Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

I da, za ove S912 boxeve, 2.5A napajanje ipak.
Crkao je i meni pre 3-4 meseca cini mi se. Hteo da kupim a niko nije znao ovde da mi kaze koliki je barel (sad sam vec i ja zaboravio, pa ako znas napisi ovde da moze da se pretrazi), te sam iskoristio od jednog crknutog tableta 2.6A, stavio barel, aii i popravi o"originalni", ima jedan slabi elektrolit na vecini, pa ide 25V kao zamena.
Dakle potrazi, pa zameni barel. Ovi sto se ode prodaju su losi sem u mikroprincu ali kostaju 1500-2000.

@Bakara
a te igrice na boxu, mozda mi bude za dete interesantno, kakvi dzosjtici/padovi tu idu? BT? Kako si napisao, ima vise u ponudi na ATV store?

Nisam se ni ja igrao ali deca igraju...
gamepad je neki obicni BT sa GB cene su oko 10-15$ zavisi kako koji ima i skupljih.
Dosta igara ne podrzava gamepad pa onda mora malo da se trazi.

recimo https://play.google.com/store/apps/details?id=com.frogmind.badland
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.asanteegames.magicrampage

I da, za ove S912 boxeve, 2.5A napajanje ipak.
Crkao je i meni pre 3-4 meseca cini mi se. Hteo da kupim a niko nije znao ovde da mi kaze koliki je barel
ma dovoljno je i 2A, ali da to stvarno ima 2A, jer ovi jeftini nemaju, a nemam ni nameru da dam 2000 za napajanje posto sad vecina punjaca za mobilni daje 2A

A "barel" je 5.5mm, najstandardniji moguci.

Da li je izvodljivo da u android box utaknem flesku sa muzikom, zatim box usb kablom spojim na DAC a njega na pojacalo i da tako slusam muziku? Znaci, da box odigra ulogu kompjutera. I jos ako ima varijanta da upravljam sa sadrzajem preko telefona?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Zasto korisnici imaju potrebu uvek nesto da ubodu u box?

Box je mrezni plejer a muziku vec imas negde snimljeno, nema potrebe da je fizicki prenosis do boxa kada on moze da pristupi tome i pusti odakle hoces.
Takodje ne vidim smisao povezivanja sa DAC jer box je vec digitalni plejer mozes ga jednostavno spojiti direktno na pojacalo, nema potrebe zvuk da provlacis kroz dva DACa

Zasto korisnici imaju potrebu uvek nesto da ubodu u box?

Box je mrezni plejer a muziku vec imas negde snimljeno, nema potrebe da je fizicki prenosis do boxa kada on moze da pristupi tome i pusti odakle hoces.
Takodje ne vidim smisao povezivanja sa DAC jer box je vec digitalni plejer mozes ga jednostavno spojiti direktno na pojacalo, nema potrebe zvuk da provlacis kroz dva DACa
Ne zelim da mi kompjuter koji je inace u drugoj sobi bude ukljucen samo da bi sa njega streamovao muziku.
A sto se tice DAC-a, poenta je da se poveca kvalitet zvuka, DAC-ova ima raznih, a ovi koji se ugradjuju u android boxove pretpostavljam da su sa dna ljestvice kvaliteta

Poslednja izmena:
Znaci ako sam ja dobro razumeo oces nesto sto je recimo samo recimo snimljeno u kvalitetu npr u mp3 formatu recimo 128 Kbps da provuces kroz DAC i da onda to zvuci recimo kao da je snimljeno u 320Kbps?
Ako sam ja to dobro razumeo onda nemere. Kakav ti kvalitet snimljen tako ces da ga cujes ne znam kako bi ti DAC popravio zvuk!
Mozda i ne razumem ali ok samo sam recimo naglas razmisljao.

Sent from my Redmi 5 plus using Tapatalk

Ne zelim da mi kompjuter koji je inace u drugoj sobi bude ukljucen samo da bi sa njega streamovao muziku.
ne mora da vuce s akompa u drugoj sobi, moze da vuce sa bilo kojeg mesta putem mreze ili interneta, a ima i svoj storage...fleska je nepotrebna u svakom slucaju.

A sto se tice DAC-a, poenta je da se poveca kvalitet zvuka, DAC-ova ima raznih, a ovi koji se ugradjuju u android boxove pretpostavljam da su sa dna ljestvice kvaliteta
ne mozes nikako da "povecas" kvalitet zvuka, poenta je da sto manje izgubis na kvalitetu.

Kvalitetniji DAC?
To je vise teorija o gubitku kvaliteta digitalnog zvuka, to je ona prica o preskupim ethernet kablovima koji ne gube kvalitet u prenosu.
Ko veruje u to samo napred.

Juče mi stigao Magicsee N5, novi s905x box, došao je kao zamena za mini m8s s905, koji koristim više od 2 godine i realno nije bilo potrebe za zamenom, al ajde.
Nisam detaljno testirao, za ono što mi treba, odličan.
Čita HEVC, FHD tera bez ikakvih problema, podržava 5GHz mrežu što mi i nije bitno, dva usb ulaza, temperatura se kreće u rangu 60-70c, ode do 80 povremeno, android V7.1.2, 16/2, dolazi sa gomilu preinstaliranih aplikacija.
Svakako preporuka za manje od 30eur koliko me je izašao

Sent from my x2 using Tapatalk

Znaci ako sam ja dobro razumeo oces nesto sto je recimo samo recimo snimljeno u kvalitetu npr u mp3 formatu recimo 128 Kbps da provuces kroz DAC i da onda to zvuci recimo kao da je snimljeno u 320Kbps?
Ako sam ja to dobro razumeo onda nemere. Kakav ti kvalitet snimljen tako ces da ga cujes ne znam kako bi ti DAC popravio zvuk!
Mozda i ne razumem ali ok samo sam recimo naglas razmisljao.

Sent from my Redmi 5 plus using Tapatalk
Muzika koju slusam na pojacalu je ili u flac ili u wav formatu. Ne popravljam kvalitet muzike koju reprodukujem, nego dobijam bolji izlaz (zvuk) na kraju lanca konvertujuci tu muziku boljim DAC-om.

Muzika koju slusam na pojacalu je ili u flac ili u wav formatu. Ne popravljam kvalitet muzike koju reprodukujem, nego dobijam bolji izlaz (zvuk) na kraju lanca konvertujuci tu muziku boljim DAC-om.

Predpostavljam da iz dac(coaxial)....pogledaj libreelec forum I spisak podrzanih USB dac 192 khz 16 bit je max kvalitet dok je preko androida slabiji kvalitet(ogranicen).....

Poslednja izmena:
ne mora da vuce s akompa u drugoj sobi, moze da vuce sa bilo kojeg mesta putem mreze ili interneta, a ima i svoj storage...fleska je nepotrebna u svakom slucaju.

ne mozes nikako da "povecas" kvalitet zvuka, poenta je da sto manje izgubis na kvalitetu.

Kvalitetniji DAC?
To je vise teorija o gubitku kvaliteta digitalnog zvuka, to je ona prica o preskupim ethernet kablovima koji ne gube kvalitet u prenosu.
Ko veruje u to samo napred.
Trenutno muziku pustam na sledeci nacin : chromecast audio je srce sistema, spojen je na opt ulaz na DAC Topping D30 a ovaj na pojacalo. Muzika je na usb drive-u koji je ustekan u ruter. Sa telefona preko aplikacije BubbleUpnp pristupam sadrzaju flesh drive-a i shareujem na chromecast audio. Djeluje malo komplikovano, ali za male pare sam slozio solodan network player/streamer. Ideja mi je bila ako bi mogao preko boxa to isto da uradim i box spojim usb kablom na DAC ostao bi mi slobodan opt ulaz za cd plejer koji ima samo opt izlaz, pa bi i njega mogao spojiti na DAC.
A sto se tice kvaliteta zvuka, tu se ne slazemo. Koriscenjem kvaliternijeg DAC-a se po meni i te kako moze dobiti na kvalitetu zvuka. Znaci da se razumijemo, ne smatram da se moze popraviti kvalitet snimljenog audio zapisa, vec govorim o kvalitetu onoga sto je krajnji proizvod, onoga sto cujemo

Poslednja izmena:
Trenutno muziku pustam na sledeci nacin : chromecast audio je srce sistema, spojen je na opt ulaz na DAC Topping D30 a ovaj na pojacalo. Muzika je na usb drive-u koji je ustekan u ruter. Sa telefona preko aplikacije BubbleUpnp pristupam sadrzaju flesh drive-a i shareujem na chromecast audio. Djeluje malo komplikovano, ali za male pare sam slozio solodan network player/streamer. Ideja mi je bila ako bi mogao preko boxa to isto da uradim i box spojim usb kablom na DAC ostao bi mi slobodan opt ulaz za cd plejer koji ima samo opt izlaz, pa bi i njega mogao spojiti na DAC.
A sto se tice kvaliteta zvuka, tu se ne slazemo. Koriscenjem kvaliternijeg DAC-a se po meni i te kako moze dobiti na kvalitetu zvuka. Znaci da se razumijemo, ne smatram da se moze popraviti kvalitet snimljenog audio zapisa, vec govorim o kvalitetu onoga sto je krajnji proizvod, onoga sto cujemo

Slazem se za dac ali tim tvojim sistemom 6korena kroz tri sigurno to ne dobijas bar sto se kvaliteta rice...

