Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Da li mozes da mi uploadujes i das link od tvoje stb emu aplikacije koju koristis?

Bilo bi super ako resim taj problem.

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока

Pozdrav. Da li je neko imao mozda problem sa android boxom da mu se nakon startovanja konstantno restartuje?

Obično kad otkaže napajanje (adapter). To prvo proveri, ako možeš.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Liči na problem sa slabim napajanjem

Treba adapter od bar 2a
Baš sam pratio kako radi box, on u principu ne vuče mnogo oko 0.5-1A, ali prilikom butovanja ili reprodukcije zahtevnijeg sadrzaja povuče i 1.5A a to slabija napajanja ne mogu da izvuku i onda se ili resetuje ili gasi

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ta napajanja koja dolaze uz kineske box-ove su uglavnom krš i umeju da crknu sama od sebe. Meni su 2 komada (stigla uz 2 box-a "renomiranih" proizvodjača) crkla.
Pozdrav

Preporuka za uredjaj preko koga bih pokretao Kodi na TV-u? Imam LG smart TV, ali koliko sam u toku WebOs ne podrzava Kodi, ili gresim? Nesto tipa Mi TV box s, Fire TV stick ili nesto trece?

Imas to isto pitanje verovatno na svakoj od prethodnih strana postavljeno bar jednom po strani

Hoću da kupim ovaj Porodični+Sport paket od SBB, pošto sam na MTS internetu. Pitanje je, pošto nemam smart tv, da li da kupim uz to ovaj njihov eon box za 6500 din ili neki drugi koji se ovde pominju za te pare ili jeftinije? Koristio bih ga za eon, youtube i kodi.
Šta preporučujete?

Ako imaš nekog u EU, nvidia shield i miran si.
Nvidia shield iz 2015 još radi kod ljudi još se mogao hard disk ubaciti.

Hoću da kupim ovaj Porodični+Sport paket od SBB, pošto sam na MTS internetu. Pitanje je, pošto nemam smart tv, da li da kupim uz to ovaj njihov eon box za 6500 din ili neki drugi koji se ovde pominju za te pare ili jeftinije? Koristio bih ga za eon, youtube i kodi.
Šta preporučujete?
Za tu namenu sam i kupio mi box s. Na kp cena je od 65-70e uglavnom godinu dana garancije. U radnjama 11000 (2god gar.) ja kupio na kp. Prezadovoljan. Eon radi odlicno, kodi,youtube, hbo go, sertifikovan netflix, tvmate, stbemu, iptvsmarters, rts planeta...chromecast. Jedina mana mi box s je sto koristi povezivanje samo preko wifi-ja, pa bi pozeljno bilo da box bude u istoj sobi gde ti je i modem. Koristio ga i na donjem spratu, radio je ok, ali bilo je 2 puta problema sa netom. I ja sam se dvoumio izmedju mi box-a i eon boxa jer je box kupljen za caleta, ali ga on ne koristi. Pa je dospeo u moje ruke i mog trogodisnjeg klinca [emoji3]. Ako ti je prvenstveno namena eon i youtube zbog korisnickog iskustva bolje gledaj da to bude androidtv box. Po meni je mi box s najbolji izbor. Mozda ce ti neko preporuciti neki drugi. Ili pak eon box koji ja nisam imao prilike da koristim.

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

Preporuka za mi box s.
Eon box je isto OK ali je ogranicen na play storu, nemas sve aplikacije i igrice ali mozes alternativnim putem ubaciti.

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

Eon box ima iste aplikacije u play store-u kao i Mibox S. Razlika je u tome sto Eon box nema sertifikovani Netflix. Ja imam dva Eon(sdmc) boxa i jedan Mibox 3 i iz svog iskustva preporucujem da je bolje legalno kupiti Eon box za 6500d nrgo Mibox. Sa njim si uvek siguran da ce ti Eon raditi, i uvek ces dobijati prave nadogradnje. Jedino ako ti je Netflix bitan. Uz Eon imas i bolji daljinac, a mozes i da ga,, otkljucas,, ako ti treba wifi na njemu(odnosi se na Sdmc model). Mi box lepo radi ali opet jomotniji je po meni Eon box, barem zbog daljinca(koji mozes kupiti i za Mibox) a i imas brate 2 godine legalne garancije na Eon box.

Ima li negde objašnjenje u razlikama i verzijana tih eon kutija? Vidim spominješ neki sdmc, pretpostavljam da ima više verzija? I da li svi dobijaju dvb-c signal?

Eon box ima iste aplikacije u play store-u kao i Mibox S. Razlika je u tome sto Eon box nema sertifikovani Netflix. Ja imam dva Eon(sdmc) boxa i jedan Mibox 3 i iz svog iskustva preporucujem da je bolje legalno kupiti Eon box za 6500d nrgo Mibox. Sa njim si uvek siguran da ce ti Eon raditi, i uvek ces dobijati prave nadogradnje. Jedino ako ti je Netflix bitan. Uz Eon imas i bolji daljinac, a mozes i da ga,, otkljucas,, ako ti treba wifi na njemu(odnosi se na Sdmc model). Mi box lepo radi ali opet jomotniji je po meni Eon box, barem zbog daljinca(koji mozes kupiti i za Mibox) a i imas brate 2 godine legalne garancije na Eon box.

Hvala vam svima na odgovorima. Znači ili eon ili mi s. Ja sam čitajući temu počeo razmišljati o nekim ovde nahvaljenim boxovima (npr. tanix, X96 Air itd.) prvenstveno zbog jačeg hardvera ali ipak je znači za moje potrebe sertifikovani box najbolji.
Hvala još jednom, sad je ipak izbor pao na samo dve alternative.

Ima li negde objašnjenje u razlikama i verzijana tih eon kutija? Vidim spominješ neki sdmc, pretpostavljam da ima više verzija? I da li svi dobijaju dvb-c signal?

Postoje dva Eon boxa. Kaon koji je hibrid tj ima dvb-c i lan i Sdmc koji ima samo lan. Jedno vreme su i korisnicima van mreze delili Kaon ako ne gresim, a sad svim korisnicima van mreze dele tj prodaju Sdmc.

Hvala. Ima li poznatih problema na toj non dvb-c verziji, sa seckanjem, deinterlacingom? Pretpostavljam da nema?

Kod ovih kaon što se prodaju na divlje je eon aplikacija blokirana, tako navode u nekoliko oglasa. Znači, skoro pa neupotrebljiv uređaj

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

Nisam koristio Eon box pa ne mogu da tvrdim nista o njemu.Mi Box S je hmmm "Ok" iskustvo....radi app ali nista spektakularno mali lag u menijima al ostalo je ok.Shield TV mi je bio vidan upgrade u odnosu na mi box.Instant sve radi na njemu.Ako ti je bitan samo Eon TV app onda ti je u teoriji najbolji Eon Box,posle njega bilo koji Android TV uredjaj.Na kraju ti idu chajna boxevi na kojima radi do daljnjeg....a.moze da prestane kad god Sje Be Beu dune.

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

Da li ovaj mi box
CPU: Amlogic Amlogic S905
RAM: 2 Gb
ROM: 8 GB
WiFi: Yes
Bluetooth: Yes
Ima ga na kp za nekih 50eur
Podrzava li eon aplikaciju? Vidim vi spominjete mi box s /mi box 3.

Sent from my PRA-LX1 using Tapatalk

originalni eon box ima rockchip, i kosta masnih 6500din, a znate i samo da vam niko zivi nece preporuciti rockchip i da su boxovi bazirani na njemu najjeftiniji na trzistu.

za Mibox je valjda vec prezvakano 100%, i ja sam vec rekao 100% ako ne znas nista o ovome uzmes mi box on je ipak dosta jednostavniji od ostalih kineza.

Od ostalih kineza osnovno bi bilo da prvo gledate boxove sa aktuelnim amlogic cipovima s905x2 i x3 i da napravite osnovnu podelu da li imaju full android ili android TV

ko nece da se petlja previse izabere android TV, ko hoce uzme full android sa njim mozete apsolutno sve ali vam uz njega treba i airmouse.

Na svaki od njih moze eon, ali za licencirani netflix za koji planirate placati pretplatu vam treba mi box ili nvidia shield.

Na svaki može Eon ATV, da ne bude zabune, za ovaj drugi treba gimnastika.

originalni eon box ima rockchip, i kosta masnih 6500din, a znate i samo da vam niko zivi nece preporuciti rockchip i da su boxovi bazirani na njemu najjeftiniji na trzistu.

za Mibox je valjda vec prezvakano 100%, i ja sam vec rekao 100% ako ne znas nista o ovome uzmes mi box on je ipak dosta jednostavniji od ostalih kineza.

Od ostalih kineza osnovno bi bilo da prvo gledate boxove sa aktuelnim amlogic cipovima s905x2 i x3 i da napravite osnovnu podelu da li imaju full android ili android TV

ko nece da se petlja previse izabere android TV, ko hoce uzme full android sa njim mozete apsolutno sve ali vam uz njega treba i airmouse.

Na svaki od njih moze eon, ali za licencirani netflix za koji planirate placati pretplatu vam treba mi box ili nvidia shield.

Sdmc Eon box nema rokcip.
https://www.androidtv-guide.com/pay-tv-provider/united-group-eon-ott-smart-box

mi box je na androidu 9...

Da i za stariji.Stari mi box trenutno ima Android 9 betu ocekuje se pustanje u neko skorije vreme.Mi box S je vec na 9.Mada matori ces tesko gde naci...

Ovo nisam znao, ovo je vec dosta bolje, mada opet za te pare ima da se bira.
Da, ali ako sbb daje taj box za Eon kapiram da ce on uvek imati punu podrsku, a i dobija se dve godine garancije. Radi dobro Eon na Miboxu S ali na ovon Sdmc radi tecnije, barem ja vidim malu razliku.

Nazad
Vrh Dno