Šta je novo?

Android navigacija i mape

E milojice aj iskuliraj malo, nemam ja vremena da ga trosim na jalovo prepucavanje s tobom. Pisem i poredim programe i to argumentovano ...ti tome, sudeci po tvojim postovima nisi dorastao pa te molim da mi se vise ne obracas osim argentima protiv iGO-a a u korist Sygic-a.

@Cannes a profesionalci ne treba da koriste android tablete za navigaciju? Hehehe pazi da ne bacim svoj i vratim se na klasican win PNA.

Ti imas neke teske komplekse?

EDIT: @ona.druga.podguzna.muva
Zavisi s cijima ih poredimo - za tvoje su pero laka.

Zar vas tolko zaduzio zx16 tim linkovima da cete ovako da se ponizavate - bez ijednog argumenta i iskljucivo etiketiranjem i blacenjem sagovornika da opstitite?!

Poslednja izmena:
EDIT: @ona.druga.podguzna.muva
Zavisi s cijima ih poredimo - za tvoje su pero laka.

Zar vas tolko zaduzio zx16 tim linkovima da cete ovako da se ponizavate - bez ijednog argumenta i iskljucivo etiketiranjem i blacenjem sagovornika da opstitite?!
Za tvoju informaciju, nije ili nisu u pitanju puki linkovi nego njegova detaljna objašnjenja kako instalirati navigaciju. Uvek sam i uvek ću ceniti nečiji trud. Ti to ne moraš ceniti i ne možeš jer tako nešto nisi uradio. Pošto nisam ni ja, ja bar umem da cenim kada mi neko nešto ponudi na izvolte a iza toga stoji neki uloženi trud i neko uloženo vreme!
Sumnjam da ti to možeš da shvatìš?

Interesantna stvar je da niko nema komentar što je na GPS Underground-u nema više linka za IGO mape,samo za keš!!!.TopMaps polako idu u zaborav(samo pogledajte datume zadnjeg abdejta),a Srbija u PlanPlusu pokrivena 100%!Navteq-Here-Micro... biće samo keš!

Interesantna stvar je da niko nema komentar što je na GPS Underground-u nema više linka za IGO mape,samo za keš!!!.TopMaps polako idu u zaborav(samo pogledajte datume zadnjeg abdejta),a Srbija u PlanPlusu pokrivena 100%!Navteq-Here-Micro... biće samo keš!
Imali su neki problem i izgubili su u nepovrat mnogo materijala. Probali su bekapovanje ali nisu uspeli. Tražili su pomoć od svih učesnika u obnovi baze. Na žalost, bili su na stend baju više od mesec dana I to ih je izbacilo iz koloseka.

Uživajte u korišćenju svih dostupnih navigacija na Androidima, Srbija je sve bolje i bolje pokrivena/zastupljena što je za nas odlično. Ja sve više koristim Sygic jer je zaista dobar i sve bolji i ima opcije koje za sada nemaju neke druge, ali na telefonu uvek imam instaliran i ažuriran iGO.

Evo jedno iskustvo:
Juče krenem u Inđiju, ulica Jovana Dučića bb(novoizgrađeno naselje "Šangaj" iznad sportskog centra).

-Sygic sa NQ i sa TT mapama nije dobro pronašao-vodio me u Stari Slankamen(opština Inđija) u ulicu J.Dučića
-Here+ na WP 8.1 telefonu sa takođe ažurnom mapom, takođe kao i Sygic...
-iGO sa TopMAP najnovijom mapom(ne sećam se koja je), jedini pronašao tačno i tačno rutirao.
Eto samo primer i zapažanje.

Uživajte u korišćenju svih dostupnih navigacija na Androidima, Srbija je sve bolje i bolje pokrivena/zastupljena što je za nas odlično. Ja sve više koristim Sygic jer je zaista dobar i sve bolji i ima opcije koje za sada nemaju neke druge, ali na telefonu uvek imam instaliran i ažuriran iGO.

Evo jedno iskustvo:
Juče krenem u Inđiju, ulica Jovana Dučića bb(novoizgrađeno naselje "Šangaj" iznad sportskog centra).

-Sygic sa NQ i sa TT mapama nije dobro pronašao-vodio me u Stari Slankamen(opština Inđija) u ulicu J.Dučića
-Here+ na WP 8.1 telefonu sa takođe ažurnom mapom, takođe kao i Sygic...
-iGO sa TopMAP najnovijom mapom(ne sećam se koja je), jedini pronašao tačno i tačno rutirao.
Eto samo primer i zapažanje.
То нема везе са навигацијом него са мапама.
Ако тако гледаш, послаћу ти напуштени NDrive са контрастовим мапама и он ће те довести до те адресе.
На жалост, нема више ажурирања контрастових мапа од стране iGO-a (изгледа да су дигли руке од топ мапа), тако да је та мапа за коју кажеш да је најновија мапа из 2012. године.

Nisi dobro gledao i tomtom ima detaljne rutabilne mape potpuno poredive sa ostalima. Ako se ne varam nalaze se i u paketu za istocnu i srednjeistocnu evropu.

EDIT: a posto je on sukcesor za teleatlas i topmap za ocekivati je da ce njegove mape Srbije biti i bolje od navteq-ovih.

Poslednja izmena:
Пробај ову навигацију (карте tomtom). Мислим да су најјефтинији. Месец дана ти је пробно!
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.route66.maps5

Probao sam danas. Dopada mi se program. Jednostavan pre svega.
Razmatranju je dosao kraj kada sam video mape Bosne i Makedonije. Bas malo puteva. Pretpostavljam da je i CG slicno uradjena :( Steta.

Hvala u svakom slucaju. Moram naci tvoje postove gde pises o Sygicu, map changerima i cudima, pa da probam Syg sa lekicima. Sad sam se setio da je to i pre bio problem i da nisam kupio jer nisam mogao (iGo) i lose mape (ne secam se ko, mozda bas Sygic jer vidim da imam folder u telefonu)...

Verovatno i iGo ima svezije mape (NavTeq q2). Nisu mape kao mape problem nego bagovi. Neke raskrsnice tretira kao slepe ulice i onda rutira okolo. U jednoj verziji isprave, pa u sledecoj se problem opet pojavi... Eh... Ako ima predlog za iGo svezije mape, a da su OK region i Evropa - spreman sam da probam :)

Има промена.
Србија 2014.03=16,2МВ
Србија 2014.04=17,8МВ
Када се из мапа navteq пребаце фајлови 2dc, lma, hns, pnm, poi иде на 24,1МВ.

Poslednja izmena:
Nisam još stigao da ih testiram na terenu al evo nađoh neke zanimljive podatke koji bi mogli da budu korisni u upoređivanju različitih GPS programa, naime na poi-plaza ljudi dolaze po POI i speedcam ...a zašta bi drugo :d i tamo se može videti parcijalno učešće programa kod posetilaca sajta, to izgleda ovako po "porodicama":

Becker 0.8 %
iGO Amigo 3.4 %
iGO-MioMap 9.3 %
iGO Primo 3.9 %
GoClever 1.4 %
iGO8 21.7 %

Garmin 27.7 %
Navigon 2.5 %

TomTom 15.1 %

Sygic 9.6 %

ostalih par procenata dele svi ostali nesvrstani.

Znači:
iGO>40%
Garmin>30%
TomTom>15%
Sygic<10%

Nisam još stigao da ih testiram na terenu al evo nađoh neke zanimljive podatke koji bi mogli da budu korisni u upoređivanju različitih GPS programa, naime na poi-plaza ljudi dolaze po POI i speedcam ...a zašta bi drugo :d i tamo se može videti parcijalno učešće programa kod posetilaca sajta, to izgleda ovako po "porodicama":

Becker 0.8 %
iGO Amigo 3.4 %
iGO-MioMap 9.3 %
iGO Primo 3.9 %
GoClever 1.4 %
iGO8 21.7 %

Garmin 27.7 %
Navigon 2.5 %

TomTom 15.1 %

Sygic 9.6 %

ostalih par procenata dele svi ostali nesvrstani.

Znači:
iGO>40%
Garmin>30%
TomTom>15%
Sygic<10%

Šta je čudno?
Sygica nije bilo u navigacionim uređajima i od tuda takvo glasanje. Ne dovodi ljude time u zabludu, Sygic je sada odlična navigacija, čak i bolja od smarajućeg iGO-a. Sa najnovijim tomtom mapama, best.

Ti si u zabludi i siris dezinformacije - LAZES, Sygic postoji dugo i koristi se i na win platformi.

***, necu se ja tebe lako otresti :lupko: - ko bre tebi ista kaze? Ovo su info za ljude koji misle svojom glavom i koji svoje stavove ne formiraju samo na osnovu par dobijenih linkova.

^Ocigledno je da ti propagiras igo, a ne da drugi propagiraju sygic...

Poslednja izmena:
Tako samo izgleda jer sam se u jednom trenutku osetio isprovociranim tim nerealnim izdizanjem Sygica iznad ostalih. Probavam i koristim sve ali kao profesionalac (jos uvek) najvise koristi imam od iGO-a. Svestan sam ja da je prosecan korisnik u stvari amater i da ne mora stvari da gleda iz mog ugla ali ipak ne mogu da se pomirim s tim da neko jednu aplijaciju prosecnu po upotrebnoj vrednosti izdize na pijedestal najbolje. Isto bi bilo kad bismo rekli da je npr. Gimp bolji od Photoshopa samo zato sto nam je njegov intergejs lepsi.

I meni je Sygic najlepsi i ako bi uspeli da u njega ubace barem one prednosti iGO-a i Garmina koje sam ranije naveo, prvi bih bio koji bi njega koristio kao osnovnu a mozda i jedinu GPS aplikaciju. Da, ni meni se ne svidja ukus iGO skinera ali radje trpim to nego nedovrsene programe.

Koje realne prednsti ima iGo_

ja bi razumeo da hoces da hvalis garmin jer su za njega i igo i sygic treca klasa...ali na androidu je sygic majka mara za igo, samo sto nije jednostavna instalacija.

