Šta je novo?

Android - general Q&A (FAQ u prvom postu)

Naravno da sam znao da nisi sejvovao :d

OK je što si ti rešio kod sebe, ali ne možeš da izdaš takvu app na store.
Makar ja ne bih imao mira dok ne nađem šta je.
Ako provališ šta je, obavezno piši. [emoji1]

Imam cyanogenmod kit kat, zasto kad surfujem nece slike cijele da otvori uvijek je na pola okinuta ista stvar je i sa blic aplikacijom , zna li ko u cemu je problem?

Kako da sacuvam sve brojeve iz kontakta? Da li je dovoljno da eksportujem .vcf fajl na racunar. Prodajem telefon i kupujem nov tako da moram kontakte da sacuvam.

Dovoljno je, i u svakom slucaju nije lose imati kao backup, ali lakse je sinhronizovati kontakte preko Gmaila.

Malopre sam instalirao aplikaciju parking manijak i automatski se pojavila registracija (tablica) u aplikaciji. To je u data delu aplikacije, a ja sam uradio clean instalaciju roma nedavno. Da li je to Google počeo da radi backup data za neke third party aplikacije?

Uključeno je, ali je to do sada bilo samo za Google aplikacije, wifi šifre, ne i za ne Google aplikacije, ako ja nisam nešto pomešao.

Meni nije jasno što to ne radi od početka, ali ajde.
I ja uopšte ne znam koja app to radi, a koja ne.
Recimo, Hitman igra radi backup na gdrive.

742c984968e4b8b2d1d09a04c6d146b1.jpg

Nece da mi deaktivira automator. Pobrljavio mi je sistem skroz. Ne mogu da obrisem greenify. Sta je ovo? Ovaj tw me sve vise zeza.
Vreme u status baru mi je zablokiralo a danas sam flesovao firmware preko odina i radio factory reset ccc.

Nadam se da sam ubo thread.

Greenify mi je zeznuo sistem. Koliko znam dalvik se nalazi u data particiji, a odradio sam wipe data.

Pao je jedan factory, *** sada radi ok.

Vec neko vreme koristim auto backup albuma na Google Photos (Google+), medjutim tek sada sam odabrao opciju da mi sve slike uploaduje u full size.

Ovo je super za sve slike koje od sada uslikam.

Medjutim, problem je sto su sve slike koje su sada na Google Photos umanjene, ja bih zeleo da i njih prebacim u Full size (imam sve slike i telefonu jos uvek).
Kada kliknem na backup all, on kaze sa nema nista da backupuje, ako pokusam da obrisem sa Google Photos on mi nudi samo delete everywhere opciju sto bi mi obrisalo i na telefonu...

Zna li neko jednostavno resenje?

Vec neko vreme koristim auto backup albuma na Google Photos (Google+), medjutim tek sada sam odabrao opciju da mi sve slike uploaduje u full size.

Ovo je super za sve slike koje od sada uslikam.

Medjutim, problem je sto su sve slike koje su sada na Google Photos umanjene, ja bih zeleo da i njih prebacim u Full size (imam sve slike i telefonu jos uvek).
Kada kliknem na backup all, on kaze sa nema nista da backupuje, ako pokusam da obrisem sa Google Photos on mi nudi samo delete everywhere opciju sto bi mi obrisalo i na telefonu...

Zna li neko jednostavno resenje?

Prostupi goole plusu sa kompa, i brisi sta treba

Upucen sam da ovde pitam. Kako smanjiti thumbnail fajl kada dostigne 700-800 mb do 1 gb? Da li je to uopste moguce?

Napraviš jedan prazan fajl i daš mu ime tog od 700mb, onda obrišeš taj od 700mb i na njegovo ime kopiraš ovaj napravljeni i namestiš mu permissions 555.

Kako da napravim neke moje mp3 fajlove da budu sistemske melodije.ubacim ih preko root explorera tamo dje se nalaze stavim al posle ih ne vidi kad biram melodiju.zna li ko?

@undertaker Long tap na taj fajl, pa properties ili permissions (zavisno od aplikacije) i tu podesiš.

Poslednja izmena:
Post se odnosi na untertaker-ovo pitanje, nisam video da si postovo u međuvremenu.

Od cega zavisi koji permissions se stavlja? Ako nesto znaci treba mi za Huawei y530.

Ne zavisi od uređaja već od toga koji vid interakcije želiš da dozvoliš na fajlu. 555 će dozvoliti čitanje i izvršenje fajl, A zabraniti njegovo menjanje.

Kod mene ova fora završava posao, probaj pa vidi šta se dešava.

@Varalica
@Undertaker
Mislim da je najbolje da to uradite preko ES File Explorer-a, meni je tako najjednostavnije :)

To su one melodije koje mi ponudi tel da biram kad hocu da promijenjm ringtone,notification.kako da napravim da prikazuje moje neke pjesme medju njima?sve uradim kako treba stavim ih u isti folder sa sistemskim melodijama napravim isti permision i opet nece

Nazad
Vrh Dno