Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

jel ima negde da se nabave posebno hladnjaci, ja sam stavio i drugu pastu (arctic silver koju koristim za komp) ali isto se greje

@pinocio
Pa uštede neku siću i na hladnjacima, kad štede na svemu. Kad se radi o serijama od više desetina hiljada, onda se svaki cent uštede računa.

Samo da ponovim. A95x F4 sa A10 je bolji od većine box u većem cenovnom rangu za 30-40€. Problem jeste temperatura ali rekao sam više puta samo na 8k materialima sa yt i 4k/60. Ali zato sa cooler 80x80x25 ispod njega 8k/60 je 70° 4k 60° hd 45° rad testiran i meren 2-3 sata u radu.

E sada, kome se ne sviđa cooler ispod box koji se ni ne vidi on neka za zahtevne stvari kupi skuplji box 4-5x

Samo da ponovim. A95x F4 sa A10 je bolji od većine box u većem cenovnom rangu za 30-40€. Problem jeste temperatura ali rekao sam više puta samo na 8k materialima sa yt i 4k/60. Ali zato sa cooler 80x80x25 ispod njega 8k/60 je 70° 4k 60° hd 45° rad testiran i meren 2-3 sata u radu.

E sada, kome se ne sviđa cooler ispod box koji se ni ne vidi on neka za zahtevne stvari kupi skuplji box 4-5x
Ubedio si me, daj mi link na kp

kada sam opekao prst vadeći flešku iz mecool k3 boksa(procesor s912)stavio sam uređaj na postolje-hladnjak starog dell lap topa i od tada je ladan ko špricer evo već peta godina

Poslednja izmena od urednika:
Meni je u uredjaj ukljucen USB Hub,uredjaju i ne prilazim,niti znam dal se greje niti mu merim temperaturu.. Sto manje analize i filozofije uredjaj bolje radi :D

kod tih ventilatora je problem što usb ima napajanje i kad je uređaj isključen pa rade 24h
ako se ubaci na tv opet ne mora da znači da ću ja gledati box preko tv-a pa opet vrti bespotrebno

Sad sam merio temp na s922 (gt-king), neki 4k rip od 60gb (Eternals 2021), ne dolazi do 60°c, a u idle oko 50°c, bukvalno varira manje od 10°c gore-dole. 'Ladan kao led što se kaže.

Prilozi

• 20220202_205913.jpg
    20220202_205913.jpg
    241.9 KB · Pregleda: 57
Ko kaže da sam ih ja kupovao na kp!!? Za tvoj info pošto ga tražiš kupovina je direktno iz kine.
Nisam ni mislio da si ih kupio na kp, ali sam posumnjao da ih prodaješ, kada ih već hvališ. Uostalom rekao si da jedan sa A10 koristiš već sedam meseci bez problema, a još dva si po tvojim rečima vratio sa A11 na A10, pa reko možda imaš neki i za prodaju.

I podeli kako to menjaš android verzije na A95X F4 bez gubitka wi-fi i bluetooth-a. Možda si jedini koji je dobio A11 sa realtek čipom x2.
There are two firmware in the header: this is Android10 (Realtek) and Android11 (Iton AW3155-50R, Cdtech and MediaTek).
A cheap company, the first set-top boxes were released with expensive Realtek, and then they began to put everything that is cheaper.

A ako preporučuješ kupovinu iz Kine, ko želi Amlogic S905X4, zašto ne uzeti kvalitetnije urađen, sa boljom podrškom, a uz to i jeftiniji Tanix X4?

jel ima negde da se nabave posebno hladnjaci, ja sam stavio i drugu pastu (arctic silver koju koristim za komp) ali isto se greje
Sa 4pda:
Уклањање хладњака: ставите „Нева” сечиво за успомену као што је приказано на фотографији и полако га гурните испод расхладног елемента, притискајући једну или другу ивицу сечива, полако одсецајући расхладни елемент. Врло лако се сече, Главно да се не жури.па са алкохолом испод завршне обраде.Радијатор без преправљања поклопца,максимално 50*50*6 мм. Са изменом поклопца, уклањањем позадинског осветљења и избочењем његовог причвршћивања - радијатор са максимално 50 * 50 * 11 мм.Размак од позадинског осветљења је затворен мрежом. Мрежа се може наћи овде.

