Šta je novo?

Android - general Q&A (FAQ u prvom postu)

Jel postoji neka naznaka da Google uvede neki Activation Lock poput Apple-a na iOSu...

Sledeće godine Qualcomm ugrađuje Kill Switch u telefone (tačnije, u sam procesor). Ne zna se još uvek kako će funkcionisati, ali rekao bih da je nešto slično iOS-u. Neće moći da se flešuje telefon kada je aktiviran switch.

Hmmm, stvarno to ce biti zanimljivo...

@Djilkosh

Pa nije isto i za Note i neki high end Android :D

Kill Switch će zakonom postati obavezna mogućnost...

Kako se uklanja ime operatera sa lock screena-? Ne mogu da pronadjem u settings-u nigdje niti u Nova lncher-u.

Xposed pa gravitybox, ovako ne verujem da postoji opcija.

Ma kako nije postojala, nego nema sanse da se sjetim kako sam je uklanjao ranije...

Sta se desava sa statistikom baterije? Nemam vec 2 dana nista sem ovoga....

Prilozi

• uploadfromtaptalk1412838544495.png
    uploadfromtaptalk1412838544495.png
    103.4 KB · Pregleda: 167
Sve je ok

16449a85fdd72cb65213b3b775789718.jpg

Onda to treba da pitaš u temi za Samsung koji koristiš.

Izvini. Pusa...cc

Samo ne znam sto bi iko (sem tebe ocigledno) posmislio na globalni problem na osnovu jednog posta. Ime teme je Android general Q&A, dakle pokazatelj baterije je isti za vise telefona....

@Pablo
Hvala, rijeseno.

Pa ako tako gledas sto svaki telefon ima svoju temu, mogu ovde da postave pitanje kada je android q&a? Ne razumem.

Pa mogu i kao generalno pitanje da postave, sta je problem? Mogu i u temi.

Nigde na netu nisam nasao odgovor na ovo a mnogo mi znaci:

Da li ovaj novi USR*ANI Kitkat dialer moze da se podesi tako da mi ne ide na ovaj prvi screen, vec da odma ide u history sa keypad dugmetom dole ?

dakle isto kao sto je i sad, samo sto mi odma otvara History umesto ovog speed dial shit-a .. ?

Mislim da ima u nekom xposed modulu ta opcija,ali nema teorije da se sad setim naziva.

nailazim samo na review-e kako je Dialer "fenomenalan" i kako je inovacija a u stvari je identican dialer kao pre samo sa tim uzasno iritirajucim pocetnim screen-om gde mi "last call" zauzima pola ekrana. Kako je to nekom fenomenalno, ja nemam blage ali me izludjuje sto moram da otvorim dialer i da pretiskam jos jednom da bi dosao do history-ja koji je meni glavna stvar u Dialer-u a ne neki speed dial i gluposti.

Meni je super ovaj na 4.4.4. Sad ima ove recents contacts tako da mi bukvalno ne treba call log. A i pretragu radim preko dialer-a, tako da opet super je...

Imam Coolpad F1 i isprobavam razne ROMove, naravno svaki put po PSu odradim ciscenja i to 2 puta, ali sad vidim da mi na memoriji telefona ostaju folderi od starih romova, jel treba jos nesto da se uradi?

Možeš da uradiš wipe internal memory u rikaveriju (dok radiš factory reset i ostalo) Ili ručno da brišeš te folderu.

Il da proba SD Maid Pro, rešava dosta toga, pogotovo nekome ko ne bi da radi wipe.

Recimo da sam počisitio gomile nepotrebnih direktorijuma i duplih fajlova pomoću nje a OS nisam menjao jedno godinu dana? Nadam se da je to dovoljan razlog za preporuku? :)

imam problem sa novim telefonom,play store ne prikazuje aplikacije na my apps listi ako se instaliraju kao apk.tj kad ih pretrazim nadje ih i pise da su instalirane.pokusala sam reset al nista.mislim da sam zeznula jer sam na vodafone mrezi,a ubacila sam privremeno mts karticu zbog registracije na viber i wa,verovatno misli da sam na mts mrezi il sta vec..da dodam da je u pitanju LG G2,rutovala sam ga i ubacila twrp,nemam custm rom

Poslednja izmena:
Pa i normalno je da ih ne prikazuje kada ih nisi instalirala zvanicnom metodom, tj. preko Play Store-a...i nema to veze sa sim karticom, vec se sve vezano za sam Play Store vezuje za tvoju mail adresu..

pa da,istripovala sam se opasno..nego sam ja uvek preko titaniuma vracala aplikacije,ali on sacuva i play store link zato se i poveze posle.nego je novi telefon,novi gmail nalog a koristim prepaid mobilni internet,pa kao da ustedim za ove besplatne aplikacije,ali nema svrhe ovako,kasnije zbog update-a..

Poslednja izmena:
Vrh Dno