Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Ima li neko R-BOXpro Android Box
Android 7.1 Nougat Smart TV BOX 2+16G DDR4 mislim da sam povoljno narucio preko Ebaya pa cekamo.
box1.jpg

A drugi slucajno naleteo na nekakve akcije na EBay, koje su bila samo jednodnevne i
narucio joj jedan komad burazeru, jako sumnjivo jeftino i pitanje hoce li stici ?
box2.jpg

Treba mi za Tanix TX3 Max neka aplikacija koja imitira screen saver, da sprečim burnout na plazmi dok radi spotify. Najbolje bi bilo kad bi postojao neki spectrum analyzer u samom spotify, ali može i kao eksterna app.
Jel' ima neko neku ideju?

Našo! Još da namestim last.fm scrobbler, iako je čekirana ta opcija ne ispisuje mi track name i artist kada svira Spotify u pozadini.

Nikada nisam imao problema sa narucivanjem.
u slucaju da ne dodje do odredjenog datuma,
novac se vraca na tekuci ili Pay. Palom.

I da ne dodje 16 dolara nije mnogo, i da se ne vrati...
koliko smo puta direktno narucivali i
umnogome ustedeli u odnosu na kod nas Kupujem prodajem.

Takav tv android box kosta oko 70$.taj ili je neispravan ili je prevara.

Šta mi je potrebno kako bih napravio butabilnu sd/microsd kartica.Instalirao bih Liberelec nešto slično
Pretpostavljam da obicni usb card reader-i nisu sposobni

Da bre... ali su ti pare rezervisane, iskreno mislim da ti ni jedan od boxova nece stici cak ni taj od 30usd.Nekad je bolje preskociti "dobru ponudu"

Poslednja izmena:
Meni se čini da na svakoj drugoj strani neko iskopa takvu super ponudu

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Ima li neko da mi preporuci android box do 100-tinak €, sa carinom naravno... treba mi nesto da radi 2-3-4 godine... prvenstveno bi isao kodi na njega, ali ima tu jos dosta multimedije u lokalnoj mrezi... u prevodu, da dam sad malo vise kinte ali da sam miran par godina...

Hvala unapred ;-)

Sent from my SM-N930F using Tapatalk

Probox2 air plus ili Beelink GT1 Ultimate. Oba su S912 3/32gb

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

A sad vidim i da xiaomi ima box, kako se to pokazalo u svakodnevnoj upotrebi? Imam par njihovih gadgeta i skroz sam zadovoljan, ali nekako ima dosta slabiji spec od beelinka...

Poslednja izmena:
Mislim da taj mecool ima android TV, a ako nema sigurno ima play store za android TV. Ova dva pomenuta imaju normalnu play prodavnicu. Potrazi bolje na KP mislim da ima u prodaji oba modela.

Ne vidi se iz slika da li ima android TV, slike su uglavnom iz kodi-ja. Mislim da ima onaj beo skin sa normalnim androidom ali sa play prodavnicom koja je za Android TV.

Android TV launcher i ATV GPlaystore imaju samo modeli Mecoola sa voice kontrolom. Konkretno ovaj model S912 3/16 gb ima android tv google store sa malim brojem aplikacija i obican mecool launcher.
Tako je na svim modelima bez voice control, osim M8S Pro W S905W koji ima klasicnu google plej prodavnicu i obican launcher.

Poslednja izmena:
Android TV launcher i ATV GPlaystore imaju samo modeli Mecoola sa voice kontrolom. Konkretno ovaj model S912 3/16 gb ima android tv google store sa malim brojem aplikacija i obican mecool launcher.
Tako je na svim modelima bez voice control, osim M8S Pro W S905W koji ima klasicnu google plej prodavnicu i obican launcher.

Hvala.

Prema ovim vašim pojašnjenjima, izgleda da ova varijanta ima ovaj Nougat sa Android TV launcher i neku skromniju Google Play store:
https://www.gearbest.com/tv-box/pp_1592326.html?wid=1640583#anchorGoodsFAQ

Da li se upotrebom npr. Aptoide mogu dobiti sve aplikacije sa Google Play store? (koliko je ovakav GP store problem u korišćenju koje bi se baziralo na YT za djecu, KODI-ju itd)?
Kako Vam se ova gornja varijanta preko Gearbest čini, finansijski?
Da li odmah naručivati neku bežičnu tastaturu?
Šta očekivati kada su domaći provajderi u pitanju? (varijante sa EON - ako se pređe na SBB, HBO, domaći kanali...)
Postoji li ovdje neki limit prepoznavanja spoljnog HDD povezanog preko USB?

E, sad sam ugnjavio baš...

Hvala svima na pomoći i odgovorima.

Postavih pitanje na verovatno pogrešnoj temi pa da pitam ovde - Da li postoji srpski Hbo Go za Android TV?

