Šta je novo?

Android navigacija i mape

Radi ti i Waze na AndroidAuto (vlasnik isto Google). Prednost u odsnosu na GMaps, prikaz kamera i patrola (ako ih neko prijavi). Mana, zahteva net.
Ovih dana Google pusta i druge proizvodjace softvera na AndroidAuto.
Takodje, ako nemas vrh uredjaj (multimediju), moras kablom da povezujes telefon. Ima da se naruci dongle koji omogucava wifi konekciju, sto je mnogo komotnije za upotrebu, ali cena 90$.
Ne bacaju mi se sad pare ali moracu da ga nabavim. Greota da ne koristim mogucnost (zbog kabla).
Pogledajte prilog 303207
Napokon dosao do Motorola MA1 dongla.
Radi bas kako treba, dongle u USB, poveze se preko BT (kasnije sam uredjaj verovatno preko nekog WIFI) i radi isto kao da je preko kabla. Za gradske relacije ekstra stvar da preskocim smaranje sa kablom + ne maltretiram bateriju stalnim dopunjavanjem. Jos neki ugaoni USB adapter i pesma.

Screenshot_1651.png

Uuu ovo mi treba kao lebac, please napiši mi PP gde si kupio, pošto, koliko si čekao.
Ubi AA mobilni i stalno dopunjavanje - naročito leti - tada se pregreje...

Slaba vajda, Bestbuy, USA. Čekao sam ga dva meseca od kupovine. Problem je bio i uopšte da se kupi. Nikad ga nema na stanju a treba naći ko će da ga kupi unapred pa da ga donese kad donese...

IMG-a16ce3b34d11741d8e4394573e8259d8-V.jpg

Bzvz, očekivao sam naći će se gdegod lokalno. Ova lutija, ima li ga, nema li ga, baš je motivišuća. Video sam nekoliko na Aliju, ali ima sa dosta negativnim mišljenjima jer ne radi, pa je to tek lutrija. Svakako hvala!

Bzvz, očekivao sam naći će se gdegod lokalno. Ova lutija, ima li ga, nema li ga, baš je motivišuća. Video sam nekoliko na Aliju, ali ima sa dosta negativnim mišljenjima jer ne radi, pa je to tek lutrija. Svakako hvala!
Na AliExpress? Nikada ne videh nijedan AA wireless. Piše na slici ali to je kao kad prodaju običan cast uređaj kao original Chromecast.
Koliko sam video (mada me iPhone ne zanima), na Aliju ima car play adapter ali za Android Auto nema. Postoje valjda samo tri uređaja. Motorola je jedino poznato ime, ima odlične recenzije i zbog toga sam se odlučio za nju.

Ovako nešto? Ima ih ko blata...

Prilozi

• Screenshot_20230228_182136_AliExpress.jpg
    Screenshot_20230228_182136_AliExpress.jpg
    113.1 KB · Pregleda: 54
Ovako nešto? Ima ih ko blata...
Bukvalno pročitaj šta piše na slici koju si okačio, ništa nisu slagali, a imaš i lepo objašnjeno u videu na samom Aliju (baš ta prodavnica koju si okačio).
Uređaj služi za Android multimedije i povezivanje telefona sa njima i to, Car Play wireless (+ wired screen mirroring) i Android auto wired!

Fabričke "multimedije" u kolima za koje nam trebaju adapteri nisu Android nego podržavaju Android Auto i Car Play, tako da ovakvi cast uređaji, barem nama sa Android telefonima ništa ne znače pošto svakako moramo preko kabla (šta će mi onda adapter). Car Play izgleda da radi kako treba, što sam i ranije navodio, samo iPhone nije moj izbor.
Novija vozila imaju ugrađenu i wireless podršku.

Bukvalno postoje samo tri ovakva uređaja koji podržavaju wireless Android Auto: Motorola MA1, AAWireless i Carsifi (sad videh i neki Teeran!?).
I proveri prvo pre nego što izneseš tvrdnju, da se neko ne bi zeznuo i naručio glupost.

Poslednja izmena:
Kad god sam pomislio da kupim neki od tih wireless adaptera, uvek pomislim da će stalno da mi stoji ispred menjača, čak i kada mi nije potreban.
Breakpoint bi bio istovremeno povezivanje dva uređaja.

Jel zna neko da objasni zasto na dosta novih kola Iphone radi wireless a android auto mora usb?

