Šta je novo?

Ananas (za potraznju i zamenu vaucera postoji posebna tema - deljenje ananas linkova = instant ban)

Evo recimo moj primer kupovine od pre neki dan, trebao mi je nosac za tv, malo proca kao na netu, sve je to tu negde, za iste pare sam mogao i u gradu da kupim, ali lakse mi je da mi donesu na adresu kada je dostava besplatna... Jeftinije nije bilo nigde, mozda za 50-100 din, ali + dostava.

Ista situacija se i kod mene desila, kurir je dosao do zgrade (poslali su mi gps lokaciju gde je bio), pozvao me, ja nisam bio kuci i on se potpisao i uzeo poklon (tad je bio sat). Ovi iz ananasa se prave ludi, iskulirali su mi poslednji mejl gde sam pitao da li ima novosti u vezi toga.
Da se nadovezem na ovo. Na kraju sam pitao ananas da mi posalje koja je kurirska sluzba nosila poklon jer je ocigledno u pitanju falsifikovanje potpisa, nista mi nisu odgovorili, i evo danas mi dolazi kurir M&M i donosi paket i napominje da moram obavezno citko da se potpisem (to isto pise i na paketu) 😂 Tako da eto, posle 3 meseca dobio poklon

Wow, ja sam mislio da je moja supruga jedina kojoj je poklon ukraden. Poslala je pecate iz pasosa da nismo bili u zemlji kada nam je "isporucen" poklon. Evo niko ne odgovara nista par dana...

Ni meni i dalje danas je 8 dan....MIslim da po zakonu ovo ne bi smeli da rade, pogotovo jer su mi do sad na svaki mejl odgovarali u roku od 24 sata....Tim je jos vise sumnjivo sto mi nista ne odgovaraju 8 dan....

Nisam još kupovao na ananasu, ali posle ovih priča oko krađe poklona ni ne planiram.

Nisam još kupovao na ananasu, ali posle ovih priča oko krađe poklona ni ne planiram.
Kakve veze ima kradja poklona sa tvojom odlukom za kupovu na Ananasu?! A i to s poklonima nije pravilo, vec izuzetak. Ako si citao temu, video si da su svima stizali pokloni (osim par problema, od kojih je jedan resen pozitivno). Ali i pored toga, kradja poklona je izgleda do kurirske, a ne do Ananasa.

Kako ljudi odluce na osnovu nekog izuzetka da je to regularno pravilo?! Mislim kupuj gde hoces, ima jos eShopova, ali bazirati utisak o nekom eShopu na osnovu dva prilicno bizarna primera, i na tipu usluge koja je izuzetak, je u najmanju ruku kratkovido.

Kakve veze ima kradja poklona sa tvojom odlukom za kupovu na Ananasu?! A i to s poklonima nije pravilo, vec izuzetak. Ako si citao temu, video si da su svima stizali pokloni (osim par problema, od kojih je jedan resen pozitivno). Ali i pored toga, kradja poklona je izgleda do kurirske, a ne do Ananasa.

Kako ljudi odluce na osnovu nekog izuzetka da je to regularno pravilo?! Mislim kupuj gde hoces, ima jos eShopova, ali bazirati utisak o nekom eShopu na osnovu dva prilicno bizarna primera, i na tipu usluge koja je izuzetak, je u najmanju ruku kratkovido.

Slažem se iako je meni stigao jedan ukras manje. Svakako su kuriri maznuli kad su skapirali šta je. Ja se neću ni žaliti. A i ono super sam prosao i bez tog jednog dodatnog ukrasa :)
Za sada preporuka za ananas. Ali.. poželjno je obratiti pažnju na cenu jer nekada nisu dobre cene kod njih..za dosta svrari su cene ok ali ima i dosta što su preko cena kodd drugih prodavnica.

Uvek poželjno proguglati i pogledati cene na eponuda pre kupovine. Kome znači da ne plati više nego što mora (a kapiram to je vecina nas ovde)

Ima veze zato što pokazuje kako brinu za korisnike. Ne očekujem poklone, očekujem da za slučaj "prave" ili kakve god kupovine budu maksimalno ozbiljni i da svaku prijavu krađe od strane svojih radnika ili kurira isteraju na čistac. Znači izjava, prijava policiji i sve ostalo.

I koliko vidim nema samo dva bizarna primera već se više članova žalilo.

Pokloni redovno stizu, svi osim ovih skupih.

Meni su stigli i svi skuplji pokloni (usisivac, tv, sat, kutija), i svaki ukras. Ukupno preko 25 poklona. A bilo je ovde jos ljudi koji su rekli da su im stigli skuplji pokloni.

Ima veze zato što pokazuje kako brinu za korisnike. Ne očekujem poklone, očekujem da za slučaj "prave" ili kakve god kupovine budu maksimalno ozbiljni i da svaku prijavu krađe od strane svojih radnika ili kurira isteraju na čistac. Znači izjava, prijava policiji i sve ostalo.

