Šta je novo?

Android navigacija i mape

Koristimo iGo i Google maps i pitamo po coskovima slucajne prolaznike :)

da li moz neko da mi da neku android navigaciju da radi posto mi ne radi navigacija koja je u telefonu
imam samsung galaxy ace s5830
hvala

Nešto svi pominju neki iGO, probaj njega ;)

^^ Ne moraš ubaciti sve mape, već samo države koje ti trebaju. Kod iGo postoji folder gde su mape po državama i najveće tipa Francuske i Nemačke nisu već od 300mb. Ostalo držiš na računaru pa ubacuješ u telefon/navigaciju i sklanjaš po potrebi.

Nemojte se raspavljati iGo vs Garmin. Mape su u osovi iste jer uzimaju istu osnovu a to je sada Navteq. To što trenutno zateknete neke razlike u mapama, posledica je toga da su konkretne mape koje koristite u različito vreme povučene sa Navteq servera, gde se redovno i na dnevnoj bazi ispravljaju i dopunjavaju. Ali konkretan paket za određenu navigaciju se pravi s' vremena na vreme i izmene koje Navteq unese u međuvremenu na našoj navigaciji vidimo samo kada nabavimo novi paket.

Pored Navteq baze, i za Garmina i za iGo postoje i lokalni proizvođači mapa sa manje ili više detalja u odnsu na Navteq. Za Garmina je to Infoteam a za iGo mape radi i Kontrast (doduše, i jedni i drugi rade samo Srbiju)

celih 100 dinara košta 2gb kartica, ali ni to ti ne treba, jer igo sa mapama za srbiju zauzima 150mb. da probaš garmina? on zauzima par megabajta?

^^ Ne moraš ubaciti sve mape, već samo države koje ti trebaju. Kod iGo postoji folder gde su mape po državama i najveće tipa Francuske i Nemačke nisu već od 300mb. Ostalo držiš na računaru pa ubacuješ u telefon/navigaciju i sklanjaš po potrebi.

Nemojte se raspavljati iGo vs Garmin. Mape su u osovi iste jer uzimaju istu osnovu a to je sada Navteq. To što trenutno zateknete neke razlike u mapama, posledica je toga da su konkretne mape koje koristite u različito vreme povučene sa Navteq servera, gde se redovno i na dnevnoj bazi ispravljaju i dopunjavaju. Ali konkretan paket za određenu navigaciju se pravi s' vremena na vreme i izmene koje Navteq unese u međuvremenu na našoj navigaciji vidimo samo kada nabavimo novi paket.

Pored Navteq baze, i za Garmina i za iGo postoje i lokalni proizvođači mapa sa manje ili više detalja u odnsu na Navteq. Za Garmina je to Infoteam a za iGo mape radi i Kontrast (doduše, i jedni i drugi rade samo Srbiju)

aha znaci moze tako onda je sasvim ok

Interfejs je manje bitan ako radis posao sa tom navigacijom a ona recimo:

-nema ulicu
-ima ulicu ali nema broj
-ima ulicu i broj ali nema slovo (recimo 8A koji je sa druge strane ulice)
-ima ulicu i broj ali te dovede sa druge strane zgrade jer zgrade nema ucrtane

I jos zamisli da vozis nesto drugo od obicnog malog automobila, kao sto je kombi, autobus, kamion, camac i onda skontas zasto garmin kosta toliko sa onim krs interfejsom.

Ništa od navedenog nisam primetio u Srbiji. Štaviše, ne vidim nikakvu razliku u pretragama adresa i poi-a između ove dve app. Koliko znam Contrast radi mapu Srbije i za Garmin i za iGO. Čisto sumnjam da su u verziji za jednu app nacrtali ulaz na drugoj strani zgrade ili preskočili broj ili izbrisali kafanu. Da si rekao da program koristiš za nautiku ili hajking pa u redu, ovako se ne slažemo. Po pravilu, koga god znam da je prešao sa Garmina na iGO tj sa Nokije na Android (a pošto sam im svima ja ubacivao app u telefone mogao sam da im ispratim prve utiske) svako je imao pozitivnu reakciju na iGO posle onog smora sa ukucavanjem države, grada, adrese ispočetka i ispočetka pa nenalaženja poi ukoliko je dalje od 100ak km od trenutne pozicije, nemogućnosti pronalaženja pojma po početnim slovima ako je više reči u imenu itd...

