Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Da li je neko koristio "vazdušnog" miša na boksu.
Šta preporučujete do 15€.

Moja topla preporuka je wechip w1, ima integrisanu bateriju, izgleda prelepo i što je najvažnije odlično radi.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
316f0cba10c9b3a935f741b922baab0f.jpg

Poslednja izmena:
Pozdrav ljudi! Imam jedan uzasno iritirajuci problem sa x96 mini boxom. Do juce je radio savrseno a sada na svakih 5 minuta iskacu reklame. Reklame se pojave cak i na home pageu. Prekidaju na svakih 5 minuta seriju na kodiju ili utakmicu koju gledam preko wss aplikacije. Ima li kakvog resenja za ovo?

Neka aplikacija koji si instalirala ti izbacuje te reklame, možda dok ti traje reklama imaš u notification baru koja je to app.

pa instalirao si nesto sto nikako nisi trebao, a verovatno i iz sumnjihog izvora

sad obrnutim redom deinstaliraj a pocni sa onim sto si poslednje instalirao.

Juče mi stigao Magicsee N5, novi s905x box, došao je kao zamena za mini m8s s905, koji koristim više od 2 godine i realno nije bilo potrebe za zamenom, al ajde.
Nisam detaljno testirao, za ono što mi treba, odličan.
Čita HEVC, FHD tera bez ikakvih problema, podržava 5GHz mrežu što mi i nije bitno, dva usb ulaza, temperatura se kreće u rangu 60-70c, ode do 80 povremeno, android V7.1.2, 16/2, dolazi sa gomilu preinstaliranih aplikacija.
Svakako preporuka za manje od 30eur koliko me je izašao

Sent from my x2 using Tapatalk
Kako si zadovoljan boxom, jesi li se malo igrao? I gde si kupio, AE ili GB?

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Zadovoljan sam, super radi. Opet, ne igram igrice na njemu, služi za yt, eon, orion i mts tv go aplikacije, sve fhd video fajlove pušta bez problema, brz je u radu.
Jedina mana što se povremeno desi da kada ga pokrenem iz stand by moda, nema internet konekcije te moram da isključim i uključim kabal ponovo i radi bez problema. Takođe, nisam tačno ispratio koji, za pojedine audio kodeke moram da prebacim sw decoder u opcijama da bi dobio zvuk, meni manje bitno pa se nisam nešto udubljivao. Sve u svemu, odlična kupovina, za klasu ispred prethodnog boksa.
Uzeo sam ga sa GB

Hvala, za te pare odličan. Treba mi samo za eon.

Vidim da se u komentarima na AE i GB dosta žale na wi fi.

Poslednja izmena:
koja je razlika izmedju ova dva:
https://www.aliexpress.com/item/Glo...8815-4113-9223-ff9b975ef7f8&priceBeautifyAB=0
https://www.aliexpress.com/item/Fre...3b8c-4edc-ad60-99a497e82014&priceBeautifyAB=0

Ista prodavnica, 15dolara razlike...
Kod "Jorgea" ima komentar " Just remember that Xiaomi has two boxes called Mi box 3 - mdz-16-ab is the one with Android TV - the other one has a junk OS."

P.S.
Out of the box.... sta uzeti a da me glava ne boli... !? Ovo !?

ili sta za < 40eur, a sta za <65e... !?

Ovaj moj alfawise H96 pro + ide u kantu.....bacene pare, nije radio ni 3 meseca...

Poslednja izmena:
Hvala, za te pare odličan. Treba mi samo za eon.

Vidim da se u komentarima na AE i GB dosta žale na wi fi.

Na kablu je, wifi nisam koristio

Ovaj moj alfawise H96 pro + ide u kantu.....bacene pare, nije radio ni 3 meseca...
male su sanse da ti je crkao box, ne znam da li si citao sta sam pisao na prethodnim stranama.
pre nego sto ga otpises jos jednom ga testiraj tako sto ces da ga spojis na tv tako sto ces za napajanje da koristis USB muski - muski, koji ces na jednu stranu da ubacis u box do napajanja a drugu stranu u punjac od mobilnog koji ima 2A

koja je razlika izmedju ova dva:
https://www.aliexpress.com/item/Glo...8815-4113-9223-ff9b975ef7f8&priceBeautifyAB=0
https://www.aliexpress.com/item/Fre...3b8c-4edc-ad60-99a497e82014&priceBeautifyAB=0

Ista prodavnica, 15dolara razlike...
Kod "Jorgea" ima komentar " Just remember that Xiaomi has two boxes called Mi box 3 - mdz-16-ab is the one with Android TV - the other one has a junk OS."

P.S.
Out of the box.... sta uzeti a da me glava ne boli... !? Ovo !?

ili sta za < 40eur, a sta za <65e... !?

