Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Zele zeka je stigao na droid monster,zato se cekalo sa You tube snimkom.Nisam od onih koji odmah krecu sa 411 samo tako cim fabrika izbaci vec se ceka bar dve nedelje da se sve proba pa tek onda moze da se kaze da je 411 spreman.Ima dosta poboljsanja.
Uskoro cu postaviti na youtube.

Na nekim domacim sajtovima pojavio se Blu*****y TV Cat M-15 Android Smart TV Box a na maticnom sajtu nema ni pomena o ovom uredjaju.
Izgleda da je neki kinez koji su domaci uvoznici brendirali.
Kakva li je ovo zaje*****ja?

Jel ima neka varijanta sa onim daljinskim za monstera i koliko bi to kostalo?

Ima varijanta sa opcionim originalnim Air-Mousom.Opcioni je zato sto se unapred mora poruciti sa njim jer fabrika u toj varijanti u takav droid monester ugradjuje transmiter koje se nalazi fabricki unutar uredjaja i ne zauzima niti jedan usb port.To je ujedno pored funkcije bezicnog Air-Misa najveca prednost.Napravljen je od iste gumirane plastike kao droid monster izuzetnog kvaliteta ,poseduje osvetljene dugmice i za potrebe kucanja aktivira virtuelnu tastaturu na samom androidu.

Droid Monster,dajte ljudi ne lozite se vise,taj naziv je ovaj Sky Uk izmislio i sad vas lozi,to je jedan od milion donglica kojem je on sam ime dao,kakav lik.Citam temu i jako me je iziritirao,kada god ga neko nesto pita,"pa sad ce","jos malo","na carini","ne mogu odma",.....

Za Tvoju informaciju ,uredjaj je u prodaji.Svako ga moze kupiti,proveriti i probati.Ja ne zelim da bilo sta preterano hvalim,niti da vrsim reklamiranje prozivoda na sav glas jer je to zabranjeno na forumu.Nisam nigde postavljao javno bilo kakve linkove vezano za prodaju.Svako ko zeli da ga kupi moze to uraditi i od mene moze ocekivati svaku vrstu pomoci.Ja se ne bi bas blamirao nepoznavanjem davanja imena nekom proizvodu.Na nasem trzistu imas sigurno desetak takvih slucajeva mislim u pc bransi,preko ima sigurno daleko vise.Van pc branse recimo mislis da je svaki proizvod firme-wurth- bas njihov ili ima serija prozivoda koji su kupljeni od neke druge firme i samo dobili nalepnicu -wurth-Ovakvih primera imas koliko hoces.Ka budes nekada radio u takvim firmama mozemo da nastavimo diskusiju vezano za to pitanje.
Nije sustina u nalepnici niti imenu vec kakvu vrstu podrske ima prodavac sa maticnom fabrikom i na koji nacin mogu zajedno da rade na dobrobit krajnjeg korisnika.

Poslednja izmena:
kad u Google ukucas 'Droid Monster...Usb stick'....Nista ne nadje....ne racunam,onu reklamu sto je ovde stavljana,koju moze svako da sklepa u PS.....:)..toliko.....
p.s. ne tvrdim da uredjaj ne postoji,ali pod tim nazivom ga nema....a ako gresim.....daj nam lepo link.....
http://www.elektrodata.rs/Elektrodataoglascena.jpg

Poslednja izmena:
MA taj uredjaj je neka verzija MK802 ili MK808. Svi koriste isti RockChip i svi manje vise isto rade. Vec sam pisao da su svi manje vise OK u svemu osim u WiFi brzini. Pogledajte po netu i videcete da vecina ima WiFi problem, naravno ima i onih koji taj problem nemaju. Sve zavisi koji WiFi cip imaju i kako su im uradjene antene.

pa da..i prilicno je zanimljivo,da se ovde uglavnom pise o Uredjajima ,koji se pojavljuju u zadnje vreme na nasem trzistu,do pre godinu dana,niko nije ni cuo za Android Tv Box....a sada dnevno na KupProd...se po 5 pojavljuje....a toliko ima boljih da je to strasno....malo i skuplje....ali sve radi ko Doxa.....:)

MA taj uredjaj je neka verzija MK802 ili MK808. Svi koriste isti RockChip i svi manje vise isto rade. Vec sam pisao da su svi manje vise OK u svemu osim u WiFi brzini. Pogledajte po netu i videcete da vecina ima WiFi problem, naravno ima i onih koji taj problem nemaju. Sve zavisi koji WiFi cip imaju i kako su im uradjene antene.
Ti si ga video uzivo pa cenis to je tako.

Evo jedan mali test.

Prilozi

• Screenshot_2013-02-17-13-24-25.png
    Screenshot_2013-02-17-13-24-25.png
    534.1 KB · Pregleda: 281
Poslednja izmena:
Ja malo ne razumem otkud toliko nepoverenje.
Ako neko odavde tvrdi da je uredjaj dobar, da ima dve godine garancije a da se svaki neispravan odmah zamenjuje novim i pri tom kosta 7990, ne vidim zasto bi neko kupovao nesto sto kosta malo jeftinije a pri tom nema nikakve garancije niti mogucnosti povrata/zamene robe?!?
Racunam da ako su dobri ovi sto se narucuju od preko, logicno bi bilo da najmanje toliko dobar bude i ovaj sa garancijom.
Pri tom je ovde i nema cekanja na isporuku.
Meni je problem sto nemam lcd vec crt tv pa cekam da mi stigne konverter (onakav kao sto je Sky Uk pokazivao ovde) pa je to razlog sto ga nisam jos kupio.
Moracu prvo da isprobam sa nekim slicnim uredjajem pre kupovine ali da imam lcd tv i da mi se ovo nudi sa dve god. garancije, ja ne bih sada ovde cekao da mi neko prenese svoje utiske vec bi ih sam iznosio.
Sto se mene tice, Droid Monster, ako je dobar , za ove novce nije preskup . Skup je samo ako je los.
Da je los ,kapiram da onda valjda ne bi davali 2 g. garancije na njega vec bi ga prodavali kao privatno lice preko K&P.
To je neka moja logika i razmisljanje a da li sam u pravu videce se ubrzo :).
Pozz

@radisasvr,jedno pitanje u burazerovo ima....kolko ce da te kosta taj Konvertor za obican Tv,jer ove sto smo nalazili kostaju kao jedan jeftiniji Usb Android....strasno....:)

Tvrdim da je rockhip a ti dokazi da nije. Takodje sam naveo slabosti za koje si ti rekao da nisi u mogucnosti da ih testiras. Pitam se zasto? Razni benchmark testovi ne znace ama bas nista u svetu androida.

@radisasvr,jedno pitanje u burazerovo ima....kolko ce da te kosta taj Konvertor za obican Tv,jer ove sto smo nalazili kostaju kao jedan jeftiniji Usb Android....strasno....:)

Kosta me 30 USD, ali nemam drugo resenje za sada :(.
Dobra strana je sto mogu da ga nakacim na bilo koji stariji tv, naravno ako bude valjalo to sto se dobije preko konvertera.
Ako ne bude valjalo ipak cu android moci da koristim na neki buduci lcd/led ili pc monitorc sa hdmi ulazom.
Gledao sam ja i onaj Measy A5A i jos neke,koji imaju ugradjen izlaz za AV, ali su svi sa single core procesorom pa mi je ovo neko solomonsko resenje :).

rockchip

Na kutiji kao i reklami pise da je rockchip valjda je to sasvim jasno.tvrdio si da je neki drugi plejer u pitanju sto nije tacno.

Tvrdio sam i dalje tvrdim. Ako se razumes ili pojuris po netu videces da je unutra sve isto kao i kod navedenih MK802 ili MK808. Isti procesor isti ram... 90% njih radi ista fabrika, samo je brandirano drugacije. Koji je sajt proizvodjaca? POV ima sajt, Minix takodje...

i pri tom kosta 7990, ne vidim zasto bi neko kupovao nesto sto kosta malo jeftinije a pri tom nema nikakve garancije niti mogucnosti povrata/zamene robe?!?
Pozz
Mk808 кошта 4100дин по садашњем курсу (није мала разлика) , што се тиче гаранције, слажем се. Кад ми стигне мк808 тестираћу га шта год хоћете, ако не цркне одмах :-D (пу, пу, пу, да не чује ђаво)

Tvrdio sam i dalje tvrdim. Ako se razumes ili pojuris po netu videces da je unutra sve isto kao i kod navedenih MK802 ili MK808. Isti procesor isti ram... 90% njih radi ista fabrika, samo je brandirano drugacije. Koji je sajt proizvodjaca? POV ima sajt, Minix takodje...

Nije bas isto,osnovna ploca je srce sistema.Ono sto pise na papiru moze biti isto ali ne i ono sto je unutra,mislim na nacin kako je to sve reseno,kvalitet stampe,komponenti,hladjenje i tako redom.
Prozvojac je brigu o korisniku prepustio distributerima on nas snabdeva svim potrebnim stvarima od vaznosti za korisnika.
To znaci da svako ko primeti neki bug ili nesto sto misli da je bug moze me slobodno kontaktirati.Ja dobijam imige nekoliko nedelja pre nego sto postanu javno dostupni radi provere.

Ako testiras proizvod kako je onda moguce da ne mozes da testiras WiFi na nacin koji sam ranije postovao. Da li je pravi put da korisnik kupi uredjaj, vidi da je WiFi los, pa onda da ti prijavi to kao bug? Nisi me ubedio ni malo.

Jbm li ga... meni vise znaci da sa garancijom budem miran dve godine nego da se stresiram , pa cak iako je razlika skoro 4000 din.
Kad se setim koliko sam para svojevremeno davao za foto opremu, ta cifra od 4000 din mi izgleda smesna.
Meni vise znaci garancija nego tih 4000 din, pogotovu za ove dzidza-bidze koje se dosta cesto kvare.
Takodje ne spadam bas u strpljive ljude , kad nesto vidim i pozelim- hocu da ga imam sto pre!
Drugi je problem ( u stvari mozda prvi :) ) sto sada nisam u dobroj finansijskoj situaciji pa moram da pravim kompromise.
Pozz

Sa svim uredjajima sada postoji jedan da kazemo problem. Brzo zastarevaju i retko je da ce neko da ih popravlja. Konkretno ove android playere nema sanse da neki servis popravlja. Ako nesto nije ispravno u prvih 7 dana onda mozes da dobijes novi uredjaj ili pare nazad. Nakon toga mislim da garancija nema neku ulogu.

Pozdrav za ekipu. Povremeno citam ovaj forum, ali nisam uzimao ucesca u raspravama. Sad bih nesto primjetio. Naime i ja sam opasno zagrijan za ovu stvarcicu, ali nemam lcd tv. E sad, ja sam spajao PC sa mojim crt tv-om i rezultat je jako los, tj. rezolucija je losa. Dobar je jedino za video, dok od bilo kakvog citanja, bilo pdf, word, browser, mrka kapa. Tako da mislim da ove uredjaje nije pametno kupovati ako se nema lcd.

Pa ja licno to i ne bih koristio nizasta drugo osim za gledanje fotografija,slusanje muzike i gledanje videa ( sa hard diska i sa web servisa: you tube,vimeo i sl).
Za citanje i pisanje koristim racunar. Isto tako ,verovatno zadnjih 10 god. na monitoru racunara nisam pogledao film- meni je tv oduvek bio sprava za gledanje filmova i tako ce i biti. Uvek sam se dovijao da filmove gledam na tv a ne na racunaru. Bile su tu varijante sa grafom koja ima av izlaz, pa konvertovanje u vcd i svcd da bih gledao preko nekadasnjih dvd plejera na tv-u...
Zatim je dosao na red wd tv hd gen 2, koji imam i dan danas i koji je nesto najbolje sto sam ikada kupio.
E sada sam pozeleo da i web servise sa videom gledam na tv-u i otud ova moja ideja da probam kombinaciju sa av konverterom i nekim android uredjajem.
Ne podnosim zujanje ventilatora i hdd-a dok gledam nesto.
Da li sam na dobrom putu- videcemo.

21.Јануара, 2 недеље га нису имали на стању, ухватио сам и њихову Нову годину... Коме се жури то може бити проблем, мени се није журило :D

Не разумем мк808 или мк808б имаш где хоћеш пун их је нет.

Nazad
Vrh Dno