Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Није ми јасно то петљање са слањем филмова & серија са телефона/лап-топа/рачунара све једно, на андроид бокс. Чему све то? Погледај сад тај поступак:
  • нађеш торент
  • скинеш на нпр. лап-топ
  • нађеш адекватан превод
  • пребацујеш на андроид бокс ( начин није битан, бежично или каблом, флешом...)
  • покретање апликације која ће да пусти жељени видео
Мене би прошла воља да погледам филм. А може далеко елегантније да се изведе:
  • андроид бокс се већ има, инсталира се коди и у њему неки од филмских адона
  • одабереш филм / серију која ти се гледа
  • одабереш превод
И то је то. Нема каблова, нема питања да ли ће напрасно пући конекција између компа и бокса, нема питања да ли подржава овај или онај кодек, који плејер да се инсталира, нема пауза... Још уплатиш неки дебрид и све се тренутно одвија - нема чекања на учитавање, премотавање напред - назад истог тренутка... Само 2 корака до тога што ти се гледа, а овамо 5.

Коју апликацију инсталирати како би се омогућило да се нпр. ЕОН покрене са паљењем андроид бокса?

Није ми јасно то петљање са слањем филмова & серија са телефона/лап-топа/рачунара све једно, на андроид бокс. Чему све то? Погледај сад тај поступак:
  • нађеш торент
  • скинеш на нпр. лап-топ
  • нађеш адекватан превод
  • пребацујеш на андроид бокс ( начин није битан, бежично или каблом, флешом...)
  • покретање апликације која ће да пусти жељени видео
Мене би прошла воља да погледам филм. А може далеко елегантније да се изведе:
  • андроид бокс се већ има, инсталира се коди и у њему неки од филмских адона
  • одабереш филм / серију која ти се гледа
  • одабереш превод
И то је то. Нема каблова, нема питања да ли ће напрасно пући конекција између компа и бокса, нема питања да ли подржава овај или онај кодек, који плејер да се инсталира, нема пауза... Још уплатиш неки дебрид и све се тренутно одвија - нема чекања на учитавање, премотавање напред - назад истог тренутка... Само 2 корака до тога што ти се гледа, а овамо 5.

Ima li gde step by step tutorijal za pocetnike..da ne kazem n00bs ?

За почетак, идеш у тему
Нађи у њој моје слике за подешавања кодија, а наћи ћеш и за остало што те интересује.

Da li je neko uspeo da poveća broj koraka za kontrolu jačine zvuka na Eon Box-u? Ne uspevam da pronađem aplikaciju koja bi to mogla da uradi pošto sve zahtevaju root.

Коју апликацију инсталирати како би се омогућило да се нпр. ЕОН покрене са паљењем андроид бокса?
EON nema tu opciju kao Tivimate? Nisam je probao u Tivimate ali znam da ima Open the app on boot.

@salacue Ako je i na TLC Android 10 ili noviji neće ni na njemu raditi :D

@Antara Eon app koja je na Eon boxevima se startuje automatski sa Android OS (i ona ne nudi on/off za to, tako radi hteo ne hteo to korisnik) a verzija sa Play Store se ne startuje on boot i ne nudi buil-in opciju za tako nešto.
Na TiViMate na AndroidTV 9.0 već ne radi ovo "on wake up" da se startuje tako da živo me zanima da li in "on boot" radi na uređjima sa AndroidTV 10, 11? :D :D

Пробано је на TCL P725 и није радило.
Што се тивимејта тиче - нисам пробао, али могу пробати на шилду да ли ће се покренути.

Radi na tivimate auto pokretanje po standby i poweroff ako uključiš u opcijama. kao i start zadnjeg gledanog kanala iz liste.
Znači radi i na android 9,10,11.
Ovi napisano važi za tivimate i liste iz tivimate, a ne u vezi eon TV aplikacije.
Za eontv je najbolje dok radi kanal u home pa standby i po pokretanju i startu eontv apk automatski ste u eontv.

A, ***... Са СТЈУПИД Тесла ТВ-ом андроид бокс са покренутим ЕОН-ом остаје упаљен, само се ТВ гаси. По паљењу ТВ-а све ради нормално - остајо је на каналу који је последњи гледан.

Radi na tivimate auto pokretanje po standby i poweroff ako uključiš u opcijama. kao i start zadnjeg gledanog kanala iz liste.
Znači radi i na android 9,10,11.
Ovi napisano važi za tivimate i liste iz tivimate, a ne u vezi eon TV aplikacije.
Za eontv je najbolje dok radi kanal u home pa standby i po pokretanju i startu eontv apk automatski ste u eontv.
Da potvrdim i kod mene radi na tivimate ovo.

