Šta je novo?

Android Auto i USB kablovi

Ja isto imam mib2.5 pa cu poruciti ovaj sa aliexpressa i javljam kako radi.

Bas mi se ne daje 100eur da bi se resio jednog kabla.
 
Tu opciju da uzima gps od auta sam 99% siguran da nema, ako znas za neki takav uredjaj pisi, obzirom da se telefon uvek nenormalno greje prilikom koriscenja navigacije, nezavisno od toga da li se koristi neki aftermarket adapter ili je OEM opcija vec u samom automobilu.

Ovaj adapter ima tu opciju
 
Probajte workaround za grejanje tako što aktivirate battery saving.
 
Ja imam AAwireles i Motorola MA1. Neverovatno koliko su identični. Zaista nisam primetio nikakvu razliku.
 
A ima li iskustava sa AliExpress AA Wireless adapterima?
Na primer...
Ipak su 2-3x jefiniji, i po nekim on-line iskustvima rade ok.
Vrlo verovatno da je isti čip u svima njima...
 
Kao što gore napisah. Ako radi kad stigne, radi bez problema. Ja sam zadovoljan.
 
Ovo sa slike je za CarPlay, ne za Android Auto i to piše na poprilično mesta - jedino ako nisi stavio pogrešni link...

Btw i slika 9/11 ti lepo sugeriše neke stvari...
 

Prilozi

  • SmartSelect_20230618_085617_Chrome.jpg
    SmartSelect_20230618_085617_Chrome.jpg
    236.6 KB · Pregleda: 39
Трећа опција је за Андроид.
 
Posle nedelju dana koriscenja mogu da kazem da ovo odlicno radi, konektuje se jako brzo, 10ak sekundi. Za sada se ni jednom nije raskacio. Dok recimo mib 3.0 sa fabrickim bezicnim aa zna cesto da zatrokira.
20230708_125001.jpg
 
Uzeo sandera 2023 u martu, od početka problem sa povezivanjem android auta, poveže se i i ispada, nisam mogao da mu nađem logiku ni kad ispada i zašto se odmah ponovo poveže pa opet ispadne, da se poludi. Menjao kable, tanju, deblju, od ovoga, od onoga ma stalno zeza. Bio u servisu nemaju pojma, dobro da nisu kopali ništa. Sinoć rešio problem, povezao ga sa nekom kratkom kablicom, od čega je bog bi ga znao ali sad sve radi perfektno. Kablica je oko 10cm.
 
Kada Android Auto ne radi, kabal je problem.
Kod se pokazalo da rade oni koji su u specifikaciji/na ambalaži imali oznaku DATA.

Recimo originalni Samsung ne radi.
Sada u kolima imam jedna baš dugačak koji radi i jedan od 30cm koji radi.
Mada, od kada imam Wireless Adapter, ti kablovi su samo za punjenje.
 
Kabl koji sigurno radi za AA mora biti USB 3.0. Sa USB 2.0 je prava lutrija, tj 90% ne radi.
 
Meni je AA na starom telefonu bez problema radio sa onim pigtail data kablom od Nokia E72. Na konketor je izlivena NOKIA :)
USB 3.0 je tada bio možda u nekoj teorijskoj najavi.

Ovaj kratki kabal što sam koristio dok nisam prešao na Wireless je takodje 2.0.

Kabal koji koristim za punjenje, 3.0, gubi konekciju sa AA.
 
Samo da potvrdim da sam i ja imao random probleme sa kablovima*. Bukvalno se dešavalo da na ležećem pokaže disconnect.
Od kada imam AAWireless (preko 2 godine - Early Bird na Indiegogo kampanji) sve funkcioniše perfektno.

* Meni je najsumnjiviji bio sam USB A priključak u kolima. Mislim da je tu nekako "labavo".
 
Ja nisam nikada imao problema sa kablovima, sve radi perfektno. Koristim Samsung kabl za telefon, USB-A na USB-C, možda nekih metar dužine otprilike, onaj standardni kabl za punjač.
 
Meni baš taj originalni Samsung kabal gubi kontakt. I ja sam posumnjao na konketor u kolima, ali drži baš dobro i da je do njega, bar nekad bi gubio kontakt za punjenje, ali to se nijednom ije desilo da sam vide tj čuo rekonektovanje za punjenje.
 
