Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Treba ti samo dak koji ima optički spidif ulaz

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Ok, onda cu prosto da povezem optickim kablom i gotovo :)
Verovatno cu naruciti taj probox2, ako nema nesto bolje za slicne pare?

Kako misliš na dac preko USB da povežes?
Ne može tako ni jedan player.
Digitalni izlaz jedino preko spdif ili preko HDMI koji je zauzet jer je spojen na TV.
Znaci samo spdif, i to nemaju svi boxevi.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Sto ne moze dac?

A da li postoje neki launcheri ili nesto sl. sto bi vizuelno i funkcionalno pretvorilo regularan android u tv os?

Sta se dobija Android TV OS-om (ne mislim na launcher nego ceo OS) u odnosu na obiscan Android? Imam box sa TV verzijom i ne vidim nikakvu prednost, samo problem sa instalacijom nepodrzanih apps. Pa YT je kao na LG televizoru (WebOS) neuporedivo manje opcija nego obican!?
Ne secam se ko okaci Yalp Store, hvala mu beskrajno, progledao sam otkako sam ga instalirao. Pre toga je bilo mucenje... stvarno, cemu prednost TV varijante?

Poslednja izmena:
U dilemi sam koji tv box da uzmem... Nekoliko modela mi pada na pamet ali tek sam usao u sve ovo oko televizora uopsteno, spansko selo *mjau**mjau**mjau* :)

Beelink GT1 Ultimate
Nexbox A95X Pro
Tanix TX3
Alfawise H96 pro+

Igre na tvu me toliko ne zanimaju. Vise me zanimaju tv programi, multimedija uopsteno, 1080p/4K streaming opcije, dobra konektivnost...

Prvi sa tvoje liste imam i odličan je.
Zadnji je loćikav sa wifi i netfliks ne može da se koristi.
Nexbox ima s905w koji je loš, daljinski koristi usb prijemnik.
Tanix, isto s905w.

Amlogic S905w ne podržava 4K@60 fps, već na 30 fps.

Послато са GT-I8190 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Sta se dobija Android TV OS-om (ne mislim na launcher nego ceo OS) u odnosu na obiscan Android? Imam box sa TV verzijom i ne vidim nikakvu prednost, samo problem sa instalacijom nepodrzanih apps. Pa YT je kao na LG televizoru (WebOS) neuporedivo manje opcija nego obican!?
Ne secam se ko okaci Yalp Store, hvala mu beskrajno, progledao sam otkako sam ga instalirao. Pre toga je bilo mucenje... stvarno, cemu prednost TV varijante?

Meni se recimo dopada "desktop" na tv os-u, dosta je pregledno i pojednostavljeno sve i prilagodjeno televizoru. Uz kombinaciju obicnog androida i nekog launchera nalik tv os-u bi se dobila ta jednostavnost i preglednost, a s druge strane sve funkcije androida bez ogranicenja koja ima tv os.

Ja TV boks koristim za YouTube, Netflix, NRK i sl, i sa te strane mi interfejs TV verzije savršeno odgovara. Ne nedostaju mi uopšte napredne funkcije, i standardne Android aplikacije.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Koji bi bio trenutno best buy box sa Android TV OS? Gledam Mecool M8S Pro L, hvale ga kao najbolju alternativu NVidia shieldu. Tanix TX3 mi je previse slab za ikakav multitasking, a i rezolucija mu je srezana na 720p ako se ne varam..

Sent from my iPhone X using Tapatalk

Zar on ne koristi S905W? Vidim ovaj Mecool M8S Pro L ima S912 i trenutno je na akciji 59$.

PS. Flesovao sam upravo na Tanix TX3 Mini sa atvXperience romom i malo je reci da se preporodio..

Može li neki predlog za box na kome odlično radi EON za tablete i telefone,ne treba mi EON za Smart TV.

Jel mi moze neko reci da li android boxovi podrzavaju bezicne windows tastature?

Kako moze da se igraju igrice,tj cime.Da li mora da se kupi dzojstik za box ili moze neka druga varijanta?

Mislim. Da moze ali moraju iz nekog programa da se mapiraju komande na joystick-u

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Tastature i miševi rade, ali onda dobiješ rad kao na računaru.

Igrice su 90% prilagođene isključivo tač ekranima, tako da za gamepadove morate koristiti emulatora, koji se svi odreda plaćaju i smor ih je podesiti

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Kako moze da se igraju igrice,tj cime.Da li mora da se kupi dzojstik za box ili moze neka druga varijanta?
Najbolja varijanta je bežični džojped.
Može se tastatura mapirati sa aplikacijom „oktopus“, ali to nije to.

Послато са GT-I8190 уз помоћ Тапатока

PS. Flesovao sam upravo na Tanix TX3 Mini sa atvXperience romom i malo je reci da se preporodio..

Moze sli reci sta je tacno "preporodjeno" bolje. Ne trebaju brojke, vise ono sto se realno vidi. Koje su to aplikacije ...
Doduse, ne znam sta je na tom boxu original rom/kernel.

Fabricki rom je okej samo i iskljucivo za rad sa tastaturom i misem.
Na ovom romu sve je optimizovano za rad sa daljinskim jer je to portovan Android TV koliko sam shvatio. U playstore su aplikacije za Android TV, a one redovne skidas apk pa instaliras. Generalno je sve mnogo fluidnije, pocev od Chrome koji je radio katastrofalno, dok je sad skroz upotrebljiv. U YT je omogucena rezolucija do 4k recimo, a koliko vidim i NetFlix sad radi. Hteo sam ga na oglase, medjutim ice kod mojih u dnevnu, a sebi cekam Mecool M8S Pro L, kolko vidim i za njega ima fin rom.

Pisao sam o istom romu i tome koliko mi je netflix neupotrebljiv taj hackovani sto dodje uz njega. Em nije za daljinac em nije ni posebno upotrebljiv, nego je neka hackovana verzija.
Na stock rom sam od x96mini opusteno instalirao verziju sa google play - koja nije za daljinac - i bio mi je upotrebljiviji od ovoga. Doduse ne pogadja me da li radi 4k ili ne (na ovoj navodno radi).

Ni Eon za androidTV me nije odusevio, plus je sve zajedno kljakavo.

Pa mogao si skinuti tu verziju samo kao apk i instalirati?

lakse mi da vratim stock rom :)
cekam da vidim update za atv sta ce da kaze

Kada sam rastavio drugarov h96max h1, a pre toga proverio sa mojim napajanjem i ne radi, imao sam sta da vidim otisao integralac RK805.
E sada da li neko zna da li ima da se nabavi negde i kolio para otprilike. Nije da sam bio lenj ali ja ga nisam nasao.
61524e9787503514dc4fef3dcdee908a.jpg

Sent from my Redmi 5 plus using Tapatalk

Dal si lud, to da menjas? :)

To je krs i kad je novo...

Nazad
Vrh Dno