Šta je novo?

Android navigacija i mape

hm, mozda ne bi bilo lose kada bi pokrenuo posebne teme o npr Sygic i mozda Igo, kao najpopularnijem programu...sa slikama, naravno, bez linkova, mozda link ka google play-u...
ovako je sve na gomili, malo nepregledno...poziv i za ostale, da deo o navigacijama unapredimo....

ZX, hajd' onda ako ti nije frka napisi sta koja od aktuelnih navigacija koristi tj. koje mape i kakve su za exYU. Cisto da se narod malo upozna! :)
iGO: Navteq, TomTom, TopMaps, Kontrast
Sygic:TomTom, Navteq
Navigon: Navteq
Navitel: JSC
CoPilot: Navteq
Већ сам навео да Navteq, TopMaps, Kontrast и JSC једини обрађују колико толико Србију, БиХ, Македонију и Црну Гору. Колико су прецизни, не могу рећи јер би ми требало много времена, на терену, да проверим колико је која прецизна и детаљна.

Marinko ti planiras na turneju po evropi?! Ljudi napraviste totalnu filozofiju od navigacija i mapa za android,a sve je krajnje jednostavno!
Sto se garmina tice,ma koliko bio tehnicki dobar i graficki lep,ja sam ga sa pojavom igo-a odma batalio zbog kompleksnosti i zavrzlame sa mapama i podesavanjem istih (pricam o narodnoj verziji jel,).

Ne planiramo bas celu, samo nekoliko drzava. ,) Pa se polako pripremam...prvo moram da nagovorim ;) svaju, mora neko i da vozi. Pa da skoknemo do Budimpeste, Bratislave Beca, Minhena, Ciriha, Belforta, Antverpena, Amsterdama, Bremena, Praga, Bratislave, Budimpeste...Kula. To su samo glavne destinacije, a gde cemo jos svracati...ko to zna?

@marinko98,
заборави ТоmТоm мапе, раде само западну Европу а ми смо обрађени на нивоу аутопута и још пар магистралних!
Већ сам навео, Navteq, TopMaps, Kontrast уз мапе из руског Навитела (JSC "Center of Navigation Technologies") су једине које су се колико толико позабавиле Србијом.

Cuo sam za to, zbog toga sam i pitao da budem siguran.

@marinko98,
за ово што си навео, саветовао би ти Navigon (најновије мапе Navteq, јун 2013) и, евентуално Sygic, јер су мапе из 2012. Код Navigon-a су ти већ упаковане прекршајне камере, прекорачење брзине, паркинзи и све што ти је неопходно.

^ Hvala na savetu. Tako ce i biti. Sad vidite zbog cega sam probao sve navigacije koje su nam dostupne. Steta sto GNex ima samo 16 odnosno 13GB slobodnog prostora, da ima 32 "natrpao" ;) bih sve moguce Android navigacije...pa lepo natenane probao jednu za drugom. ,)

Brate to ti je isto kao i Antivirus. Znaci sve je u 5 deka, nema savrsenog, sve se svodi na to sta ti odogovara tj sta preferiras.

Konkretno kod nacigacije meni nisu bitne samo mape vec i kvalitet samog programa (interfejs, preglednost, pravilno i lagano rutiranje, brzina, optimozovaniji za bateriju...itd )

Isto kao i za Antivirus, *ebe mi se za set zastita i definicije, ako mi se ne svidja program i ako davi racunar!

Steta sto GNex ima samo 16 odnosno 13GB slobodnog prostora, da ima 32 "natrpao" ;) bih sve moguce Android navigacije...pa lepo natenane probao jednu za drugom. ,)
Накачи USB flash преко OTG кабла и решен проблем (мој стари SII без проблема прихвата) за GNex не знаљм али ако код мене на ЈВ хоће зашто не би и код тебе?

Poslednja izmena:
^ ma ne...to sam samo onako rekao sta bih radio da imam vise prostora na raspolaganju. Dosta su mi i ove tri aplokacije (iGo, Navigon i Sygic), od kojih cu najvise na tvoju preporuku koristiti Navigon.

