Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Мк808, прво ми рекли да га имају на стању а после да га немају. Чим стигне стављан финлес ром, вероватно ћу ра растурум и покушан да поправим WiFi ако не ради како треба.
Ово је по други пут кад сам их контактирао :D
6u5u2yma.jpg

Poslednja izmena:
Pa ja licno to i ne bih koristio nizasta drugo osim za gledanje fotografija,slusanje muzike i gledanje videa ( sa hard diska i sa web servisa: you tube,vimeo i sl).
Za citanje i pisanje koristim racunar. Isto tako ,verovatno zadnjih 10 god. na monitoru racunara nisam pogledao film- meni je tv oduvek bio sprava za gledanje filmova i tako ce i biti. Uvek sam se dovijao da filmove gledam na tv a ne na racunaru. Bile su tu varijante sa grafom koja ima av izlaz, pa konvertovanje u vcd i svcd da bih gledao preko nekadasnjih dvd plejera na tv-u...
Zatim je dosao na red wd tv hd gen 2, koji imam i dan danas i koji je nesto najbolje sto sam ikada kupio.
E sada sam pozeleo da i web servise sa videom gledam na tv-u i otud ova moja ideja da probam kombinaciju sa av konverterom i nekim android uredjajem.
Ne podnosim zujanje ventilatora i hdd-a dok gledam nesto.
Da li sam na dobrom putu- videcemo.

Ako sve to Što si zamislio radi kroz dodatke za XBMC(provereno radi: youtube, vimeo, tunein radio...) onda uzmi u obzir raspberrypi jer košta skoro kao taj av konverter tj. 34€ sa poštarinom, a ima pored hdmi i kompozitni izlaz koji daje odličnu sliku na crt tv-u.

Da ,gledao sam i zamalo ga narucio. Ali da bih ga koristio moram da dokupim kablove,adapter za napajanje i ruter. Kada sve saberem dodjem do cifre od oko 8000-9000 din ( plus mi treba neka kutija) a kako sam video prilicno je spor u startovanju i pocetku prikazivanja videa.
Zato sam odustao od njega.

@6pack

Ti si baš zagrizao za ovim "štapićima" i kockicama. :)

jessteeee....:)
dobra mi ta fora sve u jedno...e sad videcemo kako ce sve to ispasti...blagu prednost dajem kombinaciji SatTV(HD)+XBMC....Android moze,a i ne mora....:)

Ja juce probao Measy A5A .
Spoljna antena za wifi, lan, opticki izlaz, hdmi, av izlaz, 3 x usb 2, sd/mmc ulaz, daljinski, av kabli , android 4.0.4, 1 Gb ddr3, 1.2 GHz proc....
Sve super, samo jedna mana..... nece da radi!!! Ostao bio jedan uredjaj ali je nesto mnogo bagovao, preko daljinskog nije hteo uopste da radi (radio je preko air mousa od blueberry net cat 11 ali kilavo).
Prodavac je bio veoma usluzan i dao je sve od sebe ali je uredjaj bio jednostavno neispravan.
Ovo je glavni razlog zasto to ne zelim da kupim bez garancije. Sta bi se desilo da sam porucio sa dx-a a ne radi? Tuga.
Uz dve godine garancije nijedan android kod nas nije skup! Skupo je ono sto ne radi!

kad u Google ukucas 'Droid Monster...Usb stick'....Nista ne nadje....ne racunam,onu reklamu sto je ovde stavljana,koju moze svako da sklepa u PS.....:)..toliko.....
p.s. ne tvrdim da uredjaj ne postoji,ali pod tim nazivom ga nema....a ako gresim.....daj nam lepo link.....
http://www.elektrodata.rs/Elektrodataoglascena.jpg

Prema slikama i karakteristikama sa elekrodata.rs izgleda da je ovo taj "droid monster" (neko ga je prekrstio)
http://dx.com/p/uhost2-dual-core-an...-wi-fi-bluetooth-1gb-ram-4gb-rom-black-167645
http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=znsKWGoijI0&feature=endscreen
http://www.youtube.com/watch?v=wUqaiM76UfA

Bravo za istrazivacki rad :) Ja od pocetka to tvrdim, da je samo jedan od onih masovnih i losijih...

A sta je tacno losije od ostalih?
Ili da preformulisem: sta je to bolje od ovoga a da ima sa garancijom da se kupi kod nas?
Ne flejmujem vec me bash iskreno interesuje.

Kod nas nisam jos video nesto da valja. Imas svega 4 modela, 2 su single core i 2 dual. Imas blueberry, measy, pov i ovaj droid monster. Ni jedan ne valja.

Ja sam danas porucio droid monster pa cu vrlo brzo imati podatke iz licnog iskustva.
U principu, ako bude zadovoljio moje potrebe bice super.
Odavno sam gledao ove snimke za uhost2 i kapiram da i uhost2,droid monster,probox2... pravi ista fabrika i samo se razlicito brendiraju,po zelji narucioca.
Par reviewa ,sto sam procitao za uhost2, su veoma pozitivna- naravno ako nisu naruceni.
Platforma je dobra ali dosta zavisi od realizacije i kvaliteta ugradjenih komponenti,optimizacije i implamentacije operativnog sistema u celu pricu.
Dobar glas se daleko cuje a los jos dalje ,mislim da je Elektro**** svesna toga kad stoji iza ovog uredjaja.
Ako nesto nevalja -menja se novim! Plus garancija 2 g. i pogodnosti za clanove Benchmarka- sta cete vise :)

Ајде па јави. Ја никако да видим те погодности. Ништа на пп.
Да то је тај на geekbuying-u је 65$. Исти ђаво као и остали стикови.

