Šta je novo?

Android fon do 300 evra

marinko98

Čuven
Učlanjen(a)
17.08.2005
Poena
955
Ajmo Jovo nanovo 🙂

Posto smo uz vasu pomoc resili jednu enigmu, zvanu "koji telefon do 250 evra"(doduse potroseno je 300). Sad bi trebali i meni da pomognete, da se odlucim koji telefon(zar treba napominjati da je Android u pitanju) 😉 kupiti do 300 evra(+-) 10-20.

Moji kandidati po slucajnom redosledu su: Nexus 5(280e), XZ1(315e plus dock), Xiaomi Mi3(245e), predlozite i vi nesto slobodno, samo Samsung nemojte(ne volem ga) ni pod razno.

^Slazem se sa tobom za pure google, a i velicina je naravno bitna u smislu da nije velik... jel? 😉 Stvarno je ponekad tesko baratati s telefonom od 5+ " Tako da i tu imam dilemu da li uzeti 5 ili neki od 4.3, 4,5 ili 4,7". Koristio sam ih svih velicina(od 3,5 do 5,5), pa su mi poznate situacije kad se telefon malko teze koristi jednom rukom, a ne mozes sa dve(voznja bicilklom npr.) iako nemam malu saku.

Ako hoces odlican manji fon koji nikada nisi imao onda Z1 compact a ako ces ipak telefon sa vecim ekranom (isto da nisi imao takav) onda razmisli i N5, Z1 ili da budes jedan od prvih sa foruma koji je kupio Meizu MX4 🙂

Od toliko predloga, nijedan Xiaomi. Ste vi normalni? Brise patos sa ostalima a najjeftiniji je. 😀

Poslednja izmena:
@mironiko, Verujem da bez TW Samsung radi dosta bolje nego s njim , ali ne volem Samsung da mi pise ni na usisivacu(kad bih se ja pitao 😉). A sto se tice N5 sve je odlicno osim baterije, em ne moze da se lako menja, em relativno kratko traje. Sto se tice Desire 816, odlican je i to fon, samo... meni je sad prioritet malko manji, a tebi sa tvojom rukometnom sakom nece sigurno biti problem koristiti ga. 🙂

Nexus 5 ima odličnu bateriju, pogledaj malo temu 🙂, 6h sot za 1 dan.
Ako ti treba više onda stvarno... 😀

Od toliko predloga, nijedan Xiaomi. Ste vi normalni? Brise patos sa ostalima a najjeftiniji je. 😀

To sam i ja pomislio...pre izvesnog vremena se digla frka na forumu kao je Mi3 super, uber...a sad ga niko ne predlaze? U cemu je problem kod njega, u njemu?

Gibo to jeste odlican rezultat, ne treba mi vise, samo sam citao da se ljudi zale na malo trajanje baterije...ma sta to znacilo?

Si ti prodao tvoj Nexus? Sta ces posle njega kupiti?

Poslednja izmena:
Svakako N5 ima dobru bateriju, optimizovano je to haos... 😉

A Desire 816 je medju jeftinijim "velikanima" a da mu pritom nista ne fali - samo GG nema a da bih voleo da ima. Ne mora cak ni bas GG da bude, ali NIKAKVO zastitno staklo se ne pominje...

A i kod nas ga nema u zvanicnim kanalima (dual sim) pa gledam po inostranstvu i KP.com. Zna li neko neku varijantu u Svici, neki njihov KP, od tamo cu najlakse doneti... Jedino kod njih znam za digitec.ch koji je odlican, ali nemaju dual sim verziju...

To sam i ja pomislio...pre izvesnog vremena se digla frka na forumu kao je Mi3 super, uber...a sad ga niko ne predlaze? U cemu je problem kod njega, u njemu?

Gibo to jeste odlican rezultat, ne treba mi vise, samo sam citao da se ljudi zale na malo trajanje baterije...ma sta to znacilo?

Si ti prodao tvoj Nexus? Sta ces posle njega kupiti?
Još me služi 🙂
Planiram N5 da uzmem u najskorije moguće vreme (možda mesec-dva, zavisi od finansija) 😀

Vidiš ovaj Desire 816 je skroz korektan i dobar predlog ...
Snimi njega i Z1 (ako is stvarni našao po onoj ceni sa 2 godine garancije) i odluči se za jedan od ta dva 😉

^Snimio sam ga vec, ali prvo je malko veliki, em sam vec imao M7... 🙂

Da, cena je ta koju sam napisao, ali garancija nije 24 nego 6 meseci(znam da je malo, ali od tog prodavca sam vec kupio, sto za sebe, sto za druge oko desetak telefona i nikada nije bilo nikakvih problema).

Nemoj taj desire nije nikakav. Mislim da je za tebe najbolje da uzmes isto sto i tvoj prijatelj u stvari Z1 ili da skupis jos 50e i kupis polovan Z2 sa garancijom.

Xiaomi Mi3 sa ovim novim AOSP romom koji je izasao sije (po komentarima korisnika) i Nexus 5 po BRZINI. Njihove reci a ne moje. 🙂

Miui je vecita beta, ni jedan rom nikada nisu ispeglali. Drugo jel neko zna znacenje reci sije, to znaci da je bar duplo brzi sto je u domenu naucne fantastike al ajde.

Poslednja izmena:
Citao sam vase postove o sony z modelu ,gde pisete da ekran nije bas dobra strana ovog telefona,ili ide od modela do modele,kazite mi kakva je situacija sa modelom z ultra ,kupuje drugar,ali jos ne mogu da shvatim da neko kupuje telefon od 6.4 incha,ali svidja mu se ,nasao ga novog sa garancijom ,za 280 evra.I da li ima veze ovaj broj na kraju ,ili je samo pitanja verzija ili do trzista /z ultra C6833,tj z ultraC6802

Poslednja izmena:
Ocekuje li se neki lep model srednje klase, koji ce da radi dobro bez rootovanja? Realno katastrofa je ponuda modela ako te iole zanima i izgled telefona. Sony je koliko toliko normalan ali opet ne da bi ga uvrstio u taj izbor, poceli da stavljaju onu jeftinu mat plastiku i na skuplje modele (T3) i ceo dizajn koji furaju mi nije dostojan Sony-evog brenda (kicerajsko lock dugme). HTC, lepi modeli al opet nisu se pomerili vec dugo, od One V dizajn krece na dole.. Bagoviti, svaki drugi u srbiji falican.. LG, mnjih, Samsung nista.. I bukvalno, to je to sto se proizvodjaca tice. Ovaj kos identicnih kineza ne mogu i dalje da shvatim ozbiljno.
Nexus opet, N5 nije da se raspametis iako sasvim pristojno izgleda, opet gledanje da izbegnes falican model, i dalje mozda van granice koliko bi se dalo za telefon. Ako izadje N6, ista prica..

Ima li ista na vidiku, u planovima, sto bi uslo u ovaj kriterijum?

Poslednja izmena:
Citao sam vase postove o sony z modelu ,gde pisete da ekran nije bas dobra strana ovog telefona,ili ide od modela do modele,kazite mi kakva je situacija sa modelom z ultra ,kupuje drugar,ali jos ne mogu da shvatim da neko kupuje telefon od 6.4 incha,ali svidja mu se ,nasao ga novog sa garancijom ,za 280 evra.I da li ima veze ovaj broj na kraju ,ili je samo pitanja verzija ili do trzista /z ultra C6833,tj z ultraC6802

Da ispravim samog sebe star je dva meseca ,ali u odlicnom stanju
Hvala hsv.

Lozac se vraca korenima 🙂

Ne znam zasto tim androidima do 300e trazis toliko mana a koristio si raspad wildfire i sada najjeftiniji WP telefon..

Ne znam sta bi ti falilo da nadjes npr dobar primerak htc M7, sense radi dobro i brzo, dizajn sam mozes da procenis a realno je jedan od najboljih androida po tom pitanju, kamera preko dana nista losija od L520, bolja za low light i bolji kamkorder sa ois-om, zvuk generalno bolji kao i autonomija.. jedino sto ima neki problem sa kamerom i sto im je servis generalno horor (pise sve u one temi).

Taj telefon sam naveo jer sense radi dobro i brzo a i zbog ostalih tvojih zahteva.

Naravno imas tu jos N5, Z1 i Z1c do 300e koji manje vise ispunjavaju sve to, Nexus naravno radi najbolje i mogu da zamislim kako ce to dobar fon biti za male pare kad dobije L android. Kod z1c npr mozes da ocekujes brz rad ali i sporadicne manje bagove kao kod vecine androida sa fabrickim zacinima androida. Ali to je prilicno jak telefon na svim poljima, autonomija je odlicna. Imas i ove Meizu kineze.. ako ti odgovara dizajn.

Ako ces da ostanes na WP8 za 315e moze da se nadje nova L1020, 925 i sam znas kako radi samo cena je prilicno jaka i dalje a telefon se ne izdvaja nesto posebno..

Da ispravim samog sebe star je dva meseca ,ali u odlicnom stanju
Hvala hsv.

Ima povoljnih novih XZU po oglasima, kod svercera.. koliko sam skapirao ljudi su uglavnom veoma zadovoljni tom kombinacijom manjeg tableta sa gsm/3G funkcijama, ne treba ocekivati ne znam ni ja sta od kamere npr, tu je cisto da se nadje. Mada neka ortak vidi i cene LG G pro 2, jeste da ima manji ekran ali to je kompletniji phablet sa boljom kamerom od XZU.

Poslednja izmena:
@boris

Cek cek cek. Posle htc ChaCha opet se vracas androidu ? 🙂

Napokon izlazis na pravi put..

Ako hoces lep mob srednje klase,baci pogled na huawei p7. Cenim da nov sa garancijom preko oglasa moze da se nadje za 270e.