Proveri, nisam siguran ali na prvim automobilskim uređajima koji su podržavali wireless AA inicijalno uparivanje je moralo preko kabla a kasnije samo wireless.
Skoro sam probao na nekom novom "jeftinijem" Hyundaiju i iznenadio se da je dovoljno bilo BT uparivanje. Za kasnije uparivanje je dovoljno da je upaljen BT a telefon će sam da upali wi-fi.

Kad god sam pomislio da kupim neki od tih wireless adaptera, uvek pomislim da će stalno da mi stoji ispred menjača, čak i kada mi nije potreban.
Breakpoint bi bio istovremeno povezivanje dva uređaja.
Meni stoji u kaseti ispod naslona za ruku. A moguce je povezivanje 2 uredjaja takodje, i mozes da biras priority kako se kace, ako su oba prisutna u isto vreme.

Zakačiš dva telefona istovremeno na AA? Jedan naravno kontroliše multimediju (pozivi i apps) a drugi je vezan samo za pozive?
Gde je to podešavanje?

Nisam se lepo izrazio. Sam uredjaj moze da se upari sa vise telefona i mozes da odredis priority koji ce da se nakaci kad sledeci put upalis auto. A mislim da mi bluetooth u autu upari drugi tel da mogu da primam pozive, samo moram da potvrdim to. Znam da sam bluetooth na autu prihvata 2 fona u isto vreme.

Jel zna neko da objasni zasto na dosta novih kola Iphone radi wireless a android auto mora usb?
Zbog inertnosti auto industrije. Zasto je npr. Mercedes do pre 5 godina cak i u aute sa pocetnom cenom od preko 50.000E stavljao ovakve displeje.
Used-2017-Mercedes-Benz-GLE-GLE-350.jpg
Ali sada kupci veliki znacaj pridaju ekranima i multimediji, pa tako imamo sulude velicine ekrana za "infotainment" + virtualne table gde takodje moze da se ucitava navigacija.
car-with-big-screens-CES-2019-e1547965295596-1280x671.jpg

Meni stoji u kaseti ispod naslona za ruku. A moguce je povezivanje 2 uredjaja takodje, i mozes da biras priority kako se kace, ako su oba prisutna u isto vreme.

Jasno, ali tamo nemam USB, pa bi za svaku upotrebu trebalo da ga vadim iz kasete.

Moj BT u kolima može da poveže veći broj telefona, pa im u listi odredim prioritet povezivanja. Samo jedan istovremeno :(

Jel i ti imaš Motorolu ili šta već? I na mom autu imam usb u kaseti ali samo za punjenje, pravi usb je pored menjača (tu mu je i wireless punjač, pa ako se oslobodim kabla koji smeta saputniku, moći ću i da dopunim... Malo mi skupa Motorola, al ako nema bolje - što se mora, mora se :)

Pomenuću, AA je pre nekih mesec dana imao update i baš je sve lepršavije i meni daleko bolje (ne samo vizuelno)

Mogu da preporucim AAWireless, radi odlicno, ima dobru podrsku, relativno brzo stize...
Ja sam se dugo dvoumio između Motorole i AAwireless-a. Na kraju uzeo AAwireless. Prezadovoljan sam. Ovo mi je najbolja kupovina gadgeta u zadnjih par godina. Savršeno radi. Razlog zašto sam njih izabrao je što su EU orjentisani, za razliku od Motorole (USA), bar za sada. Redovno objavljuju ažuriranja.

Danas mi se pojavio split screen na fabrickoj AA multimediji. Nisam probao na Motoroli. Je l moze da se bira koja je druga app na ekranu?

To je meni došlo pre jedno mesec dana. Nije samo to unapređenje, svašta nešto... Meni su dole poređane zadnje korišćene aplikacije.
Ček, ne razumem, kakve sada to ima sa Motorolom? Zar Motorola adapter ne emituje isto kao da je nakačen na kabal?

AA je doneo split sa poslednjim Update-om i svidja mi se kako izgleda i način na koji se prelazi sa ekrana na ekran, ali više nemam temepraturu (weather widget?) I pre neki dan, veći deo dana sam bio u kolima, uglavnom ne piše da sam povezan na internet, a online servisi rade OK. I na telefonu i a ikonicu da sam povezan.

To je meni došlo pre jedno mesec dana. Nije samo to unapređenje, svašta nešto... Meni su dole poređane zadnje korišćene aplikacije.
Ček, ne razumem, kakve sada to ima sa Motorolom? Zar Motorola adapter ne emituje isto kao da je nakačen na kabal?
Drugi auto je u pitanju. Ne znam da li je update sa split screen do telefona ili multimedije u vozilu. U jednom autu mi je fabrički AA wireless, a u drugom je wired (u njemu je Motorola)

Nazad
Vrh Dno