Šta je novo?

Android - general Q&A (FAQ u prvom postu)

Jesu, reinstalirao ih malo prije. Nista, apsolutno nista se ne desava....Evo skidam neki stock knox free 4.3 pa cu njega da flesnem, pa opet recovery pa onda rom... Uh znao sam da ce nesto da podje naopako.

Ako imas USB Otg mozes preko njega da instaliras.

Da mount USB storage. A jel' barem imaš micro sd karticu i card reader?

Nemam i sjutra ujutru prvo to idem da kupim.

Hebeni recovery. Sto koji moj zahtijevaju tacno odredjen recovery za svaki razlicit rom? Zar instalacija ne bi trebalo da ide isto kod svih rom-ova?? Igubih 3 sata zbog toga.

Ne znam što zahtevaju ali *** tako valjda mora zbog nekih scripta sto ubacuje dev. I ja sam se isto nanervirao kad sam instalirao v18, imas moje postove u Note2 temi kad sam sve proklinjao.

Ps ove postove bi trebalo prebaciti u Note 2 temu.

Kako da preko adb ili koje vec komande izvucem jednu arhivu sa sd kartice?? U pitanju je .zip

Treba mi hitan odgovor jer sam skenj** build.prop i nece telefon da se boot-uje sad.

Hvala puno.

Nece tako, samo izlista gomilu mogucih komandi ili mi kaze error:closed.

Poslednja izmena:
Ne ide ni preko toolkit-a.

Kako ide tacno komanda?

Koja mi je druga opcija da izvucem taj fajl? Da li postoji neki rom koji mogu da instaliram preko odin-a ali da mi ne obrise internu kako bih izvukao fajl kad se sistem prvi put butuje?

kucas adb shell pa enter, zatim cp /putanja/ime fajla > c:\ime fajla.

Samsung... Odin... To ne bih znao.

Šta se zezaš, preflešuj samo rom bez wipe i opravio si ga :)

Kako da ga ubacim na sdcard kad mi adb komande ne funkcionisu??? Nije problem sjetiti se toga, ja sam zaglavljen u recovery-u totalno.

nemaš zip od roma na telefonu? pa kako si ga flešovao majku mu, nisi valjda obrisao posle :)

adb push roma na sdcard pa fleš

adb sideload

izvadi karticu pa ubaci u drugi telefon, card reader...

čime si menjao build.prop? ako je onaj build.prop editor on napravi backup, a u twrp imaš file manager... jasno ti je šta možeš tad da uradiš

itd itd... milion opcija imaš

nemaš zip od roma na telefonu? pa kako si ga flešovao majku mu, nisi valjda obrisao posle :)

Ja sam juce hteo da flesujem rom, odradio wipe svega i cvrc, memorija formatirana i ode rom. Ajde reko da odradim reboot, ali pise no os installed. Dobro je pa sam preko cmd-a flesovao stock image.

Bas sam se zeznuo, sekund nepaznje i navike sa starog telefona.

Ma nemam rom na memoriji *** ne bih ni pisao nista da imam ... E sad, obrisao sam ga ne pitaj zasto jer ni ne znam.

adb push izbacuje neki error, adb sideload isto tako nesto blesavi

Kartica je u stvari interna memorija, nemam fizicki mem. karticu.

build.prop sam promijenio root explorerom,

Onda sam u ludilu odradio factory reset i obrisao /data itd. itd.

Uglavnom zbrku sam napravio, na telefonu mi je ostao taj fajl koji treba da izvucem kako god...

Pa kupi/pozajmi karticu i stavi rom na nju pa flesuj, mogu rekaveriji da flesuju i sa eksterne sd kartice.

idi kupi sdcard od 5 eura ****te i flešuj sa nje rom :d

mislim možeš sigurno i adb push da središ (verzija adba, drajveri itd) ali ovo ti je najlakše

Ja sam juce hteo da flesujem rom, odradio wipe svega i cvrc, memorija formatirana i ode rom. Ajde reko da odradim reboot, ali pise no os installed. Dobro je pa sam preko cmd-a flesovao stock image.

Bas sam se zeznuo, sekund nepaznje i navike sa starog telefona.

koji recovery si stavio? u twrp moraš baš da se potrudiš da bi uradio to što si ti

Mislis da ce je prihvatiti recovery? Ne treba njega da flesujem, samo rom bez full wipe-a....

Mislis da ce je prihvatiti recovery? Ne treba njega da flesujem, samo rom bez full wipe-a....

ma imaš opciju da flešuješ sa externe šta ti je. u twrp biraš memoriju sa koje čita fajlove a u cwm po defaultu i traži na externoj a interna je označena sa "...from internal sd"

Tebe bas krenulo. :D I zapamti da uvek uradis backup pre nego što ćeš cackati po /systemu.

Ne mogu vise ni da razmišljam ali jel' koristiš original USB kabal ili neki drugi?

Bas bas me krenulo...Ne ne, sad znam kako cu samo mi je bitno da izvucem tih par fajlova u arhivi sa interne.

Probao sam i originalni kabl koji je dosao uz telefon i jos jedan koji imam, na oba isto bude.

PhilZ recovery je u pitanju.

Probaj na drugom kompu. I kupi micro sd karticu.

Kupio karticu, jedva skinuo novi rom sa hosta (zar je moguce da nece da plate sugavi host da valja nego se mucim 3 sata sa skidanjem 2gb...) instalirao, izvukao fajlove koji su mi trebali i sad cu sve iz pocetka da sredjujem...:/

Btw Pablo, na kratko sam primijetio da nema onog flickering-a sa stock kernelom, tako da je vjerovatno problem do 4.2.5.
Skinuo sam 4.2.4 pa javljam da li je tako.

Jeste do 4.2.5 je, pošto je tu nešto urađeno sa Mali driverima (driveri za grafičku) zato ja nisam ni flashovao.

Hm, sad mi PhilZ blokira na formating /data kad izaberem Factory Reset to install new ROM !?!?!

Vrh Dno