Poslednja izmena:
ubacih igo u zte skate, i mape srbije, bosne i crne gore...tj surak mi ubacio sve to...a meni trebaju grcka i makedonija...grcku sam nasao, skinuo sam neki torent od 3gb sa navteq 2012.Q4 mapama, uzeo grcku, ali nema makedonije nigde...i ne mogu da izaberem rutu do pefkohorija, verovatno jer nemam makedoniju u mapama ili je nesto drugo po sredi? bas mi se ne kupuje navigacija samo da bih otisao do pefkohorija...prosle godine sam smo otisli nekako do vrasne, a vratili se uz pomoc google maps posto se navigacija na devojkinom telefonu nesto zabagovala... xD

Stize Makedonija na pp, pa proveri.

izbaca gresku "CANNOT FIND PATH, MAPS ARE ISOLATED", sve mape su navteq koje imam u folderu, imam i basemap...ne znam sta bi moglo da pravi problem...

edit: ipak moja greska, mapa srbije nije bila navteq, sada sam ubacio njihovu, i radi sve bez problema.

jericho, hvala jos jednom za mapu makedonije ;)

Poslednja izmena:
Vidiš, pravo rešenje bi bilo da si skinuo Contrast Srbiju, Navigo Makedoniju i Epsilon Grčku a sve one se nalaze u Topmap mapama (koje su u stvari local providers). Mada, ni ovako se nećeš izgubiti.

Bravo za post NShappy... kad bi taj tvoj post mogao da se ponovi kao svaki deseti u ovoj temi ;)

"KARTU ČITAJ AL SELJAKA PITAJ" ;)

Da li je neko imao problem sa landscape modom na alcatel-u 997? Naime, u portret modu radi sve super, nasao sam pomocu screen size app tacnu rezoluciju, ubacio sve u sys.txt i multimode.ini i igo radi super samo u portret modu, cim okrenem telefon u landscape, kompletna slika se iskrivi?

Da li je neko imao problem sa landscape modom na alcatel-u 997? Naime, u portret modu radi sve super, nasao sam pomocu screen size app tacnu rezoluciju, ubacio sve u sys.txt i multimode.ini i igo radi super samo u portret modu, cim okrenem telefon u landscape, kompletna slika se iskrivi?

Uzmi ovj sys.txt i javi da li radi sada. I zapamti dobro, kad trazis pomoc nije dovoljno napisati alcatel-u 997, jer sad treba da trazim: koja rezolucija, koji android, ... ili daj link do nekog sajta ili napisi.

i? kako da skinem taj sys.txt? uvek mi skine nesto iLividSetup-r362-n-bc.exe

Okaci mu ovde u poruci taj mali fajl, vidis da se ne snalazi covek sa tim hostom.

Resio sam problem uz pomoc prijatelja sa drugog foruma :)

Ja nisam ni rekao da nije, samo da se covek ne snalazi, pa da mu okacis ovde, jer je fajl mali, a forum podrzava taj attachment. Posto se snasao na drugom mestu, onda nista.

Provalio sam. Nisam do sada koristio ovakav način downloada. Nego vidim da ima pause prilikom download a kada sam jutros pokušao da nastavim bilo je samo connecting. U čemu je fora?

Ajde ljudi pomozite, treba mi sys.txt za Note 2 kako bih dobio status bar nazad i nestala crna traka iz donjeg dijela ekrana. Takodje, prilikom rotacije ekrana, iGo ne vraca sliku kako treba, ostaju "duhovi".

Ja bih skinuo drugu verziju iGo, ti "duhovi" ne bi trebalo da se pojavljuju ni kad je rezolucija pogresna.

Jel vam se vidi status bar na S3 dok radi iGo?

Ne, ni u landscape, ni u portrait modu.

Sredio sam u medjuvremenu...

Prilozi

• Screenshot_2013-05-14-11-44-31.png
    Screenshot_2013-05-14-11-44-31.png
    274.6 KB · Pregleda: 166
  • Screenshot_2013-05-14-11-44-09.png
    Screenshot_2013-05-14-11-44-09.png
    395.7 KB · Pregleda: 174
Kod mene na note2 je ovako (status bar se ne vidi ali ako mi zatreba samo ga spustim)

Prilozi

• uploadfromtaptalk1368525080536.jpg
    uploadfromtaptalk1368525080536.jpg
    64.3 KB · Pregleda: 167
  • uploadfromtaptalk1368525100975.jpg
    uploadfromtaptalk1368525100975.jpg
    63.4 KB · Pregleda: 162
Poslednja izmena:
@milko

Imas li mozda sacuvanu instalaciju ili maka sys.txt da mi posaljes? Dvije verzije sa neta sam skinuo i nijedna ne radi kako treba.

Nazad
Vrh Dno