Šta je novo?

Android - general Q&A (FAQ u prvom postu)

Pa i meni se to desava, kad je neaktivan wifi bez obzira sto je povezan i ukljucen, da aktivira mobile data. Samo sto ja jos imam strelice, na koje sam bas navikao, ono kao sto je bilo prije LPa, da mogu vidjeti download/upload saobracaj na obe mreze.

Znam ali što mi onda nije h nego g? Nisam imao tu opciju na prošloj verziji

Pa zato sto tu imas gprs signal, a ne hspa.

Dobro ali kažem ti istog trenutka kad isključim wireless dobijem h i uvek je bilo h.

Ako sve radi kako treba, ne obraćaj pažnju, verovatno neki bug...

Updateovao mi se Play Services 7.0.93. Jesu l' ispravili onaj SystemUpdate bug, ili da ne skidam kvaku sa Keep Awake ? :)

Probaj, pa nam javi. :) Ja još nisam dobio update.

Koga smara da stalno ulazi u app Disable Service posle restarta, kako bi omogucio ovaj servis za wakelock GPSa, lakse je preko komande u terminalu jednim tapom:

pm enable com.google.android.gms/.update.SystemUpdateService

Moze i preko ove app, koju svakako vrijedi imati, a moze i preko skripte prilikom butovanja ili preko taskera:

https://play.google.com/store/apps/details?id=de.hp.terminalshortcutdemo&hl=en

Mada, hvala Bogu, Cyanogen je ispravio navedeni bug, samo treba da ga mergeuje u narednim nightlyima:

http://review.cyanogenmod.org/#/c/91021/

Da li je Android 5.0 ukinuto da piše h+ kada je mobilni internet u pitanju? Do sada sam na većini mesta imao h+ a posle updatea na 5.0 verziju uvek mi piše h

Na stock androidu ni ne postoji h+, samo h

Kod drugih proizvođača mislim da postoji h+

Na motorola moto g imao sam h+ a motorolin Android je skoro pa čist, nisam znao za to.

Zato mi se syncservice od google play service konstantno uključuje? Ja isključim, posle udjem da proverim oni uključeno. Pojede mi preko noći 47 % baterije. Verovatno je bio update

Zato sto play services stalno pokusava da proverava da li ima apdejt

Cemu sluzi ovaj proces? Da li bi trebalo rucno da ga pokrenem i ako treba, kako?
uploadfromtaptalk1426432989080.jpg

To su google apps, ceo paket. Koliko cesto ti se desava?

To su google apps, ceo paket. Koliko cesto ti se desava?

Ma imao sam bootloop, i ocistio sada cashe i dalvic i kad se upalio pojavilo mi se dva puta u razmaku od nekih 60 sekundi. Sada samo da vidim da li ce opet da upadne u bootloop kad ga stavim na punjac jer mi se tako prvi put desilo.

Treba ukljuciti taj raspali servis, i nije mi jasno zasto ne ostaje posle restarta. Cesto rebutujem i zaboravim ukljuciti. Cekam da CM mergeuje fix ko ozeblo Sunce.

Tom Kruze zatvorio temu na XDA i vidim pocistio gapps za 5.1. Joj kakvi su ovi XDA korisnici balvani samo tjeraju devove na G+. Ni jedan dobar rom nije aktuelan na xda, barem za nexus 4...[emoji52]

Povukao mi update GPS 7.0.97. Izgleda da je konacno ovaj put sredjen SystemUpdate. Ima li potvrda jos, hvala qcu :)

Ovo je dobro partnerstvo sa Qualcommom, treba kupovati samo njihove telefone:

The partnership will put Cyanogen's software on more devices than ever, as well as introduce it to customers that don't have or aren't interested in high-end, expensive smartphones

http://www.theverge.com/2015/3/2/8130213/cyanogen-new-branding-qualcomm-reference-device

594d88b5b2a3e04d4a3dd0b80bee31be.jpg

Kako da namestim da se jedna app pokrene pri svakom startovanju telefona (Android GB)?

Poslednja izmena:
Skines neku apk tog tipa sa gplay-a i u njoj to podesis. Ja to radim sa All in one, verovatno postoji jos milion slicnih...

^ Ne postoji nesto kao sto je StartUp folder ili Linux komanda kojom bih to uradio bez dodatne app? ;)

Nazad
Vrh Dno