Šta je novo?

Android navigacija i mape

1. Da tako je, full Android standalone box. Starj je definitivno radio tako što je varao multimediju na automobilu da je iPhone i to samo na kablu (ovaj novi nisam to probao ali izgleda da može i preko Android auta i preko bežičnog CarPlay)
2. Net je naravno potreban za sve aplikacije koje zahtevaju net. Možeš da praviš hotspot na telefonu, a možeš i da staviš sim karticu u njega.
3. Pravo da ti kažem vezivanje telefona na ovaj uređaj nisam isprobavao. On ima i opciju da se telefon veže na Android Auto ili Carplay. Baš ću da probam kad budem imao neku stajanku

Ovo pod 3. nemoj da me držiš za reč dok ne proverim

Sad sam probao.
Vezao sam telefon bluetooth-om (inače telefone ne držim vezane, samo ovaj box kablom) i on radi najnormalnije...
dok koristim ovaj box ako dobijem poziv preuzme multimedija auta, a po završetku poziva vrati se na Android.

Ono drugo, vezivanje na aplikaciju boxa pa da ja sad telefonom vežem na boks sa Android Auto nije mi uspelo mada ima aplikaciju za to ali iskreno ne bih video ni svrhu.

Ok, dakle telefon ti je nakačen na multimediju vozila, kao da tu nekog Androida i nema.
Direktnu AndroidAuto vezu telefona i multimedije ne koristiš, već samo običnu BT vezu za razgovore
(a ni ovo zapravo ne koristiš, jel)... 😛

Dakle, taj Android box ti je manje više off-line, osim ako mu ne šeruješ neki WiFi, ili mu ubaciš dedicated SIM?
To mi je malo bzvz. jer je off-line Android ipak pomalo uštrojen. 😕

Kako se snalaziš za radio? Slušaš multimedijin fabrički, ali onda moraš izaći iz Androida da bi mu komandovao?

Nije offline ovo na slici 4g je njegova mreža. Ima ubačenu svoju sim karticu.
Muzika strogo internet radio i kao što vidiš Naxi Ex YU... žal za mlados'

Navigacija za grad, prvenstveno zbog vremena dolaska na destinaciju. Tu je greška max par minuta (na Google mapama).

Realno Android Auto bi potpuno zadovoljio moje potrebe da nije žestokog prženja baterije telefona.
U stvari ne bi imao YouTube to često koristim.
Provodim sate dnevnu kolima potreban mi ovakav uređaj.

Poslednja izmena:
OK, takvo korišćenje zahteva još jedan SIM, što je onda još jedan mobilni paket, još jedan račun, pa onda ima/nema roming, i ostale radosti saradnje sa našim operaterima...

Msm, samo da bude jasno šta takav uređaj jeste.

Najzad, nakon dve godine od kada su prošli kroz Srbiju poslednji put, ubaciše te podatke u Street View: link.

Ja proverava u nedelju, bili stari snimci saveznog SUPa. Sad posle tvoje poruke proverim ponovo i evo ga update... najjace je sto su i ove fotke preko godinu dana stare.

Screenshot_118.webp

Screenshot_119.webp

Nazad
Vrh Dno