Šta je novo?

Android - general Q&A (FAQ u prvom postu)

Da, koliko se sećam, ne radi update kad tako instaliraš aplikacije..:)

Ima u titanium-u u special features opcija attach to market (forced). Probaj tako, znam da detach opcija radi, ovo nisam probao.

Nigde na netu nisam nasao odgovor na ovo a mnogo mi znaci:

Da li ovaj novi USR*ANI Kitkat dialer moze da se podesi tako da mi ne ide na ovaj prvi screen, vec da odma ide u history sa keypad dugmetom dole ?

dakle isto kao sto je i sad, samo sto mi odma otvara History umesto ovog speed dial shit-a .. ?

Ako koristis neki launcher tipa Nova koji moze da stavlja Activities Shortcut od neke App, evo resenja:
Stavis History Activity kao precicu.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1413516275682.jpg
    uploadfromtaptalk1413516275682.jpg
    51.7 KB · Pregleda: 134
Poslednja izmena:
Ima li fora neka da odma' Dialpad prikaze kad otvorim dialer, a da nije xposed ? :)

Imam problem kada sam kući i nakačen na wi fi - google servisi neće da rade. Youtube, playstore, gmail. U pitanju je targo, koji imam i na poslu i tamo sve regularno.

Di je *****?

Pitaj Boga. Imao ja taj problem, bilo je do akademske mreže, ne sećam se kako sam rešio, zna neko sigurno.

Imam jedan problem, mislim da sam vec video da se desava na KitKat-u, ali ne secam se detalja. Dakle, kad upalim telefon, Wiko Highway 4.4.2 AOSP, redovno se poveze na WiFi, ali kad ugasim WiFi, nece da se rekonektuje kada ga ponovo pokrenem. Ispisuje Autentication problem, ili tako nesto.

Ima li ko ideju o cemu se radi?

Hvala unapred!

I ja mislim da je ruter.

Probaj da stavis staticku ip adresu,pa vidi da li ima napretka.

Za sad je proradilo, pa ako se problem vrati, probacu. Prva dva, tri dana je svakako radilo ok, problem je postojao samo danas prepodne. Ali da se ne radujem predugo, ako ne bude ok, javicu sta sam pokusao i je l' uspelo. Hvala na savetima.

Da li neko ima problem da mu se +381 konverzacije vode odvojeno od 06x?
Svi kontakti su bez +381 i kada posaljem poruku, odgovor dobijam u drugoj konverzaciji. U oba slucaja pise ime kontakta tako da nije problem prepoznavanja.

Instalirao sam noviju verziju ExDialer-a, koji sam koristio umesto stock dialera od prilike godinu dana.
Od kako sam je instalirao, nemam default Phone aplikaciju u slučajevima kada me neko poziva - tada tome nekome zvoni a meni se ni ekran ne upali nego dobijem signal preko LED i u taskbaru da sam imao propušten poziv jer se nisam javio.
Isto tako za taj propušten poziv me uvek pita koja je default aplikacija za kontrolu istih i uvek moram da biram.

Telefon mi je rutovan, instaliram custom CW rom (4.4 KitKat).
Probao sam wipe data preko Titanium Backup-a, probao clear data preko Lucky Patcher-a, probao da zamrznem i jednu i drugu aplikaciju, probao da instaliram treću, ništa mi nije pomoglo, i dalje imam iste probleme.

Mogu li nekako da rešim ovaj problem jer telefon mi sad nije funkcionalan - ne zvoni mi a neki backup sistema nisam skoro pravio tako da bi izgubio dosta programa i podešavanja koja sam nabacao vremenom.

Svaki savet dobro došao!
:wave:

Obriši taj exdialer i flešuj ponovo isti rom bez wipea ičega

Obriši taj exdialer i flešuj ponovo isti rom bez wipea ičega

Nije pomoglo.

Našao sam uz pomoć Titanium Backup-a, u listi instaliranih aplikacija, bio neki "malware", verovatno instaliran sa nekom "plaćenom" aplikacijom, nešto "modoo dialer" ili tako slično... Ti ga je obrisao i sad je sve kao nekada.

modoohat dialer je naziv paketa exdialer aplikacije, ali ona ne bi trebalo da obriše sistemski dialer, a pogotovo ne call screen.

Postoji li fora da se sistemski dialer Kitkat-a zameni sa sistemskim dialer-om JB-a .. ? pitao sam pre 3-4 meseca, evo pitam i sad ako neko zna workaround za to.

Nisam probao sa dialerom, ali zar ne bi trebalo da instaliras JB dialer kao obicnu app, on te pita da li zelis da "prepise" preko vec postojece app jer se radi o sistemskoj app, ti kazes "yes" i to je to...
Ako ovo ne radi onda rootujes, obrises postojeci dialer i instaliras JB.

Kad bi to bilo tako jednostavno...mislim da ne postoji nacin, eventualno resenje je neki drugi dialer sa marketa koji lici na JB.

Nisam probao sa dialerom, ali zar ne bi trebalo da instaliras JB dialer kao obicnu app, on te pita da li zelis da "prepise" preko vec postojece app jer se radi o sistemskoj app, ti kazes "yes" i to je to...
Ako ovo ne radi onda rootujes, obrises postojeci dialer i instaliras JB.
Ma ne, ipak ne može tako, kao sto reče kolega iznad mene...

Treba mi pomoc. Napravili smo neku aplikaciju, i imamo problem. Na telenorovoj mrezi nam radi, a na telekomovoj mrezi ne radi. Jel ima neko ideju sta moze biti?

Proxy? Port? Mozda da ih obrises?

Kako brisem? Odem tamo, obrisem stisnem ok, i on ih vrati.

Ma gde ih vrati? :d

Odes u apn, obrises proxy i port, ides save/sacuvaj (nadam se da to odradis :) ), izadjes i to je to. Ako nece da sacuva napravi novi apn i to je to. Probaj i restart telefona posle toga.

Hahaha, nisam radio save[emoji1]
Inače je proradila app. Sam korisnicima treba reći da brišu proxy[emoji1]

Nazad
Vrh Dno