Šta je novo?

Android navigacija i mape

To jedino ako si upalio navigaciju bas dok si u petlji. Ako si to uradio ranije, nema sanse da se zaglupe GMaps u tom smislu.
Od besplatnih (i lako "instalirajucih") za BG za obicnu upotrebu, adrese, kamere, lezeci policajci - Yandex. Ako znam adresu i trase a samo me zanima guzva onda Gmaps. Wazeu nikako da dam postenu sansu da ga dobro istestiram (navodno je agresivniji u rutiranju kroz guzve), ruzan mi je + rekao bih da je mala baza korisnika... zato je kroz Grcku bombona.
I za bumere poput mog matorog sa malo ili bez neta - Here (sada kada me mrzi da mu trazim i instaliram narodni iGO koji radi).
Bila je uključena mnogo ranije, prije ulaska u grad, zato me začudilo. Probaću sledećeg puta onda Yandex, mada kao što rekoh, Waze je bio sasvim korektan, precizan u prikazivanju čak i ležećih policajaca.

71DF7hLYWbL._AC_SL1500_.jpg

6114wZznKuL._AC_SL1500_.jpg

Kod:
https://www.amazon.com/AAWireless-Android-Apple-Carplay-Adapter/dp/B0G1T129ZQ

Ima Sygic sad na popustu, 10 evra god dana.

Je l ima neki kod, nesto?

Kod mene je skuplje...

Nisam isao na sajt, nego app. Nema veze opet to nije kod mene 10e, skuplje je. Nebitno...

Sygic mi nekako najlepsa.mapa narocito dark mode nocu...ali nista kao gmaps za pronalazenje rute

MagicEarth je napravio veliku izmenu UI-a i više nema offline mape i saobraćaj u besplatnoj verziji. Kome treba, mora da plati premium, 15€ godišnje. Trenutno je na sniženju kada se kupuje licenca na njihovom sajtu, 6€

Šteta baš sam je koristio
Ide sada na delete
Šta mi preporučujete za offline da imam kao bekap

I ja sam dugo koristio Magic Earth i odlično je radila, offline mape... Nakon nadogradnje promeniše politiku. Šteta.
Koja je preporuka za neku drugu app, free, mogućnost offline, uvoz gpx ruta...

MagicEarth je napravio veliku izmenu UI-a i više nema offline mape i saobraćaj u besplatnoj verziji. Kome treba, mora da plati premium, 15€ godišnje. Trenutno je na sniženju kada se kupuje licenca na njihovom sajtu, 6€
I na PlayStore je toliko, 60% popust prve godine. Ja sam uzeo, bar tu prvu godinu, pa ću vidjeti kako će se stvari odvijati. Meni je MagicEarth bio odličan, valjda će i ostati takav. Inače ovde u BiH oni nisu ni imali traffic data, čak sam im ranije pisao o tome i rekli su da nemaju za sve zemlje, ne znam da li će biti drugačija sada kada naplaćuju. Da li ste vi u Srbiji imali podatke o saobraćaju?

Ovde je spisak šta je gde podržano
Šta mi preporučujete za offline da imam kao bekap
Ja uvek imam ili OsmAnd~ ili Organic Maps, prvenstveno zbog pešačenja, ali posluži i za vožnju ako mi treba druga opcija. Više od 10 godina sam koristio Here maps kao glavnu navigaciju (još na symbian nokii), dok nisam prešao na MagicEarth

Meni treba za offline mape
Magic earth mi je baš dobro radio

Ja sad kupio Magic earth za 3,43 evra izasla licenca za god dana. Nisam je nikad koristio, sad cu malo da je testiram po BG i okolini.

NDS je tata za te navigacije u pokušaju.
Kao i bilo koji drugi pravi navigacioni softver

*** odradili mi
Koji apk da skinem

Ocjene brojnih iznerviranih korisnika su oborile ukupnu ocjenu Magic Earth na trenutnih 4.0 (sinoć je bilo 4.1, što je manje nego što su imali). Ali mislim da je slično bilo i kada je Mapy.cz (sada Mapy.com) uradio istu stvar, uveli su plaćanje bez kojeg si od tada mogao istovremeno imati mapu samo za jednu državu. Do sada se Mapy.com "oporavio" i eno ih na finih 4.5. Vjerujem da su ovi iz Magic Earth sve to znali, i da su znali da treba da pregrme ovaj početni dio nezadovoljstva, a da će kasnije stvari doći na svoje, možda. Ja od tada nisam platio za Mapy, ali on je meni isto bio baš dobar. Nema neke stvari kao Magic Earth, ali ima neke dobre koje ovaj drugi nema. I još nisam vidio navigaciju sa ljepšom mapom od one na Mapy (isto je OSM ali je prikaz nekako najljepši). Ja sam Mapy dosta koristio za hodanje a ne toliko u vožnji, da li ga je neko koristio više u vožnji i kako se tu pokazao (pouzdanost)?

Da li neko koristi modifikovani Sygic v25.xxxx?

Mape su skinute, traffic info isključen.
Kod mene sve radi normalno samo prvih nekoliko dana, ali onda nasumično (u roku od 7 dana) više ne mogu ni da uđem u app jer traži internet.

Kada mi se to desi i nema interneta, dobijem poruku:

Sorry, something went wrong
Restart the app or if the problem persists contact our support center
REPORT – CLOSE APP – RESTART

Kada mu dam internet samo da uđem u aplikaciju, onda opet radi offline nekoliko dana, pa ponovo traži internet.
Da li ima neko rešenje? Hvala.

Ima
Ionako izbacuju novu veziju na svakih sedam dana, tako da ...

Ima bolji mod od Balatana, gde to ima da se skine ?
Koliko sam uspeo da vidim on je jedini koji radi mod za sygic.

Nema, MrDude je prestao da ga radi
Mislio sam na to da ima rešenja - svakih 7 dana instraliraš novo izdanje 😀

Mada ako se ne varam ima par starijih verzija gde ne brljavi, postoji diskusija na odgovarajućem forumu

Hvala za info!
Ma ne pali ni install svakih 7 dana jer ponekad se skrsi posle dva dana a ponekad posle 6, nema pravila. Problem je kad si na putu a nemas internet :-(
Koliko ja znam sve verzije v25.x imaju ovaj problem ?!? Koji forum je upitanju? Hvala!

Nazad
Vrh Dno