Zavisi i od telefona, odnosno verzije operativnog sistema. Imao situaciju da isti kabl radi na s8, a ne radi na note 9, kao da je tada nov telefon imao vece zahteve. Takodje, nakon 30-40 minuta je znao da gubi vezu, kad se zagreje. Sve je reseno kratkim, no name kablom, sve proradilo. Trenutno mi radi i sa nekim kablom od pola metra iz Ikee, bez problema.
P.S.
Ovo kad nije radilo, nije radilo na original samsung kablu.
 
Imao sam kablove koji prekidaju i nakon nekoliko minuta, ali i one koji prekidaju nakon nekoliko sati (original Samsung).

Ako ne radi od starta, ne radi, ali kada krenu da prekidaju na samom kraju puta. Vozim, manje više poznatim putem, nekoliko sati, ulazim u Edesu, malo mesto, ali nemam pojma gde je smeštaj, AA puca.
Prvi put ulazim kolima u Budimpeštu i moj AA puca na maks 30 sekundi.

Neću preterati ako kažem da sam probao 15+ kablova, sa 3 ili 4 različita telefona. Samo je automobil sve vreme isti.

Anyway, sada imam dva proverena kabla (kratak i dugačak) i Wireless Adapter koji radi OK.
 
@PJ Da li imas mozda problem sa wifi adapterom kada recimo ulazis u auto dok razgovaras.

Meni se u tom slucaju prvo zakaci na bluetooth od auta i nece na adapter. Onda kada prekinem razgovor moram da ugasim auto, raskacim se sa adaptera i ponovo konektujem.
 
Nisam imao takav problem. Sad ne znam da li nisam imao situaciju ili je ok prebacio.

Imam problem što USB port ostaje neko vreme pod naponom, pa se desi da otvorim vrata, Wireless se odmah uključi, dok ja zatvorim vrata, telefon mi već bipne da se povezao. I ako ostanem u blizini kola, telefon ostaje povezan na AA, a sam sistem u kolima je isključen.

Auto mi je uglavnom parkiran u dvorištu, 4 do 6 metara od dnevne sobe/kuhinje, pa se dešava da udjem u kuću i ostanem povezan na AA. Uglavnom primim poziv bez problema, ali desilo mi se da otvori vezu, ali ništa ne čujem. Samo sam ručno prebacio na spikerfon i onda na slušalicu tj nisam propustio nijedan poziv zbog AA.
 
Posle nedelju dana koriscenja mogu da kazem da ovo odlicno radi, konektuje se jako brzo, 10ak sekundi. Za sada se ni jednom nije raskacio. Dok recimo mib 3.0 sa fabrickim bezicnim aa zna cesto da zatrokira.
Pogledajte prilog 395900
Tri meseca kasnije, sve ok i dalje?
Uzeo bih taj ako radi kako treba, prihvatljiva mu je cena.. za one ostale od 70-100e ne bih davao tolike pare
 
Sve radi kako treba, Na Samsungu sam imao bag, samo kada sam na pozivu a ulazim u auto, telefon se prvo konektuje na BT od auta a ne na adapter. Onda moram ili rucno da se povezem na adapter ili cak da obrisem BT konekciju i spojim ih ponovo.

Na Pixelu mi se to ne desava i sve radi kako treba. Vredi svaki dinar koji sam ja platio. pa i mnogo vise. Motorla sa kojom sam uporedio se isto dize a kosta 4x vise. Uporedo vozim i vw sa fabrickim wireless aa i on se mozda dize koji sekund ranije ali nista drasticno.
 
Jel uspeo neko da preslika ekran telefona na android auto, bili kabal ili bezicno... Ali da se vidi komplet sve, mirror screen kao na tv... Pokusavm razne aplikacije i sl ali ne uspeva... Inace s23u android 14
 
Kada vam ne radi AA, čak i kad je kabl ok ili cesto ispada, obrišite iz Android Auto sekcije na telefonu, povezani auto i povežite ga ponovo od nule, uz sve dozvole i ostalo.
 

Prilozi

  • Screenshot_20231204_180657_Android Auto.jpg
    Screenshot_20231204_180657_Android Auto.jpg
    80 KB · Pregleda: 16
Jel uspeo neko da preslika ekran telefona na android auto, bili kabal ili bezicno... Ali da se vidi komplet sve, mirror screen kao na tv... Pokusavm razne aplikacije i sl ali ne uspeva... Inace s23u android 14
Jesam ja ranije sa Screen2Auto verzijom 3.6.4 i uz silna podešavanja u okviru aplikacije ali nakon updatea S2A na verziju 3.7 više ne radi.
 
Nazad
Vrh Dno