Šta je novo?

Android - general Q&A (FAQ u prvom postu)

Dobar dobar. Evo sam i tvoj recovery instalirao i on blokira na /data kad izaberem Format to install new ROM. Kad pokrenem Aroma instalaciju, stigne do 10-ak % i ode u recovery.

Ne znam sta bih ti rekao. Jesi stavio novi Bootloader?

Jesam, prema uputstvu iz thread-a.

Ne znam kako i zasto ali upravo se boot-uje prvi put. Prosla instalacija iz 100-og puta valjda...

Konacno zavrsena instalacija a da sve radi. Kud krenuh da podesavam dpi bez mozga...

Elem, cini mi se da je baterija bas dobra, svega par procenata za par sati u stand by mada nisam ni blizu kraja podesavanja i instalacije aplikacija. Ali opet za prvo punjenje sam prijatno iznenadjen.

Sem ttalka i jos par aplikacija sve radi dosta glatko mada sam blago spustio napon preko kernel app kao i taktove. Vjerovatno zbog toga sjecka. Moram se sa time poigrati kad nadjem vremena.

Imam bckup na kartici sada,odradicu tb i nandroid kad sve spakujem kako mi odgovara.

Ono sto nikako ne mogu da sredim je lockscreen, i pored instalirane Dynamic Notification aplikacije koju koristim od kada se pojavila i dalje mi se ponekad javlja tw lckscr i ne mogu da dodajem widget-e kao na 4.3.... Takodje, ne radi mi podesavanje wp nezavisno za ls i hs. Ili hs mijenja ili stavi istu sliku na oba iako izaberem samo ls. Jesu nesto mijenjali na kk-u?

Takodje, u odnosu na Sotmax, zvuk je dosta losiji i jako izoblicen na max. Nisam flesovao nikakve dodatke (Boefla bla bla i Wolfson audio truc truc u Aromi). Mozda sam trebao...

E da, molim nekog da sve ovo pretumba u Note II temu :) Hvala.

Lc WP probaj da zameniš iz settings pa wallpaper i lockscreen wp.

Instaliraj Wolfson zvuk.

Note 2, posle factory reseta se zaglavio na Samsung logou. Posle.skoro sat vremena cekanja izvadjena baterija, upaljen i opet ista situacija. Proban i hard reset i opet na istom mestu zaglavljen.

Jel ima neko predlog kako da ovo resim?

E sad, ne znam da li sam dobro fleshovao (ne znam sta je od opcija trebalo da cekiram), ali nije uspelo. Evo slika u prilogu:

photo.JPG photo(1).JPG

Sta da mu radim?
Da li bi mozda pomogla neka od opcija iz recovery mod-a?

Kakav je to odin? Pise da ne moze da "otvori" serijski port. Mozda bi promena porta mogla da pomogne. Hmm zaista ne znam sta drugo moze da pomogne.

Poslednja izmena:
Skines Odin 3.09 (prvi link na google kad ukucas ovo sto sam napisao).

Ides na power + vol- + home taster, dakle dva tri odjednom dok se ne pojavi Download mode. Onda prikljucis usb kabl, sacekas da ga Odin prepozna i pritisnes vol+ taster na telefonu. Tek tada na Odinu ucitas img rom-a.

Sto se Odin-a tice, cekiraj Re-partition a odcekiraj Auto-Reboot i to je to.

Zasto repartition da cekira?

http://i3.minus.com/jotbZrVY83MfO.png

Make sure that your phone is detected in "Com Port Maping" area (YELLOW Color)
Step:1 - Press "Select Ops" button and choose Cooper.ops file along with the Odin_Multi_Downloader.exe
Step:2 - Check "One Package" tick.
Step:3 - Press "One Package" button and choose the firmware file xxxx.tar.md5
Step:4 - Press "Start" button under Execution.
Wait for some time... The flashing may take about 4 min - 5 min. The Phone will be auto rebooted after successfull flasing.
Remove the USB Cable.
If you are facing boot loop after flashing completed on Odin, you have to go to Stock Recovery (Home+Power Key combination) and select wipe data/factory reset.

NIKAKO NE DIRAJTE REPARTITION!!!

Radi se o burazerovom telefonu. U ocaju je pokusao sve zivo. Trenutno stanjeje ovakvo:

Sada kad se upali telefon on pokazuje sliku 1, preko kiesa nista ne moze da se uradi jer on ne vidi da je bilo icega vezano za upgrade.

Kada se prikljuci na odin i on prepozna (a prepozna samo kada je u download modu slika 3, a kada je na slici 2 onda ga komp ne vidi)i kada krene u proces po uputstvu on krene i napise fail a na ekranu dopise ovaj red crvenim.

Posle toga ako hoces opet da probas moras opet u dowlnoad mod na sliku 2 pa stisnes gore pojavi se slika 3 itd itd

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    994.7 KB · Pregleda: 94
Poslednja izmena:
Ej ne sprdaj se sa re-partition opcijom... mozes da brickujes fon. Ostavi kako jeste u odinu, odaberi pda i klikni start.

Taj re-partition je za promenu velicine particija. Moras da znas kako se to koristi. Npr. mozes povecati sistemsku particiju. Kod mene je 520mb system i ostatak preload, sve oko 1GB.

Prosvijetli me....Svoj note sam flesovao preko odina barem 10 puta plus jos nekoliko samsunga.
Zato si imao i toliko peripetija :p

Long story short objasnio ti je Žile, za malo više vidi na xda ili Google.

Pogotovo se sa pit fajlom ne treba igrati.

Ako ima pravilan PIT fajl, nece biti problema...a, ako pit fajla nema u Rom-u, onda ce ga Odin preskociti...u sutini nije problem ostaviti, ali nije problem ni iskljuciti..
Ljudi se zeznu onda kada flesuju pogresan Rom za svoj tel. sa sve repartition opcijom ukljucenom

Zato si imao i toliko peripetija :p

Long story short objasnio ti je Žile, za malo više vidi na xda ili Google.

Pogotovo se sa pit fajlom ne treba igrati.
Govorim generalno za flesovanje, ne poslednji problemi koje sam opisao.

Odgovarajuci rom, ne diram nista u Odinu jer je tako i pisalo u odredjenoj temi i fles. Nikad ni najmanji problem.

Al dobro, sledeci put kad bude gasim.

Elem, nakon sto sam ubacio sd, da li se aplikacije instaliraju na internu memoriju ili sd po default-u?

Je li neophodno svaki put reinstalirati gapps nakon flesovanja update-a (CM11)? Nesto mi povremeno baguje telefon, a ova nezvanicna azuriranja izlaze skoro dvaput mesecno. Ovde pise da ne mora, ali ne znaci da je obavezno tacan odgovor.

Da li postoji drugi nacin, osim kroz cwm, da se uradi wipe battery stats?

Može, ako imaš root. Preko file managera obriši: /data/system/batterystats.bin

Mada to nema poentu.

To mi treba :)

Media mi iscrpljuje bateriju pa sam nesto budzio i treba mi reset da bih video kako se ponasa.

Nista neces uraditi sa tim. Ako je media, moze biti da imas neki ostecen fajl na memorijskoj internoj ili eksternoj.

Jel postoji neka naznaka da Google uvede neki Activation Lock poput Apple-a na iOSu...stvarno im fali taj tip bezbednosti, jer dzabe sve kad neko moze da reflash-uje tel. i koristi ga bez problema

Cisto sumnjam. iPhone je ipak 600-700 eura, a prosek androida je kontam oko 50-100 eura. Ipak nije isto kad izgubis (ili ti je ukraden) iPhone u odnosu na 50 eura android. Odes i kupis novi sa svezim 2.3 androidom :d

Nazad
Vrh Dno