Kod mene na boxu sa AndroidTV 9.0 na TiViMate radi "start on boot" (mada i to vodi trku sa Leanback Launcher-om pa često posle par sekundi gledanja TiViMate izleti na Homescreen) a ova druga opcija (posle stand-by / sleep / nakom wake up) ne radi / ne startuje TiViMate ako nije već bio upaljen pre "gašenja" boxa.

Ostatak mog prethodnog komentara (da ne radi na Android 10) se odnosio na "Launch on Boot" aplikaciju:

Kod:
https://github.com/ITVlab/Launch-On-Boot/issues/20

Da proverim samo pre nego sto prenesem dalje (vezano za auto frame rate na boxovima):

Od ovih na kojima je fabricki android TV out of the box podrzava shield, mecool km6 i mi box s, jel tako? Verovatno ima jos neki, ali pominjem ove za koje mi treba informacija. Novi KM7 koliko vidim ne podrzava?

Od kineza na koje bi isao iskljucivo slimbox rom pretpostavljam da svi za koje postoji rom podrzavaju? Nisam precizno nasao za Tanix X4 npr? Treba mi nesto tog nivoa hardvera otprilike, a mnogo bi znacio i gigabitni ethernet. To najvise suzava izbor, mada je resivo donekle usb adapterom.

Ako sam propustio neki model, dajte ideje... Nisu bitne licence ni za sta, koristice se samo za syncler/kodi.

Hvala

Poslednja izmena:
Mala pomoc oko ovih android uredjaja...
Imam TV koji nije smart i razmisljam se da uzmem neki od ovih android box-ova sa KP.
E sad,racunar se koristi samo za skype i za net.
Pa sad moje pitanje,da li moze neki od tih box-ova da se nakaci na moj ne smart tv,da se skyne skype,da se ubaci web kamera u uredjaj i da se sve to gleda na ne smart tv-u?
Drugo pitanje za chrome na tom uredjaju,da li i to radi sa ovim uredjajima i ako radi da li moze tastatura i mis da se nakaze na taj uredjaj?
Hvala.

Što se tiče Skype radi samo na android box sa čistim android OS koliko vidim po netu više ovde.
A chrome bi trebalo da radi kao i miš+tastatura.

Ovde ima slimbox android i slimbox android tv pa prema tome nek bira boks.

Ne znam razliku izmedju slimbox android i slimboxandroid tv-a.
Ako sam razumeo @Antara treba mi box uredjaj sa cistim androidom os u sebi?
Ako je tako,koji sa KP da gledam?

Slimbox android je obican,ovaj drugi je slimbox android tv,odaberes listu sa s905x3 pa biras koji ces da kupis,ja licno imam tanix tx3 i stariji sa s912 tanix tx9s na kojima je fabricki obican andorid a ja sam na oba ubacio slimbox android tv.
Takodje noviji tanix x4 sa s905x4 je sa obicnim fabrickim androidom i za njema slimbox roma.

Зашто у једначину убацујеш СЛИМБОКС? Слимбокс је преправљени ROM за андроид уређаје и не испоручује се са купљеним боксом, већ се накнадно инсталира, тј. флешује уместо фабричког.
Треба ти обичан андроид бокс, дакле са обичним андроидом ( НЕ андроид ТВ верзија ).

Hteo sam malo blize da mu pojasnim,obican android dolazi kao sto sam napisao gore na svim tanix modelima.

Da li na slimbox tv romu radi chromecast na foru onog built in chromecasta (ili da li može da se podesi) i da li radi voice search/Google assistant?

Voice search i google assitent radi na svakom androidu samo ga trebate instalirati ako ga nema.

Ne znam razliku izmedju slimbox android i slimboxandroid tv-a.
Ako sam razumeo @Antara treba mi box uredjaj sa cistim androidom os u sebi?
Ako je tako,koji sa KP da gledam?
Da, bilo koji sa čistim android OS(nikako android tv OS). Zavisi koliko si spreman da odvojiš. Ima raznih, e sad neka ti neko predloži šta valja sa KP. Imaš kod Chigz-a finu listu

Pa i nije mu neka lista,jos stavio A95X F3 AIR II sa S905W2 koji se greje kao smederevac.:ROFLMAO:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno