Šta je novo?

Android posle IP 6s

Nemanja

Čuven
Učlanjen(a)
27.01.2002
Poena
645
Moja oprema  
Mobilni telefon
Poco X3 Pro
Pametni uređaji
Garmin
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Koji bi mogao iskoristiti prednosti androida bez puno zaostajanja za fluidnoscu IP-a. Zamolio bih za predloge.

Dimenzije telefona?

OnePlus 3T ako hoćeš fluidnost, sve ostalo će ti "seckati" u odnosu na iPhone. Naravno, možeš i Pixel, samo ne znam koji cenovni rang gledaš.

Za početak fluidnost kao na iphonu nemoj da očekuješ na androidu jer ćeš se samo razočarati, čak i najnoviji i najskuplji flegshipovi zastucaju i zabaguju s vremena na vreme. što ne znači da je Android loš, posle određenog vremena i ne primećuješ te sitnice.

Pure android je najcistiji i najstabilniji, znači nekada nexus i sada pixel telefoni.

Pixel ne znam da li uopšte može da se nađe kod nas, eventualno preko oglasa od preko. Nexus 6p mislim da je i dalje dobar izbor, ali isto preko oglasa neki polovni. Možda će se javiti neko ko ga ima.

U zavisnosti od budžeta, sa prošlogodišnjim i ovogodišnjim flagship modelima ne možeš da pogrešiš.

Takođe i veličina ekrana igra ulogu.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Ne znam bas za to seckanje, imao iphone 6 i 6s, posle s7 edge a sada s8 plus i nijednom mi nisu seckali. Čak su i glupi tw dobro-solidno optimizovali.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Cenovni rang bi bio otprilike za OnePlus 3T, oko 450e, mada mi se dopada i Xperia X Compact. Ova dva sam pomenuo zbog drugog bitnog razloga promene ( osim same promene :)) je da po review-ima imaju dobro bateriju. Sada i neki veci Sony bi dosao u obzir.
Na OnePlus mi se dopada i konstrukcija (metal) kao i na Xperi-ji (plastika). Mislim da je prvi izbor dosta izdrzljiviji a drugi izbor dosta jeftiniji za zamenu od stakla. Ne ide mi u glavu kako su dosli na ideju da prave sve telefone od stakla.

Poslednji android koji sam imao je bio Xperia S, sada mislim da su dosta poboljsali, ali opet nisam 3 ili 4 godine dodira sa androidima, zato sam i zamolio za savet.

Ne znam bas za to seckanje, imao iphone 6 i 6s, posle s7 edge a sada s8 plus i nijednom mi nisu seckali. Čak su i glupi tw dobro-solidno optimizovali.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Nenade, kako ti se cine za svakodnevno koriscenje Samsunzi posle 6s?

Nije izvan budzeta, ali jeste izvan domasaja prstica :)

Meni je IP7+ svakako prevelik, to je drugi razlog zasto ga ne razmatram posle cene. Lepo izgleda Mate9, ali mozes li mi reci u cemu je bolji od OnePlus 3T?

Op3t ti je najbolji izbor. Solidna baterija i ultra mega giga brzo punjenje. Brz, AOSP uz neke dodatke i to je to. Jedino uz Pixel na šta možeš da predjes.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Dimenzije telefona?

OnePlus 3T ako hoćeš fluidnost, sve ostalo će ti "seckati" u odnosu na iPhone. Naravno, možeš i Pixel, samo ne znam koji cenovni rang gledaš.

Pa nije bas tako, da samo OnePlus radi odlicno van Nexus/Pixel serije. https://www.youtube.com/watch?v=jAhTrpA3idw

Postoji razlika u samim animacijama ios-a i androida a i svaki OS ''klizi'' na drugaciji nacin (iOS, 'droid, WP/W10m) ali opusteno moze da razmisli i o htc, sony, moto.
S tim sto ne vidim razlog za menjanje 6s osim ako nije ''hobi'' u pitanju ili trazenje uredjaja sa boljom autonomijom ali opet nije bas lako naci takav, noviji android model sa ''light'' skinom, dobrom podrskom i normalnom, domacom garancijom.

Posle 6s je najrealnije da predje na iP7, htc U11 (odvratno sljasti ali za sada sve ostalo deluje ''top'') ili neki od modela koji stizu na jesen (ip7s/8, Pixel 2, OP5, sony XZ1/XZ1 compact)

Poslednja izmena:
Mozda sam zaboravio da napomenem , ali uredjaj kupujem u Austriji, OP3T bih porucio od proizvodjaca ukoliko se odlucim za njega. Tako da sve modele (HTC, SONY, Motorola, Huawei )mogu kupiti ovde sa validnom garancijom.
EDIT: inace bih voleo bolju autonomiju , ponekada koristim telefon kao navigaciju za bajs/hajking.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
EDIT: inace bih voleo bolju autonomiju , ponekada koristim telefon kao navigaciju za bajs/hajking.

Ovo je vec problem, baterije ogromne vecine uredjaja se prosto tope pri takvoj upotrebi, posebno kada su u pitanju modeli sa baterijama osrednjeg kapaciteta i Snapdragon soc (SD821/820 i stariji). SD835 se za sada solidno pokazao ali su proizvodjaci razne uredjaje zakidali na polju kapaciteta/mAh.

I sam cesto koristim ST aplikaciju a GPS, los signal i max. osvetljenje displeja razaraju bateriju svakog telefona ali sve zavisi koliko se vremena provodi ''outdoor'', nije isto 2-3h i 8h+.. ako ti treba za krace ''akcije'' onda ce i U11, OP3T biti ok :)

Ostaju ti razni kineski phableti (i 'droidi standardnih dimenzija) kao i S7/E ali svi oni imaju softver/UI koji je daleko od stock-a pa i lajt skinova, i podrska im je obicno kilava.

Za sada mi najrealnije deluju S7E (zbog sirovog kapaciteta, 3600 mAh i stedljivog hardvera ali je softver diskutabilan) ili U11 koji je svakako bolji uredjaj, posebno softverski a SD835+3k mAh ''combo'' ostaje da se vidi u praksi mada mislim da ce to biti ok autonomija.

A bas zbog mtb/planinarenja oba uredjaja su u prednosti u odnosu na OP3/T - IP67/68 :)

A postoji i jos jedna opcija, ne bas prakticna ali brutalna - kupovina battery case-a za fon koji 'oces :D
Evo npr. za ajfon 7: https://www.zerolemon.com/product/iphone-7-battery-case-zerolemon-3100mah-slim-juicer-portable-charger-iphone-7-charging-case-black/
Za ostale iP: https://www.zerolemon.com/product-brand/apple/

I to je sasvim ok resenje ako ti je trajanje baterije najbitnije za outdoor.

Iskreno mi se svidja kako oba telefona rade, mozda mi se malo vise dopada ekran Sony-a. Dizajn mi je lep na oba modela, ne bih isao na veci telefon. Kakvi su u poredjenju autonomije?

Svi SD820/821 uredjaji imaju samo prosecne autonomije. To su bolji soc od S808/810 ali i dalje trose vise od Apple/Samsung soc (pogledaj kolika je razlika izmedju S7/E sa Exynos i USA verzija sa SD820)

SD835 se dosta bolje pokazao od SD820/821 u svakom smislu pa i kada je potrosnja u pitanju ali je verovatno i dalje iza Apple A10 (sto neutralise cinjenica da vecina androida ima povoljniji kapacitet baterije u odnosu na velicinu ekrana vs ip7/+)

PS

Ja bih na tvom mestu kupio iP7 i onaj ''0-limun kejs'' sa 3100 mAh :)
Jeste da sve to kosta ali bi resio pitanje uredjaja sa dobrom baterijom na malo duze staze plus su tu brzina, fluidnost i odlicna podrska, na kraju i aplikacije koje si vec kupio za 6s.

Poslednja izmena:
Hvala ti, odlicno resenje, to je ono sto meni u stvari treba! Samo ne bih porucivao tamo vec sa Amazona, pogledacu neko Apple certfikovano kuciste. A za to vreme da dodje Sony Compact sa SD835 pa da zamenim :)

Nema na cemu, i ja razmisljam o takvom resenju za sledeci uredjaj :)

A mozes cak i za 6s da uzmes limun-kejs, npr. 3100 mAh i to je to, verovatno si veoma zadovoljan sa 6s i fali ti samo jaca baterija za outdoor tako da je ovo mozda i najisplativije resenje :)

Jedino sto malo bedaci kod 6s/+ za takve aktivnosti je cinjenica da zvanicno nemaju zastitu od vode/prasine ali izgleda da su se pokazali kao ''splash-proof''. Mada rizik svejedno postoji..

PS

Postoji vise proizvodjaca tih battery case-ova, proguglaj pa mozda nadjes na neke lepse, bolje, jeftinije..

Nasao sam jedno od Ankera, ali pogledacu jos malo :) Da, to mi je bila jedina zamerka na 6S, ne bih voleo da doplatim za uredjaj slabijih performansi ili kojim cu biti manje zadovoljan.

To je to onda, neutralisaces najvecu manu 6s i opusteno mozes da koristis bar jos godinu dana :)
Taman ces sledece godine, za isti novac kao sada, napraviti ozbiljniji apgrejd..

Hvala na odgovoru, ali za sada necu menjati 6S. Mislim da OnePlus vise nije takva "prilika" kao pre, sada ima cenu koja mu odgovara kada se uzme sve u obzir (sam telefon, kao i prodajno/servisna mreza koju nema).
edit:typo

Mali update. Porucio sam battery case ali cu ga vratiti. U MediaMarktu je bila akcija za A5 2017, kupis ga i dobijes A3 2017. Tako da sam porucio, ostavicu jedan sebi a drugi prodati. Ovi telefoni imaju ono sto meni treba za outdoor, dobru bateriju i IP68. A 6S cu ostaviti za svakodnevno koriscenje. Za te pare ne bih mogao kupiti ni najjeftiniju monohromatsku navigaciju za bajs. Samo da vidim da li ostaviti sebi manji ili veci, za to sto meni treba mislim da mogu ostaviti i manji. Ima li iskustava, koji je bolji za GPS , A3 ili A5?

A5, ima bolji cipset (kapiram i bolji GPS prijem) + veci, pregledniji ekran i 3k mAh bateriju.

Dobar potez si napravio :)

Poslednja izmena:
Kontam da bi mi posle par menjanja kucista dosadilo pa ga ne bih ni koristio, a ruzno mi je da ga drzim svaki dan. Onda ostavljam A5, vec sam pogledao ima za petnaestak evra drzaci da se montira na bajs. A tako i tako, sam se hteo malo poigrati sa Androidom, sada sam dobio povoljnu priliku za to :)

Nemoj suditi o Androidu na osnovu ova dva uređaja. Meni je poslovni A3 i ima i dalje Marshmallow i stariji TouchWiz, ne bih ga poželeo ni najgorem neprijatelju.

Nemoj suditi o Androidu na osnovu ova dva uređaja. Meni je poslovni A3 i ima i dalje Marshmallow i stariji TouchWiz, ne bih ga poželeo ni najgorem neprijatelju.

O Androidu ne moze da se sudi ni na osnovu daleko mocnijih i skupljih S6/7/E/8, jednostavno TW UI je uvek bio ''poseban'' :)

Iznecu utiske posle uporednog koriscenja 6S-a i ozloglasenog TouchWiza :)

Djevojka mi ima a5 2017, radi bas brzo, skoro kao iphone 7, ja sam se iznenadio kolko je dobar telefon, jedino mi se ekran ne svidja, i ako je samoled 1080p dosta je losiji od iphone-ovog 720p.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Rade Samsung androidi bolje nego ikada ali i dalje pokazuju mane posle malo duzeg koriscenja (usporavanja-stucanja, lagove, bagove, to kazem jer sam se uverio na osnovu duzeg povremenog koriscenja S6E i S7) a TW je i dalje heavy bloat pa svakako nije merilo kvaliteta androida :) Za osmicu ne znam jer nisam probao, ovo sto se vidi iz poredjenja deluje bolje od S7 ali ipak nisam optimista da moze da radi kao ajfon/nexus posle nekoliko meseci.

A za prosecne ili manje zahtevne korisnike i A serija je odlicna, i J moze da prodje ali ipak je A5 najbolja kupovina.

Poslednja izmena:
Vrh Dno