Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Stigao mi je beelink GT1 mini, verzija 4/32GB, pa da vam prenesem utiske.

Poručio sam ga sa Gearbesta, plaćen ~58e uz neki kupon koji sam pronašao guglajući na netu, inače je nekih 10~15e skuplji. U ovo cenu je uračunato slanje i osiguranje koje nije obavezno pa bez njega izađe još par evrića manje. Do Srbije je poutovao tačno nedelju dana što je po mom iskustvu standard za Gearbset kada su skuplje stvari u pitanju (po ovome je daleko bolji od alija). U Srbiji je na carinjenju, razvrstavanju i putovanju do mene proveo još 11 dana. Carina sa postarinom na kraju placena 850 dinara.

Stigao je nov neotvaran, zapakovan u celofan. Samo pakovnje je odlično. Dakle kutija u kojoj je stigao odaje utisak da otvarate neki prmium uređaj a ne jeftini kineski box. Takav utisak odaje i maleno kućište koje stvarno napravljeno od fine plastike. Podvlačim ovo maleno jer je uređaj minijaturan. Ništa ne krcka, i nema zilion svetiljki i kičastog ringišpila tipičnog za većinu stvari iz Kine. Postoji samo diskretna bela didodica koja signalizira da je uključen i odgovarajući ulazi/izlazi, zaista nekako lepo, svedeno i minimalistčki.
Dolazi sa punim Androidom 8.1 koji radi brzo i glatko. Ovo je sa jedne strane plus jer daje pristup svim aplikacijama sa marketa i funkcionalnostima koje nude telefoni i tableti, ali sa druge strane ovo okruženje ipak nije namenjeno tv uređajima i to je više nego očigledno. Srećom na netu (freaktab) postoji nekoliko android TV romova za ovaj box pa ću probati kad budem našao vremena.
Daljinac koji dolazi uz uređaj mi se nije svideo. Fizički je i on lepo upakovan i odaje dobar utisak ali ima i mana. Daljinac dolazi kao posebni set sa odogovarajućim USB prijemnikom. Ovo je neka kombinacija IR i radio komandi. Dugme on/off koje pokreće i gasi box emituje IR signal dok se komande ostalih dugmića šalju radio vezom pomenutom prijemniku. Daljinac ima i ugrađen mikrofon za glasovnu google asistenciju. Glavni problem je što je ovo okruženje teško kontrolisati sa tim daljincem a dodatno kao i da ponekad malo laguje tj guta komande ili reaguje na njih sa zadrškom, ovo je pogotovu slučaj kada se pored prijemnika ubode još jedan USB uređaj (fleš/HDD). Fidbek koji daju dugmići je odličan ali je i pored toga neke dugmiće potrebno malo jače stisnuti da bi box odregovao.

Isprobao sam na brzinu kodi, yotube i eon. Kodi radi odlično i reprodukuje bez problema sve što sam probao od najzahtevnijih 4k snimaka. Youtube za android je na boxu neupotrebljiv, jednostavno nije to to. Youtube aplikaciju za android TV (sa apkpure/apkmiror sajtova) nisam uspeo da instaliram, dolazilo je do nekakve greške. Srećom Smart YouTube TV (https://smartyoutubetv.github.io/) radi bez problema i 4K-60fps-HDR ~30Mbit/s video zapise pušta glatko. Najveće razočarenje je EON, što nema toliko veze sa samim boxom koliko sa SBB-om. Rade obe verzije aplikacije ali je ona standardna za tablet/telefon neupotrebljiva i njeno korišćenje predstavlja pravo mučenje, makar sedeli sa mišem i tastaturom. TV verzija funkcioniše dobro. Ono što je problem je kvalitet slike, on nije loš ali je osetno lošiji u poređenju sa D3i uređajem. Neko je ovde već pomenuo problem sa blagim seckanjem kod linije sa najavama i vestima na N1 televiziji, taj problem postoji i ovde, ipak nije mnogo izražen. Najveći problem je što je slika sve ukupno nekako krzava i loša čak i na HD kanalima. Ne znam kako to da objasnim, najbolje se vidi na logotipovima televizija. Jednostavno slika nije dovljno glatka u poredjenju sa D3i uređajem, kao da se vide pojedinačne linije od kojih je sklapana slika. Ovaj problem je naručito izražen tj uočljiv na 4k televizorima sa većom dijagonalom, gde svaki detalj bode oči. Sreća što još uvek nisam prešao na EON paket jer verujem da i na njihovim boxovima stvar nije ništa bolja, sama slika koju SBB emituju preko EON-a je izgleda krš.