Uzeo bih neki za gledanje arene jer mi na SBB-u nemamo mnogo mogucnosti pogotovo kad nemamo telefonsku liniju. Imam 4k tv i 80mb brzine interneta da li su navedeni modeli dobri i koji je bolji izbor Beelink GT1 ili H96 pro plus ?

Zna li neko kako da se na mi box-u Android8, stavi na početnom ekranu ili u apps neka aplikacija koja nije za ATV? Konkretno neke app koje sam instalirao preko aptoide i apkure nema u odeljku apps već se nalaze npr. u aptoide pa u njegovom odeljku za instalirane aplikacije.
Ne mogu da se dodaju EON(non smart TV) i Aptoide (non atv)

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Sta je atv?Ako sam te skapirao ne mozes na pocetnom ekranu da stavis eon tv aplikaciju?Kod mene na boxu je skinuto preko apkpure i ponasa se kao da sam skinuo preko play store.
Ps el zna neko dobru aplikaciju za mirror sa fona na box ili kako vec to da izvedem ako je moguce

Ja instaliram preko es file explorera apk-ove sa drive-a i takodje ne mogu u favorites da se stave. Idem preko Settings-Apps do njih.

Skinite App Tray for Tv u nju ce biti sve apk koje ste vi skidali...

Sent from my 6055P using Tapatalk

Nije niko probao neki launcher da nabudzi za atv?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

U prethodnoj verziji Androida su se apk videle. Problem je samo sada sa Oreo-om kad je stigao pre mesec-dva. Uglavnom koristim YT, Netflix, Plexi IPTV tako da sve mi je na pocetnom ekranu, ne treba mi luncher. Jedino sto sam sada probao EON ali to necu nastaviti, probao sam samo 3 dana sa NordVPN-om.

Ima ima ali trenutno imam listu koju sam platio za par meseci i netflix pa mi je dosta.
A inace iz iptv liste a i za ovaj eon ja gledam samo jedan kanal :D Investigation Discovery. Trebao sam videti da nadjem samo kod njih direktno da kupim pa da je stabilno.

Jel moze neka preporuka za box sa kupujem prodajem, popcorn i povremeno gledanje nekih tv kanala, nista zahtevno? Do 40e
Edit-nasao povoljno x96, jel on ok?
Sent from my COL-L29 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Odlepio mi netflix. Atvxperience v2c rom, x96mini, netflix sa apkpure, obican.

Za vecinu stvari ispaljuje gresku 5.7, ponešto pusti...

Brisao kes, restartovao, deinstalirao apk, instalirao novu verziju, ostalo isto. Da mi normalno dl epizode, ali ni onda ne pušta...

Ideje, sugestije, predlozi?

Na ostalim uredjajima radi bez greske.

Ps preporuka za green build je najkorisniji post na bencu unazad godinama...

Sent from my HUAWEI MT7-L09 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Врати бокс на фабричка подешавања па поново инсталирај нетфликс.

Послато са GT-I9100 уз помоћ Тапатока

Taj netflix je apsolutno neupotrebljiv! pisao sam o tome kad sam prvi put probao atv. sem sto ima kao 4k podrsku, uzas jedan.
Onda sam ga skinuo i stavio ovaj normalan, on je kudikamo bolji, al eto do pre koji dan je radio normalno.

Jako me mrzi da deregistrujem eon, pa stavljam drugi rom, pa ponovo kodi i green build argh...

vidim ja da ce firestick ili roku da budu sledeca investicija :)

Posle udara groma prestao da daje znake života,neki MXQ,ali sam mislio da uradim hard reset da proverim,dugme bi trebalo da bude u av ulazu.
Drndao sam čačkalicom ali ne mogu da pronađem ništa,gde bi trebalo da se nalazi sa strane ili na kraju?

Meni EON Android tv oflicno radi na tom romu,prihvatio je cak i komande od tv daljinca.

Na stocku ili na atvx? Radi meni eontv odlicno na atvx, al ako vratim stock, sleduje nova aktivacija, ako uopšte bude hteo da se instalira...

Netflix uzasno radi.
Elem, zezaju me isključivo serije i filmovi, novi iz njihove produkcije. Ostalo pušta bez problema..

Ni onaj Netflix with sound nece da se instslira više, kaže da mu je corrupt apk, skidao 3x.

Sent from my HUAWEI MT7-L09 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno