Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Ja koristim običan alvatech, sve radi perfektno.

Чуди ме само да и поред videwine L1 за који је бокс сертификован, не може да пушта нетфликс преко СД квалитета.
Чак нисам ни успео АТВ верзију нетфликса да убацим, већ само обичну за телефон 🤔

Ko je bre Widevine L1 sertofikovan? :D Još sa otključanim bootloader i custom ROM...

Kinezi su to....stare su cave :)
Pise i na tarabi stosta... ;)

Ма искрено, пишти ми она ствар за нетфликс и ХБО ГО адонима. Филмове и онако гледам у елементуму.
Битна ми је слика & звук. А ту имам одличну основу за пун ужитак. Спремам 5.1 систем за који дан, а мало касније и 4К ТВ и заокружујем причу.

Slažem se, imao netflix nisam ga dva puta pustio.
Navikao u elementumu da gledam filmove i serije.

Ne zahteva, ali bas zbog tog drm lvl1 hbo go addon ne radi na kodiju (pricam o beelinku). Netflix zahteva poseban sertifikat ... Nije mi jasno zasto ne koristite coreelec kad se vec prelazak iz sistema u sistem meri u sekundama (ne dolaze bas bezveze beelink uredjaji sa coreelecom).
Ako se secate pre par godina bila je ona verzija ultimate beelinka "sa sertifikatom za netflix". Bas je ovde jedan clan foruma kupio takav iako sam mu savetovao da uzme mi box zbog Netflixa... Da da posle par meseci si ti uredjaji otisli na crnu listu ...
psaras@ mislis na kodi 18.4

Poslednja izmena:
Колико видех, кореелек је у ствари КОДИ окречен у зелено 😁

Poenta je da je Linux i da nema "built-in" Widevine implementaciju kao Android (koja na Android ne može da se menja tek tako). A i Android je u globalu najgora platforma za Kodi.

Ne zahteva, ali bas zbog tog drm lvl1 hbo go addon ne radi na kodiju (pricam o beelinku). Netflix zahteva poseban sertifikat ... Nije mi jasno zasto ne koristite coreelec kad se vec prelazak iz sistema u sistem meri u sekundama (ne dolaze bas bezveze beelink uredjaji sa coreelecom).
Ako se secate pre par godina bila je ona verzija ultimate beelinka "sa sertifikatom za netflix". Bas je ovde jedan clan foruma kupio takav iako sam mu savetovao da uzme mi box zbog Netflixa... Da da posle par meseci si ti uredjaji otisli na crnu listu ...
psaras@ mislis na kodi 18.4
Mislim na kodi 18.4, tako je, greška. Nego, ne verujem da hbogo addon ne radi zbog L1, koja je to logika ako radi na prethodnim verzijama kodija? Takođe, na mom starom magicsee N5 koji takođe ima lvl L1, radi addon na svim verzijama kodija i svim romovima.

Addon radi na uređajima koji stvarno imaju Widevine L1, a onima koji lažu i muvaju šipak će da reprodukuje.

Mislim na kodi 18.4, tako je, greška. Nego, ne verujem da hbogo addon ne radi zbog L1, koja je to logika ako radi na prethodnim verzijama kodija? Takođe, na mom starom magicsee N5 koji takođe ima lvl L1, radi addon na svim verzijama kodija i svim romovima.
Moze li slika drm info sa tog magicsee?Ovde se javlja problem, moze li neko sa mecool km3, km9, km1 da potvrdi da radi addon?https://github.com/xbmc/inputstream.adaptive

Poslednja izmena:
Postoji li smart box uredjaj koji radi kao smart tv, tj. na kome se aplikacije prepoznaju kao smart tv a ne kao android ? Cilj mi je da nabavim takav uredjaj koji moze da se kontrolise preko klasicnog daljinskog upravljaca bez potrebe za povezivanjem raznih bezicnih miseva, tastatura i sl. Takodje uredjaj mora da poseduje mogucnost bezicnog 5g povezivanja.

Пробао си HDMI CEC?

Nemam na cemu da probam jer mi TV nema tu opciju, a smart uredjaj jos uvek nisam kupio.

Postoji li smart box uredjaj koji radi kao smart tv, tj. na kome se aplikacije prepoznaju kao smart tv a ne kao android ?
kako to radi "smart TV"?

to je toliko sirok pojam da ne znaci apsolutno nista, svaki TV koji ima mrezni prikljucak zovu "smart" a vecina su jako daleko od toga.

Verovatno misili na Android TV

Konkretno, treba mi uredjaj koji ce:
  • Eon aplikaciju prepoznati kao Smart Tv aplikaciju a ne kao android aplikaciju
  • da poseduje klasicni daljinski urapljac kojim mogu to da kontrolisem (ne neki fancy sa tri dugmeta ili da moram bezicne miseve i tastature da povezujem da bi sve to kontrolisao)
  • Imati mogucnost wifi povezivanje na 5Ghz mrezu

Postoji li smart box uredjaj koji radi kao smart tv, tj. na kome se aplikacije prepoznaju kao smart tv a ne kao android ? Cilj mi je da nabavim takav uredjaj koji moze da se kontrolise preko klasicnog daljinskog upravljaca bez potrebe za povezivanjem raznih bezicnih miseva, tastatura i sl. Takodje uredjaj mora da poseduje mogucnost bezicnog 5g povezivanja.
Za koju namenu ti treba? Ako zelis sertifikovan netflix, hbo go, kodi...Eon...Poneka nezahtevna android igrica... Gledanje iptv listi. Preporucujem ti xiaomi mibox s. Vidi na kupujem prodajem jeftinije ces proci ali samo godinu dana garancije.