Upravo to i kazem, ovo nije "pravi" slucaj. Imas o pravim slucajevima ovde na temi takodje.
Dodatno, sa ukrasima ne ide standardna procedura, nema pracenja, nema obavestenja, nema ni potvrdnog maila, nije u sistemu kao prava porudzbina koju mnogo lakse mozete i ti i oni da pratite. Tako da je iz tog razloga jako lose poredjenje. Ukras cak nema ni pravu adresnicu, vec istampanu trakicu papira sa tvojim podacima, bez qr/bar koda, bez icega. Kada je prava porudzbina u pitanju, tada je od pocetka do kraja sve drugacije.
Zasto nisu tako resili i poklone, ne znam ali steta, jer eto ima ljudi koji ce na osnovu toga donositi pogresne zakljucke, a Ananas je trenutno verovatno najprofesionalniji, najbrzi i najuniformniji marketplace kod nas koji daje najvece popuste i kupone.
Sto kaze @solomonbg, jeste preporuka za Ananas, ali niti su uvek najpovoljniji, niti imaju najbolji izbor robe, tako da treba gledati sta ima i kod ostalih (Bazzar, Shoppster, ePlaneta), ali na Eponudi je dobar pocetak (mada tamo nisu svi shopovi izlistani). Ne mora se ni kupovati na marketplace sajtovima, vec moze i direktno kod prodavaca.

Ja sam dobio jedan poklon, sat Xiaomi Smart Band 7 i stigao je uredno ali na kraju posle svih pošiljki.

Meni su stigli i svi skuplji pokloni (usisivac, tv, sat, kutija), i svaki ukras. Ukupno preko 25 poklona. A bilo je ovde jos ljudi koji su rekli da su im stigli skuplji pokloni.
Bilo je ljudi i koji su rekli da im nisu stigli skuplji pokloni. Tako da dobro sam napisao, ne stizu bas redovno, zar ne?

Bilo je, i još uvek je. Potpuno ignorisanje svakog pokušaja kontakta.

Upravo to i kazem, ovo nije "pravi" slucaj. Imas o pravim slucajevima ovde na temi takodje.
Dodatno, sa ukrasima ne ide standardna procedura, nema pracenja, nema obavestenja, nema ni potvrdnog maila, nije u sistemu kao prava porudzbina koju mnogo lakse mozete i ti i oni da pratite. Tako da je iz tog razloga jako lose poredjenje. Ukras cak nema ni pravu adresnicu, vec istampanu trakicu papira sa tvojim podacima, bez qr/bar koda, bez icega. Kada je prava porudzbina u pitanju, tada je od pocetka do kraja sve drugacije.
Zasto nisu tako resili i poklone, ne znam ali steta, jer eto ima ljudi koji ce na osnovu toga donositi pogresne zakljucke, a Ananas je trenutno verovatno najprofesionalniji, najbrzi i najuniformniji marketplace kod nas koji daje najvece popuste i kupone.
Sto kaze @solomonbg, jeste preporuka za Ananas, ali niti su uvek najpovoljniji, niti imaju najbolji izbor robe, tako da treba gledati sta ima i kod ostalih (Bazzar, Shoppster, ePlaneta), ali na Eponudi je dobar pocetak (mada tamo nisu svi shopovi izlistani). Ne mora se ni kupovati na marketplace sajtovima, vec moze i direktno kod prodavaca.
Dobio si 25 poklona? Od ukrasa do TVa? Nije ni čudno što ih toliko braniš. Ko zna, možda radiš tamo ili si kurir 😅

Dobio si 25 poklona? Od ukrasa do TVa? Nije ni čudno što ih toliko braniš. Ko zna, možda radiš tamo ili si kurir 😅

Haha, cekao sam ovo :D

Steta sto nisi pratio temu poslednjih par meseci detaljnije, da vidis sta sam pisao pre i posle poklona ili TV-a. A steta i sto donosis zakljucke na osnovu malog uzorka. :)
Uostalom, nisi nijednom narucio nista od njih, a da vec imas takav stav je diskutabilno... da ne radis mozda za Shoppster ili si pandur, da nisi komunalac?! :ROFLMAO:

Ako uspeš, zbog vremena, daj neke utiske o tom peraču. Fasadu bih oprao malo na proleće, za ništa ozbiljnije mi ne treba.
Meni za pranje kola treba najvise kod svojih kad odem.
Nisam neki zahtevan korisnik.
Cekm lepse vreme da ga isprobam, ali cu javiti utiske svakako

Dosta nas je uzelo po par paketa (ja 4). Jer je svi bilo dzabe a trebalo mi :) (patike za setnju, filter za preciscavac, trenerka, police za podrum.. sve mi trebalo i sve bilo ispod cene )

Sad naravno kupovali su i ljudi koji se bave prodajom. Pa je bilo i vise osoba sa 10-20 i vise paketa. Nema potreba da im ulazimo u krvna zrnca :) Ali realno oni imaju jos bolji uzorak od nas sa samo par paketa :)

Ja nisam nijednu porudzbinu napravio za prodaju, niti imam nameru da prodajem bilo sta sto sam kupio. Sve sam uzeo za sebe licno ili kao poklon za rodbinu i prijatelje za novogodisnje praznike. Prag za Mastercard igru je bio 3000, kasnije 1500 sa vaucerom, tako da nije bilo tesko nakucati toliko porudzbina za stvari koje su mi bile potrebne.

