Šta je novo?

Android - general Q&A (FAQ u prvom postu)

Jel moze neko da sroci par bitnih tips & tricksa za optimizaciju. Sta smem da disableujem recimo, vidjam na par mesta da gasite vecinu google servisa.
Treba mi onaj servis kad zadrzis home dugme da izadje google app, to bi ostavio, kao i automatski upload slika na Google Photos.

Sta ostalo mogu da pogasim sto mi totalno ne treba a bleji u pozadini?

Ne zalazis u te vode Borise. Treba root :d

Jeri da :) Mislio sam da moze tamo na app info pa 'disable'. Ako ima tako nekih zaebancija koje mogu da odradim bez roota.

To ces morati da vidis sa nekim power user-om koji koristi havajca, ali takvi imaju root i sve. Uglavnom neke Huawei servise i neke njihove app mozes da ugasis, uvek mozes da vratis ako ti nesto zezne sto koristis.

Moj 6p je i dalje stock i nisam ništa gasio ili disejblovao. Najveći udar na bateriju su instant mesindžeri i društvene mreže.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Stock Android nije isto sto i EMUI. On tamo ima dosta da gasi, ti skoro da i nemas :)

Može da ugasi dosta stvari na "disable" na nexus ili samsung, ne mora root za sve.

Moj 6p je i dalje stock i nisam ništa gasio ili disejblovao. Najveći udar na bateriju su instant mesindžeri i društvene mreže.

Ne zbog baterije, baterija nije normalna na ovom P9L, vec ovako ako ima nekih totalno nepotrebnih stvari koje mogu da se ugase..

Mislio sam na bloat. Šta imaš na Nexusu da gasis kad je prazan? [emoji23]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pa jel može neki CM umesto tog emui? Znam da ne voliš da se patiš sa efsovanjem, ali *** kupio si bloatware. Sve što eventualno možeš je da disejblujes neke stock aplikacije. Nemoj Google servise jer će se nešto drugo sjeb....

Nismo se razumeli verovatno, nista mu ne fali trenutno, telefon leti, nego sam mislio da ima nekih Android forica koje bezbedno mogu da se ugase ili sta vec, na svakom telefonu, cisto da mi ne bleje bezveze u pozadini ako vec ne mora.

Settings > backup & reset > backup my data - OFF
To uradis ukoliko pocne da ti se neobjasnjivo cedi baterija (moze i preventivno).
Brisanje i disableovanje svih app koje ne koristis se podrazumeva...

To je sređeno odavno sa bekapom, nema potrebe da gasi..

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Imam dual sim telefon.
Ubačene dve kartice različitih provajdera.

Kako pri pozivu da biram sa koje kartice da pozivam?
Nije valjda da moram svaki put u settings, pa da menjam koja SIM kartica čemu da mi služi?

Moze da se podesi default kartica za pozive/poruke/internet

Ms znam. To sam i uradio, ali nije to pitanje. Jedna kartica mi je privatna, druga službena. Nekad hoću da zovem sa jedne nekad sa druge. Smor je ako moram svaki put da menjam default karticu pre nego što pozovem

Onda samo iskljucis default, pa te za svaki poziv pita koju karticu zelis da koristis.

MM u naletu :)

Screen-Shot-2016-12-19-at-3.34.36-PM.png

Screen-Shot-2016-12-19-at-3.36.09-PM.png

Izvor

Au gledam i ne vidim nigde svetlo plavu za N, kad ono to skroz dole sunce ti :D

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Ali se zato na drugom grafiku mnogo jasnije vidi :d

***, gleda se tu sigurno N od izlaska prvog DP-a, a to su ipak bile beta verzije..

Posle silne peripetije dok sam se uverio da nije greska sa moje strane (custom ROM u pitanju), dosao sam do saznanja da na Nougat-u Play store nece da skida i da radi update dok je u roaming-u (mtel cg). Tezak smor.

Poslednja izmena:
Imam jedno pitanje tj problem. Hocu da prodam tel i da izbrisem sve sa njega. Uradim hard resset ali me brine da li moze neko posle nor disck digerom da vrati izbrisane slike? I ako ne moze hsrd resetom kako da totalno izbrisem memoriju. Ne bi neko da vraca moje porodicne fotografije i slike dece. Ne znam kom ce bolesniku da padne u ruke. Hvala unapred

Posle hard reseta pusti kameru da snima dok se ne napuni memorija i onda opet hr i to je to.

imam telefon Cubot Note S Android 5.1....
od pre par dana,primetio sam da mi se Wifi sam upali,iako sam ga ja pre toga ugasio....
ima neko predlog sta da pogledam?

Nazad
Vrh Dno