Konkretno, treba mi uredjaj koji ce:
  • Eon aplikaciju prepoznati kao Smart Tv aplikaciju a ne kao android aplikaciju
  • da poseduje klasicni daljinski urapljac kojim mogu to da kontrolisem (ne neki fancy sa tri dugmeta ili da moram bezicne miseve i tastature da povezujem da bi sve to kontrolisao)
  • Imati mogucnost wifi povezivanje na 5Ghz mrezu
Mi box s najvise odgovara tom opisu, ali ni on nije savrsen

ima bas takav fancy daljinski sa par dugmica kakav neces i opet za bilo kakvo cackanje i njemu ce trebati air mouse. jer ces kad tad instalirati aplikaciju van njegove prodavnice.

Licno mislim da je tezak mazohizam koriscenje bilo kog boksa bez airmouse, jer uvek ces naleteti na opciju koju neces moci da kliknes.

5Ghz wifi ima vecina uredjaja, ali vecina nema gigabitni lan.

Za koju namenu ti treba? Ako zelis sertifikovan netflix, hbo go, kodi...Eon...Poneka nezahtevna android igrica... Gledanje iptv listi. Preporucujem ti xiaomi mibox s. Vidi na kupujem prodajem jeftinije ces proci ali samo godinu dana garancije.

Imam legalan Eon van mreze i zelim roditeljima da omogucim da i oni gledaju. Imam slobodan slot za smart tv aplikaciju i njima bi idealno bilo da mogu na TV-u da gledaju EON kanale uz koriscenje normalnog daljinskog upravljaca. Imaju smart Tv (neki fox) koji ima mogucnost instalacije Eon smart tv aplikacije ali je preslab da je "pogura". Zato trazim resenje. Znaci, bukvalno mi nije nista bitno od dodatnih opcija (netflix, hb go i sl) , samo da Eon radi perfektno na njemu. Takodje neizvodljivo mi je da razvlacim kabal od rutera do njih, zato sam i pomenuo da uredjaj mora da ima mogucnost wifi povezivanja.

Mi box s i kupis dodatni EON daljinski.

mada ja mislim da je daljinski uz mi box prosto savrsen bas zato sto je jednostavan, jedino mu fali ono "air" ali to namerno nema.

Imam legalan Eon van mreze i zelim roditeljima da omogucim da i oni gledaju. Imam slobodan slot za smart tv aplikaciju i njima bi idealno bilo da mogu na TV-u da gledaju EON kanale uz koriscenje normalnog daljinskog upravljaca. Imaju smart Tv (neki fox) koji ima mogucnost instalacije Eon smart tv aplikacije ali je preslab da je "pogura". Zato trazim resenje. Znaci, bukvalno mi nije nista bitno od dodatnih opcija (netflix, hb go i sl) , samo da Eon radi perfektno na njemu. Takodje neizvodljivo mi je da razvlacim kabal od rutera do njih, zato sam i pomenuo da uredjaj mora da ima mogucnost wifi povezivanja.
Kao sto kaze kolega mozes kupiti i eon daljinski lakse ce menjati njime kanale jer ima numericke tastere. Koliko je udaljen tv od rutera? Koliki je kvalitet signala. Ja sam caletu i kupio mi box s upravo zbog eon-a. Tv je bio na prvom spratu, ruter na drugom. Na 2,4Ghz je ok radilo ali nekad je i bilo problema sa wifi-jem.

Mibox s ili ako nadjes polovan Mibox 3 i eon daljinac sa KP (500d) su odlicna kombinacija za Eon tj za to sto ti treba. Opet postoji mogucnost da kupis i EON box za slicne novce legalno i uz malo igranja ukljucis wifi na njemu. Nisam samo siguran vidi li 5ghz mrezu.

Mi box s i kupis dodatni EON daljinski.
Mibox 3 i eon daljinac sa KP (500d) su odlicna kombinacija za Eon tj za to sto ti treba.
Nikako. :) MiBox pobrljavi kada se na njega poveže EON daljinac. Izgubi zvuk prilikom reprodukcije videa (u svim aplikacijama) nakon svakog buđenja iz standby moda, pa mora da se restartuje. Pored toga, ne radi mikrofon u EON daljincu (možda su ova dva problema povezana). Isprobano više puta i u više situacija na dva Mi Box-a koja imam u kući. Čim sam se vratio na fabrički daljinski upravljač, svi navedeni problemi su nestali i box radi perfektno.

Eto vidiš to nisam znao,
Prijavljivali ljudi da su zadovoljni, a ćute kad nisu 😏

Ja bi svakako kupio neki daljinski sa airmouse opcijom koja uvek može zatrebati G20 ima numeričku i mikrofon

Eto vidiš to nisam znao,
Prijavljivali ljudi da su zadovoljni, a ćute kad nisu 😏
Ljudi su se u temi žalili na to blokiranje i gubitak zvuka nakon standby-a, ali nisu znali da je problem u daljinskom upravljaču. Mislili su da je problem u samom boxu. Meni se EON daljinski dopao i funkcionalno i po pitanju kvaliteta izrade, super dodatak za 500din, ali džabe kada to ne radi kako treba u kombinaciji sa Mi Box-om.

Taj "neki FOX smart TV" čisto sumnjam da nema HDMI CEC, treba to još jednom proveriti. Još nisam video smart TV koji nema CEC.

Nazad
Vrh Dno