Šta je novo?

Android navigacija i mape

Pojavio se Navteq Q2 2013. Cela Evropa pa i Srbija.

Moj kraj i ono gde sam vozao do sada je bio dobar i na Q3 2012 pa sada ne mogu reći koliko je poboljšano, ali eto, samo da javim, ima i noviji datumi.

Poslednja izmena:
Ako su za iGo, pa ima više od mesec dana da su se pojavile. Mislio sam da su za Sygic pa sam se već obradovao?

Instalirao sam iGO Primo (2.4) 9.6.29.329069 na Alcatel 997 i imam mali problem sa rotacijom ekrana.Izmenio sam rezoluciju i program radi ok,ali ne rotira ekran,odnosno samo IGO.Softverske tastere rotira.Može li se preko sys.txt nešto ispraviti ili mora druga verzija programa?

Prilozi

• sys.txt
    2.1 KB · Pregleda: 403
Mozda screen_xy="auto" uz eventualno tablet=1 ...na s4, desire s I tabx50 meni radi tako, istina sa onom malo novijom basara verzijom od 25. oktobra

Poslednja izmena:
Kakva je situacija sa tabletima? Imam Asus Memo Pad HD7 i hocu IGO da instaliram.

1. Da li moram da instaliram na dodatnu karticu?
2. Moze na PM kratko uputstvo (znam da ste 100 puta prezvakali to, ali molio bih),. Imam instalirano na SGS2 koje mi je drugar instalirao

HVALA

Ja sam instalirao na externu SD karticu i radi.

Kad covjek skonta, na kraju, nema krstene navigacije za nasa podrucja. Kod Navigona nisu lose mape, a li sama app bezveze, kod Sygica suprotno, stare mape a program odlican. Igo onako, tesko ga natjerati da radi OK, nisu ni mape najsretnije, Navitel prosjek.... Meni je Google Maps keva, samo da ne trosi internet, tako da sam sve batalio i drzim Maps ako bas zatreba (zlu ne trebalo) jer ne koristim navigaciju Bog zna koliko :D

Poslednja izmena:
Waze nije los, jer koristi te iste Google mape, ali i on trazi stalnu konekciju sto je bez veze kad ides u inostranstvo...

Ma kad idem u inostranstvo ne oslanjam se na ove navigacije niti mi treba jer ne vozim ja :D Jeidno mi pare trebaju :D A i ko da idem toliko cesto, uglavnom ustaljene rute.:) Ovo samo kod nas koristim ponekad i to vise kad idem pjeske, da nadjem neku ulicu i mjesto (jer pisu POI i prilicno je tacno i azurno) nego autom. I Boga mi valjalo mi je par puta, pogotovo kad vidis satelitski prikaz :guitar:

Da rezimiram, ove Google mape su *ebeno tacne i azurne, sve pise ***, iznenadih se svaki POI ucrtan na svom mjestu, ulice sve, rute zadaje odlicno kaoi vodjenje.

Jos da ima neka offline opcija, barem onu kesiranu mapu da nsimi nekako, to bi bio vrh vrhova.

Poslednja izmena:
ja koristim google mape ali ne u google maps programu, već u drugom programu i sve mi je offline. cela srbija do krupnog zuma zauzima oko 25gb ako se stavi na karticu, a ja sam namestio da zauzima 4gb preko loop mount. za svaku zemlju u koju bih išao skinem celu zemlju i spakujem u jedan fajl. s obzirom da na fonu imam 96gb, plus mogu da nakačim 128gb flash, ima tu mesta.

nekad mi je žao što je android tako ograničen, sve ovo je nemoguće izvesti na androidu

Poslednja izmena:
@spaad
Upropastio si pogresnim (nepotrebnim) stringovima. Zato i ne moze da radi. Upampti iGO SVE verzije imaju data.zip za 480x800. Idealna rezolucija. Zato stavi ovako.

[android]
fullscreen=1
tablet=0

[rawdisplay]
driver=engine
screen_xy="auto"

Mozda screen_xy="auto" uz eventualno tablet=1 ...na s4, desire s I tabx50 meni radi tako, istina sa onom malo novijom basara verzijom od 25. oktobra
Ne moze isto, nije tablet

Poslednja izmena:
@spaad
Upropastio si pogresnim (nepotrebnim) stringovima. Zato i ne moze da radi. Upampti iGO SVE verzije imaju data.zip za 480x800. Idealna rezolucija. Zato stavi ovako.