Prilozi

• IMG_3689.jpg
    IMG_3689.jpg
    238.7 KB · Pregleda: 48
Dali moze preporuka sta uzeti ,
X96 X4 4GB/64G S905X4 WiFi 2.4/5GHz Android 11 KODI
Tanix TX3 4GB/64GB 64-bit S905X3 2.4/5GHz Android 9 KOD
A95X F4 4GB/64G S905X4 WiFi 2.4/5GHz Android 11 KODI
ili nesto drugo za 50+/- EU

Мој глас за таникс. Купујеш овде или из Кине? Овај је проверено добар бокс X96 Air 4GB/32GB S905X3.

Погледајте ову кинеску превару од штапића. Катастрофа шта су све слагали, а још при том није ни јефтин.

Poslednja izmena:
@lukav74
pisano je da u kući imam 2 takva uređaja i da sam još dva naručena podelio rodbini. A a95 f3 dok su išli 12 sam prodao i od svih tih 16 kupljenih niko se nije žalio i dan danas rade.
Ako je tako, a tako je kako sam napisao, tako ih i preporučujem. Uz napomenu da dan danas pošto je sada kineska nova godina u toku i praznici u kini ali ima prodavnica koje drže a10 a ne 11 na koji svi drvite a svi hoćete baš sa njim pa onda ide pljuvanje bo kinezima i a95

@lukav74
pisano je da u kući imam 2 takva uređaja i da sam još dva naručena podelio rodbini. A a95 f3 dok su išli 12 sam prodao i od svih tih 16 kupljenih niko se nije žalio i dan danas rade.
Ako je tako, a tako je kako sam napisao, tako ih i preporučujem. Uz napomenu da dan danas pošto je sada kineska nova godina u toku i praznici u kini ali ima prodavnica koje drže a10 a ne 11 na koji svi drvite a svi hoćete baš sa njim pa onda ide pljuvanje bo kinezima i a95
Nije lose za one koji nisu videli bolje, jako je tesko dati preporuku za bilo koji no-name uredjaj.Trenutno mogu da kazem da bi preskocio uredjaje sa amlogic s905x4 (hw +sw jednostavno ...)

Da li moze arena cloud da se gleda preko ovih android box uredjaja. Gledao sam nesto da kupim ovaj X96 X4

Koje prednosti ima Mi box S u odnosu na Mecool KM1? Da li je u pitanju samo Netflix ili ima tu još nečega?

Imam HBO GO (koji uskoro postaje HBO MAX), kako bi mogao da znam da li će HBO MAX raditi na Mecool KM1? Vidim da box ima Google Widevine L1, Microsoft Playready i HDCP 2.2 i da neki streaming servisi poput Amazon prime-a rade.

Box će koristiti mama za Youtube, RTS planetu i eventualno neku IPTV listu, a budući da imam HBO preko operatera, ne bi škodilo da i njega instaliram na box-u.

Nije android , ali da li neko ima iskustva sa

Apple TV 4K ?​

ili sa NOKIA

Pa rekoh, nemoguce da niko nema Apple a na search mi nisu izasle teme o tome. i onda postavim ovde . Otvoricu novu, no prob 👍

Poslednja izmena:
Ma gledao sam youtube recenzije i citao...pitam da li neko ima , iskustva iz prve ruke.

Pozdrav svima, ako pitanje nije za ovu grupu neka admin prebaci gde treba.

Imam 2 GTking boxa, jedan sam update-ovao i sada vise nece da se ugasi. Kada stisnem gasenje na daljincu ili zadrzim taster da se otvori meni on se samo resetuje kao da nece da se ugasi??? Dok drugi identican box radi normalno. Na oba je ugasen HDMI CEC. Sta bi tu moglo biti? Da li se neko susretao sa slicnim problemom?

Problem 2 je EON koji se koristi kao mobilna aplikacija i odredjeni kanali radi neke bezbednosti nece da rade? Konkretno HBO i Cinemax. Na drugom GTKingu koristim TV aplikaciju EON-a onu sa kodom i tu je sve ok i sve radi... Da li psotoji sansa da se to resi nekako?

Hvala unapred.

Nije ti podešeno da kada pritisnes power ode u stand by, namešteno je da se resetuje

Ni meni na gt-king na mobilnoj eon app ne rade hbo/cinemax, nemam pojma zašto.

Nazad
Vrh Dno