Šta je novo?

Android - general Q&A (FAQ u prvom postu)

Ajd za neupućene, čemu mogu potencijalno da služe NFC tagovi? Mislim za ličnu upotrebu. Tetsuo je naveo jednu - promena profila, ali to npr. može i Tasker i još par aplikacija... Ajd budite konstruktivni i kreativni, da vidim da li mi se isplati pokušavati.

Zavisi kako i za sta koristis mob, kakve su ti navike... U principu bi mogao da zamijeni 2/3 radnji koje radis rucno, od navijanja alarma, do primjena profila ili paljenja/gasenja odredjenih funkcija ili opcija. Ako takve stvari ne radis, onda ti nisu potrebni.

Mogucnost su velike. Takodje, uz fina podesavanja baterija moze da traje jako dugo....(mislim na iskljucivanje nekih stvari kada si napolju, tj ukljucivanje kada si kuci, pired nekog wifi-a....)

Mozes da podesis da tag odradi sve stvari na telefonu koje rucno radis prilikom odlaska na spavanje (aktiviranje alarma, airplane mod, notifikacije....), prilikom izlaska iz kuce (gasenje wifi-a, povecavanje brightness-a...), dolaska kuci (wifi on, 2g mod, smanjen brightness). Ako u kolima imas bt, takodje moze da bude od koristi...

Poslednja izmena:
^To uopšte nije loše:d

Zavisi kako i za sta koristis mob, kakve su ti navike... U principu bi mogao da zamijeni 2/3 radnji koje radis rucno...

Većinu tih stvari radim automatski, ali uz pomoć aplikacija, pa ni ne razmišljam o tome... No, verovatno bih našao neku primenu i za NFC.

Sto se samog telefona tice, to je uglavnom to sto sam opisao a tice se obavljanja nekih radnji rucno. Udjes u stan/kancelariju/kola prislonis telefon i on odradi sve sam.

Nesto drugo je placanje/autorizacija/ pa i ovo za sd kartice sto bi umnogome olaksalo zivot (bez cekanja da platis racune, podignes/prebacis novac u banci/kupovina svega i svacega....) ali to ko zna kad i da li ce se uopste spustiti "medj' narod".

Većinu tih stvari radim automatski, ali uz pomoć aplikacija, pa ni ne razmišljam o tome... No, verovatno bih našao neku primenu i za NFC.

mozes da ocitavas nove pasose :)

realno kod nas upotrebna vrednost je jako mala ili ti nikakva

Sto se samog telefona tice, to je uglavnom to sto sam opisao a tice se obavljanja nekih radnji rucno. Udjes u stan/kancelariju/kola prislonis telefon i on odradi sve sam.

Nesto drugo je placanje/autorizacija/ pa i ovo za sd kartice sto bi umnogome olaksalo zivot (bez cekanja da platis racune, podignes/prebacis novac u banci/kupovina svega i svacega....) ali to ko zna kad i da li ce se uopste spustiti "medj' narod".

A ja bih i dalje voleo da mogu da ucitam moje kartice za identifikaciju u firmi i da ih saljem sa telefona (npr) :(

Mislim da to i ne bi bilo tesko implementirati... Samo treba naci odgovarajuci nfc reader.

Kongres u Barseloni je bio tako pokriven koliko sam shvatio iz teksta na benchu.

@Tetsuo, gde si kupovao te Sonyjeve nfc smart tagove? Ja sam isprobao dva koja su došla uz neki Sony i dopalo mi se kako radi, a to što su različitih boja mi je baš odgovoaralo.
Sada bih kupio za poklon pa sam pogledao linkove u temi i razmišljam da li da naručim njih ili možda baš Sonyjeve ako su po nekoj razumnoj ceni.
Može info i u PP. Najviše me interesuje da li si ih kupio negde kod nas ili naručivao...

Ja bih najviše voleo da zaživi plaćanje, ali NFC verovatno neće biti stvandard za to, jer ga Apple ne voli, a od ostalih velikih igrača niko nema m00da da se suprotstavi visi, mastercardu itd. A oni opet ne znaju šta će sa tim.

@uroš
Ovo http://nfctags.tagstand.com/collections/nfc-kits/products/nfc-hobbyist-starter-kit-15-stickers
ti je odlična cena. Ja sam toliko platio 4 sony-jeve, koje su još nepotrebno debele i sve različitih boja.

Koliko je poštarina?

Zasto ne mogu da instaliram app sa Play Store-a: Engadget Distro? To je app za tablete i nece ni na tablet ni na mob.

Kaze za moj Bn NookColor -- This item is not compatible with your device.

Imam podrzanu ver. Androida (CM 7.2), rez. 1200x600. Any hints?

Poslednja izmena:
Na Samsung tab 7.7 hoće, tako da je možda minimalna rezolucija 1280*800.

^ Hvala. Rezolucija se nigde ne spominje u System Requirements. :(

^ Ha, u tom grmu lezi zec! :) Rezolucija.

Jos jedno pitanje: kad prebacujem (delove) apps na SD koristeci App2SD u koji folder na SD kartici se smestaju ti podaci? Hvala jos jednom.

^ Ha, u tom grmu lezi zec! :) Rezolucija.

Jos jedno pitanje: kad prebacujem (delove) apps na SD koristeci App2SD u koji folder na SD kartici se smestaju ti podaci? Hvala jos jednom.

Ja mislim u .android_secure

Ja mislim u .android_secure
Nije, taj folder mi je prazan. Zna li neko?

Pitam jer na SD kartici imam prenete delove aplikacija pre promene ROM-a koje sada ničemu ne služe, želim da ih pobrišem, i da sa App2SD (sada AppMgr III) prebacim na SD novoinstalirane aplikacije. Hvala! ;)

Da li je prazan i kad ga pogledaš na Windowsu?

Ako jeste, onda nem' pojma...

^ Gledam ga iz MyPhoneExplorer-a sa kompa i tu je prazan folder.

Da li telefoni sa Androidom automatski pomeraju vreme unapred/unazad kada treba (zimsko/letnje racunanje vremena)?

Imam S2, nije rutovan, ICS na njemu poslednja zvanicna verzija za nasu zemlju 4.0.3
Veceras se pomera vreme, pa da znam da li moram rucno to da uradim ili ce on sam to da zavrsi. Moram da namestim alarm, pa da ne dodjem u situaciju da se uspavam, ili da se probudim sat vremena ranije...

Ako ti je stiklirano da sinhronizuje vreme sa operaterom, pomerice vreme.

^ Settings-> Date & Time-> Automatic date & time i Automatic time zone štikliraš.

Ima li neko rešenje za Serbian latiničnu tastaturu ali mislim samo na ubacivanje latinice, ne menjanje čitave tastature?

Poslednja izmena:
Vrh Dno