Eno jedan iz panceva na limundu prodaje stvari sa ananasa, fleske, idndukcioni resoi, alat bitovi sa srafcigerom itd...

A novogodišnje ukrase?

Pa nek prodaje!
Nije ukrao, nego kupio...
ne znam sta je vama ljudi, sto ste toliko zavidni.
Ni sam zavidan.
Samo me nerviraju takvi ljudi kojima je sve malo. Ananas je dao kupon da bi vecina ljudi sa slabijom platnom moci priustio nesto sebi ali zbog preprodavaca ne mogu kupiti.
Nas ovde koji smo kupovali na ananasu ima mozda 30 tak a mozda i vise, a koliko njih je kupovalo koji nisu na forum i nisu mogli da dodju do proizvoda jel je neko kupio 10 komada da prepeodaje.

Ni sam zavidan.
Samo me nerviraju takvi ljudi kojima je sve malo. Ananas je dao kupon da bi vecina ljudi sa slabijom platnom moci priustio nesto sebi ali zbog preprodavaca ne mogu kupiti.
Nas ovde koji smo kupovali na ananasu ima mozda 30 tak a mozda i vise, a koliko njih je kupovalo koji nisu na forum i nisu mogli da dodju do proizvoda jel je neko kupio 10 komada da prepeodaje.
Pa da, Mišković je poznati filantrop, najviše misli na sugrađane sa slabijom platnom moći :ROFLMAO:
Ananas je dao kupon da bi se pročulo o Ananasu i da bi naveli ljude da kupuju preko njih, marketing 101. Imali su milion načina da ograniče korišćenje kupona, ali to svesno nisu uradili. Čak su i predlagali kolegama sa foruma pravljenje duplih naloga da bi ponovo iskoristili kupon koji im je propao jer je bila otkazana porudžbina.
Na kraju krajeva, broj kupona nije bio ograničen, tako da zli preprodavci nikoga nisu uskratili za uštedu, niti su preprodavali neke osnovne namirnice pa da mi tu morališemo nešto.

Jedino sto su i onako tanak lager, praznili brze...

Mislis trebali su da cuvaju lager da mogu da imaju duze da prodaju? :rolleyes:

Ovo je sada kao prica o pilicima u lidlu...
poenta je da se napravi guzva i da nema, da se razgrabi, da ne mogu svi da kupe i da se o tome prica...

a ne da svako ima pravo na svoj komad robe bez guranja.

Nesto si pobrkao...
vauceri definitivno nisu deljeni kao pomoc ljudima sa slabijim platnim mogucnostima, niti je g. Misko imao takvu ideju
Nisam pobrkao.
Bas je miskovic reko evo dacemo vaucer za bogatase oni su nasi kupci i nasa ciljna grupa, oni mnogo vole nas ananas i jedva cekaju vaucer. Samo da se vrate sa egzoticnih putovanja i krstarenja. 🤣
Ovde mozemo svi mi da nagadjamo sta je miskovic mislio ili hteo a pravu stinu nikad necemo saznati. Istina je da je gadjao siromasne tu ciljnu grupu sa slabijim primanjima i radnicku klasu. Bogatase briga da kupuju i da se cimaju za 1500 din ako cemo realno, oni uzivaju u svom luksuzu i nemaju oni vreme da trose na ananas. Vidis da na raucun vracaju i tih 1500 din ljudi skacu od radosti za 1500 din, neki prijave ananasu da dobili visak a neki cute i srecni su. Vidis da ce se pokidaju za poklone i sta reci i zakljuciti time koju je miskovic ciljnu grupu gadjao siromasnu ili bogatu?
Postoji i jos iedna opcija davati vaucer jos refundirati taj vaucer kupcu a to je pranje novca, samo moze da nagadjamo sta je cilj.
Sad zavisi kako ces ti na tu stvar gledati sa svoje tacke i kako zelis da je vidis.
Nemoj pogresno da me svatis nemam nista protiv tebe ni ti nikog ovde, ni ti zelim da se raspravljam samo kazem realno kako je. A cije ananas briga me da li je miskovicev, perin, zikin ili tvoj meni sve jedno. Ja sam kupio sta mi trebalo i zadovoljan sam hvala im.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno