Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Teško.
Tj svaki može da gasi, ali da bi upalio to moraš preko IR senzora.
Znaci treba air mouse sa IR diodom.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Pozdrav, narucio sam probox2 pa me interesuje da li ovaj air mouse moze da pali i gasi box?
Mislim da ne, što nisi naručio onaj od 80$ sa air mouse-om. Na njemu radi gašenje i paljenje.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Pa imate i airmouse-va (sa full qwerty tastaturom) koji imaju IR

Valja se sačuvati za buduće naraštaje :)

Sent from my x2 using Tapatalk

Samo sam pitao, kad ga već kupujem da uzmem neki na kojem sve funkcioniše.

Umeju boxovi da se pale i preko cec funkcije TV a

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Moj lepo radi preko CEC, ali poludi i onda mu ne radi usb tastatura dok je ne izvucem, pa vratim...
Onda mi je resenje da uopste ne gasim box ;)

Kod mene se recimo desi preko CEC da mi box prestane slušati komande sa tv daljinca pa onda moram tražiti originalni od boxa, tj jednom nedeljno. Kada recimo gasim tv, ugasi se i box ili ti ode u standby. Desi mi se da kada upalim tv i izaberem ps4, automatski se upali i box i prebaci na programe, tek posle minut se vrati na ps4, i tako još neki nakaceni drugi uređaji, da li ip kamere ili uhd plejer.
Nije uvek ali zna da zeza. Ima li nešto možda u hdmi podešavanjima na tv-u ili kako bi se to moglo rešiti?

Sent from my LG G7 ThinQ using Tapatalk

Ja ne gasim box nikad, samo tv. Ne znam da li je to ok ali tako je vec godinu dana i vise :D

Ako je plavi ili zeleni, ubaci superceleron rom.
Kada ti izbaci onu gresku, samo bocni reset taster i nastavice bez greske

Sve sam probao sto ste predlagali: burnig tool, plavi superceleron rom, neke druge romove, probao sam i preko sd kartice..., probao sam napajanje samo sa USB... muski-muski...

Zajednicko za sve pokusaje: svetli lampica u njemu, i da ne salje sliku preko hdmi-a...... (a burnig tool ga registruje kad se prikaci)

Dakle ne salje signal u bilo kojoj opciji....
AV jos nisam probao... Ima izlaz...

Ako moze jos samo pomoc... Sta mi je pametnije uzeti ?

Mi Box 3 ili nesto 905X do 35evra !?

https://www.aliexpress.com/item/Fre...3b8c-4edc-ad60-99a497e82014&priceBeautifyAB=0

ili nesto jeftinije!?

p.s.

Hvala na strpljenju !!!

Poslednja izmena:
Ako uzmes Mibox ne nadogradjuj ga na Android 8 dok ga ne srede kako treba. Na njemi Kodi odlicno radi,eon android tv verzija klizi,bas je ocigledna razlika u odnosu na Tanix TX 3 mini koji se uklapa u tih 35e. Njega ti preporucujem u tom cenovnom rangu. Imam ga od decembra i lepo radi. Imas cak i Android tv verziju za njega,i i libreelec lepo radi na njemu. Opet ocigledna je razlika izmedju Miboxa i Tanixa. Eto sad imas dilemu :)

Kako se uopšte instalira ona eon atv verzija na mi box? Traži neki kod koji ne mogu nikako da dobijem po onom njihovom uputstvu.

Ako imas u svom paketu mogusnost za Android tv verziju onda na tvom nalogu na sbb-u upises kod koji ti izadje kad pokrenes na boxu android tv verziju.

Aha, znaci zbog toga je. Ja sam silver trio.

Imaš li trio gold extra ili jači paket? Ako imaš onda nađeš kod u mojSbb aplikaciji ili na portalu.

Edit : znači nemaš kod.
Sent from my LEX820 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Zdravo drugari...