Druga opcija mi je bio miBox ali su me odbili dosta slabiji hardver i nedostatak ethernet port-a što znači da jedini usb ulaz mora da se žrtvuje za odgovarajući adapter koji opet treba da se kupi-naruči-čeka. Mislim da nisam pogrešio i za sad sam vrlo zadovoljan...

Ниси погрешио. Нека те срећно служи.

Послато са MI 6X уз помоћ Тапатока

Imao sam peh sinoc. Htio sa da odradim format internog hdd na boksu, u toku mi je nestala struja na nekoliko minuta. Sad ne poznaje hdd. Na Windows bih to mogao rijesiti, ali mi jw muka bas o tome raditi. Ima li koja aplikacija da pokušam na androidu?
Edit: nadjoh kroz sistem opciju erase and format, da vidimo oce li sto uraditi...

Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk

Poslednja izmena:

Poručio sam ga sa Gearbesta, plaćen ~58e uz neki kupon koji sam pronašao guglajući na netu, inače je nekih 10~15e skuplji. U ovo cenu je uračunato slanje i osiguranje koje nije obavezno pa bez njega izađe još par evrića manje. Do Srbije je poutovao tačno nedelju dana što je po mom iskustvu standard za Gearbset kada su skuplje stvari u pitanju (po ovome je daleko bolji od alija). U Srbiji je na carinjenju, razvrstavanju i putovanju do mene proveo još 11 dana. Carina sa postarinom na kraju placena 850 dinara.

Stigao je nov neotvaran, zapakovan u celofan. Samo pakovnje je odlično. Dakle kutija u kojoj je stigao odaje utisak da otvarate neki prmium uređaj a ne jeftini kineski box. Takav utisak odaje i maleno kućište koje stvarno napravljeno od fine plastike. Podvlačim ovo maleno jer je uređaj minijaturan. Ništa ne krcka, i nema zilion svetiljki i kičastog ringišpila tipičnog za većinu stvari iz Kine. Postoji samo diskretna bela didodica koja signalizira da je uključen i odgovarajući ulazi/izlazi, zaista nekako lepo, svedeno i minimalistčki.
Dolazi sa punim Androidom 8.1 koji radi brzo i glatko. Ovo je sa jedne strane plus jer daje pristup svim aplikacijama sa marketa i funkcionalnostima koje nude telefoni i tableti, ali sa druge strane ovo okruženje ipak nije namenjeno tv uređajima i to je više nego očigledno. Srećom na netu (freaktab) postoji nekoliko android TV romova za ovaj box pa ću probati kad budem našao vremena.
Daljinac koji dolazi uz uređaj mi se nije svideo. Fizički je i on lepo upakovan i odaje dobar utisak ali ima i mana. Daljinac dolazi kao posebni set sa odogovarajućim USB prijemnikom. Ovo je neka kombinacija IR i radio komandi. Dugme on/off koje pokreće i gasi box emituje IR signal dok se komande ostalih dugmića šalju radio vezom pomenutom prijemniku. Daljinac ima i ugrađen mikrofon za glasovnu google asistenciju. Glavni problem je što je ovo okruženje teško kontrolisati sa tim daljincem a dodatno kao i da ponekad malo laguje tj guta komande ili reaguje na njih sa zadrškom, ovo je pogotovu slučaj kada se pored prijemnika ubode još jedan USB uređaj (fleš/HDD). Fidbek koji daju dugmići je odličan ali je i pored toga neke dugmiće potrebno malo jače stisnuti da bi box odregovao.

