Šta je novo?

Android do 150 eur?

Bad Habbit

Čuven
Učlanjen(a)
23.07.2005
Poena
690
Sta je najbolje od androida sto se moze naci za ove pare? Treba mi iskljucvo nov telefon, sa garancijom (moze sa Telenora). Bitno mi je da nije veci od 4.7 inca (manji moze).

Nexus 5 i zaključiti temu.

Ista, malo manja. Nexus 5 drže nerealnu cenu. Za te pare imaš Redmi 3 sa bolesno jakom baterijom i ostatak je sasvim dobar. Ako nećeš Sony iz nekog razloga

Pa ako ti je toliko bitan ekran uzmi taj S4 i gotovo. Nema smisla da ljudi navode hrpu drugih stavki kod telefona koje su bolje nego kod S4, ako tebi takve stavke nisu bitne ili su zanemarivo bitne u odnosu na samsungov ekran.

Ja bih bez preporučio Nexus 5, jer je sveukupno mnogo, mnogo bolji telefon.

Sent from my m2 note using Tapatalk

Soni necu zbog ekrana jer sam imao xperiu s pre pa godina i iako je u to vreme 720 p ekran bio u vrhu sto se rezolucije tice nije me odusevio kao ni kvalitetom. Ljustio se vala kao d su ga lakom za nokte farbali. Eto to su razlozi.

Ali jos uvek se dvoumim. Mozda ga i uzmem. Nasao sam i neki s4 sa god garancije i to mi se takodje svidja.

I da naglaim da mi baterija nie bitna. Samo da moze da mi izdrzi dan pa i sa malo stednje i to.je to.

A stq mislite o ovim novim samsung serijama sa amoled - "J" i "A" ?

Ne valjaju. Ako si zapeo za Samsung samo zbog AMOLED, onda ga uzmi. Ali ti je to bacanje para pored drugih opcija. I meni nedostaje prava crna, ali to nije nešto zbog čega bih se odsekao svega drugog.

Ne znam o kom Sony pričaš ali S4 i S5 se ljušte. Z serija se ne ljušti.

S4 je najgori telefon koji sam ja imao... Baterija nikakva, kamera u ll užas, softver katastrofa bez multitaskinga, izrada prejadna, guli se lajsna, telefon je šupalj i kad ga tapkaš po leđima zvekeće kao da je u federima, pozadi je glossy i kada ga malo koristiš krene da ti se greje i znoji šaka, ulepite se i ti i telefon da ne znaš ko je musaviji, onda onaj *****ski sistem za recents gde držiš ono klik dugme za tu listu... Neopisivo iritantan telefon. Nexus 5 pored njega izgleda kao da je iz druge galaksije. G2 isto mnogo bolji telefon.

Ja samo da kažem da sam relativno skoro prešao sa GSG4 na Nexus 4, našao polovan za 120 EUR, i razlika je ogromna!
Nikad više Samsung neću pogledati u životu.

Nisam zacrtao da cu da uzmem samsung, nego samo da mi je ekran vazan, a on ima vrhunski ekran.

Ali posto vidim da je vecina za soni onda cu verovatno njega. I on mi se svidja, samo u recenzijama svi se zale na ekran, a on sa zvukom, kamerom i brzinom deli prvo mesto po vaznosti. Na kraju krajeva mogu i da ga prodam pa da uzmem samsung i obrnuto 🙂

Dakle na samsungu su glavni problemi bagovit tacviz, kvalitet izrade i to sto ima malo sporiji cipset?

Poslednja izmena:
Nexus 5 uzimaj. Fluidnije radi od Z2/M8/G3/S5/Z1/S4. Da ima jacu bateriju taj telefon, uh. Ekran je apsolutno dobar, pored M8/Z2 ne deluje lose, jedino sto je malo crna boja losija po nekim uglom(nije kao na M8, mada ni z2 ne zaostaje)... cak je i bolje kalibrisan. Boje nisu napucane.

Gledaj S800+ modele, sta ce ti S4 sada sa S600 i bagovitim TW-om.

Poslednja izmena:
Zile, citas li ti temu 🙂

HAD je korisnik koji ce se zaliti na svaki telefon koji nije TW-Amoled-Samsung.. potpisujem.
Samo zato sam mu i napisao da kupi S4 i da ''uziva''. Tacno znam kako to ide, poznajem nekoliko ljudi koji ne znaju ni sta je cist android, takodje ne znaju ni da postoji Nexus linija a ni sta je bloat, light skinovan UI itd a od LCD ekrana imaju fobiju pa makar to bio neki najbolji IPS. Interesuje ih samo da je telefon Samsung i da ima amoled. Da ne bude sad da je ovo neko kao vredjanje, jednostavno nekima savrseno odgovara samsung i to je to.
Ja samo da kažem da sam relativno skoro prešao sa GSG4 na Nexus 4, našao polovan za 120 EUR, i razlika je ogromna!
Nikad više Samsung neću pogledati u životu.

Kvota 1.15 da bi HAD isto to rekao da sa S4 predje na Nexus 5, verovatno bi mu se smucio ''ispran'' ekran a i ''ogoljen i dosadan softver bez opcija''.
Pustite coveka da kupi Samsung po zelji 🙂

A inace zna se ''best buy lista'' do 150-200-250-300e itd, samo to u ovom slucaju to ne vazi, ne mozes coveku koji je navikao na TW i amoled da preporucis Nexus 5 ili bilo koji non-samsung fon sa ''ispranim ekranom''.