Prelistao sam dosta stranica, ali rešenje za mene nisam našao... Imam Beelink GT1 Ultimate koji me je služio par meseci besprekorno (serijski broj mu je B706DBH.....). Ono što se desilo da mi se ugasio pri surfovanju nekom bzvz, i od tada se ne pali do kraja, nego se pojavi logo, pa onaj krug please wait, i opet se ugasi i tako u krug. Probao sam sve što sam se setio, prvo sa resetom u skrivenom meniju, pa skidao sam više verzija njegovog firmware-a sa Beelinkovog foruma, instalirao ih i preko micro sd kartice i preko usb kabla, opet isto... pisao sam i Beelinkovoj podršci gde mi nisu naravno ni odgovorili...

Dali se nekome dešavalo tako nešto slično na nekom drugom boksu?

Kako da instaliram neki firmware na x96 mini

Sent from my LDN-L21 using Tapatalk

Može preko usb burning tool-a, preko sd kartice, ili kroz twrp. Zavisi od rom-a

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Uglavnom svi sad ovaj koriste
https://www.atvxperience.com/
Na sajtu imaš sve kako i šta. Vidi da li je tvoj box podržan, ako je amlogic u pitanju verovatno da jeste. Obavezno pogledaj i neki video na yt kako sve to ide. Nemoj da žuriš!
Obavezno prvo nabavi usb male to male kabl (ako već nemaš), trebaće ti za usb burning tool ago nešto krene naopako.

Ima li neko iskustvo za ovim boxom?

Beelink GS1 6K
Allwinner H6
Android 7.1
BT4.1
1000M LAN USB 3.0
2GB RAM + 16GB ROM

Cijena na Gb mu je oko 60$, koristio bi se sa Iptv, multimedija, ništa ili skoro ništa drugo

Ili ako ima preporuka za neki drugi sa sličnom cijenom

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Uglavnom svi sad ovaj koriste
https://www.atvxperience.com/
Na sajtu imaš sve kako i šta. Vidi da li je tvoj box podržan, ako je amlogic u pitanju verovatno da jeste. Obavezno pogledaj i neki video na yt kako sve to ide. Nemoj da žuriš!
Obavezno prvo nabavi usb male to male kabl (ako već nemaš), trebaće ti za usb burning tool ago nešto krene naopako.

Ja sam sad uklonio atvx - ovaj najnoviji - lepo to izgleda, ali fakat da je poceo da mi se zakucava box (isto x96 mini), prethodni (v2b) je kao radio, dok nije poceo netflix da brlja... vratio sam se na stock i sad je opet sve OK

Skroz se slažem [emoji3] na mom belnik mx iii 3 atvx lepo radi ali hoće da zakuca. Pre ili kasnije i ja ću da se vratim na stock, jer to je ciklus svakog ko jednom nešto fleshuje [emoji3]
Ja sam sad uklonio atvx - ovaj najnoviji - lepo to izgleda, ali fakat da je poceo da mi se zakucava box (isto x96 mini), prethodni (v2b) je kao radio, dok nije poceo netflix da brlja... vratio sam se na stock i sad je opet sve OK

I ja sam na Tanix Tx3 mini vratio originalni rom. Jos je izasao najnoviji update. Atvx je nekako nedovrsen. Kao da ga nisu testirali uopste. Recimo nerviralo me sto nisam nogao da vidim sat na uredjaju,a i yt bi zakucao.Pisao sam se sa tpom kohi ga je napravio,kaze pustice zakrpu. Mislim da se vise okrenuo donacijama nego radu na samom boxu. Probao sam i openelec sa kartice,bas lepo radi. Instalirso sam green build i to sljaka lepo.

Ovaj TX3 mini vidim ima na KP za 4000. Jel to i dalje najbolja kupovina za taj novac? On ima AV izlaz posto mi treba za stari tv i normalan Play Store posto mi na njemu samo EON treba?

Ako je verzija 2/16onda se isplati. Ima av izlaz,onqj sa bananicom.

Gledao malo po kp s905x boxeve.
d8f99456c7f9f08a2b26a896eeba2832.jpg

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno