Šta je novo?

Android navigacija i mape

TomTom za Evropu i Here su u zadnjim verzijama prilično iste veličine(ako se ne varam).Razlika pokrivenosti su skoro nijanse.Neverujem da je 2GB mala razlika za bilo koji format.Opet,nisam probao pa ne mogu da tvrdim.Dobar je Sygic.Nekako "lakše":)radi.

TomTom za Evropu i Here su u zadnjim verzijama prilično iste veličine(ako se ne varam).Razlika pokrivenosti su skoro nijanse.Neverujem da je 2GB mala razlika za bilo koji format.Opet,nisam probao pa ne mogu da tvrdim.Dobar je Sygic.Nekako "lakše":)radi.
За коју навигацију си упоређивао мапе?

Sygic TomTom Evropa 4495MB,Sygic NT Evropa 5612MB,Igo Here Evropa 4073MB,TomTom za Igo nemam.Na slici je SAD + Kanada Sygic TomTom vs Igo Here.

Sygic TomTom Evropa 4495MB,Sygic NT Evropa 5612MB,Igo Here Evropa 4073MB,TomTom za Igo nemam.Na slici je SAD + Kanada Sygic TomTom vs Igo Here.
Tomtom за Sygic је свежа, 2014.03. и боља је од Navteq-ове која је 2013.09.
Пребаци из Navteа следеће фајлове (2dc, lma, hns, pnm, poi) и добићеш "тежу" tomtom карте.
Сад са mapchanger можеш и да комбинујеш.

Poslednja izmena:
Вероватно је дошло до лапсуса, то што је написао sdeki а приложио marxista нису HERE maps него teleatlas (tomtom) 2014.03.
Од navteq (here), мапе које користи Sygic truck су од прошле године, 2013.09.

Tako je. Hvala na ispravci!

petlja Batajnica je u radu, i biće zanimljivo kojom će se brzinom menjati mape
mislim da je to sledeća krupna promena u BG-u i okolini
inače, pre 10-ak dana srušen je stari nadvožnjak prema NS-u, i krenuo da se radi novi deo...realno, pred kraj godine moglo bi da bude vidljivijih rezultata...

Ja sam kupio ovaj navigate 6 (bivsi route 66) i sasvim sam zadovoljan mapama, probao, po lokalu, madjarsku, hrvatsku, sloveniju, italiju zasad :)

20$ me izaslo cela eu ako se dobro secam...
radi na art-u

Jel sam ja skinuo neki loši Poi za Sygic ili je on mnogo loš? Užasno malo poi za bg, ni Tempo nije imao, pa sam na kraju koristio ipak IGO primo.

Jel sam ja skinuo neki loši Poi za Sygic ili je on mnogo loš? Užasno malo poi za bg, ni Tempo nije imao, pa sam na kraju koristio ipak IGO primo.
Koје мапе си користио? Tomtom има слабију подршку од Navteq-а па се зато из nevteq-a треба пребацити 2dc, lma, hns, pnm, poi у tomtom.

Ne znam koje su mape u pitanju. Skinuo sam sygic 14.0 beta i mape koje su išle uz to, verovatno su se tomtom.

Sad pokušavam da nađem navteq poi za Sygic, al nalazim samo za IGO.

Da li je za Sygic onda bolje da stavim i Navteq mapu? Samo da pronađem te Navteq mape za Sygic.

Ne znam koje su mape u pitanju. Skinuo sam sygic 14.0 beta i mape koje su išle uz to, verovatno su se tomtom.

Sad pokušavam da nađem navteq poi za Sygic, al nalazim samo za IGO.

Da li je za Sygic onda bolje da stavim i Navteq mapu? Samo da pronađem te Navteq mape za Sygic.
И tomtom и nаvteq имају пропуста па је најбоље да инсталираш mapchanger и користиш и једне и друге мапе у зависности од ситуације.

Koje su najbolje iGO mape za Dubai?

Koje su najbolje mape za Bahrain? :unsure:

Koje su najbolje iGO mape za Dubai?
Koje su najbolje mape za Bahrain? :unsure:
По логици, увек су најбоље најсвежије!
Погледајте које су последње објављене и њих инсталирајте.
Мало је људи који ће вам из Србије оценити мапе наведених држава као што је мало становника Дубајиа и Бахреина који ће написати која мапа Србије је најбоља?!

Имам телефон који само подржава ГПС.
Данас доста телефона подржава и Глонасс.
Да ли је неко покушао да упореди прецизност између телефона који подржава само ГПС и телефона који подржава оба система, поготово у условима лошијег пријема?

preciznost gps sistema je cca 25m a glonass-a cca 2,5m. Isprobao sam na xperia SP preciznost preko "sports tracker", neuporedivo je. Glonass je majka za gps, a kombinacija ova dva sistema je pun pogodak (uredjaji automatski kombinuju signale sa satelita). Koristio sam i nekoliko različitih GIS alata za android, ista priča kao za sports tracker. Poredio sam rutu sa xperia SP sports tracker-a i Trimble Juno gps uređaja (preciznost uređaje bez spoljne antene je deklarisana na cca 3-5m) i moram reći da sam zadovoljan xperiom jer je preciznost slična. Dakle, kome je potrebna dobra preciznost a nema para za trimble uređaj neka proba glonass telefone.

A kako se konektovati na Glonass? Ima li neko uputstvo? Vidim ima podrzan fon koji imam Alcatel OT995, pa rekoh da isprobam...

Нешто сам и ја мало чачкао по нету. Телефони који подржавају оба система имају велику прецизност чак и до 50% већу.

Automatski se konektuje telefon na oba sistema kad se uključi gps funkcija u telefonu

Ma nije mi toliko ni bitno, nego mislio cisto experiment da odradim na brzinu. Znaci wiki nema pojma.

Wiki nije relevantan izvor ni za informacije o samoj Wiki, a kamoli o necem drugom.

preciznost gps sistema je cca 25m a glonass-a cca 2,5m. Isprobao sam na xperia SP preciznost preko "sports tracker", neuporedivo je. Glonass je majka za gps, a kombinacija ova dva sistema je pun pogodak (uredjaji automatski kombinuju signale sa satelita). Koristio sam i nekoliko različitih GIS alata za android, ista priča kao za sports tracker. Poredio sam rutu sa xperia SP sports tracker-a i Trimble Juno gps uređaja (preciznost uređaje bez spoljne antene je deklarisana na cca 3-5m) i moram reći da sam zadovoljan xperiom jer je preciznost slična. Dakle, kome je potrebna dobra preciznost a nema para za trimble uređaj neka proba glonass telefone.

Preciznost komercijalno dostupnog GPS-a je max 6 metara, u dobrim uslovima. Uslovi zavise od broja satelita trenutno dostupnih, i od prepreka u okolini (refleksije signala od okolnih zgrada i visokih objekata).

GPS može biti i značajno precizniji uz korekcione signale koji se emituju sa zemaljskih stanica, ali to koriste samo geometri za njihove skalamerije, sa ekternim antenama i u savršenim uslovima (bez apsolutno ikakvih objekata u vidnom polju iznad antene, čak ni drvo ne sme da bude u širem krugu). Ovakvi uređaji imaju centimetarsku prezicnost. Ali koštaju u hiljadama evra. Mislim i da nisu predviđeni da rade u kretanju.

GLONASS ima nešto veću tu osnovnu preciznost, ali nije značajno za nas smrtnike.

Može se desiti da u nekom momentu GPS-ovih satelita vidite osam do deset, a GLONASS-ovih 3-4. Tog momenta će GPS davati boje podatke. Ali zajedno, imaće još bolje.

Savremeni mass production GPS/GLONASS čipovi rade najbolje što im uslovi omogućavaju. Kombinovani, rade k'o GPS kada ima idealne uslove. Sami kombinuju signale jednog i drugog sistema i nama potrebe da im se nešto čačka i podešava. Mislim da i nema mogućnosti, sem kroz servisni pristup samom čipu. Verovatno može još nekako, ali toliko se već nisam udubljivao.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno