Šta je novo?

Android navigacija i mape

Prvo, ti pišeš besmislice.

Drugo, kakve veze ima screenshot sa administrativnim statusom Zemuna? Gde na tvojim screenshotovima piše da je Zemun grad u sastavu Beograda? Nigde, a on to i nije. Zemun je gradska opština, baš kao i Čukarica, ili bilo koja druga beogradska opština.

I treće, nismo ti mi ovde krivi što koristiš program sa lošim mapama. U iGo možeš da pretražuješ i po gradskim opštinama, ali i ne moraš. Ako tražiš Njegoševu ulicu, saznaćeš da ih u Beogradu zapravo ima 5.

Evo i tebi screenshot, sa iGo:
http://www.imagebam.com/image/ef2473267313334
Ало, да ли се ти шалиш или си озбиљан?
Најмање три пута сам написао да је у питању навигација НАВИТЕЛ!!!!
***, теби стварно треба цртати!
Врати се назад, прати тему и види како је кренула расправа а не да упадаш са бесмислицама. Пишем о Навителу а ти ме демантујеш са iGO навигацијом?!
Шта још рећи да би ти укапирао?

Zaključak je jedan jedini - Navitel ne valja.

Ako možemo da se vratimo na normalne oblike konverzacije, bilo bi lepo. U suprotnom, možemo i da vas pošaljemo na odmor...

Zaključak je jedan jedini - Navitel ne valja.

Ako možemo da se vratimo na normalne oblike konverzacije, bilo bi lepo. U suprotnom, možemo i da vas pošaljemo na odmor...
Па уби се објашњавајући да не ваља али...

Не знам зашто још увек при директном скидању нуде и даље мапе Q4.2012.
Скини са торента, који сам ти послао на пп, мапе Q2.2013.
uuuu tu onda nešto ne štima... kako nude q4 2012 mape na direktnom skidanju, su oni udareni mokrom čarapom?

Ajde jedno normalno pitanje: kako da nateram iGO Primo da koristi mape sa SD kartice, a da ne koristi internu?
menjao sam sys.txt i na SD kartici i u data folderu sistemske particije.
Kod:
[folders]
linked_root_list="/storage/sdcard1/iGO"

Neki predlog?
Možda mora ovako

/mnt/sdcard/external_sd/iGO

Koje mape tj. kombinacije mapa koristiti do Grcke, planiram i da se majem po Solunu, TopMap ili NQ ?

nq ima dobru grčku čini mi se. a radi i rutiranje između zemalja. ja se nisam mnogo čačkao sa solunom, samo jedan dan, ali 100% su mi bile tačne nq.

Možda mora ovako

/mnt/sdcard/external_sd/iGO

Namestio sam sa onom mojom putanjom, ali sam morao opet da instaliram iGO sa kartice. Međutim, iako sam stavio u sys.txt moju rezoluciju 800x480, sada mi slika izlazi sa ekrana.
Neko možda napamet zna koja je vrednost treba za SGS?

Koje mape tj. kombinacije mapa koristiti do Grcke, planiram i da se majem po Solunu, TopMap ili NQ ?

na jednom telefonu imao sam nq a na drugom epsilon (topmap). grcka je inace bedno odradena, barem ono sto nas zanima a to je obala i turisticka mesta. iako na nq ima vise ucrtanih ali isto tako neimenovanih ulica bolje mi se pokazala topmap varijanta sa poi-ima po solunu.

Poslednja izmena:
Koју навигацију користиш?
Ово те питам јер не објављују сви истовремено најновије мапе. Рецимо, мало позната пољска навигација, Аутомапа, међу првима објављује NQ мапе. Ево, Sygic je пустио мапе Телеатласа 03.2013 које су много слабије од NQ 09.2012. што сам приказао у табели (два-три поста раније).
Оно што поуздано знам, Navteq Q3.2013.(значи, објављене у јуну 2013.) користи Аутомапа и Навигон. iGO, aко се не варам, користи још увек Navteq Q1.2013. а Sygic 09.2012.
Koнкретно за Грчку, мапа у истој екстензији за Sygic од Телеатласа (2013) тешка је 66,6mb а мапа Navteq (2012) 86,6mb.
За iGO, мапа Грчке ТоpMaps (03.2013) teška je 24,1mb a Navteq (Q1.2013) teška je 40,3mb.
Није тешко закључити да је Navteq најбоље решење.
Да додам, руски Навител има одличну мапу Грчке (користе мапе руског произвођача)!

Poslednja izmena:
Za sad podeljena misljenja :)

Koristim iGO Primo

Aj da ti olakšam. Ja sam za NQ koristio 2012.Q4 a sad vidim da su u međuvremenu pre izašle 2013.Q1.

Mape i poi za Grcku su blagi uzas! Lokalna mapa "Greece_R3_Epsilon_2012.07_120910.fbl" i poi "Greece_Epsilon_2012.07_120726.poi" su jako loše odradjeni, pola hotela mi nije našlo, na glavnom putu prema Makediniji nisu upisane pumpe, kružni tokovi u Solunu isto tako... Baš razočaran

Sa tom mapom nesto nije bio zadovoljan ni drug kojem sam pozajmio GPS ali sam mislio da nije umeo da se snadje.

I koja je onda oznaka poslednje mape koja je ok? Navteq?
Grcka.

Greece_83_NQ_2013.Q1_130604.fbl

Ja imam ovu.

Poslednja izmena:
I koja je onda oznaka poslednje mape koja je ok? Navteq?
Grcka.
Navteq Q1.2013 за iGO или Navteq Q2.2013 за Navigon! Ја сам управо дошао са одмора и најбољи утисак на мене је оставио Navigon од Garmin-а са новим мапама јер ми некако најкомплетнији и најлогичнији (бар док Sygic не пусти последње мапе Navteq). Једина мана је што у менију нема српски језик. Има хрватски али новокомпоновани што је благи ужас!

Poslednja izmena:
Navteq mape 2012 Q4 vodile uspešno - bez menjanja mapa i više ruta - od Sombora preko Makedonije oko Soluna do Neos Marmarasa i nazad. iGO Primo i Android.

Navteq mape 2012 Q4 vodile uspešno - bez menjanja mapa i više ruta - od Sombora preko Makedonije oko Soluna do Neos Marmarasa i nazad. iGO Primo i Android.

Koliko ti je skinuo novca ?
Svidja ti se Neos i Porto Karas ?

A zašto bi mi skinuo novac? To je GPS signal, nema transfera podataka preko operatera i mape su već skinute. Nije to Google Maps - sve je bilo free.

Dobro, sta se iscudjavate, covek je mislio na data protok u romingu, druga je stvar sto navigacija moze da radi i bez data konekcije.

IGO i radi bez proroka a u inostranstvu svakako ugasite net pogotovo na android uređajima. Po meni treba obrisati i apn. Moj provajder ima opciju gašenja neta odmah po pozivu korisničkog servisa a ženin ne tako da ona stavi prepad za napolje. Zašto? Sećam se lika koji je pogledao epizodu selo gori na youtube u romingu i dobio 12.000e račun.

Lopovi :) U Sloveniji je donet zakon da po default-u svaki korisnik dobije blokadu kad predje 60€ u roamingu. AKo sa namerom hoćeš da koristiš moraš pre nego što odeš iz zemlje da aktiviraš opciju no limit.

Nego, jel koristi nego Navigon? Ja imam neku narodnu verziju koja OK radi ali je problem što pri startu aplikacije se povezuje na server i proverava licencu ili šta već. Kad sam bez neta navigacija je neupotrebljiva, ne mogu da je pokrenem uopšte.

Навигацијама није потребан интернет. Да је тако, како би радиле класичне навигације које немају SIM картицу, односно, нису инсталиране у телефон него се купују као засебна јединица?
Navigon са мапама Q2.2013. по мени, за сада је најбоља навигација.

Poslednja izmena:
Nisam ja rekao da im je potreban net, daleko od toga, nego da par verzija koje sam probao proveravaju neku glupost na serveru pri startu. Evo, sad sam sam probao bez neta i nece ni da krene. Sa netom se pokrene, evo i koja je narodna verzija inace...

Prilozi

• Screenshot_2013-08-07-16-26-29.png
    Screenshot_2013-08-07-16-26-29.png
    87.7 KB · Pregleda: 229
  • Screenshot_2013-08-07-16-29-10.png
    Screenshot_2013-08-07-16-29-10.png
    170.3 KB · Pregleda: 216
Istu narodnu verziju imam i radi bez problema.

Danas sam probao Sygic v13.2.0.154. Od tri navigacije (iGo Primo, Navigon i Sygic) koje imam na GNexu, Sygic mi se najvise svidja i rekao bih da je najbolji.

Jedino mapa za Srbiju je nikakva, ali ostale mape i jedinstvene mogucnosti koje ima su veoma dobre. Preporuka svima kojima treba navigacija da ga probaju.

Da li je neko probao da stavi Navteq mapu za Srbiju u Sygic? Procitao sam da za v11 mogu da se koriste Navteq mape.

Probacu da "izmiksujem" Njegove mape sa Navteq mapom Srbije.

Од прошле године имаш одличне Navteq мапе Србије за Sygic. Последња, важећа, је Navteq 09.2012. Teleatlas-ове су на нивоу магистралних путева. Још да знаш, нема миксовања мапа. Ако хоћеш да ти направи, рецимо, руту од Београда до Солуна мапе морају бити од истог произвођача. Иначе Navteq мапе су боље, детаљније, од Teleatlas-ових и за остале земље Европе.

Nazad
Vrh Dno