Tačno.Saobraćaj je "živa" stvar, da tako kažem. Pa ni jedna (NI JEDNA) navigacija nije 100% ažurna na dnevnom nivou(pa ni sedmično).
Sačekaj malo da ti uguraju kameru i u kantu za smeće pa ćeš imati pune pogodnosti i u saobraćaju.Tačno.
Pre neki dan razmišljam baš, živimo u 21. veku, 2026. godina, svi koristimo telefone i navigacije u automobilima. Zašto nemamo podatke o saobraćaju u realnom vremenu u tim navigacijama? Zašto države nemaju mogućnost da apdejtuju Google maps / apple maps / bilo koju drugu navigaciju sa podacima o zatvorenom putu, radovima, sudarima, gužvama itd? Bilo bi lakše i bezbednije i nama i njima.
....Zašto države nemaju mogućnost da apdejtuju Google maps / apple maps / bilo koju drugu navigaciju sa podacima o zatvorenom putu, radovima, sudarima, gužvama itd? Bilo bi lakše i bezbednije i nama i njima.
Ako neko od vas javlja TomTom-u, preko njihovog Mapshare, da li vam to provjere, usvoje i izbace na mapi? Znam da je to prije radilo, ja sam radio, ali ne znam da li su se nešto uspavali oko toga, jer meni neke stvari stoje.Kada neku raskrsnicu u Banatu sa običnog ukrštanja prerade na kružni tok, ili kada promenu jednosmernost neke ulice u Svilajncu, nema ko to da javlja TomTom-u, HERE-u, Googlu...
OSM je puno ažurniji od TomTom mapa. Možda je na zapadu razlika manja, ali ovde je OSM ažurniji.OpenStreetMap nisam siguran koliko je zaista ažuran, i koliko navigacija se oslanja na njih.
Pošto samo roming korisnici koriste navigaciju?Navigaciju u realnom vremenu ce imati gradjani zemlje onda kada internet bude jeftin, pri tome mislim na roming.
Ako neko od vas javlja TomTom-u, preko njihovog Mapshare, da li vam to provjere, usvoje i izbace na mapi? Znam da je to prije radilo, ja sam radio, ali ne znam da li su se nešto uspavali oko toga, jer meni neke stvari stoje.
Malo ste otisli u buducnost i mastu a koja je izgleda i dalje daleka. Navigaciju u realnom vremenu ce imati gradjani zemlje onda kada internet bude jeftin, pri tome mislim na roming. Sa druge strane mozda ni tada, jer navigacija nije samo za automobile, vec i za pesake, bicikliste, te bi mozda najrealnije bilo da ce navi u real time biti dostupan kada svi budu nakaceni na satelitski net. Dakle odgovor je da je sve i dalje jako skupo, wifi nije dostupan po biciklistickim stazama, planinskim itd, tako da... bice jednoga dana, modzda dostupno nasim unucicima.
To su i radili, ali ne znam kako, kada sam prijavljivao u svom gradu to je uskoro bilo ažurirano. Ne znam da li nekim ljudima koji su ovde oni daju da bude nešto kao "moderatori", ili su baš njihovi ljudi to obilazili. Ali ako je bilo lažnih dojava pa su prestali sa tim onda će se samo još dodatno povećavati jaz u ažurnosti između OSM i TomTom mapa, bar ovde kod nas.Može da to javim TomTom-u npr, a onda oni pošalju ekipu za snimanje da utvrdi ispravan status i oblik raskrsnice. Dakle, opet se svodi da provajder mapa mora da otputuje i snimi situaciju.

Kao sto rekoh, moglo je da pise i na hijeroglifima. Otprilike tako mi izgleda madjarski tekst. Sta sam trebao screen shot pa onda da prevodim stranicu pa jedno triput tako posto ih ima...U Madjarskoj postoje i regionalne vinjete, koje važe za pojedine delove zemlje. Verovatno ti je zato ponudio toliko vinjeta - jer možeš da ih imaš više istovremeno važećih.
Pozdrav
Ne znam sta je posto sam vozio i nisam mogao da se zjbvm. ali kasnije sam pokusao da nadjem opciju da iskljuci i nisam uspeo.Ček sad', ako ne potvrdiš navigaciji da imaš vinjetu, neće da te rutira na autoputeve?!?
Jel to može da se isključi?
Ono:"rutiraj bre kako treba, ne brini ti o putarinama..."
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari