Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

6490din

Послато са POCO F1 помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Mi box S + eon daljinski (smart tv aplikacija)

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

Hvala, probao upravo, testirao, radi :)

Malo sam istraživao, ovo je best buy kombinacija koja radi... oni boxovi od 3-4 soma dindzi su android mobile, nemaju bluetooth...

Ne znam da li je za ovu temu, ako nije oprostite.
Koristi li ko mi tv stick? Kakvi su utisci? Kako fercera eon na njemu?

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

Ako je verovati review-ovima po netu zaobici :)

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

Umesto Mi stick-a bolje uzeti Amazon fire stick. Provereno dobro radi sa Eon-om,hbo go, netflix, kodi, stb-emu. . .

Hvala ljudi. Onda je mi stick izbacen. A recite mi oko fire tv stick, da se ide na 4k ili obican. Je li samo razlika u mogucnosti reprodukcije 4k sadrzaja?

Ja koristim gen2 i super radi posao za sve sto sam naveo. 4k ima veci ram i pusta netflix 4k i naravno sve 4k bez trzanja. Daljinski koji ide uz firestick odličan.

Imam eon smart box paket kod sbb-a i mogucnost da nanjega povezem jedan smart tv i da na nemu koristim eon aplikaciju, a samim tim i mogucnost vracanja emisija unazad.
Tu mogucnost sam iskoristio i na jedan android tv sam instalirao eon aplikaciju i aktivirao je i super radi.

Pored toga, na drugom tv-u imam xiaomi mi box, ali na njemu ne mogu da instaliram eon apliakciju jer daju mogucnost da se koristi na samo jednom smart tv-u po nalogu.

S druge stzrane, kao sto znate, eon aplikaciju mogu da koristim na 5 android telefona i na njima se ne aktivira putem onog koda koji se unosi u moj sbb aplikaciju nego se u apliakciju na android telefonima unosi mejl i lozinka.

Pitanbje je sledece. Da li postoji neka eon apliakcija koja se moze instalirati na android box-u, u ovom slucaju na xiaomi mi box-u koja ce mi prilikom pokretanja traziti da unesem mejl i lozinku? Na taj nacin bih mogao da imam eon i na drugom tv-u, a samim tim i mogucnost vracanja emisija unazad.

Probao sam da instaliram neke starije verzije eon apliakcije, ali ne mogu se pokrenuti i traze nadogradnju.

Da li mozda postoj resenje za ovaj problem?

Znam da uvek postoji neka dobra fora ;)

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока

Ja koristim gen2 i super radi posao za sve sto sam naveo. 4k ima veci ram i pusta netflix 4k i naravno sve 4k bez trzanja. Daljinski koji ide uz firestick odličan.

Hvala puno, idemo na fire tv stick

Imam eon smart box paket kod sbb-a i mogucnost da nanjega povezem jedan smart tv i da na nemu koristim eon aplikaciju, a samim tim i mogucnost vracanja emisija unazad.
Tu mogucnost sam iskoristio i na jedan android tv sam instalirao eon aplikaciju i aktivirao je i super radi.

Pored toga, na drugom tv-u imam xiaomi mi box, ali na njemu ne mogu da instaliram eon apliakciju jer daju mogucnost da se koristi na samo jednom smart tv-u po nalogu.

S druge stzrane, kao sto znate, eon aplikaciju mogu da koristim na 5 android telefona i na njima se ne aktivira putem onog koda koji se unosi u moj sbb aplikaciju nego se u apliakciju na android telefonima unosi mejl i lozinka.

Pitanbje je sledece. Da li postoji neka eon apliakcija koja se moze instalirati na android box-u, u ovom slucaju na xiaomi mi box-u koja ce mi prilikom pokretanja traziti da unesem mejl i lozinku? Na taj nacin bih mogao da imam eon i na drugom tv-u, a samim tim i mogucnost vracanja emisija unazad.

Probao sam da instaliram neke starije verzije eon apliakcije, ali ne mogu se pokrenuti i traze nadogradnju.

Da li mozda postoj resenje za ovaj problem?

Znam da uvek postoji neka dobra fora ;)

Jok, na Mi Box samo Android TV app, ove obicne za tel/tablet ne moze.

Imam tanix tx3. Pocelo je sve da koci odjednom. Odlucio sam da sve izbrisem i da uradim set up kao nov uredjaj. Da li da krenem sa instaliranjem aplikacija ili je potrebno nesto podesiti u samom boxu pre instalicaja?

I ovaj mi box s koji ja imam je krs, a kod nas kosta 11.000. Ne mogu da kazem da sam zadovoljan, a kad vidim kako radi android na nekim android tv-ima onda vidim d aje moj box ekstra :)

Da li se isplati kupiti mi box sada ili juriti neki drugi box budzet 5000-6000

Poslato sa EML-L29 pomoću Tapatoka

Ja sam bio u sličnoj dilemi pre neki dan.
Nijedan box za te pare nije ni blizu Mi Box S-u.
Na prvi pogled su super, mnogo radne memorije, veliko skladište, više usb-a, lan port...
Međutim, onda se vide nedostaci. WiFi je uglavnom krš neopevani sa smešnim brzinama (meni samo WiFi povezivanje dolazi u obzir), sav taj ram je manje više upitan (da li je stvarno ddr3 ili ddr4 ili ko zna koji) i koliko ga stvarno ima.
Dalje, zagrevanje (ili tačnije pregrevanje) samog uređaja. Kod tih boxova je uglavnom hlađenje slabo izvedeno, dok se Mi Box S mnogo manje zagreva.
Jedino što je možda plus je čist android (ako nekome to odgovara), dok je meni Android TV sasvim ok i daljinac je sigurno mnogo bolji na njemu. Uopšteno, mnogo bolja izrada.
Tako da za oko 7000 dinara sa godinu dana garancije od proverenog prodavca nema bolje od Xiaomi box-a.
Moje mišljenje, ako neko misli ili zna da ima bolje, neka napiše.

Poslednja izmena:

Imate na kp mi box s od 65-70 e. Ali samo godinu dana garancije. Govorim naravno o novom uredjaju. Ja pazario pre 6-7 meseci. Zadovoljan.

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

U radnjama je mi box s 11000 din.

Ja sam ga dobio na poklon jer sam prijatelju namestio na jos dva mi box-a stb emu ;)

Nije los, mad aja nisam odusevljen, ali je sugorno bolji od nekih kineza koji zvucno izgkedaju, ali im cena govori sve...

Evo meni moj Mi box 3 kupljen na Ae za 40e tacno pre dve godine fercera kao da je nov, a koristi se svakodnevno kao treci Eon uredjaj(prva dva su Sdmc). Kao i sve sto imam od Xiaomi to bre radi kako treba. Za Kodi, Eon, Netflix, Hbo go, StbEmu, Tivimate, rts Planetu, idealan je box.

Ja imam cudan problem sa android televizorom.
Instalirao sam hbo go i ulogovao sam se sa mojim nalogom, dodje i kliknem na film ili seriju koju zelim da pustim i samo vrti i nista zivo nece da ucita. Npr stb emu radi bez problema, ali hbo go nece da pusti video. Da li neko ima ideju u cemu je problem?

Na mi box s na drugom televizoru hbo go radi bez problema.

Nemam ni ja nekih zamerki, sem sto me Android boksovi ne privlace generalano ali Mi Box ono sto mu je upucano Kodi, Eon, Stb Emu, Youtube i jos par stvari radi kako treba.

Da li na stb emu koristite placenu listu ili imate alat za vadjenje mac adresa?

Mene na stb emu nervira to sto se cesto desava blokiranje, samo bez razloga odjednom blokira unutar same aplikacije dok se krecem ili kada je pusten neki kanal. Onda mi je jedino resenje da zadrzim centralni taster i da ponovo ucitam portal. Da li mozda imate resenje za taj problem?

Inace koristim pro verzije stb emu apk

Da li na stb emu koristite placenu listu ili imate alat za vadjenje mac adresa?

Mene na stb emu nervira to sto se cesto desava blokiranje, samo bez razloga odjednom blokira unutar same aplikacije dok se krecem ili kada je pusten neki kanal. Onda mi je jedino resenje da zadrzim centralni taster i da ponovo ucitam portal. Da li mozda imate resenje za taj problem?

Inace koristim pro verzije stb emu apk

Probaj Nitro STB. Isti je kao stbemu. Ja imao cudan problem na stbemu na mi boxu. Nikako nisam mogao da ukucam adresu portala. Ukucam sve i kada trebam da idem na OK samo me izbaci. Kucao preko daljinskog, pokusao i preko mi remote aplikacije isto.

https://m.apkpure.com/nitro-stb/com.my.tv.nitro.pro

Poslednja izmena:
Hvala na predlogu. Probacu sa njom. Da li koristis kupkjenu listu ili imas alat za vadjenje mac adresa pa njih koristis? Da li ti se desava da blokira ta nitro stb apk kada se kreces kroz meni ili menjas kanale ili dok je pusten neki kanal?

Hvala na predlogu. Probacu sa njom. Da li koristis kupkjenu listu ili imas alat za vadjenje mac adresa pa njih koristis? Da li ti se desava da blokira ta nitro stb apk kada se kreces kroz meni ili menjas kanale ili dok je pusten neki kanal?

Ubacio kupljenu. Radi sve ok. Nije nikada blokirao.

Ok, kupkjena bi morala da bude stabilna.
Zanima me da li je neko koristio listu koja nije kuoljena i da li je blokirala sama apk kada ste se kretali kroz listu kanala ili prilikom gkedanja nekog kanala. Bikvalno zablokira apk i dok se ne ucita potral ponovo stoji zablokirana

Ja imam cudan problem sa android televizorom.
Instalirao sam hbo go i ulogovao sam se sa mojim nalogom, dodje i kliknem na film ili seriju koju zelim da pustim i samo vrti i nista zivo nece da ucita. Npr stb emu radi bez problema, ali hbo go nece da pusti video. Da li neko ima ideju u cemu je problem?

Na mi box s na drugom televizoru hbo go radi bez problema.

Da nije mozda tv povezan kablom, meni hbo go na beelink gt nije hteo da radi ukoliko box nije povezan na wifi. Mada mi sada na android tv-u radi normalno iako je povezan kablom na net...

Kod mene je povezan kablom i evo upravo sam probao da otkacim kabal i da povezem preko wifi-a, ali ponovo ucitava film u nedogled dugo i posle par minuta izbaci da je doslo do greske prilikom pustanja sadrzaja i da pokusam ponovo i pise u zagradi 5.2.

Uopste mi nije jasno u cemu je problem, a voleo bih da i u ovoj sobi, na tom android tv-u mogu da gledam hbo go :(

Posle tvoje poruke sam se taman ponadao da ce mi wifi resiti problem, ali na zalost kod mene je izgleda nesto drugo problem.

Ja volim sve uredaje da kacim preko kabla jer tako izvlacim maksimalnu brzinu jer je pitanje kakv je koji wifi cip na odredjenom uredjaju pa zato vise volim preko kabla, mada mi box s nema ulaz za lan kabal pa svakako mora bezicno da se konektuje na mrezu.

Upravo mi je palo na pamet da li e problem do nadogradnje same aplikacije pa sam proveruo da li ima nadogradnje i azurirao sam aplikaciju, ali i posle azuriranjanece da pusti film, a nakacen sam na wifi.

Evo sada sam cak i obrisao kes i podatke pa sam deinstalirao hbo go i ponovo ga instalirao i aktivirao, ali i dalje nece da pusti ni jedan film.

Sada sam probao ida ponovo obrisam kes i data, deinstaliram apk, ponovo je instaliram i aktiviram preko drugog naloga gde imam aktivirana dva uredjaja i tv je treci uredjaj, ali opet nece da pusti nista.

Poslednja izmena:
Ok, kupkjena bi morala da bude stabilna.
Zanima me da li je neko koristio listu koja nije kuoljena i da li je blokirala sama apk kada ste se kretali kroz listu kanala ili prilikom gkedanja nekog kanala. Bikvalno zablokira apk i dok se ne ucita potral ponovo stoji zablokirana

Meni nikad nine zablokiralo stb emu ni na oba Eon boxa ni na Mibox 3 sa listom koja nije kupljena nego je dobijena na poklon.

Nazad
Vrh Dno