Igo meni nikad nije bio omiljen, onaj primo je malo vadio stvar, a na androidu tek ovaj sygic mogu da kazem da je upotrebljiva navigacija....mada i dalje gmaps ima detaljnije mape za neke stvari.

Ti si u zabludi i siris dezinformacije - LAZES, Sygic postoji dugo i koristi se i na win platformi.

***, necu se ja tebe lako otresti :lupko: - ko bre tebi ista kaze? Ovo su info za ljude koji misle svojom glavom i koji svoje stavove ne formiraju samo na osnovu par dobijenih linkova.

Ajde, pameti moja, navedi koja navigacija koja se može kupiti u Srbiji ima Sygic?
Navedi tačno.
?

I meni je Sygic najlepsi i ako bi uspeli da u njega ubace barem one prednosti iGO-a i Garmina koje sam ranije naveo, prvi bih bio koji bi njega koristio kao osnovnu a mozda i jedinu GPS aplikaciju. Da, ni meni se ne svidja ukus iGO skinera ali radje trpim to nego nedovrsene programe.
Реци искрено, у чему је твој проблем?
Да ли је ико на било ком месту рекао да ти мораш да инсталираш Sygic?
Почео си да смараш!!!
Пусти да свако одабере навигацију по свом укусу а не по твом, професионалном!
Слободно направи свој блог као професионалац и тамо смарај а нас аматере пусти бар мало на миру!

Drugari, imam igo iz aprila 2013. god. Počeo je da mi izbacuje grešku no or incomplete folder. Imam Nexus 4. Da li bi neka dobra duša mogla da mi da link ka nekoj proverenoj verziji, na vašem Dropbox nalogu ili tako nešto :-D Bio bih zahvalan! :wave:

Drugari, imam igo iz aprila 2013. god. Počeo je da mi izbacuje grešku no or incomplete folder. Imam Nexus 4. Da li bi neka dobra duša mogla da mi da link ka nekoj proverenoj verziji, na vašem Dropbox nalogu ili tako nešto :-D Bio bih zahvalan! :wave:

Nadam se da je ovo idealna prilika za profesionalca? Neka uradi nešto pametno umesto što nas udavi.

Nije mi jasno zašto ste napali marxistu kada sve što je rekao stoji ?
iGO primo je sigurno najzastupljenija navigacija na android telefonima (kod nas 100%).
Možda zato što je malo teže sve podesiti i srediti pa ljudi imaju odbojnost, ali kada se to sve namesti radi kao sat .

Npr - Zadnja verzija IGO Primo programa - v9.6.29.390522 (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nng.igoprimoisr.javaclient) u kombinaciji sa iGO R3 HERE (Navteq) Europe 2013.Q4 mapama radi kao sat cheers

Ima tu i ovih dodatnih sadržaja koji treba da se dodaju prema potrebi u content folder

igo.png

Ja imam G2, ali on ima veću rezoluciju u odnosu na tvoj Nexus 4 pa nisam siguran da bi radilo [FullHD > HD] ...

Poslednja izmena:
Nije mi jasno zašto ste napali marxistu kada sve što je rekao stoji ?
Grešiš! Nismo mi njega napali nego on nas! Tema je vezana za navigaciju a ne za iGO! Pošto se pojavila opcija korišćenja mapa here I tomtom u Sygicu a i sam Sygic znatno unapređen postao je i interesantan mnogima. Od prošlog leta koristim njega umesto iGO-a i prezadovoljan sam. 90% mojih drugova je prešlo na Sygic kada sam im pokazao. Umesto da pozdravljate veći izbor kao i pravo svakoga od nas na izbor između više dobrih navigacija, vi to pravo osporavate?
Mnogi bi prosto da ga isprobaju i zato traže savete i linkove. Zašto to bilo koga provocira.
Zato prestanite sa takvim pričama. Tebi je iGO bolji a meni nije. I šta sad, da se pobijemo?

Npr - Zadnja verzija IGO Primo programa - v9.6.29.390522 (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nng.igoprimoisr.javaclient) u kombinaciji sa iGO R3 HERE (Navteq) Europe 2013.Q4 mapama radi kao sat cheers
Pošto si nahvalio iGO i najsveźije mape, ajde nađi petlju na pančevačkom mostu (izlaz iz grada) koja je završena 2012.
Uzgred, u Sygicu koristim mape tomtom 2014.04.
Toliko o najbitnijoj stvari u navigaciji, mapama!!!

Ух, где све ово оде...
Мислим да знам где је неспоразум?
Пошто не постоји званична, регуларна, верзија iGO навигације коју можете легално преузети, па тако ни мапа, није први пут да неко окачи старе карте а прикаже их као нове. Лично сам насео два пута!
Чињеница је да регуларне навигације попут Navigon-а, CoPilot-а, Sygic-а, Automapa...нуде редован апдејт директно са саме навигације па тиме отпада могућност за манипулације са мапама.

Vrh Dno