E nesposobnjakovići... Na boxu sa običnim androidom radi ali izgleda da i oni traže licence kao Netflix za puštanje viših rezolucija. A postoji za neke druge regije...

Jel ima neko apk za hbo go koji radi? Ja insstaliram na box (MX III G) ali kad pokrenem ne mogu da se ulogujem. Kad dodjem do strane da izaberem operatera ne mogu ni jednog a otvori mi padajuci meni sa ponudjenim. Kad kliknem npr telenor nista se ne desava

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ne postoji HBO GO za ATV...

E nesposobnjakovići... Na boxu sa običnim androidom radi ali izgleda da i oni traže licence kao Netflix za puštanje viših rezolucija. A postoji za neke druge regije...
naravno da traze licence a narocito za placene servise.
Pa nije google imun na pare, zato je i napravio android tv.

Inace ja sam ovih dana spletom nespretnih okolnosti malo vise cacakao i jedno vise puta flesovao moj Alfawise H96pro+
Posto je bilo dosta nedoumica da potvrdim da ovaj box i na PCB ZH01-s912-TVBOX V3.0 podrzava superceleron romove posto vlada misljenje da na wisdom verziju ne moze superceleron.

Znaci moze, evo ja se upravo igram sa android TV verzijom, radi odlicno.
YT 4K i u android tv verziji i klasicnoj
u app dolazi aptoide pa moze da se instalira sta god zelite a ne nalazi se u ATV playstore verziji.

Sa drzanjem reset buttna sve vreme dok ide flash?
Nisam ni probao jer sam nesto menjao druge andorid uredjaje koje imam te sam pobrisao sve drivere. Posle toga nisam uspeo da iz prve instaliram drivere za S912 box, odustao i vise nisam ni probao.
Radi i "obican" i ATV?
I ... vredi li realno? Ima li nesto sto nije radilo, a sa superceleron je OK?

Ne postoji HBO GO za ATV...

naravno da traze licence a narocito za placene servise.
Pa nije google imun na pare, zato je i napravio android tv.

Inace ja sam ovih dana spletom nespretnih okolnosti malo vise cacakao i jedno vise puta flesovao moj Alfawise H96pro+
Posto je bilo dosta nedoumica da potvrdim da ovaj box i na PCB ZH01-s912-TVBOX V3.0 podrzava superceleron romove posto vlada misljenje da na wisdom verziju ne moze superceleron.

Znaci moze, evo ja se upravo igram sa android TV verzijom, radi odlicno.
YT 4K i u android tv verziji i klasicnoj
u app dolazi aptoide pa moze da se instalira sta god zelite a ne nalazi se u ATV playstore verziji.
U klasicnoj ti ne preporucujem 4k youtube

Ne treba nista da se drzi prosto je...

nemam pojma zasto niko nije objasnio ovo na FT forumu...

Skines rom za green PCB i instaliras USB burning tool (uz njega idu drajveri)
Spojis na komp putem duplog m/m usb kabla izaberes rom, i cekiras "force erase all" (nece drugacije)
I kliknes start, kad stane ili izbaci gresku, bocni mu tada reset taster i krenuce sve od pocetka.

Kad se butuje dobijes supereleron logo, nakon koga ide android logo koji stoji sigurno 10 min za prvo butovanje.

da li vredi?
Realno sve radi i na originalnom, ja sam hteo da cackam ATV verziju jer mi je taj playstore interesantan zbog igrica.
I ovde recimo prvi put da na nekom boxu mogu da ugasim box na power button air mousa i da ga upalim na OK dugme.
lepo je upeglan ovaj rom, ko da si kupio novi box :)

ne bi ja nista ovo ni probao...
nego mi je crklo napajanje, kupio sam drugo u radnji, ali to drugo je suvise slabo za ovaj box koji ocigledno dosta vuce struje, pa ga trenutno napajam sa punjacem za mobilni.

ironija je da sam u medjuvremenu kupio i mi box :)

Poslednja izmena:
Izgleda da su se carinici raspitali o cenama xiaomi brenda. Odvalili me za pdv+ptt 1263din za mi box. Gearbest je stavio cenu 20$ a carinik procenio na 55$. Ubedljivo sam sa ovaj box najviše platio.

@Bakara
a te igrice na boxu, mozda mi bude za dete interesantno, kakvi dzosjtici/padovi tu idu? BT? Kako si napisao, ima vise u ponudi na ATV store?
Koji je to rang cena i sta ima a da radi sigurno? Moram i velicinu da uzmem u obzir, dzaba ako je preveliko. Mozda je bolje ovde negde da se uzme ili bar pogleda prvo.

Nisam se igrao 25-30 godina, a imao sam Amigu tada ...

Nazad
Vrh Dno