Šta je novo?

Ananas (zabranjeno traženje,zamena vaučera i deljenje ananas linkova - instant ban)

I ja samo kupujem u radnjama koje posluju s plusom.

Mnogim privrednicima u Srbiji je jedan od najbitnijih izvora zarade izbeci porez na kapitalnu dobit. Tovariti firme sa troskovima, vrteti kapital i usluge izmedju povezanih firmi, ulagati u praznu slamu. Ti zvanicni papiri su realno u velikom broju slucaja nikakav pokazatelj da li neko zaradjuje ili gubi u kranjoj liniji. Rekao bi da ustvari manje zaradjuju oni kojima firme po papirima prave profit, sto bi se reklo oni koji ne muljaju.

Ništa što mesec dana zatvora ne bi moglo da nadoknadi.

Lista pilicara sve veća...
Djak sport, em što oglašava pogrešno, em što pošalje nešto što i ne bude OK, do toga da masovno otkazuju neke stvari, pogotovo ono što je sniženo.
E sad ću istom merom da vratim...
Ne znam da li će sa me Baniju ako svaki dan poručio nešto iz Djaka i ne preuzme?

Đak sport od početka prodaje na anansu radi na isti način, nije to ništa novo.

I Amazon je prvih x godina poslovao sa velikim minusom.
Svako poredjenje sa amazonom je mozda nekako moglo da prodje prosle godine, ove godine je to vec neumesno jer nista od obecanog na domacem trzistu nije postignuto.

osim ovih vaucera od 500din ili u konacnoj verziji do max 10% finalne cene proizvoda jednom godisnje i to ako imate srece da ubodete vaucer nista drugo korisno nema.

i dalje za bilo koji proizvod vrlo lako mozete naci nizu ili bar istu cenu na nekom drugom sajtu.

Ja sam u početku bio oduševljen Ananasom, kupovao sam šta mi treba i ne treba, samo da uživam u e-kupovini. A onda je usledio niz katastrofalnih problema, pre svega pokušaji uvaljivanja prethodno utvrđeno neispravne, reklamirane robe. Tako da nisam njihov advokat, kupim tu i tamo po nešto što je povoljno od netehničke robe, najveći plus mi je njihov paketomat u blizini.

Malo sam se našalio ovim poređenjem sa Amazonom, ali zaista to što rade u minusu nije nikakav pokazatelj pouzdanosti firme, kada se zna da iza nje stoji moćan holding koji je profitabilan.

Zašto sada loše rade (po mojim kriterijumima), kada su startovali sjajno, i zašto su dozvolili da dobiju status outlet uvaljivača, ne bih znao. Ali mi je iskreno žao zbog toga, i to zbog nas kupaca i stanja e-trgovine u Srbiji.

Da podelim iskustvo sa Đakom, naručio patike na finom popustu sa njihovog sajta, stiglo sve uredno i brzo. Očigledno i neke firme koje same po sebi posluju okej, preko Ananasa to ne ide uvek kako treba.. npr. BcGroup i još neki.

Džemperi su odlični, ali je lutrija šta će stići.
Par komada je stiglo OK, a par komada je bilo zguzvano u kesi, prašnjavo...
Istini za volju, cena je smešna za taj kvalitet ako ubodes da je OK primerak.
To što sam reklamirao su vrlo brzo i veoma korektno rešili.
Iskreno, ja BiH preporučio da kupiš, pa ako ne valja vraćaj.
Stiglo danas, Post Express-om. Nikad brža dostava. 😀
Odličan je, lepo upakovan, sa sve onim papirom između savijenih delova.

Jeste videli na onom screenshotu prosecnu bruto platu?

Prosečna neto plata je oko 145 hiljada, pri čemu imaj u vidu da su u Deltinim firmama menadžerske pozicije jako dobro plačene, a od ovih 216 zaposlenih u 2023-oj barem dvadesetak njih je na jakim pozicijama. Verovatno je plata magacionera/odvajača 100-110 hiljada, a kako je potražnja i za tim radnicima velika ako iole hoće da imaju kvalitetnu osobu na toj poziciji moraju da je plate.
I ja samo kupujem u radnjama koje posluju s plusom.

Za svaku radnju u koju kupuješ gledaš bilans uspeha ?

Prosečna neto plata u avgustu ove godine u Srbiji je manje od 100 hiljada. Bruto je oko 145. Pobrkao si.

Pritom, za firmu koja je u ekspanziji i ulaze novac je normalno da posluje s gubitkom.

Je li prodavac BC Group?

Brzi su jer je prodavac Spark (Ananasova cerka firma). Za ostale prodavce trebaju debeli zivci dok ne stigne paket.

Koliko vidim Gebrüder Weiss ne radi sa fizickim licima, u smislu - fizicko lice ne moze da zakaze njihovog kurira da preuzme paket.
Stigao juce, nije BC Group, nego PC Practic, ma oni su brzo spakovali, cekao se City Express da peuzme, onda preuzmu, pa blejao u magacinu. Sve ok sada :)

Prosečna neto plata u avgustu ove godine u Srbiji je manje od 100 hiljada. Bruto je oko 145. Pobrkao si.

Pritom, za firmu koja je u ekspanziji i ulaze novac je normalno da posluje s gubitkom.

Ne, nego ti ne čitaš šta pišem, pročitaj još par puta, a pre toga i citat na koji sam napisao odgovor.

Koliko finansijskih analitičara ovde...
Realno mogu da napišu i vode šta i kako god hoće.

Nisu baš oni početnici u celoj priči i malo stvari se tu radi nepromišljeno.

I dalje mislim da je Ananasu cilj da nakupi porudžbine i korisnike kako bi se kasnije prodao i da je to trenutak kada će po prvi put biti u plusu.

Nemam pojma koliko će to dugo trajati i koliki udeo trenutno imaju na e-commerce tržištu. Dosta troše na marketing ali ne znam koliko novih korisnika su prikupili na taj način.

Jeste, dodje Amazon, pogleda koliko registrovanih korisnika ima Ananas, vidi 3 miliona naloga sa sve korisnicima koji su registrovali po 10-20 email adresa i iskešira milijardu evra ;) Pre nego i što dođe neka firma da izvrši reviziju pre kupovine sam Ananas treba da postavi sistem koji je na prilično klimavim nogama jer se oslanja na eksternu logistiku. Puno tu ima da se radi i ulaže dok se ne dođe do prodaje, tako da minus u bilansima nije ni malo neočekivan.

Pisano je već o Allegru pre par strana.

Svaki dan grebem onaj vaucer i uvek dobijem 500rsd, a videh kod njih da imaju Matis klub sto koji hocu da narucim i nikako da se ubode neki veci popust. Je l neko uopste ogrebao neki veci iznos ili je tih 500 najvise sto mogu da ocekujem?

Svaki dan grebem onaj vaucer i uvek dobijem 500rsd, a videh kod njih da imaju Matis klub sto koji hocu da narucim i nikako da se ubode neki veci popust. Je l neko uopste ogrebao neki veci iznos ili je tih 500 najvise sto mogu da ocekujem?
Ja grebem od pocetka na mojem i jos 3 naloga od ukucana. Dobio sam samo 30% popust i 20% popust na odabrane proizvode. A meni treba taj od 1500 ili 5000 din .

Ne, nego ti ne čitaš šta pišem, pročitaj još par puta, a pre toga i citat na koji sam napisao odgovor.
Teraš me da čitam svoj odgovor?
Prosečna bruto plata u Ananasu 2023. godine je ~235.000 dinara, što je ako se pretvori u neto nekih 167 hiljada.
Sam si napisao:
Prosečna neto plata je oko 145 hiljada, pri čemu imaj u vidu da su u Deltinim firmama menadžerske pozicije jako dobro plačene, a od ovih 216 zaposlenih u 2023-oj barem dvadesetak njih je na jakim pozicijama. Verovatno je plata magacionera/odvajača 100-110 hiljada, a kako je potražnja i za tim radnicima velika ako iole hoće da imaju kvalitetnu osobu na toj poziciji moraju da je plate.

Ako si mislio na onu u Ananasu, nije 145, a ni prosečna NETO plata u Srbiji nije 145 hiljada.

Koliko finansijskih analitičara ovde...
Realno mogu da napišu i vode šta i kako god hoće.

Nisu baš oni početnici u celoj priči i malo stvari se tu radi nepromišljeno.
Diplomirani sam ekonomista državnog fakulteta. Nisam finansijski analitičar. Zdrav razum će ti reći da u prvoj ili prvih par godina kad u nešto ulažeš ne možeš da očekuješ odmah veliki povrat i normalno je da posluješ s gubitkom...

Ja grebem od pocetka na mojem i jos 3 naloga od ukucana. Dobio sam samo 30% popust i 20% popust na odabrane proizvode. A meni treba taj od 1500 ili 5000 din .
Verujem da niko ne dobije te vece iznose, nego oni to samo napisu da te navuku na grebanje. Mada sam siguran da bi i za taj od 5000rsd napisali da treba da potrosis 50000rsd

Teraš me da čitam svoj odgovor?
Prosečna bruto plata u Ananasu 2023. godine je ~235.000 dinara, što je ako se pretvori u neto nekih 167 hiljada.
Sam si napisao:

Ako si mislio na onu u Ananasu, nije 145, a ni prosečna NETO plata u Srbiji nije 145 hiljada.

Diplomirani sam ekonomista državnog fakulteta. Nisam finansijski analitičar. Zdrav razum će ti reći da u prvoj ili prvih par godina kad u nešto ulažeš ne možeš da očekuješ odmah veliki povrat i normalno je da posluješ s gubitkom...
Gde ste našli plate tamo?

Na prošloj stranici :)

Nazad
Vrh Dno