[android]
fullscreen=1
tablet=0

[rawdisplay]
driver=engine
screen_xy="auto"

Ne moze isto, nije tablet

Kontam sve,ali 997 ima softverske tastere,sklonio sam ih sa GMD Auto Hide Soft Keys Pro da bi dobio korisnu površinu od 800x480 i kad odradim ovako kako si napisao sve radi u IGO-u osim što kako god ,na bilo kom soft. tasteru pokušam da vratim korak nazad ili bilo šta drugo IGO se minimizira i nema dalje osim da ponovo pokrenem aplikaciju.Verovatno je problem do GMD Auto Hide Soft Keys softvera.Kad u data/ui android promenim rezoluciju na:
m3=730..800,400..480,"800_480"
m4=400..480,730..800,"800_480"
uz isključen GMD Auto Hide Soft Keys sve radi osim rotacije ekrana?Imam verziju IGO Primo 2.4 9.6.29.341779_ANS koju ću probati samo da uhvatim malo vremena.Ovi problemi se javljaju na verziji iGO Primo 2.4 9.6.29.329069 - GP,a na verziji iGO Primo 2.0 Android - Final Edition 2012,bez GMD Auto Hide Soft Keys uz izmenu u data fajlu sve radi kako treba.Možda malo smaram, ali...(perfecionista,jb.)

Znas sta imam i ja softverski taster na Nexus 7. Ali mi je lako jer mozes da siri, od manjeg 1280x720 na vece. Ali kod tebe treba da se smanji od minimalne 480x800 i moje misljenje da to ne moze da prodje. Nesto manju data ima Turska verzija iGO Primo (2.4) 9.6.29.331894 od 20. Sep. 2013.
Saljem ti linkove na PM.

Zahvaljujem Dr. zelvel:):wave:Ova verzija radi i sa skrivenim soft. tasterima u 800x480.Bez ikakve izmene i sys.txt-a.Sam ga je napravio_Ovaj back soft.taster Screenshot_2013-11-30-21-38-46.png u opcijama samog Igo-a postoji u svim verzijama ili ga ima samo u ovoj verziji.

Hvala još jednom:wave:

@spaad da znas da mi je bas drago da si uspeo zbog tvoje specificnosti. A i ja eto cackam ma sam se seti da jedino ta verzija ima u originali nesto manji data.zip.

-.-.-.-.-..-.-

Sad da ti odgovorim

1. Taster Back ima svaki iGO samo treba da se u sys.txt u sekciji [feature] upise string
back_button=1
ili da se aktivira 0 na 1 (back_button=0)
U turskoj sam to stavio u nekim drugim zaboravim....

2. Svaki iGO sam instalira sys.txt fajl. A ako ti se sys vec nalazi u iGO root folderu onda se ne instalira.

Poslednja izmena:
Postoji li mogućnost da se sa iGO R3 Navteq Europe 2013.Q2 mapama nekako postavi latinično pismo u samim mapama i pretrazi?Poštujem i volim,ali vrlo je nezgodno sa zapadnim zemljama.To se dešava samo sa Navteq mapama,sa lokalnim sve je OK.Uređaj je na Eng.,a IGO na SRB.
Hvala!

p.s. Da nije možda zelvel=zervdim?:)

Poslednja izmena:
Evo zvanicne potrvrde da sam bio u pravu kad sam pisao da je TomTom, krajem jula, napravio odlicnu mapu. Pa su me napadali, oni nesretnici, postavljali slike ITD, ITD. Cekao sam zvanicno i dobio jutros na sajtu

"2013.09
Partial coverage: Turkey (88%), Ukraine (44%), Bulgaria (60%), Russian Federation (60%), Cyprus(78%), Montenegro (90%), Serbia (90%)
Connecting roads: Albania, Bosnia and Herzegovina, Macedonia, Moldavia, Belarus"

Nemam vremena za tacan podatak ali i Contrast i NavteQ imaju oko 60%. A jos i pustene su TomTom 2013.Q2 mape za iGO.

Srpska Cirilicna i Latinicna tastatura za iGO
Podrzava sve jezike, dodata srpska cirilica. Vazi za sve iGO verzije.

Sa Total commander ili sa muCommander free (www.mucommander.com)
zamenite fajl keyboard.ini na putanji
data.zip/config

keyboard.ini
Kod:
http://www.share-byte.net/BaA9Kp

Poslednja izmena:
Partial coverage: Turkey (88%), Ukraine (44%), Bulgaria (60%), Russian Federation (60%), Cyprus(78%), Montenegro (90%), Serbia (90%)
Connecting roads: Albania, Bosnia and Herzegovina, Macedonia, Moldavia, Belarus"

Nemam vremena za tacan podatak ali i Contrast i NavteQ imaju oko 60%. A jos i pustene su TomTom 2013.Q2 mape za iGO.

Pozdrav,
Nisam siguran da li sam dobro razumeo... Da li kažeš da nova TOM TOM mapa ima pokrivenost 90%, a Contrastova 60% puteva u Srbiji?
P.S. Nisam video tu najnoviju TOM TOM mapu... A Contrastovu I Navteq-ovu koristim skoro svakodnevno po Srbiji (obe najnovije)

Poslednja izmena:
Pozdrav, Nisam siguran da li sam dobro razumeo... Da li kažeš da nova TOM TOM mapa ima pokrivenost 90%, a Contrastova 60% puteva u Srbiji?
Da. Bas tako. Bolju pokrivinost, napisao iGO.

P.S. Nisam video tu najnoviju TOM TOM mapu... A Contrastovu I Navteq-ovu koristim skoro svakodnevno po Srbiji (obe najnovije)

Nije izasla za iGO. Tek treba da se pojavi. Pojavila se na TomTom navigaciji 915.xxx (27.7.2013) i Sygic-u.
Sygic nije kupio u fulu, vrlo malo POI tacaka ima, ...
Ja sam samo pisao da je mapa odlicna. Nisam hteo da napisem da je najbolja. Sad kad je taj podatak objavio iGO. Ja potrvdjujem.
Mala korekcija, znam da je neko iz NS napisao da je najbolja i da je koristi... ali nisam hteo da ga podrzim, jer razumeces, neki brkaju sve i nema objasnjenja dalje.
Poz.

Poslednja izmena:
Ни мени сад ништа није јасно. Јел изашла нова Топмап (тј Контраст) Србија или није (за иго)? И друго сад се гађате ту са Томтом и Топмап, па зар није Томтом купио Топмапове мапе још прошле године? Или беше Телеатласове? Нека ме подсети неко?

Ни мени сад ништа није јасно. Јел изашла нова Топмап (тј Контраст) Србија или није (за иго)? И друго сад се гађате ту са Томтом и Топмап, па зар није Томтом купио Топмапове мапе још прошле године? Или беше Телеатласове? Нека ме подсети неко?
Tomtom је купио Teleatlas и то није исто што и Topmaps. Topmaps су локални провајдери, што занчи у случају Србије то је мапа Contrast-a.
Не узимај здраво за готово што пишу појединци, папир трпи све!
Што се тиче Београда, Navteq и Contrast мапе боље су још увек од tomtom мапа!

Jedan je banovan. Sledeci put ce biti vise njih.
Kliknite report i ignorisite postove koji nemaju veze sa temom .

Изашла је нова верзија НАВИГОН-а 5.1.0

+++ Latest version 4.9.5 now available +++
Important notes:
- The software requires additional data (maps, voices etc.) via WLAN after installation!
With NAVIGON you can transform your Android smartphone into a fully functional mobile navigation system with on-board maps, which entails no data transfer or roaming charges for map display, route calculation, etc. Thanks to a faithful adaptation of the menu functions, the app fits in seamlessly with the Android operating concept.
*** Features and range of functions ***
+ Google Street View - destination preview (where available)
+ Lane assistant / Active Lane assistant (requires android 2.2 or higher)
+ Bluetooth support (requires android 2.2 or higher)
+ NAVION Latest Map Guarantee (new customers receive the most up-to-date map when purchasing the app)
+ Google Local Search
+ Foursquare log-in at destination
+ Glympse: Send your position information to selected users
+ Safety Cameras (permanently installed cameras)
+ Reality View Pro
+ Speed Assistant
+ NAVIGON Reality Scanner
+ NAVIGON MyRoutes
+ Text-to-Speech and precise spoken announcements
+ Different English accents
+ Extended Pedestrian Navigation
+ Destination entry with coordinates
+ 2D and 3D map displays
+ Last Mile - can save automatically your car's position and switches to pedestrian- resp.public transport mode* for walking of the last mile. *Public transport mode is available only when in-app “Urban guidance” has been purchased
+ NAVTEQ map material for 44 countries of Europe

NEW: Enhance your system with in-app packages
+ Urban Guidance – navigate in many European urban areas using public transport**
+ Panorama View 3D
+ NAVIGON FreshMaps XL
+ NAVIGON cockpit
+ TrafficLive
+ The Michelin restaurant and hotel guide
+ The Michelin green guide
+ ADAC camping guide (German language only)
+ POI all-in-one (extra POI package)
+ Mobile Alert Live - a new MOBILE danger zone service
+ NAVIGON LPG and Bio-Diesel filling stations
**The service is currently available in more than 55 European metropolitan areas. Urban Guidance is a Live service and therefore requires a data connection.

Pozdrav,
Nisam siguran da li sam dobro razumeo... Da li kažeš da nova TOM TOM mapa ima pokrivenost 90%, a Contrastova 60% puteva u Srbiji?

Ako imas najnovije mape srbije i okolnih drzava za igo uploaduj ih i pusti linkove.
Hvala

Koje mape Navigon koristi, probao sam ga pre par meseci i radio je skroz korektno, interfejs necu da komentarisem, rutiranje je skroz ok.

Nazad
Vrh Dno