Šta je novo?

Android navigacija i mape

Kako nije aktuelno, u januaru je bio update, sledeci je maj.

@Poolmaker

TomTom NDS одлична навигација, потражи је мало на нету, и овде на форуму је један колега веома добро упућен.

Ja sam u poslednjih 15-20 dana isprobao ove popularnije u nadi da ću naći ono što mi odgovara ali mrka kapa
1. Stare verzije MagicEarth-a - navigacija radi ok, ali AI dash cam ne. Iako su u podešavanjima uključene funkcije prepoznavanja, ništa mi ne prikazuje. Da li je do mog telefona i verzije OS-a, ne znam. Ostalo mi je da probam na drugom telefonu
2. TomTom GO Expert, 7 dana trial verzija - Navigacija radi dobro, UI je verovatno najbolji mogući (najrazumniji) ali nema neke dodatne vrednosti da bih je kupio ili se cimao sa nezvaničnim verzijama
3. Sygic, 7 dana trial verzija - OK je, postoji opcija dash cam-a i prepoznavanja znakova, ali to kod mene nije radilo. UI je onako, malo lošiji od TT-a i ME-a
4. TomTom Maps & Traffic - OK je, ali ne nudi ništa specijalno
5. HERE - već sam ih nešto ranije probao, i bolje je nego što je bilo, ali ništa specijalno. Možda malo bolja politika privatnosti od svih ostalih i ima informacije o saobraćaju, pitanje je koliko tačne. Ali besplatno je. Jednom prilikom mi kaže da skrenem u ulicu koja to nije (bio je ulaz u neku fabriku).
6. Waze - nisam mnogo koristio, pošto mi ovako izgleda, vrlo brzo je izbrisana
ta6t039q0r7c1.jpg

2. TomTom GO Expert, 7 dana trial verzija - Navigacija radi dobro, UI je verovatno najbolji mogući (najrazumniji) ali nema neke dodatne vrednosti da bih je kupio ili se cimao sa nezvaničnim verzijama
Ne postoji "narodno" izdanje, kako stoje stvari za sada neće skoro
6. Waze - nisam mnogo koristio, pošto mi ovako izgleda, vrlo brzo je izbrisana
Socijalno bazirana app. Kao i socijalne mreže, sa navigacijom najmanje ima veze

Ja još uvek koristim MAPS.ME u besplatnoj varijanti, potpuno offline. S druge strane, moji prohtevi su skromniji 🙂

Ovaj waze kida. Spasio me par puta od velikih rupa, patrola, lezeceg policajca itd.
Da li ga neko koristi uporedo sa mypatrol, ili nema potrebe?
Da li mypatrol ima vise i azurnije podatke o patrolama?
Posto nemam mypatrol, neko ko ima placenu verziju, jel moze da mi kaze da li on samo pokazuje patrole, ili moze da se koristi i kao prava navigacija, zada se ruta i navodi te?

Ujedno jel probao neko Radarbot apk?

Radarbot ja imam, s obzirom da nisam koristio Waze, a kod TomTom-a to sa kamerama nažalost ne radi u Bosni. Radarbot ima dosta visoku ocjenu, ali meni se zna dešavati da se ne pokrene automatski kad se pokrene Android Auto, ili ne javlja za kamere. Tako sam ljetos išao na put do mora, i on šuti, čak sam stao sa strane i gledao da nije nešto do opcija. Neke ranije verzije su mi bile pouzdanije. I ništa. On ćuti, a pokrenut je bio na telefonu. Tako i u povratku, i biser progovori i javi mi za kameru tek kad sam stigao u svoj grad, za kameru za koju i sam znam, a ostale je prećutao 🙂

A inače on može da javlja za svašta, kamere za vezivanje pojasa, upotrebu mobilnog u vožnji, red light kamere.

I mene zanima ako ga joiš neko ovde koristi kako mu radi.

Probao kratko, ok je, ali ne nudi ništa specijalno. Verovatno bolja za traženje objekata i pešačenje nego autonavigaciju. Informacije o saobraćaju su dostupne u Češkoj i još par okolnih država koliko vidim.

Probao MagicEarth stariju verziju na drugom, starijem telefonu, sa A11 sistemom. Tu radi sve bez problema. Tako da je izgleda problem do mog telefona, ili jednostavno neka ograničenja u novijim verzijama Androida

Radarbot ja imam, s obzirom da nisam koristio Waze, a kod TomTom-a to sa kamerama nažalost ne radi u Bosni. Radarbot ima dosta visoku ocjenu, ali meni se zna dešavati da se ne pokrene automatski kad se pokrene Android Auto, ili ne javlja za kamere. Tako sam ljetos išao na put do mora, i on šuti, čak sam stao sa strane i gledao da nije nešto do opcija. Neke ranije verzije su mi bile pouzdanije. I ništa. On ćuti, a pokrenut je bio na telefonu. Tako i u povratku, i biser progovori i javi mi za kameru tek kad sam stigao u svoj grad, za kameru za koju i sam znam, a ostale je prećutao 🙂

A inače on može da javlja za svašta, kamere za vezivanje pojasa, upotrebu mobilnog u vožnji, red light kamere.

I mene zanima ako ga joiš neko ovde koristi kako mu radi.
Skinuo sam Radarbot modovanu premium verziju.
Medjutim iako sam skinuo mape+radare Bugarske i Makedonije, ne pokazuje mi radare u tim drzavama(pokazuje guzvu, zatvorene puteve itd itd), vec samo u Srbiji pokazuje radare?
Da li je i kod tebe tako?
Predpostavljam da treba preci granicu, pa onda da se prikazuju radari (kad prepozna da si u njihovoj drzavi)?

Poslednja izmena:
Pitanje holika je pokrivenost u fajlovima za Bg/Mk
Znam da ih za RadarDroid ima nekih 200-ak za Mk i nešto preko 500 za BiH

Evo kakva je situacija

Prilozi

• Screenshot_20260210-101432.png
    Screenshot_20260210-101432.png
    126.8 KB · Pregleda: 55
  • Screenshot_20260210-101509.png
    Screenshot_20260210-101509.png
    518 KB · Pregleda: 54
Propustih info malopre za Bg - nešto preko 1300 po OSC bazi

Ima ih manje, ok. Ali nema šta da ti ih prikazuje dok ne budeš u toj državi.

Medjutim iako sam skinuo mape+radare Bugarske i Makedonije, ne pokazuje mi radare u tim drzavama(pokazuje guzvu, zatvorene puteve itd itd), vec samo u Srbiji pokazuje radare?
Evo gledam, imam skinute kamere za Bosnu, Hrvatsku i Srbiju, i kada gledam po mapi prikazuje mi samo radare u Bosni. Mislim da su oni nekad prikazivali radare samo u neposrednom okruženju, oko grada gdje se nalaziš, pa su to proširili (valjda su korisnici to tražili), moguće da je sada podešeno da prikazuje samo u državi u kojoj se trenutno nalaziš, ali bi moralo da radi kada pređeš granicu.

Nego piše mi da Srbija ima 409 radara, Bosna 643 a Hrvatska 1333. Zar je moguće da Srbija ima najmanje?

Srbija ima oko 870, Hrvatska preko 1.500

Ako je nekome potrebno, za komšije koristite servis HAK

Poslednja izmena:
Ne traži veću bazu, naprotiv
Mnoge kamere su duplirane pa čak i triplirane, neke lažne ili više ne postoje, potrebno je imati pročišćenu bazu. Važi za sve države

• Like
Reagovanja: s5p
Koja je razlika izmedju obicne zvanicne waze aplikacije i:
-Waze Magical unicorn mod
-Waze Chuppito mod

Jel neko koristi narodski radarbot i da mu radi Android auto?

Probao Radarbot sa GPlay na jednoj trasi na NBGD. Nije prijavio nijednu kameru ispod koje sam prosao osim ugao u O Brigada odmah kad se udje iz J Gagarina gde poodavno nama kamere (ako se ne varam)

Zavisi kojom trasom si isao na NBG. Sta da ti prijavi ako ne posoje kamere za brzinu tud kud si prosao?

• Funny
Reagovanja: Ira
Zavisi kojom trasom si isao na NBG. Sta da ti prijavi ako ne posoje kamere za brzinu tud kud si prosao?
Išao J Gagarina od Nehruove pa u Oml Brigada, Treći Bulevar pa N Heroja do Fontane. Imaju kamere kod Pijace (Piramida) - tu ništa, a pištalo je kod A bloka u Oml Brigada - gde je nekad bila kamera i tu app izbaci pitanje da li je i dalje tu.

Probaću svakako još ovih dana.

Išao J Gagarina od Nehruove pa u Oml Brigada, Treći Bulevar pa N Heroja do Fontane. Imaju kamere kod Pijace (Piramida) - tu ništa, a pištalo je kod A bloka u Oml Brigada - gde je nekad bila kamera i tu app izbaci pitanje da li je i dalje tu.

Probaću svakako još ovih dana.
Pa sve je uredu, to nisu kamere koje mere brzinu vec nesto drugo.

Sta snimaju, nije zuta traka, nije semafor. A sta god da snimaju trebalo bi upozorenje...

Jel neko koristi narodski radarbot i da mu radi Android auto?
Narodno ne radi u android auto, jedino nelo petljanje sa root-om.

Uzeo da vidim kakav je tomtom besplatna verzija sa marketa (najvise zbog android auto). Uopste nije loša, verovatno ću da je koristom umesto waze. Preporuka da se proba.

Sta snimaju, nije zuta traka, nije semafor. A sta god da snimaju trebalo bi upozorenje...
Snimaju protok saobracaja a druge snimaju registarske tablice a putem SW da se utvrdi da li si registrovan.
Nije zuta traka, pa sad da li ima u app za registraciju, za sta da te upozori ako je napravljeno za upozoravanje na brzinu a ta kamera ne snima to.

Nazad
Vrh Dno