Šta je novo?

Android - general Q&A (FAQ u prvom postu)

Ni ja to nisam primetio.

Sent from my D6503

Dešavalo se na onim sklepanim romovima meni. Na Stock nije... Za sad

Sent from my D6503 using Tapatalk

Ni ja to nisam video ni na jednom stock ROM-u, samo na developerskim.

Takođe se ni meni za ovih 8 godina korišćenja Androida to nije desilo.

Pokusavam da zamrznem miui sistemski launcher sa tb, al neće. Hoće da zamrzne sve (mi acc, i sl.) medjutim neće mi home. Jel ima neko ideju sta bi mogao da bude problem? Sistem je zadnji dev 6.10.20 sa xiaomi.eu.

uploadfromtaptalk1478176427694.jpg

Sent from my D6503

Others - LOST - Izgubljeni [emoji2]

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

S vremena na vrijeme imam "hangouts rtcs wakelock". Postoji li neko resenje za wakelock, i sta je to u stvari . Disableovao sam app, ne bih je ni instalirao da nije ukljucena u gapps.

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

chart

https://developer.android.com/about/dashboards/index.html

Android 7.0 Nougat - 0.3% [emoji2]

Poslednja izmena:
Daj boze za 6 meseci da bude na 15%...

Izmedju 8 i 12% ce da bidne za 6 meseci. Tesko 15% ili vise..

Podatak da je Nugat trenutno samo na 0.3% nije mnogo strasniji od cinjenice da na vecini uredjaja sa LP/MM UI lice na kojekakve kineske verzije JB/KK a kesiraju kao da imaju 1-1.5Gb a ne 2, 3, 4Gb rama :d

Sent from my D6503

Poslednja izmena:
~10% za 6meseci nije loše .. to je oko 150mil uređaja

Qualcomm QC zakon! Jako jako bitna stvar danas. Cudi me da 5X/6P to ne podrzavaju. Ne znam kakva je situacija sa Pixelima.
Mnogo mi se vise svidja QC tehnologija, nego fast charge preko usb c-a. Voljeo bih da buduci pixeli porade na tome.

QC mnogo bolja tehnologija, mnogo bolja protekcija sto je jako bitno, na kraju krajeva i brze i sigurnije punjenje. Samo na koliko sam naletio slucajeva po netu da se istopi onaj dio plastike oko konektora bas na 5X. Koliko se njih javljalo sa crknutim punjacima na 5x itd itd.

Quick Charge 4.0 je vrh, must have za sledecu generaciju pixela.

Poslednja izmena:
Da li postoji mogućnost da se particioniše SD kartica da mogu da podelim istu na dve partcije, sistemsku i storage na android MM?
Konkretno, RR rom, imam nedovoljno interne memorije i problem je ako formatiram karticu kao sistemsku particiju, ne vidim način da prebacim muziku i fotografije sa računara na karticu, komp vidi samo. internu memoriju. Neko rešenje?

Može, brat je radio na Lenovo P780 jer ima samo 4gb interne memorije.
Proguglaj za postupak, trebaće ti aplikacija Link2SD i da paziš koji format stavljaš za te particije (treba ext3 ili 4). Znam i da je bio savet da se interna particije ne stavlja većom od 8gb jer mogu da se jave bagovi (tako nešto).
Davno je bilo pa se više detalja ne sećam.

Kako da iskljucim ovu opciju da mi se pojavljuje ovo za mikrofon i google now kada ubacim slusalice? I zasto se to pojavljuje samo sa jednim slusalicama a sa drugim ne, a ni jedne ni druge nemaju mikrofon?
Screenshot_20161201-152457.png

Sent from my Nexus 5X

Evo malo guglah, Nexus 5 NEMA tu opciju...strasno kakav propust.

Hvala na informaciji.

Sent from my Nexus 5X

Jel postoji nacin da se iskoristi kod koji dolazi kupovinom blyray diska preko amazon.de. Promenim zemlju na Nemacku ali i dalje ne prihvata

Kupio note 5. Zadnje 2 god sam koristio L930 pa mi je sad android malo stran.

Vidim da mi se fotke uploaduju automatski negde i vidim da je to samsung cloud. Ne znam gde da se ulogujem ili koja aplikacija bi me dovela do tih fotki.
Kako da isključim taj upload na Samsung cloud pošto mi već idu fotke na Google drive.

Vrh Dno