Isprobao sam na brzinu kodi, yotube i eon. Kodi radi odlično i reprodukuje bez problema sve što sam probao od najzahtevnijih 4k snimaka. Youtube za android je na boxu neupotrebljiv, jednostavno nije to to. Youtube aplikaciju za android TV (sa apkpure/apkmiror sajtova) nisam uspeo da instaliram, dolazilo je do nekakve greške. Srećom Smart YouTube TV (https://smartyoutubetv.github.io/) radi bez problema i 4K-60fps-HDR ~30Mbit/s video zapise pušta glatko. Najveće razočarenje je EON, što nema toliko veze sa samim boxom koliko sa SBB-om. Rade obe verzije aplikacije ali je ona standardna za tablet/telefon neupotrebljiva i njeno korišćenje predstavlja pravo mučenje, makar sedeli sa mišem i tastaturom. TV verzija funkcioniše dobro. Ono što je problem je kvalitet slike, on nije loš ali je osetno lošiji u poređenju sa D3i uređajem. Neko je ovde već pomenuo problem sa blagim seckanjem kod linije sa najavama i vestima na N1 televiziji, taj problem postoji i ovde, ipak nije mnogo izražen. Najveći problem je što je slika sve ukupno nekako krzava i loša čak i na HD kanalima. Ne znam kako to da objasnim, najbolje se vidi na logotipovima televizija. Jednostavno slika nije dovljno glatka u poredjenju sa D3i uređajem, kao da se vide pojedinačne linije od kojih je sklapana slika. Ovaj problem je naručito izražen tj uočljiv na 4k televizorima sa većom dijagonalom, gde svaki detalj bode oči. Sreća što još uvek nisam prešao na EON paket jer verujem da i na njihovim boxovima stvar nije ništa bolja, sama slika koju SBB emituju preko EON-a je izgleda krš.

Druga opcija mi je bio miBox ali su me odbili dosta slabiji hardver i nedostatak ethernet port-a što znači da jedini usb ulaz mora da se žrtvuje za odgovarajući adapter koji opet treba da se kupi-naruči-čeka. Mislim da nisam pogrešio i za sad sam vrlo zadovoljan...

Hajde baš ću te pratiti sa ovim zapažanjima oko ATV roma posebno

Kupi airmouse ......Na pocetku su ga reklamirali sa airmouse daljincem ali onda se neka *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau* dosetio da ustedi 2 dolara i samim tim je fakticki neupotrebljiv na klasicnom androidu cak I losiji od ir varijante zato sto zauzima mesto u USB portu

Poslednja izmena:
Pitanje: zasto HTTP proxy ne radi na prokletom ATV boksu?!?! Mislim na Mi Box (S), a i na ostale da li radi?

Sta god da unesem, samo kaze nije sacuvano. Nikakav error. Sa istim podesavanjima i telefon i tablet rade iz prve, dakle nije do proxy-ja problem.

Medjutim dzaba to kada ce samo browser koristiti to - ostale app nece.

.
Najveće razočarenje je EON, što nema toliko veze sa samim boxom koliko sa SBB-om. Rade obe verzije aplikacije ali je ona standardna za tablet/telefon neupotrebljiva i njeno korišćenje predstavlja pravo mučenje, makar sedeli sa mišem i tastaturom. TV verzija funkcioniše dobro. Ono što je problem je kvalitet slike, on nije loš ali je osetno lošiji u poređenju sa D3i uređajem. Neko je ovde već pomenuo problem sa blagim seckanjem kod linije sa najavama i vestima na N1 televiziji, taj problem postoji i ovde, ipak nije mnogo izražen. Najveći problem je što je slika sve ukupno nekako krzava i loša čak i na HD kanalima. Ne znam kako to da objasnim, najbolje se vidi na logotipovima televizija. Jednostavno slika nije dovljno glatka u poredjenju sa D3i uređajem, kao da se vide pojedinačne linije od kojih je sklapana slika. Ovaj problem je naručito izražen tj uočljiv na 4k televizorima sa većom dijagonalom, gde svaki detalj bode oči. Sreća što još uvek nisam prešao na EON paket jer verujem da i na njihovim boxovima stvar nije ništa bolja, sama slika koju SBB emituju preko EON-a je izgleda krš.

Isti problem ima i Mibox. Ocigledno je da Amlogic ima problema sa interlaced. Ili ga ne podrzava ili ne ume da napise odgovarajuce drajvere. Mislim da je ovo drugo u kombinaciji sa Oreom.

Isti problem ima i Mibox. Ocigledno je da Amlogic ima problema sa interlaced. Ili ga ne podrzava ili ne ume da napise odgovarajuce drajvere. Mislim da je ovo drugo u kombinaciji sa Oreom.

Na 6 I 7 je OK zastupljen je amcodec i sasvim solidno izgleda (Ali ponovo sve zavisi od sw )

Ma kako ne, ja to pricam za iptv, znaci na smart iptv mi je jedino realno gledljivo i za primaci enigma 2 risiveru. Na ostalim aplikacijama slikaj je ocajno lose i na full hd kanalima za koje znam da su dobri u izvoru...

Pumba1

U svima aplikacijama gdje postoiji mogućnost probaj da otvoris u external Player pa odaberi mx PLAYER daleko najbolja slika...jeste minus da ne možeš iz njega direktno da šaltaš kanale ali kada se odlučis za nešto onda gledaj u mx..posebno fudbal kod filma se tokiko ne primijeti da je lošija slika

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Ma za utakmice koristim na vu plus iptv ili satelit, ali volim da mi sve radi svuda, pa sam trazio najbolje rjesenje :)
Hvala svakako.

Pumba1

U svima aplikacijama gdje postoiji mogućnost probaj da otvoris u external Player pa odaberi mx PLAYER daleko najbolja slika...jeste minus da ne možeš iz njega direktno da šaltaš kanale ali kada se odlučis za nešto onda gledaj u mx..posebno fudbal kod filma se tokiko ne primijeti da je lošija slika

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk
Nije ovde problem do plejera vec je losa implementacija kodeka ..
tacnije is nekog razloga je amlogic namerno izostavio kodeke - u potpunosti izbacio amcodec....Tako da je kvalitet slike los ili nikakav....za sav interlaced sadrzaj.znaci deinterlaced ne radi kako treba

Poslednja izmena:
Ima li ga u nekim custom romovima slucajno?

Ima li ga u nekim custom romovima slucajno?

Ne nema ga u android 8.1 SDK amlogic

The deinterlacing system does not work in either StageFright or MediaCodec. At the output, you will always receive a stream with a halved number of frames and a halved vertical resolution. It is clear that Amlogic did something (for example, now the interlaced stream always reports twice the frequency when processing MediaCodec), but did not finish it. Fans of torrent TV immediately go for a walk in the woods.
Autoframe is not in any form. You can use the old Kodi.AmLogic.script.frequency.switcher plugin for Kodi, but it does not provide perfect uniformity (due to disturbances in the SurfaceView output), i.e. it makes no sense to use it, because one unevenness is replaced by another. All film fans immediately go for a walk in the woods.
Amcodec no longer supports the system. Using SPMC is meaningless - there is no amcodec support, there is no system autoframe, and deinterlacing does not work

Poslednja izmena:
Oa da ovaj moj je 8.1 vidim da nema. Cekamo 9tku onda. Dako bude napretka jer se tacno vidi da ne reprodukuje dobro.

Za korisnike Xiaomi Mi Box S

Ako vam box nakon "budjenja" radi sporo (loš frame-rate u meniju, seckanje i stopiranje sadržaja, itd), probajte da kroz Settings - Apps - ... pronadjete Live Chanells aplilaciju i uradite Disable.

Otkada sam ovo uradio, nije se više dešavalo da radi loše nakon budjenja.