Ekran (N5) je apsolutno dobar, pored M8/Z2 ne deluje lose, jedino sto je malo crna boja losija po nekim uglom(nije kao na M8, mada ni z2 ne zaostaje)... cak je i bolje kalibrisan. Boje nisu napucane.

Solidan jeste ali opet meni vise odgovara Z2 IPS koji je svejedno dobro kalibrisan a boje jesu zivlje ali za razliku od nekih drugih (lose napucanih) displeja ovde je sve to dosta dobro reseno. M8 displej je najbolji sto se tice prikaza crne, kontrasta i uglova gledanja (mislim na telefone iz 2014. a i dalje je sam vrh sto se toga tice).

Poslednja izmena:
Ja licno, i par ljudi oko mene su imali strasna iskustva sa s4 🙁

Van kvaliteta izrade, standardno se ljusti lajsna, moj se pregrevao.

Od pregrevanja su crkavali delovi. Dva puta je popravljan, posle vise nije imalo smisla.

Na papiru je ok, ali u trajanju i izdrzljivosti nikako.

Prvo da odgovorim Stoned-u 😛
Sve one pojmove koje si naveo znam sta znace, imao sam stock android na nexusu 7 pre 3-4 godine i bilo je to najbolje android iskustvo do sada. Kad bih imao mogucnost da uzmem nexus 5 ne bih se dvoumio, al jos uvek je bas na ceni. I ne znam kakva mu je kamera posto prethodni nexus se nije bas pokazao mnogo u tom polju.

Ne mora to da bude s4, ali ne znam sta bih drugo mogao ako ni z1 ne budem hteo jer kazu da na z1 ima nekoliko serija sa TN panelom, a ostale dal imaju IPS ili neki bolji. I sad ja uzmem telefon i zapadne mi TN panel, i sva ta snafa telefona ostane u senci ispranih boja, i losih uglova vidljivosti. Da je tu neki pristojan IPS dvoumljenja ne bi bilo.

Kamera mu je bolja nego na s4, recimo.
Ma batali to "na ceni", to što vidiš su želje prodavaca. Nudi po 130-140 za 16 GB ili 10-20ak e više za 32 GB verzije i to je to, više od toga ne vredi. Nov 5x je 250/280 za 16/32 verzije.

@ HAD

Ma ok, samo sam napisao da neki korisnici jednostavno ne mogu bez amoleda i samsunga. A cini mi se da ni ti nisi bas raspolozen za LCD androide do 150e.. a posle S2 prelazak na S4 je sigurno dobar napredak.
Ne moras ni da razmisljas o Z1 i lutriji sa ekranima, tu je Nexus 5 a i LG G2 je dobar uz malo igranja na xda. Svi ti telefoni su bolji od S4 ali ako ne mozes bez amoleda.. onda jedino da doplatis malo za J5 ili malo vise za polovan S5.

jel i dalje na nexusima pristojan ips?

AMOLED je stvarno super pogotovo sa tom gustinom. A necu da dam tolike pare pa da se zezam sa kustom romovima i da zeznem kameru i zvuk koji su mi mnogo vazni. A nexus valjda treba da dobije i nesto posle 6.0

Poslednja izmena:
Taj N5 IPS je i dalje solidan sto se tice prikaza boja, uopste kalibracije i osvetljenja. Ali ima i mane - prikaz crne, kontrast a posebno sve to ''u mraku iz ugla''. Meni je ovo npr daleko manji problem od zadjubrenog UI i pre cu da prihvatim nesto losiji displej nego losiji UI (jer je softver <3 smart uredjaja).

N5 vs G2
nexus-5-review-001-640x359.jpg

Nexus-5-display-comparison.jpg

Poslednja izmena:
Teško da će n5 dobiti sledeći Android.
Svakako ima mnogo noviji sistem od svih ostalih za tu lovu, i dalje dobija security updateove i ima 6.0.1

Nisam stvarno znao da moze da se nadje za ove pare. Sad cu da ga jurim pa cemo da vidimo ako uspem da ga nadjem.

Pa koliko novih je dobio prosli verovatno ce i ovaj toliki broj apdejtova 🙂

Jeste se*onja, a pogotovo samsung koji ladno moze bar po jedan ili dva novija da izbaci na svoje uredjaje.

A ovo za z3c ipak ne bih 720p ekran. Voleo bih da imam 1080.

Poslednja izmena:
Taj N5 IPS je i dalje solidan sto se tice prikaza boja, uopste kalibracije i osvetljenja. Ali ima i mane - prikaz crne, kontrast a posebno sve to ''u mraku iz ugla''. Meni je ovo npr daleko manji problem od zadjubrenog UI i pre cu da prihvatim nesto losiji displej nego losiji UI (jer je softver <3 smart uredjaja).

N5 vs G2
nexus-5-review-001-640x359.jpg

Nexus-5-display-comparison.jpg
Evo na max brightness iz ugla. Pogledaj crnu, nije idealno ali je prihvatljivo. Ekran jeste dobar i M8 ne ostavlja neki "vau" efekat pored njega, kao i z2.

Sto se tice Z2, poredih ga sa M8 danas na max brightness-u. Bolje je kalibrisan Z2, ali su uglovi i crna za nijansu bolji na M8.

Nazad
Vrh Dno