaru 94 evra), Android 11, Amlogic S905X4, DDR4 4/64GB, Support: AV1, Gigabit LAN,... Nema problema sa pregrevanjem kao većina Amlogic S905X4 procesora, više apdejta je imao do sada, a sa apdejtovanim lančerom daje prikaz ATV (instalirao sam Supernova aplikaciju sa unosom koda i nije potreban air mouse remote daljinski). Takođe instalirao sam dosta aplikacija i sve radi bez problema. Isto može da se flešuje romom za Android TV.
-Pored fabričkih daljinskih upravljača, zbog potrebe za korišćenja mobilne Eon i Supernova aplikacije koristio sam air mouse remote C-120, G10 Pro Backlit i Ugoos BT Voice Remote Control. Ovaj poslednji se najbolje pokazao, pa ga koristim za oba boksa.
Long Live kineski kung fu boksevi! 😉

Наравно да има добрих кинеских боксева, што сертификованих, што несертификованих. Проблем је што већина под кинеским боксевима подразумева оне са КП од 2-6.000 динара .
Ово су само неке од марки које су се временом издвојиле као произвођачи квалитетних боксева:
  • Tanix
  • Mecool
  • Ugoos
  • Minix
  • Beelink
С тим што Tanix има јефтиније уређаје, Mecool средње цене, последња 3 су у категорији преко 100 евра. О маркама као Zidoo и сличним да не говоримо.

До тог једног дана ћеш узети други андроид бокс.

Uh, pa ja jos imam box sa androidom 6 i sve radi.
to stvarno treba najmanje da te brine.

Da li neki od playera (Nova, VLC, MX) instaliran na Mi 4K stiku može da vidi USB flash drive utaknut u USB port na televizoru?

Pa jel ima taj tv neki mrezni protokol po kom bi mi stik mogao ga ga pogodi, dlna, upnp, sambu .... da ti kazem da verovatno nema s' toga odgovor je jok.

Ok. Hvala na odgovorima. Znam da kod mene android TV vidi normalno USB portove, pa sam se ponadao da možda i stik može da vidi. Nemam stik kod sebe, pa nisam mogao ni proveriti.
Ostaje onda samo da se šeruje folder na laptopu, pa da se doda nalog sa Windowsa u Nova player.

Ili ako imas ruter od provajdera sa usb portom (cesto ima) pa ubacis u njega omogucis media server pa vuci na mi stik.

@Recoba20
Ja sam sa Nova plejera prešao na VLC za potrebe puštanja sadržaja sa SMB servera. Pušta i video i audio fajlove, a Nova plejer je pravio probleme povremeno sa nekim MKV fajlovima.

Dok mi je A-box (A95 f3 Air) bio priključen na Sharp tv,kratko vreme na Teslu wifi se stalno rasparivao posle nekog vremena nekorišćenja.Sada otkako radi sa samsungom starim 12-god sve u redu.Upalim tv,posle tri sekunde pali se box i odmah kreće signal....da kucnem u drvo...10-ak dana radi bez prekida. Jel zna neko u čemu je fora???
Znam da ćale gasi tv dok je na eonu i da ga ponovo pali sledeće veče,znači pauza izmedju korisćenja je oko 24h.

Ovaj običan x96 max 4/32 kod mene ladan ko led..
Prvo treba da ga upregneš hd 50fps ili 4k 60fps Jutjub ili neku igru, pa ga na kućicu Klik da ostane da radi u pozadini a ti pređeš na aida64 primer i očitaš na Thermal u aida64 ne BiH rekao da će biti ladan ko led, osim ako imaš ispod njega externi ventilator.

Da, to sto nije vreo na dodir ne znaci da nije vruc iznutra, svi se oni greju

Ma dobro..pričam za ono što ja koristim.Tv je fhd,ne igram igre na box.Samo SN,eon,hbo max.
Imam i jedan mi stick fhd u kući,e to je vruće,a ovaj x96 je hladan.

Ма нико и не помиње играње игара на боксу. Дакле, као што су већ написали - 4К@60fps видео у јутјубу 10-15 минута / 4К филм у кодију од 50+GB... па ћеш видети да ли се и колико греје бокс. И инсталираш апликацију CPU monitor да ти очитава температуру у реалном времену.

Taj 4k60fps će više da greje više nego ijedna igra.

Više puta sam rekao da više Greje kada pustis eon na boxu nego neka prosečna 3d igra,
nego izgleda malo je nas merilo temperature na boxu. Većina odoka ocenjuje temperaturu dodirom.

Овим тестирајте слободно ваше боксеве. Пустите видео на 4К@60fps и гледајте колико се греје бокс и да ли има изгубљених кадрова (дропова - dropped frames)

Kako skinuti hladnjak sa tx9s,lepljen lepkom i to dosta njega?

Наравно да има добрих кинеских боксева, што сертификованих, што несертификованих.
  • Beelink
dva komada, beelink mxIII mini i gt king... prvom dosta brzo otišao hdmi, dva puta je sam od sebe uradio fabrički reset...izuzetno nestabilan sw...ota nikad nije radio kako bi trebalo...

gt king, on se jednom takođe sam fabrički resetovao, a sada ulazi u bootloop svako malo...star godinu i po dana...ota nikad nije radio kako bi trebalo...

za moj pojam smeće...nikad više ta vrsta boxova...znam i šta će biti odgovor, stavi rom ovaj ili onaj, nemam ni vremena ni želju da to radim, kao ni da ga otvaram i lepim paste na hladnjake ili šta se već radi...to je za mene poluproizvod...ili još kraće, smeće... :) koje nije baš ni jeftino...

Аууу... Убацивање фирмвера траје... 3-6 месеци. Нема нико толико времена, апсолутно се слажем.
Брате, траје 2-3 минута. После ти треба још 10-15 да све инсталираш и подесиш.
Што се тиче тезе да је ГТ Кинг смеће - па тако исто ја могу да тврдим за ћоми штапић. Мени је запао лош примерак, дакле сваки је смеће.

Vrh Dno