Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Da bi dobio mesec dana free Netflix moras da se prijavis sa karticom. Cim to uradis mozes odmah da odjavis pretplatu i imaces tih mesec dana free. Isto vazi i za HBO Go. Za kodi potrazi na Yt instalaciju green builda recimo,s tim sto moras skinuti Kodi 17.6 jer na Miboxu green build ne radi na Kodi 18 koji imas u prodavnici.Yacnije ne radi ni jedan build. Opet tebi je to sve novo pa ces se verovatno teze snaci.

Ako ovo nije pomoc onda hvala na komplimentima

Da li neko ima problem da mu na HBOGO aplikaciji ne izbacuje HD kvalitet materijala? Pokusavam na H96Max i uzalud. Isti nalog uredno pusta HD na PC-u. Box je podesen na 1080p. Internet je oko 100 mbit/s (ethernet povezan),

HBO Go automatski daje HD ili niži kvalitet u zavisnosti od brzine konekcije. Probaj da ubodeš Lan kabl od boxa na neki drugi ulaz na ruteru, probaj s drugim kablom i na kraju probaj da ga vežeš na WiFi.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Upravo mi je stigao na adresu Vontar X96Max.
CPU: Amlogic S905X2
RAM: 4GB
SSD: 32 GB
CENA: 51 USD

Pogledajte prilog 264836
Jako sam srećan jer mi je stigao tačno nakon 20 dana od kupovine na AE-u. Nisam ocarinjen, opština je Novi Beograd. Javljam utiske za par dana...

Kako ti se pokazao taj box?
Vidim da ima 1000mbit lan sto mi je veliki plus.
Kakav je taj S905X2 u odnosu na S912?
Treba mi nesto za 4K rezoluciju a koristim: EON, Kodi i YT; i taman htedoh naruciti Mecool M8S Pro L koji imam na drugom TV i vidim ovo...

Sent from my iPhone XS using Tapatalk

Ја ти могу одговорити да ( по тестовима ) 905х2 не заостаје скоро ни мало за 912.
Али... Наравно, много зависи како је софтверски одрађено. Било је боксова са s912 који су били очајни јер је остатак бокса био лош и лош софтвер.

Послато са Mi 6X уз помоћ Тапатока

Na MiBox novi Kodi v18 ne može da se poveže sa Serviio UPnP, pokušavao sam da dodam server, ali bez uspeha. Morao sam da vratim na v17.x i ugasim auto-update.

Da li neko ima problem da mu na HBOGO aplikaciji ne izbacuje HD kvalitet materijala? Pokusavam na H96Max i uzalud. Isti nalog uredno pusta HD na PC-u. Box je podesen na 1080p. Internet je oko 100 mbit/s (ethernet povezan),

Ja imam isti problem a nikako da se nateram da provucem mrezni kabel do boxa.

HBO Go automatski daje HD ili niži kvalitet u zavisnosti od brzine konekcije. Probaj da ubodeš Lan kabl od boxa na neki drugi ulaz na ruteru, probaj s drugim kablom i na kraju probaj da ga vežeš na WiFi.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Povezan sam sa LAN kablom i evo rezultata koji su skroz solidni, uostalom ovo je nakon 5 merenja i nema nikakvih oscilacija. Na WiFi je ista priča...
Untitled1.png

Kako ti se pokazao taj box?
Vidim da ima 1000mbit lan sto mi je veliki plus.
Kakav je taj S905X2 u odnosu na S912?
Treba mi nesto za 4K rezoluciju a koristim: EON, Kodi i YT; i taman htedoh naruciti Mecool M8S Pro L koji imam na drugom TV i vidim ovo...

Za sada sve radi jako dobro, s tim što muku mučim sa HBO GO i ne kapiram u čemu može biti problem...

Tako sam i mislio na osnovu online testova, a vidim da ima i neki ATV custom rom. Narucujem, a lako cu ga se resiti ako ne zadovoljava potrebe. Hvala puno..

Ima li taj box potrebnu licencu da bi HBOGO radio u HD?