Poslednja izmena:
e to za pogodnosti za Drugove Clanove...to ako ne zavrsi posao..Nista nece......to si miran do besvesti......ahammmm

Jeste pregled zanimljiv, nauci covek svasta uz njega, poput 72mbps brzine. To je neki spec standard.

Nisam hteo da gnjavim jer me niko nije nista pitao oko uhost2. Ja sam zadovoljan sa njim, imam ga nekih mesec i po dana, sa novim 4.1 radi mi super i kamera za skype. Sto se tice wi fi nemam problema jer mi je ruter na metar od tva. U paketu sam kupio i airmouse, bluetooth sluske rapo, sound card stick i 16gb karticu. Na forumu koji aam pominjao imate firmware i resenje kako da od kartice 16gb napravite da radi kao interna. Ono sto jos nisam testirao a planiram je wireless reciver za pc kako bih mogao da koristim xbox kontroler za igranje igara. Xbmc developeri rade na sredjivanju 1080 p szreaminga tako da se nadam da ce i to biti skoro. 720p pusta super. Ako je droid isto sto i uhost 2 mogu samo da ga preporucim

U 1080 streamingu i jeste problem. Tu ti je potreban kvalitetan WiFi. I moj Blueberry sa single core-om pusta 720p bez problema preko wirelessa, ali secka na 1080p. To je problem ko 99% ovih uredjaja, sve ostalo je manje vise OK.
Sledece nedelje bi trebalo da mi stigne Minix Neo G4 pa cu bas da testiram WiFi i na njemu, da vidim da li je tacno da on moze da gura 1080p preko WiFi.

Koliko sam citao nije samo u wifiju problem vec i u nekom portovanju r3066 cipa jer je skoro rockchip objavio tehnicke detalje pa narod nije mogao da sredi. Mozda nisam u pravu, moguce je da nisam dobro razumeo problem.
Ps. Air mouse koji sam kupio je melef10, a ne u2.

Stvar je jednostavna za proveru, uzmi iskopiraj 1080p na usb i pusti ga odatle, sve ce ici glatko (barem kod mene je tako).

Jel si kupio nesto?

Nisam jos uvek nista! Odnosno,porucio na dx MK808B+R11 ali se lomim da otkazem jer ga nemaju na stanju ,i kupim nesto brze!!!
Dajte neki predlog :eyebrows:
Da bude odlično,sa garancijom ,i da bude džabe :p
Šala,naravno.(Da me ne bi smarali visokoumni koji ako padnu,sa visine svoga ega na visinu svoje inteligencije,obično stradaju) :)

Ne predaj se nikad, osim kad moraš.

P>S> Sta mislite o NeoG4
4.1.1 Mini PC + RC9 Air Mouse w/ Wi-Fi / 1GB RAM / 8GB ROM / Bluetooth
0
(0 reviews) SKU: 188683 (Added on 2/23/2013)
Price: US$ 74.70

Poslednja izmena:
Ako se neko jos uvek pati sa wireless-om evo sta je kod mene zavrsilo posao na MK808. U pitanju je ogoljena omni antenica od nekog starog AP-a. G ruter u susednoj sobi sa zidom izmedju, signal se sa "fair" zakucao na "good" i konekcija nije pucala od zahvata. :)

Prilozi

• IMG_2851.jpg
    IMG_2851.jpg
    43.6 KB · Pregleda: 286
Koga zanima Neo G4 nek saceka jos koji dan da mi stigne i da ga testiram. Mnogi hvale njegovu stabilnost i WiFi performanse, ali dok ga ne probam ne verujem.

Ako se neko jos uvek pati sa wireless-om evo sta je kod mene zavrsilo posao na MK808. U pitanju je ogoljena omni antenica od nekog starog AP-a. G ruter u susednoj sobi sa zidom izmedju, signal se sa "fair" zakucao na "good" i konekcija nije pucala od zahvata. :)

Ne bi bilo loše da postaviš slike gde i kako si povezao antenu, verovatno će i meni to trebati. Još neke informacije... Meni je ruter udaljen oko 7m i zid od nekih 40cm.

Ne bi bilo loše da postaviš slike gde i kako si povezao antenu, verovatno će i meni to trebati. Još neke informacije... Meni je ruter udaljen oko 7m i zid od nekih 40cm.

Da ga ne bih sada otvarao ponovo evo slicice sa neta sa objasnjenjem. Kada sam rasturio omni antenicu dobio sam to sto se vidi na prvoj slici i par cm tankog koaksijalca. Originalnu zicu sam odlemio i skinuo zajedno sa originalnom antenom i na mesto oznaceno zelenim zalemio koaksijalac, plast na GND a sredinu na ANT. Isekao malo kuciste i to je to, sve ukupno ne vise od 10 min posla.

Prilozi

• 20121121_195945.jpg
    20121121_195945.jpg
    277.6 KB · Pregleda: 239
Nazad
Vrh Dno