Edit:
Ako hoces da se razlikujes kao do sada onda mozda i xiaomi mi3, moze da se nadje za 245e

Poslednja izmena:
Ocekuje li se neki lep model srednje klase, koji ce da radi dobro bez rootovanja? Realno katastrofa je ponuda modela ako te iole zanima i izgled telefona. Sony je koliko toliko normalan ali opet ne da bi ga uvrstio u taj izbor, poceli da stavljaju onu jeftinu mat plastiku i na skuplje modele (T3) i ceo dizajn mi nije dostojan Sony-evog brenda (kicerajsko lock dugme). HTC, lepi modeli al opet nisu se pomerili vec dugo, od One V dizajn krece na dole.. Bagoviti, svaki drugi u srbiji falican.. LG, mnjih, Samsung nista.. I bukvalno, to je to sto se proizvodjaca tice. Ovaj kos identicnih kineza ne mogu i dalje da shvatim ozbiljno.
Nexus opet, N5 nije da se raspametis iako sasvim pristojno izgleda, opet gledanje da izbegnes falican model, i dalje mozda van granice koliko bi se dalo za telefon. Ako izadje N6, ista prica..

Ima li ista na vidiku, u planovima, sto bi uslo u ovaj kriterijum?

Pa nećemo valjda mi da ti biramo lep telefon, ti znaš šta je tebi lepo a šta ne. Meni je Nexus "lep" a tebi eto nije. Mislim ja ne kapiram šta tu ima da bude padanje na dupe, lepa je Adrijana Lima, Nexus 5 je telefon ***.

Reci bolje koliko keša bi dao za tel (jel 300 pošto pišeš u ovoj temi ili si samo onako upao) i šta su ti prioriteti (ali se uozbilji a ne "da radi lepo bez rootovanja" ) pa će ti se dati neka preporuka. Nov ili može polovan itd...

Poslednja izmena:
Car, smetaju mu izrada i materijali premium androida a gura papirice da mu ne krcka plastika na L520 🙂

Razmisljam samo naglas, necu da otimam temu jer ne gledam tako cene telefona odnosno ne verujem da cu ikad vise platiti telefon u kesu ovako.. Razmisljam da li ce biti nesto na paket (trenutno 1000 din mesecno) a da se da do nekih 20.000 pa ugovor na dve godine.. normalnog, malo unikatnijeg dizajna, ako resim da se 'vratim' na Android kad istekne ugovor.
Al kazem, ne vidim nijedna firma da se izdvaja po tome niti da ce menjati svoj dizajnerski pravac skorije, zato reko ako je neko upuceniji u tokove, a valjda mozemo svi da razlikujemo lepo od ruznog barem okvirno. 🙂

@ hsv

Uporedi oblik i generalno kako deluje u ruci Nokia, pa i 520, sa svim ovim sto se furaju po autobusima Huawei-ma i Samsunzima 🙂

Poslednja izmena:
Uz paket od 1k i 20k din ne mozes da uzmes ni s3 😉

Htc one svetlosnu godinu po izgledu u odnosu na 520. Ne bi smeli da se stavljaju u istu recenicu..

Poslednja izmena:
Ne mozes da ocekujes dobar android u paketima operatera za male pare uz racun od crvenu mesecno. Samo oglasi/sverc primerci.

Aj reci sta ti smeta kod htc one npr? Dizajn odlican, ekran takodje, zvucnici i dalje jedni od najboljih, kamera i kamkorder svakako korak napred u odnosu na L520 a Sense izgleda dobro i radi lepo bez obzira sto ima bloat-a. Autonomija svejedno bolja nego na L520 a u odnosu na tu Nokiu mozes konacno da imas smartfon 🙂

Uporedi oblik i generalno kako deluje u ruci Nokia, pa i 520, sa svim ovim sto se furaju po autobusima Huawei-ma i Samsunzima

Pa dobro, L520 i meni izgleda bolje od svih najjeftinijih androida (pa i samsung flagship-a u poslednje 3 godine :d) ali moras da prekines da biras (naj)manje zlo pa da opet zavrsis na ogranicenom os-u🙂 Ovako kupi One, N5 ili Z1c i konacno mozes da imas pravi android smartfon. Ako krenes da ides u detalje svim tim telefonima ces naci mane ali ako tako budes razmisljao ostaces na wp.

Poslednja izmena:
HTC One je sjajan, a i to ce biti zastareo dizajn i oblik za godinu dana, kad bi otprilike i menjao mozda 520.. Ne bih sad u svakom slucaju uzimao jer je trenutna ponuda uzasno genericka, a polovno takodje i dalje odbijam.

^ onda srecan ostanak na svezem i osvezavajucem wp8 (koji ti je dosadio posle godinu dana i koji je terasa u odnosu na android) do q3 2015 🙂

HTC One je sjajan, a i to ce biti zastareo dizajn i oblik za godinu dana...

Cekaj malo Borise, prvo hoces telefon koji se dizajnom razlikuje od drugih(sto je danas vrlo tesko naci, posto svi kopiraju jedan drugog), a sad kazes da ce HTC-ov dizajn sledece godine biti zastareo. Pa sta te briga ako bude zastareo? Da li ti hoces da budes u trendu ili da imas fon koji se dizajnom razlikuje od drugih?
Odluci se 😉

Nazad
Vrh Dno