Šta je novo?

Android - general Q&A (FAQ u prvom postu)

Startuje zvanicno LineageOS za vikend. Novi start, nova nafaka. [emoji106] Jos ako budu weekly buildovi extra, uzelio sam se weekly slima ko nekad. [emoji41] [emoji490] [emoji106]

Poslednja izmena:
Pozdrav!

Uzeh Meizu M2 i imam problem.

Ne prikazuje mi na ikonici Messages na početnom ekranu koliko imam nepročitanih SMS-ova?!
Kako to da namestim, zna li neko?

I drugi problem, ne stavlja u isti niz poruke od poznatih sa onima od nepoznatih brojeva telefona, tj. odvaja ih kad se uđe u Messages?!

Pretražih sve i ne mogu da namestim :(

Android je 5.1, a Flyme 5.1.12.0G

Pa nije bilo kad sam ja postavio. Nego sta misle ljudi o lineageu, znam da su ishejtovali CM u zadnje vrijeme.

Probacu ih nekad naravno kad mi se bude mijenjalo...

Sent from my Gphone

Ko ono reče da ide dobro Nougat ? [emoji1]
7.0 & 7.1.1 zajedno jedva preko 1% ...

nexus2cee_FebDistributionNum.png

https://developer.android.com/about/dashboards/index.html

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk v6.4.7 (Build 853)

Poslednja izmena:
To je nekih 20 miliona uređaja - malo li je :)

Da li treba brisati kes na android telefonima? Sad nesto gledam imam trenutno 250mb kesa. Obrisao sam ga, ali da li ima poente to raditi?

Sent from my LG-H440n using Tapatalk

Pa ima s vremena na vreme, čisto da oslobodiš prostor

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

To je nekih 20 miliona uređaja - malo li je :)

Da li su ovde racunali Samsung S7/E (primerke sa odredjenih trzista)? Ako nisu onda je ovaj procenat malo manje ocajan :)

Nugat su dobili uredjaji koji se svi zajedno nisu prodali u broju kao S7/E :d

Poslednja izmena:
Od kada sam flešovao stock ROM (telefon se zaglavio na Samsung logo-u) na Note N7100 imam problema sa prikazom teksta.

Vidi se u Tapatalk-u, da duže nazive ne prikazuje cele već ubaci "..." u sredini, iako ima mesta za ceo naziv. U delu "forums" nekad i prikaže, a nekad ne, dok ih u Subscribed nikad ne prikaže cele.

Probao sam menjanje dpi ali ma šta radio vrati ne rešava problem. Primetio sam i da je prostor između tema veći nego kod drugih.

Evo slika, pa obratite pažnju na temu o zaštiti potrošača.
Screenshot_2017-02-11-13-55-30.pngScreenshot_2017-02-11-13-58-52.png

Do čega može biti?

Poslednja izmena:
A evo kako izgleda kada uradim refresh na istom podforumu.
Screenshot_2017-02-11-14-07-25.png

Izvinjavam se za dupli post, pri edit-u nije hteo da okači sliku.

The Google Assistant is coming to more Android phones

Starting this week, the Google Assistant is coming to smartphones running Android 7.0 Nougat and Android 6.0 Marshmallow.
The Google Assistant will automatically come to eligible Android phones running Nougat and Marshmallow with Google Play Services. You'll also see the Google Assistant on some newly announced partner devices, including the LG G6.

https://blog.google/products/assistant/google-assistant-coming-to-more-android-phones/

Setili se posle G6...

Ukljucen loud mode (kao neko dodatno pojacavanje i preko max volume-a)

Google's Android just overtook Windows to become the #1 platform for getting online

It's the end of an era.

Microsoft's Windows is no longer the dominant operating system in the world - a position it has held since the Eighties.

It has been dethroned by Google's Android, underscoring the meteoric growth of mobile and how it has transformed the global computing industry in less than a decade.

According to data from research firm StatCounter, Android has now overtaken Windows to become the single most popular operating system for getting online. In March, it had 39.93% marketshare, versus Windows'37.91% - and the trend looks likely to continue.

http://www.businessinsider.com/andr...-1-platform-getting-online-statcounter-2017-4

App Annie: Android to top iOS in app store revenue this year

screen-shot-2017-03-29-at-11-59-24-am.png

https://techcrunch.com/2017/03/29/app-annie-android-to-top-ios-in-app-store-revenue-this-year/?

Završi se i ta priča, što bi se reklo prvi put u istoriji [emoji2]

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Poslednja izmena:
Jel moguce pojacati ton u slusalici na ne-rutovanom telefonu (Lenovo s60) ???

Ne, čak i na rutovanom ti treba kernel koji ima tu opciju.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Google je pokrenuo projekt PAX, inicijativu kojom želi okončati patentne ratove unutar Android eko-sustava. PAX (mir na latinskom) zamišljen je tako da si proizvođači Android uređaja međusobno besplatno licenciraju patente, što bi u konačnici rezultiralo prestankom tužakanja, odnosno izbjegavanja skupih sudskih trakavica.

PAX-u su pristupili Samsung, LG, HTC, Foxconn grupa, HMD, Coolpad, BQ i Allview, te zajedno raspolažu s oko 230.000 patenata.

Jedan od najvećih igrača kad su patenti u pitanju (čak i u Android svijetu) je Microsoft, no njega za sada nema na ovom popisu, dok HMD zapravo niti nema vlastitih patenata, jer ih drži Nokia. Ipak, u Googleu očekuju da će se PAX inicijativi uskoro trebali pridružiti i mnogi drugi proizvođači, a hoće li ona završiti željenim učinkom, ostaje za vidjeti.

https://blog.google/topics/public-policy/introducing-pax-android-networked-cross-license-agreement/

Poslednja izmena:
Microsoft nema razloga da pristupi, oni ne proizvode Android telefone.

Za sta sluzu Br0Zip na LOS-u? Ne kontam [emoji57]

Sent from my G

Zanimljiv klip. Iskustvo Samsung-a

[youtube]2_L9j6mDJBg[/youtube]

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Pocele su da mi iskacu fullscreen reklame na par aplikacija, izmedju ostalih i na B92.. to se nije dogadjalo do skoro, zna neko u cemu je fora?
Jedna od njih..

6de110ac094fc978e538adb67c51c712.jpg

Sent from my HUAWEI VNS-L31 using Tapatalk

Pocele su da mi iskacu fullscreen reklame na par aplikacija, izmedju ostalih i na B92.. to se nije dogadjalo do skoro, zna neko u cemu je fora?

Sent from my HUAWEI VNS-L31 using Tapatalk
Pa moraju developeri na nečemu da zarade. Pogledaj na storu opis B92 app i videćeš da piše da sadrži reklame.
I Firmware Finder do ovog zadnjeg apdejta nije imao reklame i sad iskaču isto full screen. :)

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Vrh Dno