Malo ti je to :D Ako ti toliko treba kupi neku profi navigaciju :D

^ hteo sam i TT, :) ali mi je zx16 rekao da nije za nase podneblje bas upotrebljiva. ;)

Di da kupujem jos i navigaciju posebnu (supruga bi me oterala od kuce), a i volem da imam sve u jednom devices.:D

Женама техника смета зато што су живи антиталенат за исту. Пошто не капирају чему служи, њима је то непотребно!:-devil-:

Ja sam mislio da si 98 godiste, pa reko' sta ih nabaca toliko, ko da ne izlazis iz auta :D. Ovaj Sygic je znaci vrh vrhova, tako mi je legao program! Hvala ZX-u, nadamo se redovnim NQ mapama,barem jednom godisnje dovoljno. :D :) Nama je potrebno raditi mapu jednom u 50 godina s obzirom da se nista ne (g)radi :d

Poslednja izmena:
^ a kako znaju da koriste FB? Za to su talentovane (da vide ko skim i zasto...):rolleyes:
Ja moram da "corim" ;) na GNexu da bih citao Bench. Supruga laptop, sin desktop, a "gazda" 4,7" i udri po onim sitnoj tastaturi :banghead:

Radi li taj Sygic na svim rezolucijama ili mora da se juri odgovarajuca kao za iGo?

Једино iGO има то смарање са резолуцијама. Остале навигације немају!

Stjepane '62 sam godiste. Volim da probam sto vise istih programa koji rade jednu istu stvar, pa da onda izaberem onaj koji mi se najvise svidja i za koji mislim da je najbolji.

Urose takodje mislim da radi na vise razlicitih rezolucija, sacekaj zx16 da potvrdi. Zaista je Sygic odlican i sa puno razlicitih podesavanja i opcija, a i UI mu je za pohvalu.

Toliko hvalite Sygic, a sad vidim Sygic se ne placa :D

Kako je moguce da je tako dobro uradjeno, a da se ne naplacuje? :zgran:

@Djilke, u Srbiji je sve moguce..pa i to da trial neograniceno traje... ;)

Nego, da li si ti probao i koristio neku navigaciju od ovih sto se spominju u temi?

Nego, da li si ti probao i koristio neku navigaciju od ovih sto se spominju u temi?

Vecinom mene voze, tako da nemam problema sa navigacijama :D

Inace, meni iGO zavrsava posao (cini mi se da imam Primo), tako da ne moram da se mucim nesto posebno, uvek me je odveo na mesto gde sam trazio ;)

Само искључиш сат на телефону и trial ти ради стално!:beat:

Само да вас обавестим да сам на два форума поставио АПК за Sygic 13.1.4 са отклоњеном грешком, гашење навигације при ротацији телефона.

@zx16
kakav je Navigon u odnosu na Sygic, utisci?
da li je jos neko probao?

gledam na onom ruskom sajtu, uputstvo za instalaciju, nije bas toliko prosto, pa da vidim vredi li se muciti...
pretpostavljam da je prednost Navigona svezije mape, a kakva je situacija sa samim programom, opcije, i sl?

Само да вас обавестим да сам на два форума поставио АПК за Sygic 13.1.4 са отклоњеном грешком, гашење навигације при ротацији телефона.

E svaka cast. Nisam ni skontao dok ne vidjeh sad :D

a kakva je situacija sa samim programom, opcije, i sl?

Sto se mapa tice nemam pojma. Sto se tice samog programa ne moze ni jedan prici Sygicu po meni definitivno! :)

Poslednja izmena:
nasao sam Navigon 4.9.1...na prvi pogled, ipak ni blizu Sygic-u....nesto mi je sve cudno...

Poslednja izmena:
nasao sam Navigon 4.9.1...na prvi pogled, ipak ni blizu Sygic-u....nesto mi je sve cudno...

I meni je bilo. Niam znao ni rutu napraviti normalno kao na Sygicu, kamo li sta vise! Sa Sygicom se iz stana povezem na satelit!

OK je sa isravljenom verzijom, rotira ekran bez problema Sygic :)

Poslednja izmena:
Evo Sygic sa ispravljenom greskom pri rotiranju ekrana. Sada radi zaista savrseno, a tako i izgleda.

uploadfromtaptalk1376309999675.jpg

Evo jos jednog SS Sygic-a.

uploadfromtaptalk1376311435650.jpg

Poslednja izmena od urednika:
@zx16
kakav je Navigon u odnosu na Sygic, utisci?
da li je jos neko probao?
Већ сам писао да је то ствар укуса. Лично, мени се допада јер ми је једноставан и функционалан + свеже мапе. Треба мало да се позабавите њиме па да видите да је више него ок.
Ево, сад када сам ишао на море преко БиХ, прво ми је на граници избацио обавештење:
screenshot2013-07-06-07-.png

А у Горажду, где нисам ни сањао, упозорење на камеру:
screenshot2013-07-06-08-.png

Надам се да је ово више него довољно?

Nazad
Vrh Dno