Za igrice je slabiji, za multimediju isti i veliki je plus što se daleko manje greje.
Za multimediju nije isti a za igrice je poprilicno isti ...Radna temp mu je od 40°-60° a kod Amlogic s912 je od 55°-80°(Sa dobrim hladjenjem)

Poslednja izmena:
I ja sam prvo to pomislio. Nek instalira DRM info. Znam da Netflix mora da ima level 1,pa pretpostavljam i HBO Go. Ako ima level 3 onda nema nista od HD. Kolega @shamanNS se bolje razume u to.

Poslednja izmena:
Za multimediju nije isti a za igrice je poprilicno isti ...Radna temp mu je od 40°-60° a kod Amlogic s912 je od 55°-80°(Sa dobrim hladjenjem)
Mislio sam da je za multimediju isti, reci jel nedostaje nešto na s905x2 u odnosu na s912?
Znam da sam nedavno gledao neke testove i zaključio da bih sad najradije uzeo GT1 Mini, igrice me ne zanimaju.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Koji ima placeno licence za netflix i hbo go? Uzeo bih i ja nesto sa s905x2...

Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk

Jesi siguran u to? Po testovima na netu koliko sam skapirao s905x2 ima bolji single core a losiji multi core, samim tim malo losiji multitasking a bolji rad unutar samih aplikacija jer nisu optimizovane za octa core.

Mislio sam da je za multimediju isti, reci jel nedostaje nešto na s905x2 u odnosu na s912?
Znam da sam nedavno gledao neke testove i zaključio da bih sad najradije uzeo GT1 Mini, igrice me ne zanimaju.

Sent from my MI 8 using Tapatalk
Jedino odsustvo amcodeka iz kernela na svim Amlogic uredjajima sa androidom 8 I 8.1 .Trenutno moderan AFR ne radi tjst moze da se nabudzi na starijim verzijama kodija I spmc ali jos uvek nije to to ...Pazi to je trenutno stanje ,nadam se da ce se sve srediti za par meseci kao I da ce dodati podrsku za libreelec it'd...I jos popraviti sw koji da se ne lazemo radi poprilicno fluidno sa brzom internom memorijom neki bi rekli radi kao metak ....

A joj :) hvala puno, javite ako bude promjena, ako ne porucicu onda bilo koji :)

Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk

Имам обећање од Роберта Хорхеа (Роберто Јорге) да ће ускоро одрадити рецензију за gt1 mini. Тада ће нам, вероватно бити доста јаснија ситуација са 905Х2.

Послато са Mi 6X уз помоћ Тапатока

Ja se i dalje igram sa ROM-ovima za Amediatech X96 Max 4/64. Malopre sam instalirao neki custom ROM na kom sve radi, a razlika u odnosu na stock je to što je Android TV u pitanju. Pre toga sam našao i TWRP koji radi, flešovao ga i napravio bekap stock ROM-a.
Brz je kao metak, greje se u granicama koje je @j.babic malo ranije pomenuo.

Ja se i dalje igram sa ROM-ovima za Amediatech X96 Max 4/64. Malopre sam instalirao neki custom ROM na kom sve radi, a razlika u odnosu na stock je to što je Android TV u pitanju. Pre toga sam našao i TWRP koji radi, flešovao ga i napravio bekap stock ROM-a.
Brz je kao metak, greje se u granicama koje je @j.babic malo ranije pomenuo.

Možeš li postaviti link do TWRP verzije za S905X2? Imam potrebu da napravim backup.

Instalirah danas ovu kinesku aplikaciju na box i to je neki emulator ima milion igara sa starih platformi i jako je jednostavan za upotrebu. Eto da podelim prijatno iskustvo:

http://www.xiaoji001.com

Sve sto sam probao radi sa joypadom.

Instalirah danas ovu kinesku aplikaciju na box i to je neki emulator ima milion igara sa starih platformi i jako je jednostavan za upotrebu. Eto da podelim prijatno iskustvo:

http://www.xiaoji001.com

Sve sto sam probao radi sa joypadom.
Cim vidim da neka app trazi milion pristupa,pa cak i sms-u,ne instaliram.

Ne znam na cemu instaliras ali meni nikakve pristupe nije trazila na xiaomi box s.

Vrh Dno