Pre toga, problem je mogao da se reši jedino restartom uredjaja. Ovo je ujedno bio i jedini problem koji sam imao sa Mi Boxom.

Pored ovoga, aktivirao sam i HDMI CEC ali mislim da to nema uticaja.

Probajte, ne košta ništa... :)

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Za korisnike Xiaomi Mi Box S

Ako vam box nakon "budjenja" radi sporo (loš frame-rate u meniju, seckanje i stopiranje sadržaja, itd), probajte da kroz Settings - Apps - ... pronadjete Live Chanells aplilaciju i uradite Disable.

Otkada sam ovo uradio, nije se više dešavalo da radi loše nakon budjenja.

Pre toga, problem je mogao da se reši jedino restartom uredjaja. Ovo je ujedno bio i jedini problem koji sam imao sa Mi Boxom.

Pored ovoga, aktivirao sam i HDMI CEC ali mislim da to nema uticaja.

Probajte, ne košta ništa... :)

Sent from my Mi A2 using Tapatalk
Bas cu ds probam i mene zeza isto nakon budjenja...

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Evo ga i beelink ultimate A sa google sertifikatom za 90usd.Predpostavljam da je neka verzija sa android tv os i zakljucanim bootloaderom ...Resili kinezi da plate podrsku za 4k Netflix

Где си нашао инфо?

Daj link, dobro su skontali.
Ljudi uzimaju mi box iako ima baš slabe karakteristike.

Stvarno je netflix povoljan masu! Jos sa mogucnoscu skidanja titlova kroz Kodi super stvar. Ipak mi ne igra neku ulogu za boks iako imam nalog...

Pitanje je ovde i kakav je daljinski

A95x max 10 dana koriscenja:
S905x2 je vrlo dobar procesor, ne grije se ne koci, sa lakoćom procesuira elementum, idem na home dugme i otvorim smart iptv, nikakvih problema nema.

Sam box je prilično velik, ima neku sivu boju koja mi je problematicna, ali ne izgleda lose. Ekran na kom je sat je bas neupotrebljiv zbog neke plave boje lampice pa se ne moze procitati dalje od metar, metar ipo. Dobra stvar je ladica za hdd, stavio sam 500gb 2.5 inci sve je procitao i koristim hdd za skladistenje filmova sa elementuma i ostalo.

Ima 4gb rama ovaj model, cuva dugo aplikacije u ramu sa aspekta rada sam bas zadovoljan.

Boje su malo bljestavije nego sto sam navikso, a podešavanja tog segmenta u okviru boksa ne rade oa sam to krpio kroz podesavanja TV-a.

Daljinski je očajan, skoro pa neupotrebljiv
Ocaj, lose reaguje, tvrs krcka. Skroz me je razočarao.

Slika na iptv nije dobra...

Uzeo sam neki sa air mouse, dako dodje sjutra da pocinem.

Zadovoljan sam kupovinim, s905x ide u zasluženu penziju poslije dvije ipo godine :)

Ма мени се чини да они хардверски ништа нису дирали у односу на ГТ1 ултимејт. Вероватно је само софтвер у питању.
Ако је тачно ово о чему ја "маштам", онда ће вероватно моћи да се нови ром убаци у старе верзије.
А знам човека који ће одмах пробати ово ако сам у праву. Да ли је тако колега Тамбур?

Poslednja izmena:
Ма мени се чини да они хардверски ништа нису дирали у односу на ГТ1 ултимејт. Вероватно је само софтвер у питању.
Ако је тачно ово о чему ја "маштам", онда ће вероватно моћи да се нови ром убаци у старе верзије.
А знам човека који ће одмах пробати ово ако сам у праву. Да ли је тако колега Тамбур?

Od toga nema nista ako je prava stvar u pitanju...Necu da ti urusim snove ali ne mogu da the drzim u zabludi :)

Па чипсет је остао исти. Шта су могли да мењају?

Koja vam je brzina wifia na mi boxu?

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Vrh Dno