Uzmi slobodno od ovog drugog. Ja sam od njega kupio,stiglo za tri nedelje,nisam cak ni carinu platio. Stavio covek vrednost 20$ i da je u pitanju Switch hub. Stigao je sa androidom 6 koji radi savrseno. Android 8 ima puno peoblema pa ne zelim da ga nadogradjujem. Eon radi lepo, da nisu ukinuli cast opciju za puno kanala ne bi ti ni trebao na boxu. Hbo go cast radi savrseno. Tanix tx3 mini za njega je preslab iao su ,,slicnih,, karakteristika. Isti box sam uzeo pre mesec dana u zvanicnom mi sopu uBratislavi za 80ejer nisam mogao da cekam da dodje iz Kine. Ovaj sam zato lagano sacekao i imao srece sa carinom. Svi Xiaomi proizvodi su odlicni. Da vidite samo njihove televizore. Da sam mogao doneo bih jedan iz Bratislave,ali avaj ne moze u avion

Čekni bre malo...

Već mesecima unazad Mi Box "International" (MDZ-16-AB) na svako malo (popusti, kuponi itd) može da se nađe za $53-$55.

A ti si za $59 kupio, i to dva komada, ovaj neki kineski koji ima upola manje RAM-a, upola manji ROM, slabiji procesor... koji nema DRM licencu, nema Chrome Cast, nema Voice search na daljincu... koji ima Android samo na kineskom (Lollipop)... za koji je podrška prestala pre više od godinu dana... itd!?!
Ili ukratko - koji je totalno neupotrebljiv, osim ako ne uspeš da mu nađeš neki engleski firmware i ubaciš ga, a da ga ne cigliraš!?!

I još to preporučuješ za kupovinu, ovde na forumu!?!

Ništa mi nije jasno???

Je l' tebi to stiglo ili si tek naručio? Možda si ostavio pogrešan link u postu? Možda si se šalio? Da li si video na sajtu da taj model nema ni jedan Review, odnosno da ga najverovatnije niko nikad nije ni kupio?

Ako si ti to platio, a oni ti još nisu poslali, onda bi ti najbolje bilo da tu kupovinu tamo nekako poništiš, ako može. Ako bi ti vratili i pola novaca - dobro bi prošao.

Ou ou ou.... Take it easy...

Verovatno sam omasio link jer sam zurio.
Imam internacionalne boxove sa najnovijim android 8 sistemom i sa voice komandama i sve po redu.

Poenta mog posta je samo da preporucujem geekbuying kao sigurnu kupovinu. Izvinjavam se za pogresan link, nadam se da nije neko narucio :)

@ bakara, hvala puno...

Citam, probam sve, jos nije proradilo:

Menjao sam vise HDMI kablova, i kacio i na TV i na monitor. Kacio sam ga (na TV i monitor) dok je sa njegovim napajanjem i dok je samo sa napajanjem preko USB ( zakacio na prvi do napajanja), medjutim monitor ga ne vidi - kaze da HDMI ne prima signal...
A sve vreme mu svetli plava lampica...

Jos nisam kacio na monitor sa samo sa usb 2A napajanjem ( probao sam sa 1.5A), jos nisam nasao taj punjac....

Probao sam i preko burnig tool, force erase all isto kombinacije sa napajanjima, reset kombinacije, ali stalno kad dodje do "formating" javi gresku....

Necu jos da odustanem....

p.s.
ali da sam neiskusan, da jesam.... :)

Jos nisam kacio na monitor sa samo sa usb 2A napajanjem ( probao sam sa 1.5A), jos nisam nasao taj punjac....

Pa u tome i jeste cela fora, staro napajanje ti je zeznulo ulazni port, ali mozes da ga napajas preko usb ulaza, samo ti treba dupli muski usb kabl.

...za napajanje da koristis USB muski - muski, koji ces na jednu stranu da ubacis u box do napajanja a drugu stranu u punjac od mobilnog koji ima 2A

Probao sa 2A, i sa nekim duplim gde pise 2.44A, na tv uopste ne daje nikaku sliku, ama bas nista.... A svetli na boxu i plavo i crveno...

Jel imas na njemu AV izlaz? Meni je hdmi izlaz gubio kontakt.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Probao sa 2A, i sa nekim duplim gde pise 2.44A, na tv uopste ne daje nikaku sliku, ama bas nista.... A svetli na boxu i plavo i crveno...

Mozda si ga zeznuo sa flesovanjem?

koji PCB imas?

Ako je plavi ili zeleni, ubaci superceleron rom.
Kada ti izbaci onu gresku, samo bocni reset taster i nastavice bez greske

Molim za pomoc.Nedavno sam kupio Probox2 air plus android tv box.Kada se konektujem preko wifi na internet posle izvesnog vremena dolazi do restartovanja rutera (TP Link model TL-WR 740N).Nakon nekoliko minuta ponovo se uspostavlja internet veza.To se ponavlja nakon odredjenog vremena.Da napomenem nema veze koliko je uredjaja nakaceno na ruter i kad je samo tv box nakacen dolazi do restartovanja.Preko lan konekcije internet je stabilan tj ne dolazi do restartovnja rutera.Lan mi nije resenje jer kabli ide kroz celu kucu.Zna li neko o cemu se radi?Hvala

Vrh Dno