Probao sam Route bar i isto je kao kod tebe.
Vidio sam da ima TomTom forum pa sam malo preletio, valjda nikome ne radi Route Bar, tj. ponaš se kao kod mene. To je jedna od stvari koje su naveli da bi bilo dobro riješiti. Pri tome su pisali da se Android verzija (dakle osnovna, mobilna, a samim tim i AA verzija) nije mijenjala još od jeseni prošle godine, pa su se pitali da li je razvoj završen, ili u TomTom misle da je aplikacija već sada savršena, ali su naveli listu prijedloga za poboljšanje, sa kojom se slažem. Šteta da se aplikacija koja je u mnogo čemu dobra ne ispegla još, kad ima prostora.
Juče sam išao na "route trip" sa kolegom, van grada na neki izlet, jednim putem tamo i drugim nazad, pa sam još probavao TomTom Go. Ono što me odluševilo je prikaz maksimalne dozvoljene brzine, veoma je precizan, čak i ovde u Bosni, baš smo gledali, kad prođemo pored znaka na cesti možda već za sekund-dva prikaže tu brzinu kao novu dozvoljenu. Ne znam da li i vama radi tako, ali na osnovu tog kratkog puta daje mi dojam da se mogu osloniti na ono što tu piše. Taj prikaz ima i Mapy.cz, ali nije ni blizu tako precizan i pouzdan. S druge strane prikaz mape je baš spartanski, ali dobro, to je valjda baš "vozačka" navigacija pa prikazuje samo najosnovnije. Išli smo pored rijeke i prebacio sam malo na Mapy.cz, i on ima dosta ljepši prikaz mape, nije nimalo napadno i pretrpano ali se vidi rijeka ili jezero, čak se vide mala ostrvca na pojedinim tačakama u rijeci, pitali smo se gdje je tu pored brana jer smo znali da je negdje ima, ali se ne vidi sa ceste, i onda smo je u jednom momentu lijepo vidjeli na mapi. Naravno, ovo nije svakome bitno ni potrebno, i nema veze sa kvalitetom samog navođenja, ali meni ljepše izgleda. Uz to ugao mape i puta ispred na kojem me vodi je u svim aplikacijama malo drugačiji, a i to mi se sviđa u Mapy.cz.
Ono što me razočaralo na TomTom Go i što sam juče vidio je što u Android Auto verziji nema "My Routes". Ima samo "My Places". Mobilna verzija naravno ima obe kategorije. Ili ja nešto nisam dobro vidio?
Dakle ruta koju sam kreirao preko plan.tomtom.com ne može da se pokrene kroz AA
Zanimljivo je da isti hendikep imaju i Mapy.cz i Google Maps (i ko zna ko još). Moguće je da Google ne dozvoljava developerima tako nešto. Na TomTom sajtu su napisali za AA: "The number of menu items is limited so we need to pick the most used menu items". Možda je to razlog. Jer ne vidim smisao da ta mogućnost postoji sa programerske strane, a developeri aplikacije je nisu napravili u AA verziji. Ali Osmand to ima, oni su to uspjeli da naprave (ima odvojeno Places i Routes, i još u svakoj možeš kreirati kategorije/foldere). Možda je u pitanju ovošto je
@Boki.N napisao, možda novije verzije AA biblioteka sad i dozvoljavaju te neke stvari, ali neke aplikacije možda nisu radile update tog dijela za Android Auto. TomTom odavno nije izacio update za Android aplikaciju.
Kamere na putu, TomTom mi nije javio ni za jednu. Kako vama to radi? Ima li nešto u opcijama što sam propustio podesiti da bi to radilo? Pod Alerts & Sounds mi je uključeno "Cameras". Ili možda ove kamere kod mene uopšte nisu ucrtane. Može li se na web sajtu na mapi kod njih vidjeti kamera ukoliko je ona ucrtana i ukoliko će javiti za nju u toku vožnje? Ove za koje znam ne vidim na plan.tomtom.com.